Blog bejegyzés

Mélyről jövünk

0127 chelsea-liverpool1Ritka helyzet állt elő, bár ez finoman szólva sem dicsőség: állunk a ligakupában, de az FA kupából már kiestünk. Közel sem ehhez szoktunk az utóbbi években, s bizonyára hiányozni fognak a hétvégi kupacsörték tavasszal, de ezt csak magunknak köszönhetjük. A ligakupát viszont még menthetjük és nyerhetjük, s az igazat megvallva nem bánnám, ha méltó játékkal így is cselekednénk ma este. Az évtized talán legnagyobb pofonja utáni talpra állási kísérlet első lépése következik néhány óra múlva, kedvcsinálás alább.

Alapvetően nem ezt a címet szántam volna ennek a posztnak, csak rádöbbentem, hogy az odavágó előtt még mennyire a fellegekben jártunk, most meg… Pedig csak egy hét telt el azóta, de milyen egy hét! Abba, hogy a Pool kis túlzással lejátszott minket, még beleláttuk az idegenbenjóaziksz taktika tudatosságát, viszont a szombati Bradford elleni rémálomra még nem adott kellő magyarázatot se a humor, se a düh, se a tudomány, se semmi. A bűnlajstrom hosszú: kiestünk, egy harmadosztályú csapat ellen, otthon, kétgólos előnyből. És ezt most nem oldja, hogy a City és a Tottenham is otthon zúgott ki esélyesként, miközben a Pool és a MU is alsóbb osztályú csapat ellen kényszerült megismételt meccsre.

A szombati horror után új narratíva kezdődik. Úgy állok most itt, mint amikor a srác zokogni látja az apját és rádöbben, hogy az erős, magabiztos, rettenthetetlen példakép is törékeny ember, ha arról van szó. Most megint elölről kell fölépíteni magunkat, megszűntek ugyanis a biztos pontok és a kapaszkodók. Nem mondhatjuk semmire nyugodt szívvel, hogy behúzzuk. Újra meg kell tanulnunk járni, s majd ha ismét készségszinten megy, akkor építhetünk erre a tudásra.

Most tényleg nagy szükségünk van vezérre

Most tényleg nagy szükségünk van vezérre

Múlt héten még azt írtam, hogy ebből a két hétből a City legyőzése a legfontosabb küldetés, de mára sikerült ezt is revideálnom: ma ugrik a majom a vízbe, ha nem verjük meg a Liverpoolt, akkor nagy valószínűség szerint Pellegrinóékat sem fogjuk. Vagyis sikerült fontosabbá tenni ezt a meccset, mint amennyire az a lényéből adódna. Még idejében meg kell ugyanis állítani a kupából kiesős megzuhanást. Nem azért küzdöttünk eddig, hogy lemondjunk két trófeáról pár napon belül!

No de mielőtt eret vágnánk, kanyarodjunk rá a Liverpool ellen hangolódó ösvényre! Van ugyanis némi öröm az ürömben. Például az az egyelőre még csak sejtés, hogy a pályára lépők jó részének nem volt köze a szombati gyalázathoz. Persze az öltöző közös és csapatként kell vállalni a felelősséget a kudarcért, de nyilván nem mindegy, hogy úgy megy-e föl valaki ma a pályára, hogy semmit nem játszott a Bradford ellen, vagy úgy, hogy csak róla kaptunk két gólt. Mert aki nem szégyenült meg a hétvégén, az talán ma kellő önbizalommal tud győzelemre törni. Akárki is lép ma pályára, be kell bizonyítania, hogy kifutott eredmény volt a Bradford elleni fiaskó – még ha azt nem is lehet jóvá tenni. De a sebek nyalogatása helyett (na jó, mellett) meg kell mutatni az erőnket! Megrogytunk, de ha ki is dőlünk, akkor könnyű célpont leszünk, akibe a Manchester City is gond nélkül belerúg majd.

Szintén biztató, hogy Rodgers még nem győzte le eddig Mourinhot, s amúgy is mostanában mintha inkább mi lennénk a Liverpool mumusai, mint fordítva. Persze ilyenkor jöhetnek csőstül a nagy sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak kaliberű közhelyek, meg amúgy se bazírozzunk most statisztikákra és trendekre, mert a nem szoktunk alsóbb osztályú csapatok ellen kupameccseket bukni is ilyen tétel volt.

A lényeg, hogy nyerni kell. És nem azért, mert ezt muszáj leírni egy kupaelődöntőben, pláne egy rivális ellen, hanem mert most aztán tényleg nem fér bele a további bénázás és egy újabb fiaskó. A hangulat nem a legjobb, az esélyeink is koptak csöppet, de bízni ettől függetlenül van miben! Hozzuk össze azt a rohadt döntőt, Blue Is The Colour!

 • Blue One

  Nem láttam élőben a taposásokat, csak felvételről, de ez nem is lényeges. Tegyük fel, hogy az volt. (Fölösleges volt ez tény). Nekem csupán annyi kérdésem lenne, hogy a már korábban belinkelt bal egyenes vagy például ez miért nem ért eltiltást?

  https://www.youtube.com/watch?v=rRM4i9YDias

  • lamps8

   Azért mert mindig is korrekt volt velünk az FA.

  • Zola

   Nem tudom lesz-e eltiltás,de azzal precedenst teremtenének és utána nincs megállás.én bízok a vaskalapos buzikban,hogy nem lesz változás a bíró jól döntött.

  • Blue One

   Valahogy ez átcsúszott a rostán…

   https://www.youtube.com/watch?v=lcTkK_VlxAg

   • Blue One

    Arról már nem is beszélve, hogy ha már eltiltás: csupán 2 piros lapot (2.sárga mindkét esetben) nem osztott ki a szerencsétlen bíró a meccsen…

 • Blue One

  Costával vagy nélküle, de nyerni fogunk hétvégén. Csak azért is. És, hogy ki fog gólt lőni? Naná, hogy Drogba. Csak azért is. Ezt a meccset így vagy úgy, de befogjuk húzni.

  Motiválni egyébként sem kellett volna a játékosokat, nah de így… A szurkolók is pokoli hangulatot fognak teremteni, bennük is fognak dolgozni az indulatok. Már nagyon várom!!

  3 pont kell szombaton és majd utána egy jó Mou nyilatkozat!

  • myheartisblue

   Értelek, én is így szeretném látni a dolgokat! De azért eléggé függünk a sérültjeinktől is. Mert 3-4 kulcsjátékos(jelenleg úgy fest: Costa, Fabre, Mikel, Luis) nélkül nem ugyan az. És azért szakít is a motivációból. Bár igaz, győztünk már nagyon foghíjasan az Anfield-en amikor kellett eléggé B-csapattal, de az azért nem City, aki mosst érzi rajtunk legjobban h. foghatóak vagyunk. Otthon pedig a buszozás sem ígér túl sok jót.

   • lamps8

    Akkor most megmutathatjuk hogy mi is tudunk győzni , akkor is ha sérülések és eltiltások sújtják a keretet. Mert ne feledjük hogy a City a 8pontos előnyt, konkrétan csatár, helyenként Silva, Nasri és Kompany nélkül dolgozta le. Nagyon bízom Hazardban, hogy érezni fogja a vezér szerepet ahogy a Spurs meccsen is tette, csak ugye ott magára hagyták.

   • Blue One

    Nem tudom, hogy te a Mikel szidók közé tartozol-e, mindenesetre eddig kb egy üzenet szólt a nigériai mellett, a többi mind ellene. Nekem nincs vele bajom, de kulcsjátékosnak azért nem nevezném. Luis-t se mondanám annak, az ő hiányát nem érezzük meg annyira, Azpi tökéletesen tudja pótolni. Diegoal és Fabrepass már más kategória. Ők a kulcsjátékosok közé tartoznak, ez egyértelmű. Nem láttam miért cserélték le az asszisztkirályt, de szerintem ő rendben lesz, Costa meg el lesz tiltva. Ez a motivációra negatívan nem fog hatni, sőt… Ezt nem én szeretném így látni, ez így van. Melyik az az ember, aki ilyen igazságtalanságok után a szokásos 100% helyett most nem 200%-t teljesítene? Van-e ennél jobb szituáció már ami a motiválást illeti? Mou köztudottan órási motivátor. Szépen ( és jogosan) elmondja a játékosoknak, hogy mindenki ellenünk van… Kell ennél jobb motiváló tényező egy játékosnak? Amellett persze, hogy egy bajnoki döntővel felérő meccs lesz OTTHON? És akkor még nem beszéltünk a szezon megmentéséről… Wembley már megvan, egy nagy PL lépéssel lehetne homályosítani a szégyent, visszatérni a megkezdett útra. Én nagyon bizakodó vagyok. Nem fogunk buszozni. Támadni fogunk, otthon mindig azt csináljuk, tavalyt is azt csináltuk ellenük.

 • myheartisblue
 • gorkaf78

  Érdemes közben figyelni a Skybet-et, gyakorlatilag már nem fizetnek Cuadrado Londonba költözéséért (1/5 odds), Schürrle-ügyben pedig a Dortmund átvette a vezetést (8/11) a Wolfsburgtól.

  • mohacsia

   Te is ezt szoktad nézni? 😀

   Egyébként Schürrlére délután még 2/5 volt, ez már napok óta nem változott, ha jól emlékszem. Cuadrado meg 1/3 volt tegnap, de aztán felment 1/2-re és most ahogy írtad leesett 1/5-re, ami meg kb az aláírás meg az orvosi hiányzik csak kategória.

   • gorkaf78

    Ezt tartom a legmegbízhatóbb forrásnak. Az újságírók összehordhatnak bármit, tét nélküli a dolog, viszont itt, mivel pénzről van szó, gondolom sokkal alaposabban utánamennek az infóknak.

   • mohacsia

    Igen, én is pont ezért kezdtem el figyelni. Ha itt baromságokat írnak, azt komolyan megtorolják a fogadók. 🙂
    Persze lehetne picit részletesebb, Dougles Costa meg Salah fogadás sincs, úh annak a valóságtartalmát sajna ez alapján nem tudom belőni.

  • Didier90

   A Dortmund eléggé megvan szorulva, pénzük biztos van tarcsiba amennyi játékost ezek eladtak. A hírek szerint 30 milió fontot kérünk Schürrléért. Mondjuk ennyit nem biztos, hogy kapunk érte. Mindenképp úgy kéne kijönni ebből, hogy ne bukjunk egy petákot se.

   • myheartisblue

    Sajnálom őt, szimpatikus játékos volt. A jelenlegi piaci értéke 20,24 millió font. Ha 25 ért eladjuk jó üzletet kötünk. Nem tudom mi változtatott a dolgokon ekkorát, hogy így mellőzni kellett őt. Mou effekt, de egy biztos, 2x is meggondolnám profi focistaként Chelsea-be menjek jobb szélsőnek! 😀 Hiányposzt és játékos ölő pozíció.

   • gorkaf78

    Ezzel egyetértek, sztem 23-24 millió font körül mehet Schürrle. Cuadradoért pedig állítólag kifizeti a Klub a kivásárlási összeget (26,8 millió Font).

   • lamps8

    Az ő esetében abszolut nem a Mou effekt volt.Neki adta meg a lehetőséget de Bruynel (ez volt Mou eddigi legnagyobb hibája sztem) szemben is, kezdetben Williannel szemben is. De azon kívül hogy üres kapura berugdosta a sakk matt ziccereket ,nem sokat csinált.
    2 jó meccsére emlékszem: Fulham mesterhármas, meg a PSG ellen mikor bejött Hazard sérülése miatt.

 • Zola
 • Zoleee

  Nehéz lesz a hétvégi meccs az már most látszik, Costa-t valószínűleg elmeszelik, hiszen még a magyar sajtóból is süt a népharag.
  Sose értettem és most se, hogy a Chelsea – t miért utálják ennyien? Olyan mint Mourinho, azt is általában vagy kedveli valaki vagy utálja.
  Miért nem kerül sehol szóba, hogy a Liverpool legalább két tizenegyest és két piros lapot úszott meg. Tegnap megnéztem a meccset és gusztustalan volt amit a bíró művelt. Talán Costa eltiltása is jogos, de ha az előbb felsorolt szabálytalanságok esetén szemet hunynak, akkor tegyék ezt Costa esetén is. Az meg hogy ilyen gyorsan lép az FA, több mint érdekes.

 • Didier90

  Elvileg a machester is beszállt a Cuadradóért folyó küzdelemben. Fizetésben nyilván ránk tudnak ígérni de szakmailag a Chelsea a vonzóbb választás. Ha hozzánk akar jönni hiába licitálnak fölénk, ha kifizetjük a kivásárlási árát akkor hozzánk fog aláírni. Deadline day előtt úgyse fog semmi kiderülni, mindenki az utolsó percig ki fog várni.

  • Petikee95

   Én még mindig kiállok amellett, hogy nem lesz se távozónk, se érkezőnk, de nemsoká kiderül. Mohacsia, ha ezt olvasod, akkor nemsoká febr. 1., s eldől, kinek lesz igaza. 😛

   • Didier90

    Lehetséges ez is… Mindenesetre a szándék megvan egy Schürrle-Cuadrado cserére. Kérdés perkálnak-e annyit, hogy eltudjuk hozni a kolumbiait

   • mohacsia

    Eltudni mindenképpen eltudjuk egy ilyen nyár után, de nyilván az a cél, hogy közel nullszaldósra kihozzuk a cserét.

   • mohacsia

    Akkor gyorsan told rá a házat erre a megállapításra, mert a világ pénzét hozzádbasszák a skyon, ha igazad lesz! 😀

  • lamps8

   Már cáfolta a Skysports a Mu érdeklődését.

   • Didier90

    tényleg… Mondjuk szerintem a lényegen ez nem változtat. Adnak-e elég pénzt Schürrléért ezen múlik az egész. Szerintem ambiciózus játékos nem választja a csöves manchestert a Chelsea helyett manapság.

 • Na, ilyen sem történt még – ki akartam lőni a posztot a meccsről, hibaüzenetet dobott ki, majd visszaállította a poszt egy korábbi, vázlatként mentett szakaszát, ami kb a negyede… most, nem tudom, mit csináljak. Nem volt olyan jó poszt, így mondhatnám, hogy a sors akarta így, de már így is eltelt majdnem két nap a meccs óta… nem tudom, mikor kaptok meccshírt. Bocs srácok.

  • Zoleee

   🙁

  • Idemitirjak

   Dobjátok a padlóla! 😀
   Szerintem hagyd mostmár, inkább a Citeh ellen jöhetne holnapra egy ütős bevezető.

  • mohacsia

   Csak javítani akarod a kommentrekordot! 😀

   • hát nem lebuktam?! 😀

   • mohacsia

    Én mondjuk mindig azt hittem, hogy először megírjátok wordben, majd copy-paste, kis formázás és mehet.

   • WudigessBoi

    Én így szoktam. Könnyebb lesz kinyomtatni az életművem, ha úgy alakul:)

   • A Word neked nem kócolja össze a szerkfelületen megjelenő szöveget? Nekem még az összes alap formázás eltávolítása után is dupla sorközök maradnak, stb.. szóval én ha használok is, ahogy fentebb írtam, max notepadet

   • mohacsia

    Microfost.

   • Az óhazában muszáj volt így, mert az nso-blogmotorja sosem volt megbízható. A költözés óta én mindig direktben írom a posztokat, egyenesen a szerkfelületen. Sosem volt gond… eddig 🙁

    De, csak hogy egy kis műhelytitkot is megosszak: nem használok word-öt. Összezavarja a webes szerk felületet, én csak notepadben jegyzetelek, ha már.

 • http://www.bbc.co.uk/programmes/p02hvkfv

  Erdekes okfejtes es egy kis insider Tim Vickery-tol (BBC del-amerikai foci szakertoje)

 • Amugy, ha Costat elmeszelik, nem lehet fellebbezessel vagy vmivel kitolni a bunti kezdetet a City utani meccsig? Hihetetlen gyors az FA kivetelesen…

  • Petikee95

   Már tegnap eltiltották 3 meccsre.

 • mohacsia

  Cuadrado 1/12 után lekerült a sky transfer special fogadásai közül.

  • gorkaf78

   Azt hiszem, most már csak arra lehet fogadni, hogy mikor lesz a hivatalos bejelentés. 🙂

   • mohacsia

    Közben gondolom a Cuadrado ügy fejleményei miatt is alakulnak az oddsok a Schürrle fogadáson. Visszaelőzött a wolfsburg, nem is kicsit:1/6. Ez is kezd elég biztosnak tűnni.

   • gorkaf78

    Schürrle-nél is 1/6 odds lett a Wolfsburg neve mellett…

   • mohacsia

    Megelőztelek… nyenyenyenye

   • gorkaf78

    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ egy másodpercen múlt! :)))

 • Hazardous

  Cuadrado vajon ki tudja szorítani Williant? És van-e esély arra hogy már a City ellen kezdjen?

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com