Blog bejegyzés

Nincs idő a pihenésre

Folytatódik a nagyüzem egy újabb hétközi mérkőzéssel. Ezúttal nem a Bajnokok Ligája, hanem a “jelentéktelenebb” hazai kupa újabb fordulója kerül megrendezésre. Csapatunk szerda este hazai pályán fogadja az Everton gárdáját a Carabao Kupa keretein belül. 

Sikeres edzőbuktatáson vannak túl az Everton játékosai, miután az Arsenal elleni vereség után menesztették Ronald Koemant. Jobban örültem volna, ha még az edzőváltás előtt fogadjuk őket, mert most biztos, hogy másképp állnak majd a dolgokhoz a játékosaik. Az utóbbi időben csak az nem verte el őket, aki nem akarta. A bajnokságban 9 forduló után mindössze 8 pontjuk van, ami szégyenletes teljesítmény.  Az Európa Ligában sem áll valami jól a szénájuk, mivel 3 mérkőzés után 1 ponttal és -4-es gólkülönbséggel állnak, így gyakorlatilag már csak matematikai esélyük van a továbbjutásra. Ha ebben a szezonban valami maradandót szeretnének alkotni, akkor a 2 hazai kupára kell koncentrálniuk. A keretük pedig alkalmas lehet arra, hogy valami nagyot vigyenek véghez. Hiába veszítették el Lukakut, az érte kapott 75 millióból sikerült több kiváló labdarúgót szerződtetniük. Név szerint Michael Keane, Davy Klaassen, Gylfi Sigurdsson, Jordan Pickford és Wayne Rooney is csatlakozott a Stolverkosokhoz. Mellettük még a tavaly a Malagában 14 gólig jutó, mindössze 22 éves Barcelona nevelés Sandrot is sikerült leigazolniuk. Szóval a keretet elnézve biztos, hogy nem tudásbeli probléma miatt vannak most ott, ahol. Sokkal inkább mentális gondoknak köszönhetően. Ami viszont ilyenkor szinte mindig rendet tesz a fejekben, az az edzőváltás. Biztos vagyok benne, hogy nem fognak feltett kézzel a Bridge-re jönni, ezért nagyon nehéz összecsapásra számítok.

Annál is inkább, mivel Conte mester már előre elkezdte a magyarázkodást, miután a napokban kijelentette, hogy a Ligakupa egy értelmetlen sorozat, csak plusz teher a csapat számára. Az utóbbi hetek rossz eredményei után a kezdőcsapat nagy részét pihentetni kell, mert egyértelműen látszik, hogy nem bírják a heti 2 bevetést a játékosok. Az olasz is tudja, hogy itt az ideje elkezdeni forgatni a csapatot, különben könnyen úgy járhat mint portugál elődje. Viszont a “B-csapatban” nem bízik eléggé, ezért nem lepődnék meg, ha melegítőben állna az oldalvonal mellett, ezáltal azt kommunikálva a sajtó felé, hogy számára érdektelen ez a meccs. Így próbálja levenni a terhet a saját, valamint a csapata válláról is.

Lassan 3 hónap után talán végre bemutatkozhat a csapatban az egyik nyári szerzeményünk, a Leicestertől igazolt Danny Drinkwater. Ideje is, mivel a szezon negyedénél járunk és lassan elfogynak a bevethető középpályásaink. Kanté sérült, Bakayokot is úgy kellett összedrótozni a hétvégi bajnokira, ezért most nagyon sok múlik azon, hogy Drinkwater hogy tudja felvenni a ritmust. Már csak azért is, mert Conte egyre inkább erőlteti a 3-5-2-t, melyet már korábbi csapatainál sikeresen alkalmazott. Csakhogy jelenleg a keret nem alkalmas erre a taktikára, legalábbis addig nem, amíg nem lesz 4-5 bevethető belső középpályásunk. Ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy minden sérültünk, így az angol is újra fitt legyen.

Nagy valószínűséggel lehetőséget fog kapni még a mostanában elégedetlenkedő Musonda is. Nem lenne ő rossz játékos, csak rosszkor van rossz helyen. Pár éve a Betisben még alapember volt, cseleivel őrületbe kergette a spanyol védőket. Viszont mindenki tudja, hogy a Premier League más kávéház. Úgy tűnik itt nem fog neki sikerülni az áttörés, mivel ő lehet az új taktikánk első áldozata. A tavalyi 3-4-3-hoz képest most 1-el kevesebb szélső támadóra van szükségünk, így Willian, Hazard és Pedro mögött csak epizódszerep juthat neki a szezon hátralévő részében. Addig is az ilyen kevésbé fontos meccseken kell bizonyítania, ha nem akar feliratkozni a kárba veszett tehetségek listájára.

Moses továbbra is sérült ezért várhatóan Zappacosta lesz a jobb szárnyvédőnk, míg a balon reményeim szerint a Nottingham elleni mérkőzéshez hasonlóan Kenedy fog kezdeni. Már csak azért is, mert Alonsora és Azpilicuetara is nagyon ráférne már egy kis pihenő, mert az utóbbi időben nem úgy teljesítenek ahogy azt megszokhattuk tőlük. Azpi pihentetése azt jelentené hogy a védelem most sem a megszokott felállásban fut ki a gyepre. A hátsó alakzatba a Cahill-Rüdiger-Christensen triót várom. A fiatal dán idei teljesítménye több mint ígéretes, személy szerint én benne látom Terry igazi utódját. Elvégre jó lenne pár éven belül újra egy saját nevelésű játékoson látni azt a bizonyos karszalagot. Csatár posztra egyértelműen a hétvégi meccs hősét a twitter királyát, Batshuayit várom, aki köszönhetően 2 góljának jobb gól/perc mutatóval rendelkezik idén mint spanyol riválisa Morata.

Mindent összevetve körömrágós meccsnek ígérkezik, de ha az erőviszonyokat nézzük azért hazai pályán illene behúzni a továbbjutást, még akkor is ha félig B csapattal játszunk. Hiába nincs olyan nagy presztízse a sorozatnak, de mégis csak egy megszerezhető trófea amiről nem szabad lemondanunk. Nem tudni hogy mit hoz a jövő, mert ha nem úgy jön ki a lépés a többi sorozatban ahogy azt szeretnénk, akkor akár ez a trófea is lehet az ami megmentheti a szezont. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com