Blog bejegyzés

Győzelmi kényszer

0822 westbrom-chelsea1Két meccs, egy pont, tizenhatodik hely – itt állunk két forduló után. Az egyetlen szerencsénk az, hogy annyira szokatlan ez az állapot, hogy nem is tudjuk igazán értelmezni. Csak annyit tudunk, hogy nem itt a helyünk és jó lenne mielőbb visszaelőzni legalább olyan csapatokat, mint a Tottenham vagy az Arsenal. A sorsolás viszont nem játszik épp a kezünkre, hiszen ahhoz a West Bromwich Albionhoz látogatunk, amelyik otthonában évek óta tartja rajtunk átkát. Ettől függetlenül győzni megyünk. Kedvcsináló alább.

Míg a City elleni meccs előtti hétköznapokat leginkább a Mourinho és az orvosi stáb közti incidens következményei tematizálták, addig a vereség óta furcsa mód már nem annyira metszően jeges a hangulat, köszönhetően a két új igazolásnak. Baba Rahman és Pedro érkezése egyaránt hasznára lehet a csapatnak – a szurkolókat pedig egészen biztosan felvillanyozta, hiszen napnál világosabb már egy ideje, hogy kellenek az új impulzusok. S bár Begovic eddig példásan teszi a dolgát, ő akkor is csak cserekapus, 2015-ös kolumbiai jövevényeink pedig egyelőre úgy viselkednek, mint akik a bogotai időzónában rekedtek, s továbbra is a jetlag-et nyögnék. Baba Rahman igen drága volt ahhoz képest, hogy eddig még nem sokat bizonyított (bár egy német kiscsapat oszlopos tagjaként kiharcolta az EL-t), így kérdés, a kezdőbe vagy a padra vettük-e – az mindenesetre biztos, hogy helyreállt a rend és ismét három szélsőnk van két posztra (s közülük Azpilicueta a liberó). Pedróról az utolsó emlékem a győztes gól az UEFA Szuperkupán, majd a búslakodás az éremátvételnél: nagyon remélem, hogy arccal előre beleáll az új kihívásba és nem lesz se hiszti, se honvágy.

Mindenki boldognak tűnik

Mindenki boldognak tűnik

Mourinho egyébként kerek 300. tétmérkőzésére készül a Chelsea padján, ami szép mérföldkő. A minimum 100 meccsel bíró edzőink közül egyébként neki van a legjobb győzelmi mutatója (195/299, ami 65,2%), ami újabb bizonyítéka annak, hogy a portugálnak a legfelsőbb polcon a helye. Már csak ezért is illő lenne győzelemmel jubilálni – persze az sem elhanyagolható, hogy pocsékul rajtolt a csapat és nem engedhetjük meg magunknak, hogy még jobban leszakadjunk.

A mindig empatikus és sosem tolakodó angol sajtó volt szíves José figyelmébe ajánlani, hogy utolsó öt vereségét P-vel kezdődő menedzser csapatai ellen szenvedte el (Pardew, Pochettino, Parkinson, Pulis, Pellegrini), márpedig a két soron következő jelenésén is e betűvel kezdődik az ellenfél szakemberének vezetékneve. Természetesen Mourinho csak legyintett erre az elmés konteo-ra és nem azért, mert eszerint Arsene Bástya elvtárs már szart ér.

A betűtésztázásnál sokkal megfoghatóbb probléma, hogy csapatunknak nagyon nem megy a West Brom otthonában (aki nem hiszi, kérdezze Villas-Boast vagy Di Matteot). Az utóbbi négy meccsen mindössze egy pont került a zsákba, utoljára még Ancelottival győztünk a The Hawthornsban (3:1-re). Riasztó mérleg, pláne annak tükrében, hogy eközben az Old Traffordon vagy az Anfielden milyen jól elvagyunk. Mourinho visszatérte óta egyébként egy sekélyes döntetlent és egy háromgólos vereséget produkált ebben a stadionban, de mentségére szóljon, hogy utóbbi merénylet már avatott bajnok csapatát érte.

Remélhetőleg most majd karmestert játszik, nem Jackasst...

Remélhetőleg most majd karmestert játszik, nem Jackasst…

Én a magam részéről most optimista vagyok. Egyrészt talán már a srácok is konstatálták, hogy sokkal több kell annál, mint amit nyújtanak, és remélhetőleg most már megszakadnak majd a pályán – s ami fontosabb, végre győznek is. Másrészt Pulisék is beragadtak a rajtgépbe (bár ezt nekik kevésbé róják föl): a City elleni 0:3 közös nevező kettőnk közt, emellett ők Watfordból csentek el egy pontot, viszont még nincs rúgott góljuk. Harmadrészt az idei szezon a jó szériáink megszakadásáról szólt eddig (győzelemmel rajtolás, Pellegrini és a City elleni veretlenség), remélhetőleg eljött az ideje annak, hogy pár átkot is levegyünk magunkról.

A meccs természetesen nem lesz könnyű. Az ellenfélnek is nagyon kellenek a pontok, nyilván ők sem akarnak két hazai zakóval nyitni, arról nem is beszélve, hogy a jó szereplésünk legfőbb gátjai azért mégiscsak mi magunk vagyunk. Mindenkitől több kell, ezt nem tudjuk megspórolni. Muszáj győzni végre, hogy új fejezetet nyithassunk! Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com