Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 0-0 Arsenal

Antonio Conte első alkalommal játszott döntetlent hazai pályán a Chelsea élén. A jó iramú mérkőzésből bármelyik fél győztesen jöhetett volna ki egy kis szerencsével, így viszont maradt az igazságosnak mondható pontosztozkodás.

Hazai részről Pedro járt legközelebb a gólszerzéshez, ajtó-ablak helyzetét azonban könnyedén hárította Petr Cech. A túloldalon Ramsey járt a legközelebb a gólhoz, ő a kapufát találta el. Eden Hazard beállásával új színt kapott a támadójáték, de ez is kevés volt a végén. Nézzük, mi történt ezen az eseménydús 0-0-on.

Cahill az eltiltását követően visszatért a kezdőbe, rajta kívül pedig Willian kapott még ott helyet Bakayoko helyett, így mindössze 2 helyen módosított Antonio Conte a legutóbbi bajnokihoz képest.

A vendégeknél egyetlen változtatás történt, Iwobi kezdett a nem bevethető Özil helyett. Alexis Sanchez a padon kezdte a mérkőzést.

Láthatóan feltüzelte játékosait Conte a mérkőzésre, hiszen az első szűk 10 percben több komoly lehetőség is adódott a Kékek előtt. Fabregas és Pedro lövése valamint Moses ígéretes beadása sem járt túl korábbi kapusunk eszén.

A túloldalon Bellerin volt igazán elemében, akinek a beadásai után komoly helyzeteket sikerült kialakítania az Arsenalnak. Welbeck fejese még elkerülte a kaput, ám Lacazette lövésénél már Courtoisnak kellett hárítania bravúrral. Ahogyan Kolasinac távoli bombájánál is résen kellett lennie a belga óriásnak.

A mérkőzés talán legnagyobb helyzete a 21. percben érkezett, amikor Pedro kapott elképesztően jó passzt Fabregastól, ám hiába vihette teljesen egyedül Cechre, ügyetlenre sikerült a befejezése. Óriási lehetőség volt, kár volt érte, hogy még megtornáztatni sem sikerült igazán a cseh hálóőrt.

A félidő végefelé egyre hajtósabb lett a mérkőzés, és elérkeztek az Arsenal pillanatai is. Ramsey kapufája után Lacazette hagyta ki a kihagyhatatlant. Tökéletes időpontban érkezett a félidő, ahol egyértelműen rendet kellett tennie a fejekben Conténak.

A félidő nagy részét bicegve játszó Pedro helyett Bakayoko érkezett a szünetben, mert kezdték átvenni az irányítást a pálya közepén az Ágyúsok.

Willian dekoncentráltsága ezen a mérkőzésen is sokszor felütötte a fejét, több alkalommal is rossz döntéseket hozott, nem tudott szabadulni a labdától és ez rányomta a bélyegét a második félidőben a támadó játékunkra.

52 perc telt el, amikor David Luiz megkapta a mérkőzés első sárga lapját egy ollózó mozdulatért az ellenfél 16-osán belül. Bakayoko valószínűleg ha akarna sem tudna eltűnni ilyen adottságokkal a pályán, de egészen elképesztő volt helyenként látni, ahogyan a fénykorában lévő Yaya Touréhoz hasonló dolgokat művelt a középpályán.

20 perc maradt hátra a mérkőzésből, amikor mindkét menedzser bevetette aduászát. Eden Hazard és Alexis Sanchez érkezett a pályára. Előbbi Willian, utóbbi Lacazette helyett. Ezzel gyakorlatilag kialakult az a 3-5-2-tes szisztéma, amit már több alkalommal is próbálgatott Conte.

A 75. percben úgy tűnt, hogy Mustafi révén megszerezte a vezetést a vendég csapat, de a játékvezető les címén – jogosan – érvénytelenítette a találatot. Egy pályára rohanó Arsenal szurkoló legnagyobb bánatára…

Hazard jelenléte is sokat javított a támadójátékunkon, ráadásul egy nagyszerű lövéssel is jelentkezett csapatunk 10-ese, ám Cech bravúrral húzta le a próbálkozását.

A végét azért sikerült még izgalmassá tennie Luiznak, aki gondoskodott róla, hogy a legutóbbi 3 Arsenal elleni mérkőzésünk mindegyikén legyen egy kiállított Chelsea játékos. Borzasztó nagy felelőtlenség volt a brazil védőtől a belépője, aki így gyakorlatilag átnyújtotta Christensennek élete lehetőségét.

Mindkét fél joggal érezhette, hogy több volt ebben a mérkőzésben, a játék képe alapján azonban igazságosnak mondható az X.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com