Blog bejegyzés

Levezető

hiddinkpapaMár az előző fordulóban teljesítettük a küldetést, amikor a Spurst a farkánál fogva rángattuk el a bajnoki trófeától, mint egy veszett kutyát, és azóta se kászálódtak ki abból a sötét és nyirkos veremből, amibe bele kúrtuk őket. Ennek megfelelően csak levezetni, a hasunkat süttetni mentünk a Fény Stadionjába (bocsánat). De mire számítsunk így a Pool ellen? Meccshír és beharang egyben.

A Sunderland a kiesés elől menekül, mi viszont szerencsére biztos bennmaradóként, a megnyugtató kilencedik helyről várhattuk a rangadót. Már március közepére összekapirgáltuk a szükséges minimális negyven pontot, így aztán idejekorán hátradőlhettek a fiúk és végre élvezhették picit a nagybetűs életet. Nem úgy a SAFC-nél, ahol még így két fordulóval a vége előtt is azon kell aggódnia a csapatnak, hogy kizúgnak-e, vagy sem. Született lámák. Ellenben nekünk van időnk a meccsek kimenetele helyett az igazán fontos dolgokon vekengeni: az új mezünk vajon egy pizsama, vagy a szolid innováció manifesztációja? Ha engem kérdeztek, felőlem lehet akármilyen a fazon, meg a minta – főleg ezekben a vészterhes időkben – amíg a szín és a címer marad a megszokott. Ennél eggyel fajsúlyosabb viszont Courtois ügye, aki jó ideje pedzegeti már a távozást, ráadásul a legfrissebb hírek szerint összerúgta a port kapusedzőnkkel, Christophe Lollichonnal is, akit a vezetőség egyébként marasztal, így biztosra vehető (már amennyire a labdarúgás világában biztosra lehet venni dolgokat), hogy tagja lesz Conte-stábnak is. Azt azért látni kell, hogy Tibó szemtelenül fiatal kora ellenére már mindent megnyert, a világ legjobbjai közt tartják számon, és ez valószínűleg oda juttatta, hogy nem tudja már, mi a türelem. Trófeákat akar, ha lehet, már holnap, de legkésőbb jövőre. Kár, hogy egy legendánkat áldoztuk be érte. Lehet újra kárhoztatni ezt a szezont, meg a vélt felelőseit, mert egyre biztosabb, hogy sok minden más mellett bukunk egy baromi nagy jövő előtt álló kapust is. Amúgy mindenki pótolható, szóval viszlát.

courtois

Sziasztok, és kösz mindent!

Ha már a pótlásról esett szó: Terryt azért igen nehéz lesz, már ami a klubon belüli státuszát illeti, ha nem is lehetetlen. Jó lenne, ha ezzel kapcsolatban születne valami döntés, mert az öreg Johnt is alaposan megviseli ez az időszak, mostani piros lapja is erről árulkodik, na meg az is, ahogyan elhajította a csapatkapitányi karszalagot. Várnia kell viszont, amíg Conte meg nem érkezik, merthogy én egész biztos vagyok benne, hogy meg fogja kapni az új szerződést (tán csak egy évre, de fogadja el, ezen ne múljék már), hiszen az olasznak is kellenek hasonló karakterek az öltözőbe.

édenke

Édenke kezdi régi önmagát idézni – mégis ő lehet jövőbeli sikereink egyik letéteményese?

Szamaritánus missziónk eredményeként a SAFC folytatja a menekülést egykori pincérünk, Benítez kárára, mi pedig élvezkedünk még kicsit, holnap például a Pool ellen, akik viszont fejben már biztos Svájcban járnak, hiszen a bajnokihoz pont egy hétre az Európa Liga döntőjében kell majd megvédeniük a Premier League becsületét a spanyol Sevillával és a La Ligával szemben. Mindez remek, gólgazdag meccset ígér. Egyébként tényleg bármi megtörténhet majd, az impozáns 12-12-12-es mérlegünk is ezt támasztja alá. Ha én döntenék, megtölteném fiatalokkal a kezdőt, hadd szerezzenek egy kis tapasztalatot, de Hiddink jól láthatóan nem így gondolkodik, bár az eredmények nem igazolják őt. Mindegy már, tét nincs, azt megoldottuk, összeszorított fogakkal várjuk a következő szezont, addig is: KTBFFH!

 • Endy919

  Na jó , utoljára leírom az én álláspontomat a JT ügyben , aztán részemről a vita lezárva.

  X-edik alkalommal leírom , hogy imádom , tehát nem kell itt a Lampardos esethez hasonlítani a véleményemet , mert teljesen eltérő a két szituáció.

  Terry megöregedett . Nagyon látványos nála a visszaesés , hibát hibára halmoz , nem tudja már magát úgy odatenni , nagyon lassú . Egyszerüen már nem tudja úgy irányítani a védelmet , hogy az áthatolhatatlan legyen . Hol vagyunk már az áthatlohatatlanságtól…

  A csapat már télen kijelentette , hogy a jövőben már nem számol vele. Most a szurkolók nyomására mégis ajánlottak neki egy új szerződést , amiben viszont tudtára adták , hogy alapember nálunk már nem lesz (jogosan ) és csökkentik a bérét , ami szintén megszokott ilyen esetekben . A Falcaos hasonlatokat nem értem , hogy mi közük van a jelenlegi szituációhoz.

  Szintén sokadjára írom , hogy JT-nek nálunk már nem a pályán kell teljesítenie.
  Ha viszont érez még magában annyit , hogy 1-2 szezont lejátszon és kevesli a pénzt , akkor menjen valamelyik pénzes ligába és pár év múlva visszatér az edző stábba.

  Én a Chelseanek szurkolok , magának a klubbnak , nem egyes játékosoknak . És teljesen megértem a csapat döntését. Csak magunkat szúrnánk tökön , ha Terry a jövőben is kezdő lenne , mert vele a védelem már csak gyengülni fog.
  És nem hiszem ,hogy bárki is azért szurkolna , hogy hatodrangú fogalmatlan csatárok szórják nekünk a gólokat csak azért , hogy egy ember boldog legyen.

  • Rammschein

   Falcaonak csupán annyi köze, hogy mégis mi a f-szért keres annyit?
   Terry keres közel annyit most elvileg, mint ő… és neki ugye elvből csökkentenék majd… míg ez a gyökér, nem csinált itt semmit… Na ezért hozom fel mindig. Én szóval nem mondtam, hogy mindig kezdenie kell… de ha gáz van még tud stabilitást hozni a védelembe (az idei idényt meg hagyjuk a francba, mert az egész védelem meg csapat egy nagy 0… ezután nem értem miért varrod az egész védelmet a nyakába, mint hiba…ennyi erővel Courtois is egy szar kapus…ugyanaz a logika)

   Ha csak a szurkerek nyomására ajánlották, az olyan, mintha nem ajánlottak volna semmit, szóval elmehetnek ismét a fenébe, aki ezt kitalálta…

   S miből veszed, hogy vissza fog még térni? Lehet elmegy majd a Skysportsba szakérteni…és ezek után, ahogy a csapat bán vele (meg Lampssal is-> ő meg csak úgy jön ide egyébként, hogy egy kaliberű legendája a csapatnak, mint John, és őt is telibeverte a csapat egy nagy semmivel… de persze mikor elment ő is, akkor is is azt mondta már mindenki, hogy lassú meg kevés ide meg a többi, szal…vajon ő visszatér valaha?!?!)…

   … ennek ellenére Terrytől is elvárod!, hogy visszatérjen majd segíteni… csak mert köze volt a csapathoz… kicsit kettős ez a dolog nekem…(bár Hiddinknek is egyből staff pozicíót adnátok már)…

   Ja és a végére, én is a csapatnak szurkolok, csak ha az erkölcsével és moralitásával nem értek egyet, amit csinálnak, akkor nehogy már én legyek a sz-r, mert ezért megvetem őket.

   Ettől még szeretem a csapatot, csak a vezetőség, meg aki hibát hibára halmoz és munkatárs, az köszönjön el szépen, és boldogítson más csapatot, mert nem végzik a munkájukat jól, és aki nem így tesz, azt ki kell rúgni a francba…

  • Blue One

   Nah akkor én is mondom:

   “Rossz” forma ide vagy oda, télen már kijelentették. Igen már akkor, ettől függetlenül, már akkor felháborító és érthetetlen volt. A hibát sikerült tetézni azzal, hogy ezt megelőzőn Ivanovic-nak(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) sikerült adni egy 1+1 éves szerződést. Ismétlem még egyszer, NEKI(!!!!) sikerült adni ráadásul egy olyat, amiben +1 éves opció is van. ( Csak halkan mondom, hogy ilyet se adtak még senkinek…)

   Annyi köze van, hogy valószínűleg kevés pénzt adnak egy élő legendának, de egy sérülékeny, a nevéből élő csatárnak azért sikerült ennyit kipengetni…

   Ha azt gondolod, hogy JT már nem lehet segítségére a PÁLYÁN a csapatnak, akkor… arra nem tudok mit mondani. Nem tudom, hogy milyen meccseket néztél az elmúlt x évben. Egészen egyszerűen ez egy akkora ostoba sületlenség, hogy érdemben erre nem tudok reagálni…

   Mindegy, látom elbeszélünk egymás mellett. Hajtogatod a saját hülyeségeidet, újra és újra.

  • WudigessBoi

   Jó, mondjuk az Iva-Mikel páros árnyékában valóban csak kolonc…

   • gorkaf78

    Most komolyan, nehogy már ők legyenek a mérvadók…

   • WudigessBoi

    Nem mérvadók. Csak ne tegyünk úgy, mintha bőséges választék lenne belsővédő poszton. Van egy sérült Zoumánk, egy szinte mindenki által kutyázott lassú és körülményes Cahillünk és egy olyan, még mindig erőnléti gondokkal küszködő Miazgánk, aki helyett még Hiddink is inkább olyanokat tologat, akiknek nem ez a posztjuk. Szóval ezért nem értem, miért Terry itt a nagy gyenge láncszem, akin spórolni kell, meg akiért nem kár. Tavaly még bőven jó volt a PL álomcsapatába, idén meg nem esett annyival jobban vissza, mint a védelem többi tagja. Egyszer, utoljára kéne még gálánsan és úri módon bánni egy klublegendával, mert ha őt is lepöcköljük simán, akkor egy jó ideig nem lesznek ilyen “gondjaink”.

   • Igazat írsz, viszont senki nem mondta, hogy Terry az első számú kerékkötő, vagy hogy a védelem leggyengébb pontja lenne.
    Szerintem Endy is bármikor előbb hajítaná ki Mikelt vagy fokozná le Ivát, mint Terry-t, de ő most csak leírta a véleményét Terry jelenlegi helyzetéről és a távozásáról.
    Ebbe persze bele lehet keverni azt, hogy a többiek is mennyire rosszak, de fölösleges.

   • gorkaf78

    Igazából nem nagyon értem, hogy miről is szól ez a vita. Annyit tudunk, hogy végül a klub tett egy ajánlatot Terry-nek, amiről ő még nem döntött. Nem tudjuk, mi van ebben az ajánlatban, de egyesek szerint csakis “megalázó” lehet. Honnan tudhatjuk ezt? Az biztos, hogy anyagi szempontból kapott Terry jobb ajánlatot Kínából v. Amerikából. De ezt ne rójuk fel a klub hibájának, hogy esetleg nem akarnak már neki heti 250.000 Fontot fizetni. (Simán bennevan az is a dologban, hogy pl. az asszony kapacitálja Terry-t, hogy menjen csak még egy kicsit pénzt keresni valahová.) Ha a klub semmi áron nem akarná megtartani, akkor nem ajánlott volna neki semmit, csak elköszönt volna tőle…

   • WudigessBoi

    Nyilván én se látok a színfalak mögé, nem ismerem se az ajánlatot, se a felek valódi szándékait. De itt nem is erről van szó. Azt azért ettől az ügytől (és tulajdonképp a focitól is) függetlenül tudjuk, hogy bőven lehet úgy ajánlani valamit, hogy az ajánlat ugyan, de elfogadhatatlan: tele az élet ilyen üzleti és politikai trükkökkel-játszmákkal. Látatlanban nem is akarok ebben ítélkezni, nyilván nem fekete-fehér történet ez sem.
    Én arra reagáltam, hogy Endy szerint Terry ideje lejárt és teljesen ésszerű és jó döntés, ha nem marasztalják.

   • gorkaf78

    Én nem gondolom azt (persze attól még megtörténhet), hogy a klub szándékosan egy elfogadhatatlan és megalázó ajánlatot tett le Terry elé. Mi értelme lenne ennek? Hiddink az utolsó sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy Terrynek vannak edzői ambíciói, és szerinte ha most távozik is esetleg a klubtól, egy nap valamilyen formában úgyis visszatér majd. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor mi oka lenne a Chelsea-nek, hogy “megalázó” ajánlatot tegyen JT-nek, hisz valamikor a jövőben számítanak majd rá.

    Én továbbra is azt gondolom, hogy egy ‘reális’ ajánlatot kapott, fizucsökkentéssel, ami teljesen természetes dolog egy idősödő, a visszavonulás szélén álló játékos esetében.
    De mondom, mivel nagyon valószínű, hogy Terry a jövőben a klub dolgozója lesz majd, nem tudom elképzelni, hogy direkt megsértik, megalázzák.

   • WudigessBoi

    Én sem gondolom ezt, ezért is írtam, hogy nem fekete-fehér játszma ez. Bőven benne van az is a pakliban, hogy Terry vetette el a sulykot, ő a mohó, ő nem látja reálisan a dolgokat. Nem tudhatjuk. Bármelyik fél játszhatja itt az ártatlant és a jó szándékút, hogy ő mindent megtett.
    Én azt tudom, hogy nagyon szeretném, hogy maradjon még egy évet. Benne van a pakliban, hogy epizodista lesz, hogy Adebayor mesternégyest lő mellőle, meg egy csomó negatív dolog, de én mindezt fölvállalnám azért, hogy ne egy ilyen személyesen és klubszinten elbaltázott szezon után, piros lapja miatt a lelátóra száműzve búcsúzzon.
    Azok után és annak tükrében, hogy mennyi pénzt húztunk le a vécén idő előtt lapátra tett menedzserek végkielégítésére, egy teljes szezonon át semmit nem mutató játékosok bérezésére vagy túlértékelt játékosok túlárazottan történő megvásárlására, ennyi férjen már bele. Persze ő is tartsa meg az ésszerű kereteket, de a klub most igenis menjen el a falig.

   • gorkaf78

    Az anyagi részével kapcsolatban az a véleményem, hogy biztos nehéz JT-nek ‘reálisnak’ maradni, amikor tudja, hogy mennyi pénzt kereshetne máshol. Abban is abszolút egyetértek, hogy annyi pénzt kidobott már a klub az ablakon, hogy bele kell férnie a költségvetésbe egy normális ajánlatnak Terry felé. Azt is el tudom képzelni, hogy a klub már nem szán neki akkora szerepet az első csapatnál, amit ő még szeretne, és az ajánlat ezzel a részével nincs kibékülve. El tudok képzelni még egy okot, amiért a klub nem ragaszkodik feltétlenül Terry-hez, ez pedig nem más, mint Conte. Lehet, hogy ő kérte, hogy ‘szabaduljanak meg’ az öltöző legbefolyásosabb emberétől vagy legalább próbálják meg csökkenteni Terry befolyását az öltözőre. Igazából tényleg csak találgathatunk…
    Nagyon nehéz kérdés ez. Nyilván mindenki azt szeretné, hogy a legendák örökké a klubhoz tartozzanak. Jó lenne, ha nem így távozna Terry, amilyen helyzetben (eltiltás) most van. De ha mégis így alakul, abban akkor is biztos vagyok, hogy az ő és a klub közös története ezzel nem ér véget…

   • WudigessBoi

    Hülyén hangzik innen, Magyarországról, de ha heti 10-20 ezer fonton vitatkoznak, akkor az mindkét fél részéről gáz, mert ennyire tudnia kell mindkét félnek gálánsnak lennie. Ha lényegesen többről, akkor ott valaki nagyon nem tudja, hol a helye.
    Az meg sajnos szokatlan ugyan, de tényező, hogy nem lesz BL, ergo a decemberi hajtásig max egy alsóbb csapat elleni ligakupa csata töri majd meg a heti egy meccs “idilljét”. Ez persze jelentheti azt is, hogy nincs szükség olyan bő keretre (Terry szempontjából ez rossz), de azt is, hogy nincs olyan nagy terhelés, könnyebb regenerálódni (ez meg jól jöhet neki).
    A Conte részt meg csak találgatni tudjuk, bár az nekem kegyetlen színjáték lenne, hogy az olasz nem akarja őt, de a klub meg közben “marasztalja”…

   • Endy919

    Eeeeee . Nem azt mondtam , hogy jó döntés , hogy nem marasztaljuk. Én azt mondtam , hogy az a jó döntés ,hogy már nem alapemberként számolunk vele , mert már nem lehet rá védelmet épiteni.

   • Blue One

    Vagy csak ajánl valamit, hogy kifelé más legyen a sztori. Nem bírom elégszer hangsúlyozni, hogy FELEJTSÜK MÁR EL AZ ANYAGI RÉSZT!!! Kizárt, hogy ezen bukna meg a dolog… Mint ahogy az is elég elképzelhetetlen, hogy majd az asszony rábeszéli Terry-t, hogy inkább menjen Kínába/Amerikába, mert ott több pénzt kap és erre Terry azt mondja, hogy jó persze menjünk, hiszen a pénz az első…

    Azért lehet valami a szerződéssel, mert nem írja alá egyből, és a klub is érdekesen kommunikálta. Valami bűzlik. Milyen szerződés lehet vajon, amit JT nem ír alá csukott szemmel?! Mondjuk egy olyan, hogy nem (elsősorban) játékosként számolnak vele, vagy csak perememberként stb…

   • Endy919

    Te nagyon közeli ismerőse lehetsz Terrynek , ha ilyen magabiztosan tudod állitani , hogy mennyi pénze van és még mennyire van szüksége . Azt is biztosan tudod ,hogy otthon mi a helyzet , mit akar az asszony és Terry hogyan gondolkozik .

   • Blue One

    Te biztos nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy milyen pénzeket keresnek a focisták. Terry klubbal kapcsolatos gondolkodásáról meg aztán tényleg csak a bennfentesek tudnak…

   • Endy919

    Én tudom , hogy milyen pénzeket keresnek a focisták , te vagy nagyon eltájolódva azzal kapcsoltaban , hogy ezt a vagyont mennyi pénzbe kerül fenntartani.

    Csak egy példa . Schumi sokszorosát kereste annak , mint amit JT . Jött egy sajnálatos baleset és most ott tartanak , hogy mindent árvereznek , mert a pénz az fogy .
    Szerinted Terry nem akarja magát és a gyerekeit még jobban bebiztosítani , ha már van á lehetősége?

   • Blue One

    Nagyon jó példa! Schumi ápolása kerül mérhetetlenül sok pénzbe, nem az életszínvonala…A nap 24 órájában dolgoznak érte évek óta, a legjobb szakemberek. Nyilván ez nem olcsó. Ha nincs a sajnálatos balesete, akkor semmi probléma nem lenne az anyagiakkal…

    Mire akarja őket bebiztosítani? Ha Terry (és családja) jövője miatt aggódsz, megnyugtatlak, nem kell. Pompásan meglesznek kínai vagy amerikai hakni nélkül.

   • Endy919

    Kár veled vitázni mert egy álomvilágban élsz.

   • Blue One

    Ezt a mondatot akár én is írtam volna, vagyis inkább nekem kellett volna… Nagyon rosszul látod a dolgokat, nah mindegy.

 • Sir Idemitirjak

  Közben Dj.Ilobodji bent tartja a góljával a Werdert!

  • Szépen fog rajta feszülni a szalag jövőre.

 • kasata91

  Lollichon valószínűleg távozik a szezon végen…. Mi jön még?

  • myheartisblue

   PFFFFFFFF katasztrófa. Tényleg, mi jön még?! Szerintem ezt a hisztis Courtois megmondta: vagy Ő vagy Lollichon. Épp úgy, ahogy Čechnél i tette…

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com