Blog bejegyzés

Ismét körön kívül?

Ha most sem sikerül, hosszú idő után először a top4-en kívül zárjuk a fordulót.

Röviden és tömören: legutóbb a nyolcadik fordulóban kerültünk ki a minimum elvárást jelentő első négy hely valamelyikéről. Korai volt a szezon, így azon az októberi szombaton még csak a második tök vállalhatatlan meccsünket toltuk le, amikor is a tökutolsó, addig gólt sem szerző Palace úgy ütött ki minket, hogy abba bele sem lehetett kötni. Ezt persze követte még pár (értsd: az elfogadhatónál jóval több) siralmas leszereplés, azonban a helyünk megtartására így vagy úgy, de képesek voltunk.

Nem egyszer volt f*szmákunk, amikor a közvetlen riválisok egy kisiklásunkra hoztak két teljesen bánat fordulót, de alapjában elmondhattuk azt is, hogy egészen januárig a kötelezőkkel orbitálisan nagy gondjaink nem akadtak. Persze megfutottuk a hadak útját még a győztes mérkőzéseken is, de a nyitófordulón túl csak a Woy-ék és a WHU elleni csörtét tudtuk végzetesen elrontani. Egészen az új esztendőig tehát elmondhattuk, hogyha másra nem is, a minimumra azért bőven alkalmas a Chelsea.

Az utóbbi fordulókban azonban már erre sem igazán. Nem csak a fakupát tudtuk a végtelenségig kitolni és a ligakupát a legkisebb ellenállással elengedni, de a Leicester-Bonszmusz-Wtf ellen begyűjtött 1 pont és benyelt 7 gól csak arra volt elég, hogy ma kétpontos hátrányból próbáljunk visszakapaszkodni a 4. helyre, aztán a határon táncolva igyekezzünk túlélni a következő három hónapot. Aztán hogy a márciust még éppen a határon kezdjük-e meg, abban a mai fellépésnek esszenciális szerepe lesz. Ugyanis nem csak ez lesz az utolsó hazai mérkőzésünk a PL-ben februárban, de mindezt két Manchesteri gigatúra követi.

Ami ősz elején a Palace volt és tél elején a WHU, az most a West Brom. Egy pokoljárás közepén lévő szétesett egylet, amely a legelső önbizalomboostoló győzelmére vár a bajnokságban. Ez Pardew-éknak még távolról sem jött el, sőt, pont egy hónapja sikerült először győzelemre vezetnie a WBA-t. Pont az ellen a Brighton ellen egyébként, akik ellen mi is az egyetlen januári diadalunkat könyvelhettük el.

Conte nemrég adott ismét interjút a vezetőséget és az igazolásokat említve, elismerve, hogy nem igazán képes meggyőzni a vezetőséget igazolások terén, hozzátéve a többi mester erényeit, akik képesek minderre. Persze az olasz ezzel semmi újat nem mondott, csak (nem is annyira) más kontextusba helyzete az eddigi problémákat, a nehezményezéseit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com