Blog bejegyzés

Érzések

Hát mind ne mondjak, érzelmektől elég odabaszós hetünk van, és még csak vége se nincs. A Chelsea szurker élete persze sosem unalmas, de a héten toltak az arcodba rendesen, ha nem volt elég lélekölő a Pool meccs, hát tessék, Brana, aztán Lampard, és akkor most meg még Wenger is. Nyehh.

Feelings… nothing more than feelings…

Tulajdonképpen nem panaszkodni akarok, hogy történnek a dolgok a csapat körül, meg úgy általában sem a változások miatt, bár a neveltetésem miatt asszem’, csakúgy, mint a legtöbben a generációmból – tartanak a változásoktól, és a status quo megrögzött hívei. Ezt főleg a szüleim, szüleink generációja oltotta belénk, a ’40-es, ’50-es évek szülöttei, akiknek elég sok mindent meg kellett élnie, és meg is élt ahhoz, hogy tulajdonképpen féljen minden változást, és beérje a “kisebbik rosszal”, az “ismerős szarral”, mert ‘ami “most” van, az legalább szar, de tudjuk, hogy milyen’ alapvető érzelmekkel gondolkodtak. Mind a mai napig megvan bennem is ez a változásokkal szembeni visszásság, habár talán a legnagyobb és legfontosabb dolog, amit a saját bőrömön kellett megtapasztalnom az évek során, és a saját agyammal megtanulnom, hogy a változás elkerülhetetlen, az egyetlen kérdés, hogy hogyan élsz együtt ezzel. Előbb megtanultam együttélni vele, majd megtanultam a saját javamra fordítani. Nem azt mondom, hogy ez mindig könnyű, de még mindig könnyebb, mint azzal szopni, hogy megpróbálod fenntartani azt, ami van, miközben attól fosol, hogy mi lesz, és jajj, ráadásul úgysem fog menni. Ez van, a kérdés nem az, hogy a változás bekövetkezik-e, hanem, hogy haladsz előre, vagy sodor az ár.

A változás szerves része az elmúlás és a megújulás. Talán ezt a jellegű változást a legnehezebb kezelni. A rajongásunk tárgyát elveszíteni mindig nehéz. Ilyenek a legendák, és valamilyen szinten ilyen az Arsenal elleni legyőzhetetlenség is. A ’60-as évek jó szériáját a ’70-es évektől egy nehéz, győzelmekkel igen ritkán tarkított 30+ éves időszak követte, ami majdnem 35 év alatt 63 mérkőzésen mindössze 10 győzelmet jelentett. Ezt a rendkívül rossz érát törte meg az Abra pénzéből felpumpált és José által kézbe vett Chelsea, azóta pedig, 2004 óta 30 mérkőzésen mindössze hatszor tudtak legyőzni bennünket, és abból is csak kettő született a Stamfordon.

Conte első és eleddig egyetlen találkozása az Ágyúsokkal nem sült el éppen jól (háhá), ellenben továbbra is nehéz elmenni amellett, hogy az a pofon kellett hozzá, hogy a digó feladja azon elveit, hogy megpróbálja gatyába rázni a Chelseat minimális változtatás mellett, és csinált belőle egy hardcore, új felállásban komolyan hasító gépezetet. Így Wengeréknek azzal a tudattal kell vendégbe jönni a Stamfordra, hogy ők idézték elő azt, amivel Conte Chelsea-je immár 9 pont előnnyel vezeti a PL-t, részben pont előttük. Lényegében már csak poénból is megérdemelnének a meccsre egy óriásdrapit “kösz a 3-0-ért” szöveggel, Wengi úgyis ott fog ülni a nézőtéren, talán még az egyik csücskit is a kezébe adnám, had lobogtathassa, miközben torzításmentesen üvölt a hangosból a Have you ever…

Bár nem tudom, egyelőre nekünk összességében igen hasznos, amíg a fhanszia küzd a cipzárakkal az Arsenal padja előtt, lehet nem kéne az öngyilokba kergetni, szerencsétlen már így is ismét bohócot csinált magából, és az Arsenal Majdnemleigazoltaménakartamistenemdenemment listájára felírta Kanté nevét is. A Skysports el is készítette gyorsan a drapit belőle, lehet inkább ezt kéne kivinni a Stamfordra szombat délben, egy kétpálcásra biztos jó lenne:

A 24. forduló nyitómeccsének legfontosabb kérdése továbbra is az, ami már a Liverklopp meccs előtt is volt: meddig tartható fel a Chelsea a serlegemelgetés elkönyveléséig? 15 fordulóval a vége előtt tiszta 3 meccsnyi előnye van, ami ugye semmire sem biztosíték, de kellemetes fór. Mivel a szezonban eddig Conte baja főként a szintén hasonló babérokra törő, jelenleg top6 néven futó együttesekkel gyűlt meg, reálisan vár egymásra minden riválisunk, hogy majd a másik kicsit megtöri a Chelsea lendületét. Sajnos a Spurs teljes értékű munkát végzett, és hát Kloppóék mélyről indulva, de egy fél-eredményt még így is fel tudnak mutatni – Antonio 3-4-3-a ugyan hatékony gépezet, de a hiányosságait láthatóan jól tudja kihasználni egy top csapat. Így joggal pályázik most arra a mögöttünk hömpölygő massza, hogy Wengerék is megteszik a magukét, kijátsszák a makkászt, és pontot visznek el a Stamfordról.

Ez már csak saját szempontjukból is lényeges és szükséges lenne, ugyanis egy győzelemmel Conte a jelenlegi 9 pontos előnyét 12-re növelné az Arsenallal szemben, amely hátránnyal Wengerék feliratkoznának azon csodára várók listájára, amin azok szerepelnek, akik arra várnak, hogy Conte 14 forduló alatt több pontot dob el, mint az addig lement 24 alatt. Nem lehetetlen küldetés ez, értitek, csak hát… naaaa. És hát, némileg őszintén szólva, mivel a velük együtt a focit jelenleg inkább reszelő, mint játszó csapatokkal ugyancsak megetetné ezt a subscribeot.

Ezzel együtt remélhetőleg érzik a mieink is, hogy már Costa lábában volt a PL-re mért büntetés a Liverplop ellen, de akkor még 11 méterről csak Mignoletet találta telibe. A hétvégén egy Cech-re mért erőteljes csapás ha nem is baszná fel a pontot az i-re, de mindenképp a papírra helyezné a cerkát. Jó lenne nem tovább szöszmötölni már, és behúzni végre egy rangadót ismét, már csak az érzés miatt is, de nyilván az ijesztés miatt is, amit a bajnokságra mérnénk vele. Ez akár adhatna annyi önbizalmat a fiainknak, hogy merjenek focizni egy jót az ágyúsok ellen, nem pediglen csak azt a fost a pályára vinni, amit az Anfielden láttunk. Oké, túlzok persze nyilván, de ha már a riválisok ennyi mindent megtesznek nekünk, hogy karöltve, egymásba kapaszkodva tolnak bennünket előre, hát ugyan tegyünk már mi is köszönetképp annyit, hogy elpicsázzuk az ágyúsokat, úgy alaposan, aztán intünk egyet hátra, és katonásan egyenes, öles léptekkel bemasírozunk az első helyre.

Ha már az elején mindenféle számokat citáltam ide elétek, akkor ne felejtsem már el megemlíteni, hogy a két csapat holnap a 160. találkozóját fogja letolni, a győzelmünk pedig sorban a 11. lenne a hazai meccseken. És hát eddig meg főleg azt hangsúlyoztam, hogy mennyire lényeges győzelem lenne ez. Úgyhogy nem tudok mást mondani, harcra fel, ezt be kell húzni, kérdések és feltételek nélkül, izomból, fineszből, becsületből, kötelességből, meg me to domain. Voltunk már jófejek, meg előzékenyek eleget, most legyünk önzők, ez a mi körünk, ne hagyjuk magunkat megrépázni, mindenki kapja be, csináljuk meg most már innen!

 

 • Zoleee

  Na ilyen meccseket igazán jó nézni!! 🙂 grat a csapatnak!
  Kedvenc mondatom pedig a mai napra :
  “Huha, Mustafi beleállt fejjel a földbe. ” 🙂

 • balazsh

  megosztom azt az útwenger kommentet, amin a legtöbbet nevettem és ami a legjobban összefoglalja a meccset
  “Tátott szájjal rohangáltunk a faszerdőben”

  • “Kurva anyád”
   random útwengeres

  • Endy919

   :DDDDDDDDDD ezen jót röhögtem

  • kasata91

   És egy random LR komment:
   What I learnt:
   1. Hazard is better than Sanchez
   2. Courtois is a god
   3. London is blue
   4. Arsenal

 • Endy919
  • egyszer bele fog sérülni ezekbe, komolyan

 • kasata91
  • Sir Idemitirjak

   Hiányzik a mai meccs utáni, az lett volna az igazi befejezés.

   • Sir Idemitirjak

    Köszi 😀

   • myheartisblue

    Ez az egész Arsenal és a szurkolóik. Egyszerűen ez a Utwengeres agresszív habitus a védjegyükké vált (még Angliában is -mármint úgy gondolom ez onnan indult) Ha nyernek jó a Wenger, ha nem, mint ma is láthattuk “Enough, Enough Wenger out” táblával állt ott valaki. Nos ha most nyertek volna neadjisten 0:4-re akkor is elővette volna a táblát. Egyszerűen szégyen és persze vicces, hogy ennyire hangot adnak az ilyen habzó szájú csürhének.

  • mondjuk ezt a holdvilágképű műsorvezetőgyereket, Moh vagy hogy a tökömbe hívják, ezt is meg lehetne borítani egy kellemessel…. rettenet irritáló feje van.

 • Sir Idemitirjak

  Barton mutatott pár trükköt a társaknak, Hendrick demonstrálta is a tőle tanultakat! 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=PWzPpl60lRY

  • lamps8

   igazából mindegy, sorban állnak a favágok a helyére, Defour, Barnes…. ( a következő ellenfelünk a burnley csak azért)

   • Endy919

    Attól a meccstől amúgy nagyon fázok. Nem elég , hogy favégók , de otthon félelmetesek a mutatóik.

  • Rammschein

   xD valaki jól animál, nagyon! 😀

 • A Hull egyelőe megint oktat. Felfoghatatlan, h miért nem gázoltunk át a Poolon, már kb egy hónapja mindenki veri vagy x el velük, aki csak belejuk botlik.

  • Silva cselesen beparkolta a buszt, mint előtte mindenki, aki pontot csent a Pooltól, Jürgen meg áll, mint a griebenwurst.

   • Silvanak ez a stilusa alapvetoen is. Jose iskolat koveti, eleg jonak tunik.

   • Ez azért kurvára gáz volt, 2 passzal kettétörte a Poolt 😀

   • Zombik klopp sracai kissé…

  • myheartisblue

   Közben meg Lukaku beérte Diego Costát és Sánchezt a góllövőlistán. Eszem megáll. Defoe (még 7percig) ,Kane és Ibra is megteheti még ezen a 7végén.

   • :S Costa elkezdhetne termelni ujra. Kuldjek el egy hetre Braziliaba kurvazni, hatha erore kap.

  • kormolar

   azért a Pool nem rossz csapat….kiscsapatok ellen nem tudnak felpörögni….nagycsapatokat mindig megszorongatják…meg azért sztem a nagyok közül a Poolnak az egyik leggyengébb a kerete…igazi klaszissuk (sztárjuk) gyakorlatilag nincs is ….vannak jó játékosaik pl. Coutinho vagy Mane de ennyi…

 • balazsh

  Marco Silva a portugál Dárdai 🙂

  • kasata91

   Lassan Kloppónak minden meccs ajándék amit a padon tölthet.

   • Pedig nagy hiba lenne, ha kitennek. Megis kit tennenek a helyere. Klopp, ha megkapja a jatekosait a nyaron, nagyon mas lehet a lenyzo fekvese.

   • Endy919

    Ha jól tudom , a bagoly pont szabad.

   • :)))

   • LvG is hamarosan kipiheni az izgalmakat…

   • De Kloppnak már volt egy teljes nyara, ahol eltudott baszarintani 85 millió fontot olyan játékosokra, akikre szüksége van a taktikájához. Az elmúlt éveket összköltségvetését tekintve tavaly nyáron költötte a Pool messze a legtöbbet, szóval nem lehet ezzel már nem lehet takarózni, hogy ez más csapata. Ilyen költési mérlege sem Conténak, sem Pochnak nem volt.
    És hiába volt mindez, Klopp látványosan nem ura a helyzetnek. Cirka 1 hónap alatt kiesett mindkét kupából és összehozott 13 pont mínuszt, és hiába annyi az ellenfél nagy ásza, hogy betolják a buszt, semmi olyat nem képes meghúzni, amivel ezt megtudná oldani. A mai post-matchen is látszott, hogy teljesen megviselte őt az elmúlt időszak, fáradt volt és tanácstalan.
    A keret olyannyira lefulladt, hogy ebben Jürgennek is elvitathatatlan szerepe van. Igazából ötletem sincs, hogy milyen játékosokat akar megkapni a nyáron, de A-kategóriás játékosokra még akkor sincs sok esély, ha a BL összejön. És holnap már 3 pontos hátrányban is lehetnek az ötödik helyen.

   • kormolar

    nagyon fiatal a keret…benne van h vannak kilengések… sztem alapjáraton nem rossz foci amit a Pool játszik…Poolból egy sztárjátékos hiányzik sztem aki összefogná a csapatot és aki vezér tudna lenni…nincs aki sz*r meccseken elő tud állni 1-2 villanással ( mint pl. nálunk Costa)

   • Ez, hogy nagyon fiatal a keret pont annak fényében nagyon nem valid, hogy Poch a liga legfiatalabb átlagéletkorú keretével hoz ugyanolyan kimagasló idényt, mint tavaly.
    “Poolból egy sztárjátékos hiányzik sztem aki összefogná a csapatot és aki vezér tudna lenni.”
    De a Pool már 3 éve ezt a játékost keresi.

   • myheartisblue

    Szerintem Kloppo tipikusan az a menedzser, akinek kell idő. A jövő szezon vízválasztó lesz neki, ha képes lesz hozni egy kupát és egy masszív bajnoki babérokra törni aaró csapatot nem lesz probléma. Ha viszont nem, akkor elkezdődhetnek ezek a kínos kérdések, de csak kb. 1 év múlva. Most szerintem túl hirtelen barmolódott össze minden, ami hát nem épp egy nyugtató magyarázat, dehát így történt. Neki is remélhetőleg egy jó lecke lesz neki, hogy realizálja azt, hogy a besztlígben nem lehet mindenre utazni egy ilyen kerettel, mert akkor biza elbaszarintódnak a dolgok. Brendan hány évig ott volt eredmények nélkül. Szerintem nincs jobb pótlás a helyére ha kibasznák, meg hát nem mindenkinek jöhetne be úgy a dolgok mint Conténak. Nézd pl. Moyest, LvGt nem egyszerű semmiből alkotni.

  • Én azért kimondom, eléggé mák, hogy Silva kezdeti stádiumában találkoztunk a Hullal.

   • hát igen, már akkor is igazi szenvedés volt ellenük játszani.

   • balazsh

    azért mi sokkal stabilabbak vagyunk, ellenünk is jól játszottak, de kevesek voltak. a pool és a united ellen már nem 🙂

  • Tornando Ferres

   Hull és a szilva összeillenek, mint ahogy a népdalban is. (bocs :P)

   • balazsh

    :DDDD eddig még nem jutott ez eszembe pedig eléggé adja magát 😀 de ötletes

  • kormolar

   azt kell h mondjam h nem rossz edző…már ellenünk is látszódott a javulás..pedig kb az volt az első meccse…

 • myheartisblue

  ´tuti vótmá kategória. De szerintem nem egy EvaCarneiro mentalitású aszisztens és tuti nem mer visszaszólni majd. 😀

  https://www.facebook.com/451004805695/videos/10158112599045696/

  • 😀 az igen. Nem volt meg nekem.

  • Rammschein

   szép… nem cicózik a mester. xD

 • balazsh

  mondjuk Lukaku se játszott szar meccset, he scores when he wants

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com