Blog bejegyzés

Lépéselőny

headAz európai kultúrkörökben összességében, a nagy szomorú magyar valóságban pedig mindenképpen hiánycikk egy irányzat, világnézet, ami nagyjából a gondok nélküli jóllét és tulajdonképpen a lényege a szeretet, egység, béke. Pedig az, ami most körülleng – és felteszem nem csak engem – igencsak közel áll a sokszor tévesen rasztafári életérzésnek nevezett állapothoz.

Kezdeném azzal, hogy jól besz*ptam, némileg elővigyázatlan voltam a beharangban említett hivatalos, meccshelyetti megjelenésemen. Megérkezéskor gyors pillantást vetettem a képernyőre, de ott hála égnek akkor a hazai, mennyei bajnokság szerencsétlenkedőit adták, semmi PL, na mondom, zsír, majdcsak sikerül megúszni akkor az eredmény megismerését. Egészen jól ment minden, amíg egyszercsak nem sporthíreket kezdtek mondani a háttérben a csendesnél némileg hangosabban, hírekre ráadásnak felhangosodó rádióban?! Mire észbe kaptam, hogy most vagy kiszaladjak, vagy hát, hülyén néz ki vagy sem, befogjam a fülem, már hallom, hogy a Chelsea győzött. Ez némileg azért elbaszta az élményt, de legalább győztünk, ha már, akkor legalább ennyi legyen meg. Az egyébként is kellemes eseményen így még inkább el tudtam engedni magam, és tulajdonképpen ez a reggae-feeling leng körül azóta. Lassan a hajam is dreadlockba fonom.

A meccshír megírásához fel is dobtam a playlistbe – no ha nem is Bob Marleyt, de néhány rigmust, ezek egyikéből citálnék ide egy sort, ami kábé leírja a mostot: lazulgatok, tök jól vagyo-o-k… és sosem szoktam ilyet, de tessék, most ideillik, nesztek… 🙂

Pep is letolta a bugyit

Pep is letolta a bugyit

Pedig tulajdonképpen és összességében az eredményt leszámítva nem feltétlenül lenne ok a hurráoptimizmusra. Hazaérkezvén gép elé vágtam magam, és bár némileg elvette valóban az élményt az eredmény ismerete, a meccsre csak kíváncsi voltam, így nekiláttam az éjszaka közepén, és ha nem akarnék ilyen álszerény lenni, akkor biztosan felhívnám a figyelmet a beharangra, mert valljuk meg, eléggé belelőttem a dolgokba. De mivel a szerénységem az erősségem, eszemben sincs ilyet tenni… kacsintás. Lazulgatok, tök jól vagyo-o-k.

Miközben ugyanis az eredmény kisimított pár ráncot eredendően is csodálatos arcélemen, hát az ilyen mérkőzésekkel kapcsolatban merülnek fel leginkább a PL-ben eddig még feltáratlan bundabotrányok. A mérkőzést – írjuk le ide is, ne csak máshol lehessen látni – a Chelsea megnyerte 3-1 arányban, ezzel komoly statementet billogozva az idei szezonra. A Chelsea meglőtte a maga 4 gólját, ezzel beállítva a végeredményt, és igen, hosszú még a szezon, meg a faszom, de a City, na a City az nem tudott gólt szerezni a Chelseanek.

Aztán jöjjön egy szolid váltás és új bekezdés után az, hogy hát hogyan (illetve hogyan nem). A négy gól ellenére ezt a mérkőzést nem más, mint Kun egyszemélyben döntötte el. No jó, KdB is segített neki némileg. Ettől függetlenül, már-már reálisan merül fel, hogy vajon hány ország maffiája járt erre, és rabolta le Aguero tetszőleges számú lányát, mert ennyire szar meccse senkinek sem lehet, csak direkt. Ez a figura többször került ziccerbe (és hagyta ki azt), mint ahány gólt Diegoal összeszorgoskodott a szezonban. Aztán csak azt láttuk, hogy fogja a fejét. No meg persze közben én is, ha nem tudtam volna az eredményt, valószínűleg bőszen csapkodtam volna szét a közvetlen környezetemben bármit, mert az eleddig stabilnak mondható védelmünk úgy viselkedett, mint az épp cölibátust fogadott ifipap a szűzlányok mezítelen táncának éjszakáján a tűz körül. Arról már nem is beszélve, hogy miután látta, Kunnak mennyire nem megy, Cahill megunta a pöcsölést, és csizmaszárral vágott egy huszárosat, kürtő mögé a bal felsőbe.

Repül a mestermű

Repül a mestermű

Mivel a mérkőzés alatt született vagy 700 komment, nem volt még erőm átrágni magam rajtuk, de gyanítom ott nem feltétlenül én voltam az egyetlen, aki a világba eresztett valami istenkáromlásfélét, a levlisten DD kommentjei is főleg ezen mondakör köré szövődtek, ahol kivételesen semmiféle rektális vascsöves dolog nem került elő, de azért volt benne ásó, meg gödörásás, hosszabb távú elhelyezés céljából…

Aztán azért említsük meg azt is, hogy jóval több lehetőség adódott előttünk is, mint talán várható volt, de égkék mintára azért Costáéknak is sikerült szarabbnál-szarabb döntéseket meghozni a kapu előtt…. hogy Ázár is miket flesselt néha lövés helyett, azt kevesen tudjuk. A jó Sergio fingfogása mellett azonban a meccs fordulópontja egyértelműen a vörhenyes képű csámpás kis belga kobold kapufája volt.

Dráma. Nemnekünk.

Dráma. Nemnekünk.

Az öngól után láthatóan megtört Chelsea a szünet után sem teljesen tudta elkapni a ritmust, ez a helyzet pedig teljesen offolta a vendégeket, olvadt a beton, mindenki csak bámészkodott, Kevin viszont három és fél centiről szétvágta a felsőlécet, ami akkorát szólt, hogy az volt az ébresztő a Chelsea számára. És valóban. Előtte az egyébként rendre hasznosan játszó N’Golo több labdát adott el, mint a Kékekhez szerződése óta összesen, a legjobbak közt említett Mózi is csak a homályba futott időnként, no, ez varázsütésre megfordult, és az addig semmi életjelet nem adó Fabregas is végre hasznossá tette magát, no meg újra villantott is egyből, a José-időkből jól ismert Fabrepass-Diegoal már ültette is a hintába a Cityt, és ficcent is az egyenlítés. Lazulgatok…

Mester, most akkor végre játszani kell? Pofád lapos és lássam azt a Fabrepasst!

Mester, most akkor végre játszani kell? Pofád lapos és lássam azt a Fabrepasst!

Onnantól pedig nem volt megállás. A gól megadta a Chelseanek azt, ami kellett – vért. Meg gandzsát is. Újratervezés aktívan. Nem akarom azt mondani, hogy innentől aztán minden kontroll alatt volt, de teljesen más volt a meccs képe. A Chelsea játszott. Az pedig, hogy lényegében még két kontrával kicsináltuk Pepiéket, hát az igazán impresszív. Nagyjából a 90 percből 15 másodperc kellett a Chelsea három góljához, ami azért olyan, mint a herba: ijesztő.

Izmozás

Izmozás

Azt pedig, hogy mekkora is volt a tét, azt jól mutatja a meccsvégi brawl. Kun méltó módon zárta le a meccsét, és odacsúszott egy jó hárommeccseset DL-nek, ez pedig elszabadította az addig is alig visszafogott indulatokat, borult a kontroll, ami egy ilyen rangadón benne van, és nem is lett volna ezzel szerintem gond, ha Fernandinhoval nem szalad túl a ló. Remélem a tirpákja megkapja a maga eltiltását érte – ez már nem való futballpályára.

Haggyá'má' azzal a pirossal, látod azt a rasztát amelyik ott közelít, bazzé?

Haggyá’má’ azzal a pirossal, látod azt a rasztát amelyik ott közelít, bazzé?

Megkapja vagy sem, leszarni: a három pontot elhoztuk. Ez pedig markáns lépéselőny, főleg úgy, hogy a Poolnak levert egy pofont az egyik alvóügynökünk a 93. percben ma – ezzel clear három pont a Chelsea előnye a tabellán 14 forduló után. Mosoly derüljön arcodon, pajtás, mert ez a legfaszább dolog, ami 14 forduló után a Kékekkel történhetett. Lazulgassunk. Most megtehetjük. Nem a csapat, de mi itt. Mosolytuning. Mintha álmaiban jártam volna már itt. Most kapaszkodj, lököm a hintát, elárulom neked a titkát, hiába nézed, úgyse látod, mert az adrenalin hajtja csak a világot!

Felpörögve

Felpörögve

Nem fogom azt mondani, hogy innentől szabad az út a bajnoki címig, de ezzel a győzelemmel jelenleg igen, betettük a lábunk az ajtónyílásba. És igen, innentől számolni kell a Chelseavel is. Ha ezt a rangadót elveszítette volna Conte a Pool és az Arsenal után, más lett volna a helyzet, de ez az 1-3 határozott jelzés az irányt illetően. A Chelsea most egy szervezett, jólirányzott fegyver, masszív csapat, aztán lehet, hogy meg kell tapasztalnunk, hogy a 3-4-3 hogyan működik, hogyha kiesnek belőle fogaskerekek, mert Matics után nem kizárt, hogy Pedro és Luiz is kihagyásra szorul. Az irány velük vagy nélkülük most határozottan az előre, a szíved vezet, menetelni bátran, de szívből, előre. A Chelsea most egy tonnás kalapács, és ütni kell, amíg lehet. A szurkolónak pedig megmarad az állapot, és remélni, hogy ez nem csak álom. De… Aki mosolyogva alszik az úgy is ébred. Lazulgatok, tök jól vagyo-o-k.

És a végére, minden más kommentár nélkül:

Ki tepert még a meccs legnagyobb hülyéje címért?

Ki tepert még a meccs legnagyobb hülyéje címért?

 • kasata91

  Nemsemmi, hogy milyen pörgés megy edzésen is.
  https://www.youtube.com/watch?v=mivq7ZpbL1g&t=0s

  • Endy919

   Pörgés ? 😀
   Inkább bulinak mondanám . De az első foci nagyon emlékeztet a régi testnevelés óráimra . Sok ember kis helyen 😀

   • kasata91

    Hát ha te ilyen elszántsággal vetted a tesi órákat akkor le a kalappal 😀

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Az látszik a kispályás focin hogy mennyire hihetetlenül labdabiztosak ezek a fiúk. Picsámnyi helyük van átvenni egy kemény passzt, de nem pattan el tőlük, meg ahogy vezetik a labdát ilyen kis területeken, elképesztő. Nagy pályán főleg egy vesztes meccsen néha lassúnak vagy ügyetlennek tud tűnni némelyik, de itt látszik hogy egész életükben a labdával barátkoztak. Meg az a jelenet amikor RLC meg Chaloba alányesve passzolgatnak, nem semmi.

    Amúgy mi ez a melltartó amit edzésen hordanak? A videó elején Kurtin volt, vége felé már több játékoson.

   • Endy919

    Ha jól rémlik az a meltartó valamilyen mérő szerkentyüt tartalmaz , de lehet , hogy tévedek.

   • vitéz kaprosfalvy ond kond

    Az a baj hogy nem tudom hogy kellene rákeresni 🙂 Football training bra-ra gondolom más fajta találatok jönnének.

   • kasata91

    Catapult a rendszer neve.

   • hat ez tok alap nem csak ezen a szinten, de nagy orszagok 2-3ik ligakban is..

   • data tracking a melltarto amugy. szenzorok vannak benne es mere a mozgast, sebesseget mindent azt is hanyat fingtak edzesen.

  • nekem pont, h nem meggyozo a video eleje. Egy ilyen labdatartos feladatnal ezen a szinten komolyabb pontossagot varnek, tulzas nelkul, ha nem latnank kik ezek siman lehetne egy osztrak 3. osztaly edzese is, se a tempo se a technikai tudas, se semmi mas nem kiemelkedo. Raadasul sokat cipeltek a lasztit, ami pont ellenkezik ennek a feladatnak a lenyegevel. De nyilvan ez csak egy tingli-tangli mozgas volt itt vmi levezetes v akarmi.

 • 11Daves

  Premier League November awards:Diego Costa – Player of the MonthAntonio Conte – Manager of the MonthPedro – Goal of the MonthDominant! pic.twitter.com/QeDNgqmzaW— Chelsea Transfers (@CFCTransfers) 2016. december 9.

  • Endy919

   Beáraztuk a PL-t ! :DDD

   Conte zsinórban másodszor hónap edzője ? 😀 Zseniiiii!!

   • Függetlenül attól, hogy nem emlékszem, a Chelseanek mikor volt ennyire jó novembere, ami ugye rendre az egyik leggyengébb hónapunk volt, hááát, talán Abra alatt mindig is, és tényleg lehengerlő volt a Chelsea, nagy kérdőjelek nem maradtak, hiszen rajtunk kívül senki nem tudott 3/3-as mérleget felmutatni. Úgy meg, ha csak 3x 1-0-ra nyertünk volna, is csúnya lenne, ha az Ágyúsok két döntetlennel, a Pool egy Soton elleni gólnélküli döntetlennel, a City a Boro elleni szenvedéssel, a Spurs D-W-L, vagy akár José a két londoni döntetlennel viszi el a díjat. Az a vicc, hogy talán a WBA állt még a legközelebb a díjhoz, a Leicester legyőzésével és a Burnley kiütésével, ha nem dobnak el pontot a Hull ellen, még akár … amúgy sem semmi, hogy az Everton-Stoke előtt hetedikek, 1 ponttal a MU mögött 🙂

  • kasata91

   Már megint miénk minden?
   Booooring… 😀

  • Diego Costa

   Megelőztél. Ezt a képet akartam kirakni dominancia címmel. 😀

   • 11Daves

    Jobban is nézett volna ki, ha maga Diego Costa posztol.

   • Diego Costa

    Mennyivel autentikusabb lett volna, ha tökéletes magyarsággal ide ír valamit. Oké, hogy angolul nem annyira tud, de a magyar nyelv mégis könnyebb… 😀

    Egyébként múltkor angolul káromkodott, ami azért nagy szó! Egyébként szerintem egy kicsit beszél angolul nem tudom elképzelni, hogy semmi nem ragadt rá.

   • 11Daves

    Engem folyamatosan meglep, hogy egy ennyire nemzetközi szakmában, mint a profi futball, mennyire nem tudnak az emberek angolul.

   • Diego Costa

    Engem nem lep meg. Semmi dolgunk, csak fociznak, hol tanuljanak meg angolul? Suliba nem járnak, tanár meg gondolom nem fogadnak ezért.

    A dél amerikaiak meg aztán pláne nem beszélnek jól angolul. Kb az az esélyünk van, hogy itt megtanulnak.

   • azért a focisták többsége nem véletlenül nem agysebész 😉

   • nyilvan ragadt ra. Multkor Luizzal egyutt interjuztak meccs utan es a riporter vmi egyszerubbet kerdezett es mar valaszolt is bologatva, h ertette es Luiznak nem kellett forditani.

   • Diego Costa

    Nem is láttam azt a videót, most néztem vissza. Diego-t egyébként hiányoltam sokszor az ilyen interjúknál. Jó teljesítményével rendre a főszereplők között van, ennek ellenére szerintem ez volt az első interjúja ittléte során. Idén biztos, de én tavaly se nagyon emlékszem Diego interjúra.

   • hát, a legtöbbször nyilván Hazardnak nyilatkozott 😀

  • nem rossz 🙂

  • kasata91

   És mi vagyunk az első klub, amelyiknek ez sikerült :O

 • Diego Costa

  Egy nagyon jó kis olvasmány. Kicsit megtévesztő a cím, mert csak a végén van szó Christensen-ről, de ettől függetlenül pompás iromány.

  http://www.footballwhispers.com/blog/why-andreas-christensen-could-save-chelsea-millions?utm_source=chelsea-hq&utm_medium=affiliates

 • myheartisblue
  • Kétségtelen, hogy vele teljes lenne a védelem. Várós.

  • myheartisblue

   Hát odáig fajult a dolog, hogy már a szerencse és az igazság is bűnbak! Ej-Ej José, újíts és változtass!

   • Sir Idemitirjak

    Az a 4-0 csak szerencse volt, de látva az Everton ellenit is simán kijelenthető, hogy a két csapat közt semmi különbség, sőt csoda,hogy előttük vagyunk.

   • Endy919

    Ó ez még semmi . Az egyik MU szurkoló haverom szerint azt a 4:0ás meccset megvettük , és a meccs után Zsoz azt súgta Conte fülébe , hogy várja a pénzt , továbbá múlthéten Fellaini nem volt szabálytalan , tehát a 11es jogtalan volt. Aztán a City ellen megvettük a bírót és csak egy szerencsesorozatnak köszönhetjük az első helyünket. Azt már csak zárójelbe említem , hogy a MU játsza az egyik legjobb focit és a liga két legjobb játékosa Ibra és Palika.

    A legszomorúbb , hogy egy felnőtt emberről van szó , aki ezt el is hiszi magának 😀

   • Sir Idemitirjak

    Elérték az Arsenal szintet a szurkolók. 😀

   • Endy919

    Azokra alergiás vagyok egytől egyig . De ez szórakoztató 😀

   • mohacsia

    Keress új barátokat, akik kevesebbet szívnak!

   • Endy919

    Ez nem szív 😀

 • Conte:.
  “The situation is simple: he’s (Mikel) in the squad,” he told a press conference ahead of Chelsea’s game with West Brom on Sunday. “He stays with us and at the end of the season his contract expires. We know at the end of the season his contract is going to expire but I don’t know what will happen. For every single game I take my decision.”

  With regards to player availability for Sunday’s game, Conte was pleased to report Nemanja Matic is available once again after missing the trip to Manchester City, although Oscar is sick. John Terry is the only other player unavailable.

  Conte arról is beszélt, hogy volt egy impozáns látogató is Cobhamben a héten: Pirlo 🙂

 • Frenky54

  Kicsit off: Nem emlékszem,h korábban említettük volna a 2018-as BL indulás új szabályait. Most bemásolom, ha volt róla szó,akkor bocs’:

  http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,bajnokok-ligaja,fontos-valtozasok-a-bl-ben-2018-tol,93715

 • Stonci81

  Nem látom a meccset, de mi megy ott?
  3-0 a Leicternek, úgy hogy a Man.City 77%-os labdabirtoklással nyomja….Pep-nek nem jön be a tiki-taka? 😀

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com