Blog bejegyzés

Rendezzük sorainkat: Chelsea – Southampton

A hétvége alkalmával várakozásainkat felülmúló győzelmet aratott a Chelsea sarkantyús riválisai felett, a mai mérkőzés pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a PL-ben is rendezzük sorainkat, és visszaszerezzük hónapokon át tartogatott előnyünket. Ameddig a Spurs holnap látogatást tesz a jelenleg legkellemetlenebb underdog otthonában, nekünk a „Szentekkel” kell szembenézünk a Bridge-en. A győzelem idén sosem volt még ennyire kötelező.

Csapatszemle

Hazard és Costa pihentetése a hétvégén nem egy kérdőjelet gerjesztett a kommentfalakon, azonban Conte húzása teljes mértékben bejött. Hazard beállt, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 20 perc alatt eldőljön a meccs. A két tartalékolt minden bizonnyal visszatér a kezdőbe, ahogy Cahill is, aki betegsége után megkezdte az edzéseket. Kérdéses, hogy Aké a meggyőző performansza ellenére mekkora szerepet kap a bajnokság végjátékában, ám tény, hogy bevethető játékosok tekintetében ismét kielégítőék a számok.
A csapattal kapcsolatos hírek, hogy Kanté bezsebelte a PFA-év játékosa díjat, valamint hogy Hazard meglőtte karrierje 70. Chelsea-gólját a Wembley-ben. Ezzel a 18. játékossá vált, aki képes volt elérni ezt a termésszámot kék mezben.

Ellenfélanalízis

A Sotont legutóbbi bajnokiján akadály nélkül söpörte le a City a pályáról, 3 gólt kapva, 1 kapura tartó lövést összehozva. Az aránylag simán összekapart 40 pont után a Soton ugyan leengedni látszik, nem felejthető az a tény sem, hogy Puelék utolsó 4 idegenbeli bajnokijukból 3-at megnyertek, és ezeken a találkozókon összesen 10 gólt szereztek. Noha a francia mester továbbra is nyeretlen a top6 ellen(2 döntetlen, 6 vereség), középpályájuk kétségkívül megerősödhet a visszatérő ex-chelsea-s Oriol Romeu személyében, valamint a téli ász, Gabbiadini is egy fokkal visszaszokottabban léphet pályára kedd este.

Sporttörténelem

A tavalyi szezonban egy kimondottan keserves meccsen fordított a Southampton Willian bravúros szabigólja után, és bár a Chelsea csak kettőt vesztett el a legutóbbi 16 mérkőzésen 2002 óta a „Szentek” ellen, a legutóbbi 8 hazai környezetben rendezett fellépésén csak 3 alkalommal sikerült összehozni a 3 pontot.

A kék védelem, amely tavasszal még rendre hozta a clean sheeteket, jelenleg nem igazán képes kapott gól nélkül lehozni egy fordulót. 1996 óta nem hoztunk ilyen negatív sorozatot, akkor 13 mérkőzés után sikerült „tisztalapozni”, most 10-nél tartunk.

Diego Costa 50. PL-góljára már időtlen idők óta várunk, ám egy negatív sorozatot ő is hozhat 6 zsinórban lehozott meccsel lőtt gól nélkül. Erre nála egyébként 2013 januárja óta nem volt példa.

Ellentétben vele, Eden Hazard megdöntheti saját csúcsát a ligában. Jelenleg 14 gólnál jár, amelyhez hasonló mérleggel már rendelkezett Mourinho első és második évében is. Ha ma ismét akaszt, akkor ez lesz a legtermékenyebb idénye ezidáig.

Tipp:

Hazard és Costa is mérföldkőhöz érkezik, 2-1.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com