Blog bejegyzés

Győzelmi kényszer

Lassan három hét telt el 2018-ból, de meccset még nem sikerült nyerni (pedig hetente kétszer is próbálkozunk), csak egy büntetőpárbajt, azt is üggyel-bajjal. A kupákban ugyan még állunk, de szenvedünk, a bajnokságban meg, ha csak a gólkülönbségünk miatt is, de lecsúsztunk a pár hete még biztosan tartott dobogóról. A hétközi rettenet után a lehető leghamarabb megkaptuk a javítási lehetőséget, ma ugyanis miénk a nyitómeccs. Kedvcsináló alább.

 

Kezdjük a szerda estével, mert aki látta, tudja, hogy amíg azt nem heverjük ki, nem tudunk továbblépni. Aki meg nem látta, most megérti, miért.

Belekényszerülsz egy hétközi megismételt meccsbe, ami ráadásul a topcsapatok közül csak téged érint: mit akarsz leginkább elkerülni?

 1. Hosszabbítást
 2. Kulcsemberek játszatását/fárasztását
 3. Játékosok elvesztését sérülés vagy piros lap következtében
 4. Mindhármat
 5. Egyiket sem

A jó válasz szurkolói és szakmai szempontok alapján is a 4. válasz lenne, mi mégis beleszaladtunk mindenbe, ami káros. Mint amikor csak egy kis lightos bulit szeretnél szombat estére, de szar a zene, elhagyod a pénztárcád és még a kidobó is megver.

Az volt a terv, hogy három idegőrlő 0:0 után végre játszunk valami értékelhetőt is, amihez kapóra jött a másodosztályban is csak középszerű Norwich. Felküldtünk ugyan egy tartalékos kezdőt, üggyel bajjal a vezetés is megvolt, de csak sikerült kapitulálni az utolsó percben – a helyzeteik alapján nem érdemtelenül. A hosszabbításra meg már szinte az összes alapemberünk a pályára szivárgott, Pedrot és Moratát ki is állították, a továbbjutással meg sanszos, hogy csak a szenvedésünk nyúlt el vele.

A bajnokságban mellőzött Batshuayi most első számú gólfelelős

Ötmeccsnyi tömény faszkodás után is ott tartunk, hogy még nem csúszott ki semmi a kezeink közül: a kupákban állunk, a BL-indulást jelentő top4 pedig még megvan. Ugyanakkor a csapat és annak tulajdonképpen majd’ minden játékosa szenved, Conte pedig két José-beef között értelmezhetetlen és destruktív döntéseket hoz a pályán. Feszültség van, ami még nem robbant ki nyilvánosan, de már a vak is látja. Ja és közben egyre alávalóbb nevek repkednek csatárposzton, mintegy bizonyítandó, hogy nem vágyunk mi annyira a csillagok közé. Ha pedig ma koradélután nem sikerül valahogy feledtetni a gondokat, akkor azok nagyon mélyre nyomhatnak minket.

Alapvetően egy Brighton elleni meccs – mert hogy velük játszunk nemsoká – a könnyen behúzható kategóriába szokott tartozni: egy kiesőjelölt újonc, akik nincsenek nagy formában, ráadásul december 26-án már ütöttük őket (akkor még Morata is érezte a kaput). A fiúk ugyanakkor bizonyítják meccsről meccsre, hogy nincs könnyű ellenfél, bárki ellen képesek vagyunk szenvedni. Egyre kevésbé bírjuk a sorozatterhelést, a sérülések és eltiltások miatt pedig kihívás lesz ütőképes kezdőt felpakolni, arról nem is beszélve, hogy a padról még az eddigiekhez képest is kevesebb támogatásra van esély.

December végén már ütöttük őket

Én üdvözlöm a 3-4-3-at, a jelenleg hadra foghatók miatt pedig tényleg ez az ésszerű felállás. Szerdán megtört a gólcsend, hátha most már a győzelem is jön majd. A Brightont eddig a top6 minden tagja le tudta győzni, remélhetőleg nem most szakad meg ez a széria. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Kenny Tete tackle

  Emeleano el kezdett dolgozni. 30 M€ egy 16 évesért (Pellegri- Genova)

  • Most a Monaconal nem ugyanaz a szerepköre? Mert akkor nem igazán az ő érdeme.

  • Sandic

   Várd ki a végét, lehet hogy később ő is 200 milláért fog távozni.

 • Hazard
 • Hazard
 • kormolar

  nézegettem az átigazolásokat… a top 6
  City: Laporte
  UTD: Sanchez
  Pool: VvD
  CHELSEA: Barkley
  Spurs:-,de Lucas Moura-ra nagy az esély
  Arseal : Mkhitaryan+ egy görög védő

 • Endy919

  elvileg Dzeko mégis érkezik 🙂

  • kormolar

   Chelsea are willing to pay Roma £26m for striker Edin Dzeko, Sky Sports News understands.

   The 31-year-old former Man City forward is understood to want a basic salary of £90k-a-week, and a contract to run until the summer of 2021.

   It is the latest twist in Chelsea’s search for a new striker, following Roma’s denial on Thursday that a deal had been agreed for Dzeko.

   It came after reports from Sky in Italy on Wednesday that Chelsea and Roma had agreed a deal for Dzeko to move to Stamford Bridge, and that it was now down to the Premier League side to agree terms with the player.

  • balazsh
 • balazsh

  Nem vagyok akkora ellensége, mint itt néhányan, de ez a csoport néha akkor is meghökkent.
  https://uploads.disquscdn.com/images/9ceb966cb3a39846665cbecd5ce2706a7e454efdd4852e47813b8a4fa3f3f4cd.png

  • kormolar

   támadó szekcióba jelenleg Hazard után a 2. legjobb…

   • balazsh

    Hát, ez azért sokat nem mond 😀 Ezzel az érveléssel Morata se tűnik rossznak, mint 3. legjobb.

  • az emojik talán túlzás – mondjuk ezek mindenhol rátesznek még 200 lapáttal -, de a szöveg igazából nehezen vitatható. tényleg kb. azon kevés játékosok egyike, akik minimálisan konstans formatartásra képesek, elől így már van kb. 2.

 • Hazard
  • “Chelsea have been helping their £57 million record signing grieve for his friend, who died _this week_, and will allow the Spaniard extra time off if he needs it.”

   Nem?

 • kormolar

  “If you look at the steps you can see that in 14 years, 10 managers have been sacked at this club,” Conte said. “At the same time when you are sure about your work, I am very relaxed. I don’t get these type of worries.”

  Conte a kirúgás veszélyéről…xD

  • ez nagyon montella-pozitív.

  • Hazard

   Fáradt a csapat, nincs elég ember, nem támogat eléggé a klub az átigazolási piacon, most ez a kirúgás. Foglalkozna esetleg a csapattal is kicsit? Kidolgozhatna egy taktikát az 541 mellé mondjuk…

  • gorkaf78

   Nekem a kirúgásról az alábbi abszurd jelenet jutott eszembe, semmi köze a focihoz:

   https://www.youtube.com/watch?v=aem4pCrhtGM

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Hazaértem bálból messze a józan állapotból, de ettől a videótól a részegség egészen új szintjére jutottam.

 • Endy919

  Halásak lehetünk a Poolnak . Holnap bármit is csinálunk , a forduló bohócai már nem leszünk.

  • Tornando Ferres

   Nana, a csapat elfogadja a kihívást :/

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Nana, 4et kapni az Újkastély ifitől egy derakas kihívás.

  • Sandic

   Szerintem ezt a kört még túléljük, de ha a következőben nem champós (vagy annál rosszabb) csapatot kapunk, akkor kizúgunk.

   Egyébként meg: Newport – Spurs 1:1 🙂

 • WudigessBoi

  Nem épp beharang, de van új.

  • Rammschein

   csekkolom 🙂

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com