Blog bejegyzés

Epizódválasztás

logoA Chelsea remake Joséval kezdődött, mi viszont épp a Hiddink-i újrázásánál tartunk. A holland legutóbb, Scolari után hősként vált köddé, tervszerűen. A megtervezett szezonvégi szublimálás most is megíratott, az viszont, hogy milyen minőségben lép le Guus, nagyban függ attól, ami most rá vár. Három döntő közül a középső érkezik holnap öttől. Emirates FA Cup, meg minden, amit akar(t)ok.

A portugál kivágásával egy olyan ponton, ami vagy bizonyos szempontból kései, vagy minden más szempontból korai volt, és Hiddink újkori eljövetelével nagyjából beintettünk a PL-nek, és vigyázó tekintetünk a Bajnokik Ligája, valamint az FA-Kupa felé fordítottuk, kimondva-kimondatlanul. A hollandusnak kb 1 héttel ezelőttig volt ideje rendezgetni a sorait, kigondolni ördögi sakkjátszmáit a zöld kockába, fondorlatkodni és sztüzet szítani: február vége ugyanis cupásból két olyan meccset tolt az aranykeretes szemüvege látóterébe, ami már élesben megy.

A bajnokságban ugyanis volt lehetőség ellébecolni az időt, keresni, kinek hol fáj, és melyik sztárunknak nagyobb a bibije, simogatni pár buksit és dorgálni, akit kell. Most viszont már a továbbjutás a tét mindkét kupasorozatban, és lényegében a Pilvaxra eldőlhet, hogy mi is a forradalomra koccintunk-e, vagy már csak beülünk inni – jót és jó sokat.

Március 15-re a javán már túl leszünk. A javának a java ezektől függ.

Március 15-re a javán már túl leszünk. A javának a java ezektől függ.

Papa Guus (akinek esetében revideálnom kell magam némileg, és a jó Digis kollégától elnézést kell kérnem, akit simán lehülyéztem a Hüsz Hiddinkezésért, mert a héten az én drága holland kollégáimmal üzleti utaztam pár napot, és a BL meccsünk közben eszembe jutott, hogy rákérdezzek, hogyan is kell helyesen kiejteni anyanyelvén Hiddink keresztnevét, ami valóban valami olyasmi, hogy Ghüssz(Z) Hiddink, az elején egy – ahogy ők fogalmaztak – soft ‘g’-vel. S ha már erre rápontosítottam, megtettem ismét a ‘van’ esetében is, ami viszont továbbra sem ‘fán’, hogy legalább némileg megmaradjon az igazam) szóval Papa Guus a hét közben megtette az első idei lépését a BL továbbjutás felé, és ha nagyon nem is égtünk meg Párizsban, azért a 2-1-es eredmény az odavágón minden, csak nem életbiztosítás, de inkább kuki a csalánosba. Folyt köv majd a névnapom utáni másnapon, egy jó kis hazai Stoke és egy idegenbeli Liverpooli csörte közt.

Most viszont, mivel oda már egy jelen helyzetünkhöz mért baromi erőnfelüli teljesítmény, vagy irtózatos mák is kelleni fog (ahol az idegenbeli Mikel-gól – már, amit nem Tibónak, hanem Trappnek rúgott – miatt a legnagyobb esélyünk egy ingerszegényhazai 1-0, csakhogy a mainál jóval erőteljesebb Chelsea védelmek sem úszták meg az utóbbi 6-ból 5 esetben kapott gól nélkül) ezért nagyon oda kell taposni holnap a Citynek a Stamfordon. Egyrészt, mert ha Hiddink nem szeretne hazardírozni, meg Hazard sem Hiddinkelni, akkor az FA-ben mindenképp tovább kell jutni most (ha nem akar tényleg már március közepén lógó fapapuccsal távozni), másrészt pedig nagyon kéne egy erődemonstráló top csapat elleni győzelem a továbbiakra. Egyébiránt meg az sem árt, ha a City már csak a bajnokságra koncentrálhat innen, ezzel is segítve, nehogy holmi rajtunk kívüli londoni gárda legyen a bajnok. Segítsünk nekik, segítsünk magunkon azzal, hogy az FA küzdelmeit már ne kelljen számításba venniük ezek után, ha már a Ligakupát így is könnyedén a kezükre játszottuk a szezonban.

Győzelmi fejfedő

Győzelmi fejfedő

A Hiddink strike back c film forgatókönyvében most jött el az az epizód, amikor lenyomták az egyik vezérünket, de élre állt a régi-új, fényes kardú agg vezér, jó sok orkot legyilokoltunk már, és épphogy fellélegezhetnénk a csata közepén, ami már-már fordulni látszik, de jajj, a közeli távolból egy újabb orksereg kürtjének zaja hatol át a sötétedő égbolton, és persze, elered az eső, mert fényes nappal nem lehet elég drámai hatást elérni. A jó filmekben általában ilyenkor, mikor minden izgalom a tetőfokon hág, fordul a szerencse, és végül, ha vezéráldozattal is, de győznek a jók. Hát, remélem Hiddink megtalálta a megfelelő gombot és epizódot a dvd-jén, vagy, hogy stílszerűbb legyek, a blue-ray-én, egyéb esetben Zorbag az ő levágott fejét hordozza majd körbe a csata végén, és tűzi fel majd fejdísznek győzelmi zálogként.

A mi forgandó szerencsénk most abban rejlik, hogy a mordoriak üzentek Zorbagnak két hete, hogy leszarják, mit tesz a hátralévő csatákban, mindenképp hazarendelik május végére, és nyilvánosan kivégzik. A csapat morálja, hogy is mondjam finoman, hát oda van baszva neki rendesen. Előre bejelentették, hogy Zorbag utódja Guarddag lesz, amivel viszont úgy tűnik, ellentétes hatást értek el, mint szerettek volna, mert a seregeik úgy döntöttek, nekik ez nem tetszik, hát más se élvezze, és gyorsan, kétszer kiszoptak.

Hiddinknek elvileg egyszerűen meg kell lovagolnia a hullámokat. Nyilván az ő helyzete is hasonló, csak azért némileg más, hogy ő önszántából végzi a távozók sorában. Persze, ha felkiált, hogy a jövőbeni Chelsea edző problémája nem az enyém, és bár hű, hogy irigylem a pasast, de azért hagyok itt neki egy jó kis dágványt, akkor már most szólok, fennhangon, hogy teljes gőzzel hagyja abba. A foci még most is, így is lehet olyan mókás, mint a jövedelemadózás, szóval vezesse elő a Saratoga-csapást, és aprítsa Rubik kockává az ellent, amit soha, senki sem rak majd ki.

Szóval őszintén szólva is remélem, hogy az “Are you ready for the test of your life” kötetet kapta le a polcról, és lapozgatja épp serényen, nem pedig a “The joy of the status quo”-t, mert a szívemhez nőtt a fapapucs, és szeretnék továbbra is jó szívvel gondolni Hiddinkre, mint Chelsea menedzserre. Ehhez viszont számomra elengedhetetlen a holnapi győzelmünk. Nem tudom, másként hogyan végződhetne jól ez a sztori. Függetlenül attól, hogy a következő körben már nincs ‘verhető’ ellenfél, mert minden valószínűség szerint az egyetlen kicsi Reading mellett az Everton, Arsenal, Watford, WHU, ManU várnak még ránk, és ha Pardew is észbe kapna egy kicsit a rettentő sorozata középén, akkor még a Palace, egyéb esetben pedig Pochettinoék, de még ennek ellenére is valószínűleg a legkomolyabb ellenlábasunkat ütnénk ki a nemsokára hajléktalan Pellegriniékkel, akik reméljük fél szemmel tényleg inkább a hétközi BL, majd a hétvégi Ligakuka döntőre figyelnek már inkább.

Mindenesetre a már elmondott tényektől függetlenül is jól esne egy győzelem a mászókakékek ellen. Amióta tényezők lettek az élfutballban, nem ők a kedvenc ellenfeleink épp, a 09/10-es szezon óta 16 meccsen csak négyszer sikerült legyűrnünk őket, 9 vereség mellett. Ha ehhez hozzáveszem, hogy az FA-Kupában már több, mint egy évszázada nem nyertünk ellenük… és ne felejtsük el, hogy ahogy a Chelsea a bajnokságban áll, az FA győzelem legalább nemzetközi szereplést jelenthet a május végi elszámolásnál. Nomeghátpersze, úgyis régen nyertünk már FA Kupát.

Ssszóval, holnap, mikor eljön az alkonyat, és ez most az, ami a nap végét jelenti, nem pedig minden idők leghányingerkeltőbb horror franchise-át, szóval midőn a föld egyetlen napja lebukik vala közép-európai idő szerint, neki kell állnunk mindannak, amit a korlátolt agyammal elképzelni tudok pozitív kimenetelként. Azt hiszik, jobbak nálunk, csak mert az idei teljesítményük ezt tükrözi. Én viszont szeretném azt látni, hogy ők elindulnak lefelé, mi pedig felfelé. Hajrá Chelsea, és hajrá Hiddink, szeretnék tapsolni a meccs végén.

Show the way, Guus!

Show the way, Guus!

 • Endy919

  Eden ma magasan MOTM. Végre

  • Sandic

   Pödró sem volt olyan vészes ma. Oscar 11-esei viszont nagyon demoralizálóak, remélem éles helyzetben mással fogják rúgatni…

   • Efra7

    Hát ezaz, hogy Hiddink azt mondta, hogy Oscar az első számú lövőnk 😀

   • Yolo leszarjuk a pontrúgásokat a brazilok segítségével.

   • Endy919

    Ez komoly?

   • Efra7

    Mintha olvastam volna olyat, amikor Hazard belőtte a tizit, hogy: Oscar az első számú lövő, de átadta Hazardnak. Valami ilyesmit mondott az öreg a meccs után.

   • Endy919

    Lerakhatná a füvet az öreg.

  • kasata91

   A gól gólpassz mutatóban valóban. Akaratban aligha. Túl sok 1v1et nem húzott meg még a lil’city ellen sem.

   • Endy919

    Beszéld be magadnak , hogy nem utálod és nézd meg újra a meccset.

 • Akkor én egy CP-vel kiegyeznék, de az Evertont fogjuk kapni.

  • Endy919

   Strawberry. Tuti

   • Titkon mindenki őket akarja.

   • Rammschein

    Eper a csapat neve? :DDDD Muhaha.

   • Nem literally, csak Hazardnak volt egy fonetikai elszólása.

   • Rammschein

    Ja… kár, vicces lett volna. 😀

   • myheartisblue

    Reading lesz!

  • Efra7

   Valamit megéreztél

 • myheartisblue

  EVERTON.

  • Endy919

   Tipp , vagy kisorsolták már?

   • myheartisblue

    Kisorsolták.

   • Endy919

    Legalább a Bridgen?

   • Efra7

    Nem, ha jól láttam

   • Shrewsbury/Man Utd v West Ham

    Arsenal/Hull City v Watford

    Everton v Chelsea

   • Endy919

    Au.

   • myheartisblue

    A legrosszabb. Everton mindig ráutazik erre a kupára, ráadásul idegenben. Innen szép nyerni, de legalább a hardcore fanok utaznak Liverpoolba.

   • Endy919

    Ha verjük az Evertont , szerintem miénk a kupa.

   • myheartisblue

    Uniteddal számolni kell, ugyanis nekik sem más maradt hátra. Továbbá valószínű, hogy az Arsenal kizúg a BL-ből és a most rájuk váró nehéz időszak után lehet megint csak a 4RSEN4L-Cup ért lesznek versenyben, akkor bizony ott is változik majd a prioritás alap.

    Egyébként a FA-kupa győzelem esetén EL/BL indulás van?

   • EL.

   • Endy919

    Azt meg Rafaval csont nélkül behúzzuk.

   • myheartisblue

    Hát, mindenkinek nemzetközi szereplés kellett: tessék, megvan a lehetőség. Jövőre csak az EL-ben menetelünk, Iva megint megnyeri és független az azutáni PL helyezéstől, tuti BL indulók vagyunk. Bitchplííz.

   • Rammschein

    :DD Legalább lenne csütörtökön is foci… meg azért az EL is kupa ám… 😛

   • Endy919

    Az EL-t Torrcsi nyerte meg … 🙂

   • Így elnézve az Evertont, szerintem semmivel sem jártunk rosszabbul, mintha a Watfordot/WHU-t kaptuk volna mondjuk. A Bmouth ellen is inkább köszönhették a továbbjutást Murray-ék hanyagságának, mint a játékuknak. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de szerintem a WHU bőven rosszabb lett volna, a MU-Arsenal duóról nem is beszélve.

   • Blue One

    Mindegy. Innen ezt már be kell húzni. Legrosszabb esetben egy x-et kell szereznünk, otthon pedig elverjük őket.

  • lamps8

   idén még a sorsolásokon sincs szerencsénk, arsenal meg a mu is megint otthon fog játszani.

   • Sandic

    Legalább a City ellen hazain játszhattunk, az is valami…

  • már tegnap megmondtam

  • Blue One

   John Terry’s 98th minute winner is coming. 😀

 • Games will be played 11-14 March.

  • Endy919

   Ez már negyeddöntő lesz?

   • Efra7

    yep

 • nem tutam nezni. Ennyire leadta ezt a meccset a City? vagy tényleg ennyivel gyengébbek a noname fiataljaikkal?

  • Efra7

   Több is lehetett volna, de a City se vette komolyan, sőt.

 • Ha a csapat ugyanígy összeszedi magát, az Evertont is bőven kiüthetjük. Ráadásul most Anelka sincs, hogy ráfaragjunk a hanyagságára.

 • Remélem legalább 11.-ére kerül a meccsünk a zseniális időbeosztás miatt, hogy a BL 2 nappal előtte ne fárassza ki az egyik csapatot.
  #genius

  • Rammschein

   Ilyenkor jött volna Mou a FA-gyalázó naptár szidó nyilatkozatával, aztán meg jött volna a bünti is. 😛

 • myheartisblue

  Az FA-már vizsgálódik a pénzdobálók után.

  Chelsea have condemned the actions of a section of their supporters after coins were thrown towards Manchester City players from the home end at Stamford Bridge.

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10176366/chelsea-condemn-coin-throwers-as-fa-probe-second-incident-in-two-days-at-stamford-bridge?

 • Nem láttam a meccset, családi megmozdulás volt. De ígérem, nem nézem a PSG visszavágót. Az utóbbi időben (január közepe óta) 2 meccset nem láttam élőben, mindkettőt 5-1-re nyertük 😀

  • Endy919

   Nem hogy a PSG meccset , de már egy Chelsea meccset sem szabad nézned 🙂

   • nem lenne unalmas nélkülem, egészen a szezon végéig, ráadásul minden meccset 5-1-re nyerni? 😀

   • kasata91

    Kibírnánk. Kellemest a hasznossal 😛 😀 😀

   • tudom én, hogy belehalnátok a hiányomba, nem kell itt az álszöveg 😀

 • Blue One

  Nagyon örülök ennek a mai eredménynek. Rendesen leadták ezt a meccset, nem is értem, de ez legyen az ő bajuk.

  Aminek különösen örültem az a Hazard gól, gólpassz illetve, hogy végre odaállt a szabadhoz. Nem értem miért nem teszi, megvan hozzá a rugótechnikája. Illetve végre sikerült egy KONTRA GÓLT lőni, el se hiszem. (Ugyanakkor, hogy abból a 2-1es ziccerből hogy nem lőttünk még kapura sem azt nem tudom 🙁

  Azt viszont nagyon sajnálom, hogy Pato nem állt még készen. (Ugye elvileg úgy volt). Jobb lehetőség a bemutatkozásra nem is lehetett volna ez a meccs. (RLC-t is hiányoltam.

  Mindent egybevéve jó kis önbizalom növelő győzelem volt, jót fog tenni ebben biztos vagyok. Fontos is lesz, hiszen innentől ezt már végig kell vinni.

 • kasata91

  Hazard meccs után azt mondta, hogy ő szerette volna elvégezni a tizit, mert Oscar kihagyta a legutolsót, de most ez belefért mert 5-1 lett.

  • pedig Hazardnak aztán nagyon megy mostanság…

 • kasata91
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com