Blog bejegyzés

Eden Hazard búcsúlevele

Hét év után távozik a Chelsea-től Eden Hazard, aki a Real Madridba igazolása előtt egy hosszú és érzelmes levélben búcsúzott a Chelsea családtól.

Minden barátomnak, és a Chelsea családnak!

Mint azt már bizonyára mindannyian tudjátok, a következő szezontól a Real Madridnál folytatom pályafutásom. Sohasem titkoltam, hogy egészen kiskorom, s talán az első megszerzett gólom óta arról álmodtam, hogy egyszer majd a király gárdában futballozhatok. Igyekeztem a tőlem telhető legtöbbet megtenni – kiváltképpen az elmúlt 6 hónap során – annak érdekében, hogy az átigazolásom körüli médiafelhajtás a lehető legkevésbé zavarja meg mind a csapat, mind pedig a saját személyes felkészülésemet.

Most, hogy a két klubnak végül sikerült egyezségre jutnia, őszintén remélem, megértitek: tovább kell, hogy lépjek az életem következő fejezetéhez, ugyanúgy, ahogyan nektek, mindnyájatoknak is meg kell ragadnotok minden esélyt, hogy közelebb kerüljetek az álmaitok beteljesítéséhez. Elhagyni a Chelsea FC-t azonban labdarúgói karrierem mindeddig legnagyobb és legnehezebb döntése volt. Most, hogy mindenz publikussá vált, szeretném leszögezni, és egyúttal elmondani nektek, ami mindig is nyilvánvaló volt számomra: a Chelsea FC-nél töltött évek minden egyes másodpercét szerettem, és soha – még csak gondolati síkon – sem igazoltam volna a Real Madridon kívül semelyik másik csapathoz.

Csupán 21 éves voltam, mikor hozzátok kerültem, így hát mind emberként, mind pedig labdarúgóként együtt nőttem fel veletek. Ti segítettetek hozzá ahhoz is, hogy a belga válogatott csapatkapitányi rangjáig jussak. Természetesen voltak nehéz időszakok is, akár magánéletileg, akár a csapatunk részeként – de végtére is, erről szól a profi futball. Tudnotok kell azt is, hogy számomra a labdarúgás még ma sem több annál az érzésnél, amikor a labdához érhetek, vagy egy mérkőzést játszhatok – igyekszem minden pillanatát élvezni ennek a gyönyörű játéknak. Ha valaki profi edzői tippet kérne tőlem, akkor is csak ezt ismételném folyton-folyvást: játsszátok, és élvezzétek ezt a csodálatos játékot!

Ha időnként nem is voltunk sikeresek, én mindig is igyekeztem a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani – az ebben tanúsított támogatásotokért pedig hálás köszönet illet titeket. A harci szellem, a küzdeni akarás, a győzelem iránti vágy, avagy a feladás legcsekélyebb lehetőségének elutasítása is mind-mind része a Chelsea FC által vallott értékeknek, és mindez közvetlenül nektek köszönhető!

Ha a Chelsea FC mezében eltöltött legszebb pillanataimra igyekszem visszagondolni, akkor arra kell rájönnöm, hogy szerencsére sokkal több mérkőzést sikerült megnyernünk, mint amennyit elveszítettünk. Akik ismernek engem, tudják: nem szokásom listázni az elért eredményeimet, pláne nem dicsekedni azokkal. Annyit azonban elmondhatok: az összes egyéni- és csapatszinten elért sikerem mind-mind leírhatatlan érzéssel tölt el. Sőt, talán egyszer majd leülök egy korsó sörrel a kezemben, és nevetve gondolok vissza arra a Crystal Palace ellen kihagyott büntetőre, amivel magamnak adtam gólpasszt, hogy a fejesemmel bebiztosítsam a bajnoki címünket. És büszkén fogok mesélni majd a Tottenham, az Arsenal, vagy éppen a Liverpool ellen szerzett góljaimról is.

Az emlékek – elsősorban az általatok teremtett atmoszférának köszönhetően – még mindig rendkívül élénken élnek bennem. Csak remélhetem, hogy ugyanolyan büszkeséggel emlékeztek majd vissza ezekre, ahogy én fogok. Legyen az akár egy túra az Egyesült Államokban, egy kedd este Sunderlandben, egy csütörtök éjjel Oroszországban – vagy akár MINDEN EGYES hazai mérkőzésünk a Stamford Bridge-en. Ti mindig mögöttem álltatok, és támogattatok: hogy futballozhassak, és hogy önmagam lehessek. Remélem, ti is annyira élveztétek ezt az egész kalandot, amennyire én tettem.

Rengeteg remek játékos vett körül az elmúlt 7 évben, és életem legbüszkébb pillanatai is mind-mind ehhez a csapathoz kötődnek. Együtt, egy családként nyertük meg az FA Kupát, kétszer a Liga Kupát, szintén kétszer Európa Ligát, és persze két alkalommal a Premier League-et is. Mind-mind különleges a maga módján. Továbbá, ez az utolsó mérkőzés Bakuban pár héttel ezelőttről: nos, azt hiszem tökéletes lezárása egy fárasztó és hosszú szezonnak, amely a 2018-as világbajnokságot követte.

A Chelsea FC, és ti, a Chelsea szurkolói mindig is különleges helyet foglaltok majd el a szívemben – a következő szezontól kezdve habozás nélkül a ti eredményeiteket fogom mindig elsőként megnézni. Továbbá őszintén remélem azt is, hogy a Bajnokok Ligája következő kiírásában összesorsolják majd a két csapatot, és így lehetőségünk lesz majd újra találkozni.

Mielőtt távoznék azonban, utoljára szeretném megköszönni mindenkinek a rengeteg áldozatot és fáradságot, amit az együtt töltött idő során a közös munkánkba fektetett. Minden volt kollégámtól alkalmam nyíilik még személyesen is elköszönni – szeretném azonban külön megköszönni a tulajdonosnak, Roman Abramovicsnak és stábjának, hogy lehetővé tették nem pusztán egy, de két álmom beteljesítését is: elsőként, hogy a Chelsea játékosa lehettem, majd másodszor azt, hogy nem gördítettek akadályt a Real Madridhoz történő igazolásom elé.

A lehető legjobbakat kívánom mindannyiótoknak a jövőre, Barátaim.

Eden

(Köszönjük a fordítást Bai Dánielnek)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com