Blog bejegyzés

Bátorságpróba

Hétközi mérkőzéssel zárjuk ezt a pocsékul induló, ám annál megnyugtatóbban folytatódó hónapot. Megyünk Liverpoolba, ahol a legfontosabb küldetés vélhetően az lesz, hogy elhitessük soros ellenfelünkkel és a többi üldözővel is, hogy az utánunk való loholás helyett jobban járnak, ha egymásra fókuszálnak. Ez nyilván sosem könnyű az Anfielden, ráadásul a dolgok alakulása folytán ez a meccs afféle utolsó szalmaszálként lebeg közvetlenül Kloppék, közvetetten a londoni és manchesteri nagymenők szeme előtt is. Nekünk viszont bátorságpróba mindez: akarunk-merünk-tudunk-e győzelemre játszani, vagy pedig gyáván és ötlettelenül kísértjük majd a sorsot? Válaszkeresés alább.

Ha tartottunk is attól, hogy megrogyunk a nagy menetelést lezáró Spurs elleni vereségtől, szerencsére hamar csalódnunk kellett egy kellemeset. A Peterborough lesimázását még csak kimért biccentéssel fogadhattuk, de a Leicester és a Hull elleni hat pont és a Brentford könnyed kiejtése már egyértelmű jelzése volt annak, hogy elkergettük magunk körül a dögkeselyűket. Ráadásul – mily csodás az élet – a top6 többi tagjai közül egyedül az Arsenal hozta szintén hibátlanul az elmúlt két fordulót, a Pool és a két manchesteri gigász ugyanakkor nyeretlenül zárta ezt az etapot, vagyis nem hogy nem jöttek a nyakunkra üldözőink, hanem növelni is tudtuk fórunkat.

Egy az irány

Jelenleg – ki ne tudná – nyolccal megyünk Wengerék előtt, Kloppék pedig további két hellyel és ponttal vannak legfőbb üldözőnk mögött. S hogy milyen az élet: a negyedikséget lassan címerükbe applikáló Ágyúsok szépen át is adták a kórt a kétes értékű pozíciójukat ideiglenesen megöröklő Vörösöknek, hiszen a Pool arsenalos eleganciával botlott egy héten belül három fronton is végzeteset és/vagy meglepőt: a Swansea, a Southampton és Wolverhampton is vitt az Anfieldről mindent, ami mozdítható. Nem kenyerem a földön fekvőbe rúgni, de utoljára Gerrard perecelt ekkorát.

Három ilyen zakó után nyilván gyászos a hangulat Liverpoolban, miközben nálunk az a kevés viharfelhő is tovaillanóban van, vagyis már-már vészjóslóan nagy a kontraszt most a csapatok között. Az ilyesminek pedig két kimenetele szokott lenni: vagy taszajtunk rajtuk még egyet, vagy pedig ellenünk kezdik meg a visszakapaszkodást. Nyilván előbbiért szorítunk, s az igazat megvallva tényleg jók a kilátások. Mióta Klopp ül a padjukon, nem sok babér termett számunkra, ugyanokkor az sem mellékes, hogy utoljára friss FA kupa-győztesként kaptunk ott ki, még 2012-ben. Vagyis míg otthon azért kaptuk a pofonokat (tavaly 1:3, idén pedig – egyedüli meg nem nyert meccsként – 1:2), addig Liverpoolban vagy nyertünk vagy pedig pechesen csak ikszeltünk az utóbbi években.

Pár kellemetlen percet még tavaly is sikerült okoznunk

Ha van erénye az idei Chelsea-nek, akkor az a kötelező győzelmek kíméletlen bevasalása. Ugyanakkor az Achilles-sarok egyértelműen a rangadózás. Idegenben különösen hajlamos a csapat megsemmisülni: így volt ez az Arsenal és a Tottenham ellen is (ellenpólusként szerencsére ott a City-verés). Szerencsére azért fogynak a meccsnaptárból a vesztőhelyek – de nem mindegy, hogyan. Most ugyanis tényleg van mód arra, hogy ne a túlélési ösztön tematizálja ezt a rangadót, hanem megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk idegenben is kézben tartani, sőt akár uralni és meg is nyerni egy ilyen fontos derbit. Sebzett Pool ide vagy oda, ez nem csak jól eső érzés lenne, hanem egy egyértelmű, nyomatékosító üzenete is annak, hogy miért is vagyunk egyre magányosabb harcosai a bajnoki címért zajló küzdelemnek. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • myheartisblue

  Beteg story ez. Dembélé térdét tegnap nálunk scannelték.

  Celtic boss Brendan Rodgers has revealed that Moussa Dembele travlled to Chelsea for a knee scan on transfer deadline day amid speculation he could be set for a move to Stamford Bridge.

  Not just him, but a number of our players. It was incredibly ironic that the story broke and our medical team had planned a trip for him actually in Chelsea!
  ‘It would’ve been the biggest sort of bluff ever if he were being followed. I just said to the medical team: “make sure he comes back on the plane if he’s that close!”

  Read more: http://metro.co.uk/2017/02/01/moussa-dembele-travelled-to-chelsea-for-knee-scan-brendan-rodgers-reveals-6421639/#ixzz4XT6zTGHJ

  Read more: http://metro.co.uk/2017/02/01/moussa-dembele-travelled-to-chelsea-for-knee-scan-brendan-rodgers-reveals-6421639/#ixzz4XT6rpyXN

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/btsport/photos/pcb.1384724628267402/1384715051601693/?type=3&theater

  Kivételesen adják majd az FA meccsünket a TV-ben is. Pedig fogadni mertem volna h. a Sutton – Arsenalt mutogatják majd.

  • 11Daves

   A Suttont is adják, az lesz hétfő este

   • myheartisblue

    Hát akkor nyertem volna 😉 😀

  • Endy919

   Eddig is adták , csak be kellett kapcsolnod ! 😀

 • myheartisblue

  http://www.focitipp.hu/poszt/353

  Ha valami QualityShit-et szeretnétek olvasni estére az utolsó bekezdéseket olvassátok el, pár sor, de engem nagy mosollyal fárasztott le.

  • Endy919

   :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • balazsh

   önbizalomból nincs hiány 🙂 önkritikából annál inkább.
   Ramsey sérülése óta amúgy azon gondolkodom, hogy jobban jártunk-e így, hogy az eddig is erősen megfogyatkozott VKP tásaságból 1 legényük maradt talpon vagy amiért Ramsey ellenünk is csak balfaszkodásában Costának osztogatta volna gólpasszokat, jobban jártak

 • lamps8

  Traoré kihagyta az utolsó 11est Egyiptom ellen, kiestek. nem baj, ez Drogbanak sem ment itt.

  egyébként Egyiptom a legidegesítőbb csapat minden egyes ANK-n

 • kasata91

  José 46-62 perc között ellőtte minden cseréjét. Nem mintha bármire is ment volna vele, de ez a hóbort mikor ragadt rá?

  • balazsh

   nem jött Fella a csodacsere, csak ezen múlt

   • Endy919

    balfasz Markovic … és én még sajnáltam , hogy annó nem mi vettük meg.

   • balazsh

    és Hernandez? 😀 ha focistához méltó módon fejel a labdába a löbbölt indításnál és nem csak végignézi ahogy megpattan a feje tetején akkor nagyot is szólhatott volna az újjáépült Hull, így csak megmaradtak egy újabb fricskának a José-dossziéban

   • WudigessBoi

    Hernandez két tizit hagyott ki egy percen belül a hétvégén. Nincs most abban az állapotban, hogy terhet lehessen rápakolni:)

   • balazsh

    tényleg, el is felejtettem, ebben az esetben szerződéshosszabbítást érdemel ingyenkurvákkal, hogy görbüljön végre a szája 🙂

 • Endy919

  https://www.youtube.com/watch?v=XFFnn30aUuo istenem … de jó hogy már nem minket járat le ezzel a geci viselkedésével.

  • kasata91

   Az kedves

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com