Blog bejegyzés

Küzdés a Szenthárompontért

cfc-soton1

Állandó kommentelőnk és visszatérő bedolgozó publicistánk, Cech01 volt oly drága, és az éj leple alatt összedobott egy jó kis beharangot, így illő forradalmi hevülettel az ő vendégposztját olvashatjátok alább. Amikor a három pont fontsabb, mint akármikor máskor. Amikor a három egység olyan előnyt jelent, amely renegáttá tesz minden egyéb statisztikát és fejtegetést, hisz ha ma nyer a csapat, akkor nem csak a 4000. pontját haladja meg az angol első-osztály versenyrendszerében, de az előnyünk 8 pontra duzzad a regnáló bajnok előtt. Ez persze kicsit sem ígérkezik fesztelen fellépésnek: a Southampton csapata már nem egy alkalommal figurázta ki a győzelemre törő elvárásainkat, és számukra ilyen szempontból a Bridge sem Saint.

Nagy kérdés, hogy miként fogja elviselni a csapat ama nyomást, amely jelen alkalommal nem csak az esélyesség terhében, a pontszerzés kényszerében vagy a szinten tartás  próbáiban merül ki. Vízválasztó lesz az első tétmeccs a BL-ből való kiesés után. Most mutatkozik meg, hogy a hétközi érvágás mennyire nyilazta le Koronis-mintára a morált, az összhangot valamint az önbizalmat. Most mutatkozik meg, hogy mennyire is vagyunk csapat, és hogy mennyire vagyunk képesek túllépni a kudarcon mentálisan. Ezek együtthatója vezethet el minket arra a pozícióra, ahonnan már csak a saját szerencsétlenkedéseink húzhatnak le. Nem kétséges, hogy hatalmas előnyt jelent a hazai pálya, és az, hogy a szurkolók éreztethetik a játékosokkal: Nem ért véget sem a világ, sem az idény. Nem veszett semmi és nem nyalogathatjuk a sebeinket. Március van, közeleg a szezon hajrája, de a jelenben kell megvívni a csatákat, hogy az feljuttasson minket a jövő hágóira. A csúcshoz pedig Southampton gárdája adhat újabb 3 lépést.

Aki az idényben már bevette Forster erődjét. Most is hasonlót várunk tőle.

Aki az idényben már bevette Forster erődjét. Most is hasonlót várunk tőle.

A Southampton idei teljesítménye talán egy glóriás szinusz görbére emlékeztet. Minden képzeletet felülmúlóan kezdték a versenyt, sokáig legfőbb „másodtisztjei” is voltak a ligának, ám mostanra mind csapatszinten, mind egyénileg visszaestek olyannyira, hogy Koeman bonmotja a Bajnokok Ligájáról végleg a semmibe kezd foszlani. Az elmúlt 7 megmérettetéseikből mindössze 2 összecsapást zártak mindent bezsebelve, ráadásul az utóbbi 1 hónapban nem csak Pellé, de az egész egyesület adós maradt a találatokkal. Írd és mond, 4 meccs/1 gól a mérlegük. Tehát igen, jelenlegi formájukban nem csak a verhető, de a „kötelező” kategóriába tartoznak. Ami részben prerogatíva, részben intőjel is. A kötelező meccsekkel valahogy úgy állunk, mint egy humángondolkodású középiskolás a matek-témazáró előtt: „Csak jöjjön ki egy kettesre, aztán majd az Arsenalt  irodalmat megírjuk hatosra ötösre”.  Ez a beállítottság pedig háromesélyessé tesz minden olyan csatát, amit még Teiresziasz is a javunkra írna. Persze, mint tudjuk, a Soton már nagyon régen nem tartozik ebbe a kategóriába, félszeg forma ide, góltalanság oda.

 Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a Soton rendelkezik jelenleg a liga legjobb védelmével. Éppen ezért lenne fontos legalább 2 gólt bevágni Forster kapusnak, úgy, hogy egyet sem kapunk, hiszen akkor eme nemes titulus ránk ruházódik át. Ismét.Legutóbbi párharcunk a szentek együttesével még december végén volt, amikor is kissé bebejglizve játszottunk velük langyos döntetlent. Az, hogy nem tapadt ránk a City még jobban, egyedül a Burnley hősies küzdésének köszönhettük.  Senki nem remekelt, támadni egyik fél sem akart, cserébe a védelmünk bakizott rendesen. Ne szépítsük, gyopárok voltunk, mint a szikkadt sivatagi homok egy kirobbant porszívó rothadó porzsákjában. Ennél a „visszavágón” valóban csak jobban lehetünk. A Saints feljutása óta kétszer látogatott szentélyünkbe, egyszer fel is adtuk nekik a leckét, egyszer pedig Benítez.

Decemberben enerváltan, most kipihenve csaphatunk össze a Szentekkel

Decemberben enerváltan, most kipihenve csaphatunk össze a Szentekkel

A hiányzók névsora akár firka is lehetne egy tépett bársonyzsebkendőn.  A mi egyetlen hiányzónk az előrejelzések szerint John Obi lesz, ki hiába nem ment el aenkázni, így is hanyagolnunk kell őt már jó ideje. A Soton csapatából Jay Rodriguez lábadozik már lassan emberöltő óta, valamint Mayuka sem bevethető. Nem számolok forradalmi reformokkal a kezdőt illetően habár Ramires kivétele történelmi tett lenne, bár titkon reménykedem benne, hogy Rémy-ék megkapják az esélyt. Costára ráférne a pihizés, mert hiába adja meg azt a pluszt, ami már évek óta hiányzott a csapatból (a csatárt), január vége óta olyat produkál, ami után Torrest már Eldorádóig zavartuk volna.

A mérkőzést 14:30-as kezdettel a Digi 1 adja. Várhatóan a Salec-impérium ismét megjegyzi, hogy Costa mennyire Torres, hogy Ramires mennyire gólképes vagy, hogy Matic csak Yaya Touré silány, non-brooklyn-i változata. Hajdu Attila szavaival zárva: Egy szónak is száz a vége: Come on Blues!

 • kasata91

  Végső soron, a Pl legjobb védelme ellen növeltük az előnyünket a bajnokságban. Mindössze egy 11-es gólt kaptunk, és ajtó-ablakunk is volt bőven.
  De sajnos végig kellett néznem ezt a 90 percet és nem tudok ebben az illúzióba kapaszkodni.

  • lamps8

   ne is tedd meg, csak ámítás lenne 😀

 • myheartisblue

  Zenzo, Rami épp ezt tweetelte ki:

  Oscar’s game by numbers for Chelsea Football Club vs. Southampton FC:

  0 goals
  0 assists
  0 crosses
  0 take-ons completed
  0 key passes
  0 interceptions
  73% pass accuracy

  Ouch.

  • myheartisblue

   Tehát így…

   • thiemecsaba

    Fabregasnak még ilyen körülmények között is messze jobbak a mutatói mint Oszinak….

 • WudigessBoi

  Na elzúzok futni, attól talán lehiggadok és kitisztul a fejem, aztán jöhet a meccshír…

 • taybor33

  Akkor most lejátszom a Chelsea vs Sotont a Fifába. Lássuk ki nyer.

  • WudigessBoi

   Remélem a Southampton. Akkor legalább szórakoztatóbb lenne az élet…

   • taybor33

    2:0 ide. De kihagytak egy tizit is 0:0nál. 🙂

 • myheartisblue

  Ocar, Fabre és Matic teljesítménye.

 • Hudejowezaspursis

 • myheartisblue

  Ezt a videót nézzétek meg emberek! Mit csinál José Mourinho az interjú után! Majd leestem a székről, hogy mit kérdezett a Sky Sports riporterétől!

  https://www.facebook.com/video.php?v=701193156665121&set=vb.376230065828100&type=2&theater

  • Számítottam valami ilyesmire 🙂

  • Petikee95

   Lefordítanád?

 • Hali. Holnap megyek kardiológushoz, úgy látom, csak javított a dolgon, hogy ma ki kellett hagynom ezt a meccset.. átnyálaztam a kommenteket, hát jajj. Az 1 pontot leszámítva úgy érzékelem, semmimás pozitívum nem nagyon volt a meccsben, max az, hogy Costa betalált. Csalódás 🙁 tényleg arra számítottam, hogy megrázzák magukat a srácok, kiváltképp azok, akik most már lassan tendenciózusan szarul teljesítenek 2015-ben, és ahogyan a City, mikor mi buktunk meglepő pontokat, hintett egy ötöst a newcastlenek, mi is szétvágjuk a Sotont, de nem.

  • Chester_B

   Pedig érezhető javulás volt a szerdai okádékhoz képest, nem voltszerencsénk, illetve borzalmas a helyzetkihasználásunk, ennyin múlt.

   • babence

    hát javulást inkább csak az utolsó 10-15 percben éreztem, ott már talán bennünk volt a gól, de sajnos tényleg nem volt szerencsénk :/

   • Chester_B

    Az egész második félidő olyan volt, amit én elvárnék egy ilyen csapattól. Támadtunk, és ezzel nem tudott mit kezdeni a Soton, és egyből nem is támadtak minket sz*rrá, meg lehet oldani ezt anélkül, hogy mindenki beáll a 16-osunkra, erre kéne rájönnie Mourinhonak.

   • még csak egy összefoglalót sem találtam eddig sehol, így tényleg abszolút látatlanban, az alapján, amit olvastam itt és máshol, mondom azt, hogy az is csoda, hogy az 1 pont meglett, ha a csapat 3 lényegi húzóembere (Oscar, Fab, Matics) gyakorlatilag nulla teljesítményt tett le. Ahogy nézem, a brazil ennyi erővel a füvet is nyírhatta volna otthon, annyit ott is ér labdába, Cesc-et a saját szurkolói (Chelsea) kezdték ki, twitteren stb már új becenevet kapott, és a ‘statue’ nem épp hízelgő, míg Maticsnál mindenhol annyi van, hogy rettenet meccse volt, és igazából az is csoda, hogy megúszta piros nélkül.

    Emellé még kb megemlítik, hogy volt 1-1 büntető, amit nekünk nem, ellenünk meg befújtak, illetve, hogy az utolsó 20-25 percre 1 csapat akarta megnyerni a meccset, amelyik kékben játszott, de addigra meg Forster kapcsolt god üzemmódba. Ja, meg Costa kapufa, de tán kb másfél méterről lőtte…

    Nem tudom. Lehet más a prioritás a fejemben, engem a BL kiesés annyira nem érintett meg, a mikéntje sem, de az, hogy a bajnokságban nem tudjuk/akarjuk lezárni a dolgot, az nem tetszik – nagyon nem. Ahogy írtam fentebb is, én komolyan hittem, hogy a kiesés meg a City ponthullajtás olyan lesz, mint egy ostorcsapás, és vért pisálva erőből szétvágjuk a – valljuk meg, nem nagy formában lévő – szenteket, ehhez képest meg azt olvasom, hogy .. hát na, ezt 🙂

   • Chester_B

    Én nagyon kritikus vagyok a csapattal és Mourinhoval mostanság, de én egyáltalán nem láttam ennyire rossznak a helyzetet.

    Az első félidőben tényleg nem sok biztató jelenet volt, egyedül az, hogy végre láthattunk egy pontos Ivanovic beadást, amit Costa gólra váltott. Ezután folyamatosan jött fel a Soton, és csak Courtois-n múlt, hogy nem hátránnyal mentünk szünetre.

    Utána egy olyan verbális pofon jött Mourihotól, ami a PSG elleni meccsen kellett volna, és mintha kicserélték volna a csapatot. Ahogy írtam is, végig támadtunk, folyamatosan nyomtuk rá a Sotonra a mi akaratunkat, amivel ők sem védekezésben, sem támadásban nem tudtak mit kezdeni. Ha nem vagyunk elől balf*szok ezt a meccset 4-1-re behúzzuk, így azt gondolom simán érvényes volt az általad említett “ostorozás”, egyszerűen nem volt szerencsénk/elbalf*szkodtunk mindent.

    Matic tényleg nem a legjobb volt, le kellett hozni, és Ramires baromi jó cserének bizonyult, rengeteg labdát tudtunk szerezni már a félpályán, így nem kellett bunkerelni. Fabregas sokkal jobb volt, mint az utóbbi hónapokban bármikor, kiosztott vagy 3 gólpasszt amit az aktuális helyzetbe kerülő játékos kihagyott, szerintem korrekt volt. Oscar tényleg gyenge volt, rá nincs mentség, csodálom hogy még kezdő.

    A Soton büntetője jogos volt, de így is majdnem kifogta Courtois, nekünk meg nem adtak meg egy befújhatót, de nem ezen múlt. Végre olyat láttam a Chelsea-től, amire már régóta könyörgök, és remélem nem veszi Mourinho kedvét csak azért, mert nem lett belőle győzelem. Pl ha nem 150 percet kapott volna Cuadrado az idejövetel óta, akkor talán át tudna venni egy labdát, ami a mai meccsen nem nagyon jött össze neki, és akkor lehetne pihentetni a hetek óta fos Oscart is, de akár igaz lehet Costára, Fabregasra, Azpira vagy Zoumára is.

   • Zola

    meg hogy az első félidő javarészt kb az etihadban töltöttük,mármint a mutatott játék alapján.ok hogy a meccs végére a statisztika is mellettünk állt,de a mutatott “játék” az első félidőben az eléggé aggasztó.már csak abban reménykedek,hogy csak a pl maradt,nincsenek mellette meccsek,ha nehezen is de behúzzuk.a következő 4 meccset meg kell nyerni,akkor már jó eséllyel kicsit nagyképűsködhetünk is.

 • Blue One

  Alig várom már, hogy bajnokok legyünk. Mourinho szerintem akkorát fog alakítani, hogy arról napokig fogunk beszélni. 😀 COC kupának is rendkívül örült. A PL eleve sokkal rangosabb és hát ismerjük a történteket…

  • myheartisblue

   Nagyon jó elképzelés/vágy, mindannyian szeretnénk. De ahhoz az efféle mérkőzéseket könyörtelenül be kell húznunk, szemrebbenés nélkül. Ilyenkor úgy érzem h. hiányzik a “killer instinct” ami egy bajnok csapat tartozéka. Ha ez meglesz, beszélhetünk a bajnoki címről, addig csak álmodozhatunk róla.

   • Blue One

    Én szezon előtt is bíztam a csapatban, most is azt teszem. A psg meccs eléggé meglepett, szerintem nem számított senki ilyen játékra. A soton meccs első félideje a bl meccs folytatása volt. Utána viszont biztató volt, amit láttunk. Kis szerencsével 2 ponttal többünk is lehetne. Viszont ha a konkrét tényeket nézzük akkor -1 forduló +1 pont. Ettől függetlenül persze jó lenne minél hamarabb bebiztosítani a címünket, mert az ördög ugye nem alszik…

 • Zola

  állítólag a psg bejelentkezik nyáron iva-ért.ha figyelembe vesszük,hogy londonban csak 1 éves szerződést kap,akkor azért nm is akkora faszság ez.

  • viszont az lenne igazi futballra hangolt seppuku, ha elengednénk.. most 2016 júniusig van szerződése. Viszont jelenleg kb a világon nincs olyan védő, akivel pótolni lehetne, még irreális opció sem..

   • Zola

    a gond az over 30-as házszabály lehet szerintem. ha kap egy 3-5 éves szerződést,akkor azért biztos eljátszik a gondolattal.nem mindegy,hogy még 3-4 évig keres 100 ezret(nyílván a psg ráígér a mostani 90 ezerre),vagy még egy évig aztán tudja a fasz mi lesz….

   • Zola

    egyáltalán maga az over 30-as szabály egy faszság,minden szerződést egyénre kéne szabni.nézd meg drogbát 37 évesen milyen kondiban van.aki ezt az általános szabályt kitalálta,az volt egy fasz.persze van alapja,de mindig kéne kivételnek lennie.

   • nem így gondolom. Ha kitűzöl egy célt, márpedig ugye a zászlóra tűztük a fiatalítást, akkor nem faszság az, hogy 30 felett csak azt tartod meg, akit érdemes, viszont évente kapja a szerződést. Ez motiváció a játékosnak is. És hát a klub krvasok pénzt kifizetett már olyan játékosoknak, elég csak Bogarde-ra gondolni 😀 akik csak a seggüket meresztették érte, mert elpasszolni nem lehetett, mert a kutyának sem kellettek. Igen, tény, hogy ezt a helyzetet maga a klub gerjesztette saját magának, Sevákkal, Torreszekkel, meg társaival, de az meg valahol a felemelkedés ára volt. Ezt viszont nem lehet a végtelenségig folytatni, szerintem nagyon fontos lépés volt a klub életében ez a házi szabály. Más kérdés, hogy most érdemes-e felülvizsgálni a dolgot.

   • Zola

    csak az a baj,hogy olyanokkal mint terry,lampard,drogba sem kivételeznek,mert ez a szabály.pedig a felemelkedésnek ezek a játékosok voltak az alappillérei.

   • myheartisblue

    Drogba milyen kondiban van? Semmilyenben. Vagyis Én Drogbának a Manchesteri gólja óta szinte semmilyen hasznát nem láttam, maximum csakis mentális erőt adott a csapatnak(ami rendkívül jó),de annak a kondihoz pedig nem sok köze van. Gyengén teljesít, úgy érzem erre Rémy fizetett rá a legjobban…

    A tegnapi mérkőzésen egyértelműen láthattuk, hogy Bertrand-ot már csak egy fél évig kellett volna megtartani kölcsönben, és semmiféle Luis-okat nem kellett volna venni.

    Iva pótlására(1,5 év múlva) tényleg Clyne lenne az egyik megfelelő opció vagy a PSG-ből Serge Aurier is figyelemre méltó játékos. Egyébként Kalas eredeti pozíciója jobbhátvéd, tehát személy szerint vele oldanám meg.

    És hogy miért kell ezen elkezdeni mihamarabb gondolkodni? Ugyanis egyes csapatok rájöttek, hogy ámbár igen tapasztaltak, erősek és edzettek a védőjeink, de bizony hiányzik belőlük a dinamikusság. A Spurs, PSG és Soton is ezmiatt uralkodott ellenünk a pályán, a bal felünket egyszerűen lefutották, mert nem bírtuk velük tartani a tempót.

   • Gabor1092

    Ha esteleg távozna, akkor akár Azpi visszamehetne az eredeti helyére, és akkor vagy Luia vagy valakit venni kéne oda, ami szerintem értelmesebb döntés lenne, mint hogy jobb oldalra venni valakit, és Azpi maradna balra, jobb oldalon talán többet tudna segíteni elöl is. Ha viszont jobb bekket akarnánk venni, én legszívesebben Clynet hoznám el a Sotontól, fiatal, jól segíti a támadásojat is és ami még fontos hogy angol.

  • Drogba11

   Amíg nincs képben valaki a helyére, addig ne menjen el. Meggyengül az az oldal, és nincs kit odaigazolni.

 • Drogba11

  A csapat játékának okait nem tudom megfejteni. Ha azt nézem, hogy kik azok, akik végigjátszották eddig is az idényt, akkor sem tudok indokot gyártani. A legjobban teljesítő emberünk kétségkívül Hazard, aki ugyanúgy hibázik néha, de ő akar, ahogy Courtois is. Ők ketten nyújtanak bajnokhoz méltó formát és persze Terry, de vannak bajok. Nem nagyon értem a többieket. A védelem zilált, néha nagyon jó és látványos mentésekre képes, néha pedig lomha, lassú. Nem akarom magam szakértőnek beállítani, de meccsek óta figyelem, hogy néha olyan passzokat nem látnak meg, amelyekre én, aki csak nézem a focit is tudom, hogy hova megy majd. Számomra Cahill teljesítménye nagyon hullámzó. Az a fajta játékos lett, aki tudja, hogy kiszoríthatják a helyéről, ezért néha elképesztő önfeláldozásokat produkál, majd aztán ugyanolyan jelzővel illethető baromságokat is csinál. Iva néha fent marad, aztán iparkodhat vissza. Azpilicueta behúzódik középre, aztán rohan vissza a szélre, amikor ráébred, hogy gond lesz. Emellett talán még ő az, aki eléri a szintet, ami miatt még nem kellene aggódni, de aztán jön a középpálya. Fabregas kiégett, ahogy én látom, de az is igaz, ahogy valaki írta is, hogy nem kap elég támogatást. Nem kap, de valahogy könnyen kapcsolják már ki őt is a játékból, mert szerintem magunkra húzzuk az ellenfelet már a középpályán. Willian cahilli magasságokban “szárnyal”, ami a forma apály-dagály jellegét illeti, míg Matic elfáradt. Feszülten, idegesen játszik, többet szabálytalankodik, mint kellene és itt jönne képbe az a sor, amelyik még mindig adhatna reménykedésre okot: Oscar, Hazard, Costa. Na, de itt sincs minden rendben. Costa többet provokál, mint sem játszik (habár neki is vissza kell már mennie labdákért, ahogy láttuk is tegnap), Oscar valamiért nem pörög fel, Hazard pedig emiatt egyedül marad. Egy fecske pedig, tudjuk. Viszont, ha ezeket a tényezőket kivesszük az egyenletből és csak a mentális problémákra összepontosítunk, akkor is van baj. Talán itt van a legnagyobb baj. Elhiszi a csapat egy vezető gól után, hogy megvan a meccs. Pedig nincs. Sokszor kiderült már, hogy nálunk egy gól, nem gól. Kettő kell, hogy megnyugodjunk. Visszaállunk, a “na mit tudsz” érzéssel az ellenfél felé és emiatt bizony becsúsznak hibák. Én most adnék lehetőséget azoknak, akiknek eddig kezdőként nem nagyon jutott: Luisnak, Couadradonak, Zoumanak, Rémynek, Bevtném Aket is, miközben persze fent hagynám a pályán Courtoist, Hazardot, Fabregast, Maticot, Terryt és Ivat. Bocs, ha hosszú volt és lehet, hogy nem is szakszerű, de én valahogy így látom.

  • lamps8

   Maticról alkotott véleményed azonos az enyémmel. Oscar meg egyszerűen elfáradt fejben is meg fizikálisan is, az ő bűnszar teljesítménye pedig feladataiból és speciális 10es szerepköréből adódóan bőven kihat Fabregasra is, aki szintén fáradt, kétségtelen. Cahillel pedig az a helyzet amit Wudi vagy Zenzo kifejtett már itt egyszer, még pedig hogy ő erőn felül teljesít egy ideje, talán most láthatjuk milyen az ha képességeinek megfelelően játszik.

 • myheartisblue

  Nah bazz…hát nemtudom van-e ettől rosszabb hír.
  “A Chelsea karácsony óta 22 pontot gyűjtött a bajnokságban, nyolccal kevesebbet, mint az Arsenal.”

  • Zola

   azért mert egy meccsel kevesebbet is játszott. az 5 pont meg nem egy nagy durranás,ha az előző szakaszban 10 ponttal többet gyűjtött.

   • ja, felőlem az Arsenal mehet akármekkorát, amíg mi vagyunk az egyes szám mellett a PL tabellán, ők meg a harmadik helyen, 1 meccs fórral és -7 ponttal 😀

   • Az Arsenal valóban megnyomta az utóbbi pár meccset, de az, hogy így feljöttek, a többi csapat balpélóskodásainak is nagyban köszönhető. Az ágyúsoknak amúgy is minden idényben van egy hol hosszabb, hol rövidebb ideig tartó jó szériája, csak aztán kidurrannak.

   • meg na, mindenki bennünket akar elverni, őket meg nem. Láttam részeket a WHU elleni meccsükből. Az a harcos, ütközős, küzdős WHU, aki ellenünk komolyat harcolt, semmit nem mutatott az Arsenal ellen, hogy rohadjanak meg, semmit, és így is 3-0 lett csak, úgy, hogy a második két gól a végén jött csak. Kb ugyanazt játszották az ágyúsok, mint mi, csak ami nekünk kipattant, az nekik be – Flamini lőtt gólt bazzeg, Flamini! Kb 1,5 perccel a beállása után, nyilván első labdaérintésből.

   • Ha jól emlékszem, ellenük még Ramires is majdnem gólt rúgott, csak abból kapufa lett.

   • mint írtam, ami nekünk kipattant, az nekik be.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com