Blog bejegyzés

A felsőház szele

0227 southampton-chelsea1Az előző, sorsdöntőnek kikiáltott kupahétből nem jöttünk ki rosszul: kedden a továbbjutás reményét megtartva, tisztes játékkal maradtunk alul Párizsban; majd hétvégén jött a kárpótlás egy tartalékos ManCity elleni szép győzelem formájában. Most ismét a bajnokságé a főszerep, hiszen a BL visszavágójáig három ligameccsünk is lesz. Kezdésként a Southampton otthonában tesszük tiszteletünket. Kedvcsináló alább.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ez a túra most álmaink netovábbja lenne. Egyrészt azért, mert újabban nem igazán megy a csapatnak a déliek ellen: tavaly oda-vissza ikszeltünk (mindkét meccs 1:1 lett), idén pedig rútul kikaptunk tőlük odahaza, ráadásul előnyből (1:3). Másrészt – és ez mindenképp összefüggésben van Forster kapus visszatérésével – a Szentek kapuját hat bajnoki óta képtelenség bevenni.

Legutóbbi southamptoni győzelmünk egyik főszereplője

Legutóbbi southamptoni győzelmünk egyik főszereplője

Szóval épp nagyot mennek a Szentek – még úgyis, hogy a gólokat nem szórják túlzottan (az utóbbi négy fordulóban hármat termeltek csak). Koemanék a West Hamet beelőzve már a hatodikak, s bizony ha számukra kedvezően alakul ez a forduló, akkor egy helyet léphetnek is előre. Azt viszont, hogy a már BL-selejtezős helyen lévő Citytől hét pontra vannak, inkább csak a rend kedvéért mondom, ennyire ugyanis már nem kell komolyan venni őket.

Rossz formában egyébként mi sem vagyunk, utóbbi három mérkőzésünkön – három külön sorozatban – tizenegy gólig jutottak a fiúk. A bajnokságot a Szarkák 5:1-es legyőzésével engedtük pihenőre szűk két hete, most pedig már a tizenkettedik helyről, végre pluszos gólkülönbséggel indulunk ismét harcba.

Willian újabban akciógólokból eredményes inkább

Willian újabban akciógólokból eredményes inkább

De hogy mit is várunk-várjunk a hátralévő tizenkét kanyartól, az jó kérdés. Hiába konszolidálta ugyanis Hiddink a helyzetet, nem kerültünk érdemben közelebb a top4-hez, ráadásul fogynak a kapaszkodási lehetőségek is. Az meg, hogy hetedikek, tizenegyedikek vagy tizennegyedikek vagyunk, inkább csak presztízs (és pár millió font difi). Nyilván minden mérkőzésen győzelemre kell törni, már csak azért is, mert az évad harmada még bármi van, ciki lenne már most föladni. Viszont igenis kénytelenek vagyunk meggondolni, hogy megér-e annyit bármelyik bajnoki, hogy azzal romboljuk továbbjutási esélyeinket akár a Bajnokok Ligájában, akár az FA kupában.

Mivel majdnem egy hete nem meccseltünk, s a PSG csak másfél hét múlva jön, illene nem másfelé kacsintgatni, s teljes vállszélességgel beleállni a Southampton elleni találkozóba. Győzelem esetén a szabadnapos Evertont tuti előznénk, s bár kicsi az esély, hogy akár a Stoke, akár a Watford kapitulál odahaza kiesőjelölt ellenfele által, azért leírom, hogy nagyon kedvező csillagállás esetén a kilencedik helyről várhatnánk a márciust. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • myheartisblue
  • Gabor1092

   Ha jól tudom valami ilyesmit lehozott az NSO is, hogy érdeklődünk iránta, de ha minden igaz olyat nyilatkozott valamikor hogy csak Guardiola miatt hagyná el a Barcelonát, szóval előbb lesz City játékos, mint hogy hozzánk jöjjön, amit bevallok őszintén nagyon díjazok, nagyon nem bírom.

  • Endy919

   Majdnem annyira utálom , mint Pedrot , de azt el kell ismerni , hogy az éven a Barca egyik legjobbja és nagyon nagyot javulna vele a középpályánk . Cescel tökéletesen kiegészitenék egymást és ő nem csak rombolni , de épiteni is tud támadásokat , Mikellel és Matical ellentétben.

   De szinte biztos , hogy nem jön hozzánk . Semmi oka nincs rá. Viszont ha ő nem sikerülne Vidalal is megelégednék :)))

   • Gabor1092

    Szerintem Vidal sem jönne hozzánk, bár ez nagyban függ attól hogy Ancelotti mennyi szerepet szán neki. Szerintem mév Nainggolan is jó választás lenne, meg akár Witsel is, de ő inkább már olyan Fabregas típus.

  • emazohun

   Bárkit,csak őt ne

 • Sandic

  Már értem, anno miért csúszott el Gerrard 🙂

  http://twitter.com/Coral/status/703983816541675520/photo/1

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com