Blog bejegyzés

No Barton, no party!

Burnley-be látogat a csapat vasárnap. Sok izgalmat nem ígér a találkozó, persze az ellenfelet alábecsülni nem szabad, de ha számba vesszük eddigi eredményeinket, latolgatunk kicsit, mégiscsak az fog kijönni, hogy igazam van. Lássuk a beharangot!

Szóval, emlékeztek még, hogy indult minden? Jött Conte és vele a kételyek, hogy fasza lesz-e, aztán elindult a bajnokság, vertük a Weat Hamet, majd a Watfordot is, mindkettőt épphogy, nyikorgott kicsit a gépezet, de gyűjtöttük a pontokat, ekkor jött a Burnley és az első magabiztosabb siker – 3-0 – amire felordított a millió Chelsea drukker: végre! De ekkor még nem tudtuk, hogy az igazi nehézségek hátra vannak – na, az igaziak talán még mindig, mert nem volt hosszú ez a nehéz időszak – előbb egy döntetlen a Swansea-val, majd egy hazai bukta a Pool ellen és végül az hírhedt Arsenal elleni szopó, mindezt két hét alatt, új edzővel, ijesztő volt, na! És hogy mi történt azóta? WWWWWWWWWWWWWLWWDW.

Joey PR-ese próbálkozik.

A lényeg pedig, amit ebből a statból le kell szűrni, az az, hogy ezt a Burnley-t már akkor is alaposan elvertük, amikor még közel sem volt meg az az összeszokottság, az az összhang, az a kíméletlenség, az a sikeréhség, az a magabiztosság, ami most jellemzi a csapatot. Ráadásul a napokban a Whoscored készített egy statisztikai összeállítást a Premier League-ről, melyben azt mérték fel, hogy az elmúlt hat idény aktuálisan legjobb csapata hány pontot hozott a top6, illetve az azt követő 14 csapat ellen. Nos, mi ez utóbbi csoportosulás ellen eddig mindössze két pontot buktunk. Vereséget ugye csak a Pool, az Arsenal és a Spurs mért ránk, de az első kettő még a szezon elején, a régi felállásban… azóta viszont, hogy megvan az új, hát egy-két kisebb botlást leszámítva nem igen van megállás.

Mindennek fényében ez a Burnley most nem igazán jelenthet akadályt, legalábbis a statisztikák, azaz az elmúlt idők tapasztalata alapján. Mondanám ezt, ha nem történt volna valami januárban, ami mindent megváltoztatott. Sajnos aktuális ellenfelünk megszerezte a méltán hírhedt Joey Bartont a középpályájára. Nem akarok vészmadárkodni, de ezzel a húzással jelentősen csökkent az esélyünk már a pontszerzésre is. Egy reményünk maradt, hogy ez a ravasz bráner a mi sikerünkre kötött nagy értékű fogadásokat. Ebben az esetben egy gyors piros lappal vétetheti majd észre magát.

Két nagy koponya.

Hogy végül mi lesz? Az vasárnap kiderül. Jó latolgatást mindenkinek!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com