Blog bejegyzés

Események, esemény nélkül

Hétvégén a Spurs otthonába látogatva igyekszünk elfelejteni nem csak az elmúlt hét, de az eddig teljes mértékben balul sikerült augusztus elég sajnálatos fejleményeit is.

Az elmúlt egy hónap minden túlzás nélkül a közelmúlt legvitatottabb időszakai közé tartozik a Chelsea berkein belül. Nem csak arról van szó, hogy az első meccsünk minden várakozásunkat alulmúlta (még annak ellenére is, hogy egy rendkívül renyhe és gyenge összecsapásra készültünk), de az ablakban immáron majdnem egy hónapja teljes csöndben vagyunk, hacsak nem számítjuk előrelendítő húzásnak Bakerék kölcsönbevágását. Morata óta a levegőt csapkodjuk a piacon, reménytelenül. Szignifikánsan közel egy játékoshoz sem kerültünk, és kibogozhatatlan, hogy ez a disszonancia és széthúzás indoka, vagy inkább következménye.
Cselekvésképtelenségünk ellenére mégsem mondhatjuk azt, hogy csönd lenne Stamford Bridge környékén. A teljes augusztust áthatja a People vs. Diego Costa saga, melynek demoralizáló hatása már június hetedike óta terebélyesedik a stáb, a board és a játékosok felett. Costa katedrán jelentette ki: nem tér vissza a csapathoz. A vezetőség persze a mulasztását és a túlnyújtott nyaralását Brazíliában pénzbüntetéssel és fizetésmegvonással „honorálta”. Várhatóan ez a felhajtás egészen addig meglesz, még Diego el nem igazol. A brazil-spanyol csatár továbbra is esküt tesz az Atletico mellett, azonban ez már majdnem az sms-este óta húzódik. Eseménytelenség és események, csak nem az ideális oldalon.

Miután segédkeztünk megírni a Burnley jelen századi történelmét, három dolog volt, ami leginkább aggodalomra adhatott okot: a kiállított egyének, a sérültek, és a tény, hogy az idei első meccsünket a Spurs otthonában kell megejtenünk, ezúttal nem a „bevehetetlenerőd” Lane, hanem a Wembley pályáján.

Nos, ami a hiányzókat illeti, a minap megejtett QPR elleni zárt kapus mérkőzésen a hírek szerint Hazard és Bakayoko is pályára lépett, ami mindenképpen biztató, még abban az esetben is, ha vélhetőleg a francia csak minimális szerepet fog kapni a Sarkantyúsok ellen. Hazard kezdésére viszont jó esély van azok után, hogy Pedro a bokasérülése nyomán továbbra sem bevethető, Boga bevetéséhez pedig elég merész szándékok kellenének. Hogy Eden játszatása mennyivel kockázatmentesebb, kérdés. Augusztus elején még Conte a sérülések komolyságáról beszélt, hogy nagyon türelmesnek kell lenni mindkét játékossal, és az előrejelzések mindkettejüket illetően a hónapvégi visszatérést tartották a legvalószínűbbnek.
Egyszóval jelenleg csak a stábnak tiszta, hogy tényleg a vártnál hamarabbi felépülésről van szó, vagy csak vészes összedrótozásról egy egyébként is sovány és akadozó egylet árnyékában.

Abban az esetben, ha ‘gyokó végül tényleg maximum a padig jut, valószínűleg hosszú idő után elővesszük Benítez egyedi húzását 2012 decemberéből, és David Luiz fog felmenni Kanté társának, még Azpi vissza cb-nek a pirosa miatt villámgyorsan kényszerszünetre távozó Cahill helyére. Ezzel összejön egy viszonylag stabilnak nevezhető Rüdiger-Azpilicueta-Christensen hármas, előttük egy még ki nem próbált, de rutinos Kanté-Luiz duó, valamint elől Hazard-Morata-Willian. A wingereket érintő gyengélkedés megmarad, bár tény, a jelenlegi keretet érintően ott is a legjobb opciók állnak rendelkezésre.

A Spurs otthonába látogatni az utóbbi időszakban nem volt kifizetődő. Nem csak nekünk, semelyik csapatnak sem. A WHL aranykakasa előtt a Poch-csapat elképesztően stabil periódust hozott le. Hogy ebből az egyensúlyból mennyi marad meg a Wembley-ben, az ugyan nem a hétvégi meccsen fog kiderülni, de mi leszünk az első alany az idényben, akiknek ráhatása lehet minderre, független attól, mit is tapasztalunk meg végül.

Az idény egyik legkeményebb meccse a legrosszabbkor érkezik el, de remélhetőleg képesek leszünk meghúzni mindazt, ami egy pörgős, kétesélyes rangadóvá alakítja a vasárnapi összecsapást, és meglesz az első lépés a felfelé vezető úton.

KTBFFH

 • oszi

  Tico: nem érzem most őket annyira erősnek, a legutóbbi BL döntőjük óta lejtőn vannak, 3 pontot minimum várok ellenük
  Roma: nem sokszor láttam őket játszani mostanában, a keretük alapján azt mondom, nem kell hogy nagyobb gondot okozzanak, 4 pont (Radja ver nekünk egyet, ez 100%)
  Qarabag: kötelező 6 pont, nem lehet kérdés, bármennyire is messze vannak
  Szóval alapvetően szerintem nem kell így előzetesen nagyon aggódni, persze estünk már ki ennél gyengébb csoportból.

 • Diego Costa

  23 millió egy jó játékosért ezen a piacon… Nekünk nem kell, mert szórjuk a pénzt, Moses-ünk is van, meg cserénk is. Jah nem.

  https://twitter.com/skysportspaulg/status/901398841311809536

  • Sandic

   Közben meg, elvileg a Marseille is bejelentkezne Costáért úgy 30 millával.

   • Diego Costa

    Úgyse megy oda. Ennyiért meg nem adjuk el, se nekik se másnak.

   • Sandic

    Ha nem lesz más megoldás, eladjuk ennyiért is. Biztos vagyok benne, hogy a klub filozófiája is ez: inkább vigyék 30-ért, mint ingyen. Persze valószínű, hogy a vezetőség az utolsó utáni pillanatig ki fog várni, és csak akkor adják el ennyiért, ha másnak nem kell többért.

  • Rammschein

   csak ennyit írok… 1. nem engedik be az angolok 2. problémás…

   • Diego Costa

    Én meg csak annyit, hogy: 1.ha tényleg leigazolják, akkor beengedik 2. Costa is problémás és ha nem akart volna mindig távozni még mindig itt lenne. Ja formában volt, az egyik kulcsjátékos volt. Ennyit a problémáról…

 • kormolar

  mai City elleni meccs eddig azért jól megmutatja, h Ake miért nem fért nálunk be a kezdőbe…

  • Rammschein

   el ne jinxeljétek… ez is jó lenne, ahogy most van! 😀

  • balazsh

   Vard ki a veget, tavaly jol nyomta miutan bemelegetett.

  • kormolar

   amikor az 50 milliós védőt behozzák a 97 percben időhúzó cserének…xDDDDDDD

 • Diego Costa

  Nyert a city… a 97 percben szerzett szerencsés góllal. A mérkőzés a 111. percben ért véget. Sérülés nem volt, 5 perc volt a ráadás…

  • kormolar

   volt sérülés (Afobe)szerintem+ reklamálás+ időhúzás…rengeteg szabálytalanság

   • Diego Costa

    Egyszer le kell fújni a meccset. Ha mindig beleszámolja az egyéb dolgokat, akkor sose lenne vége. 111. percben, akkor ér véget egy meccs, ha egy súlyos sérülés történik. Itt ilyen nem volt, ezért semmi nem indokolta ezt a fajta hosszabbítást… Minden második percben teljesen leállt volna a játék? Nem.

   • kormolar

    gól miatti ünneplés… ami mint később kiderül még lehet folytatása,miatt rátett még a bíró 1-2 percet…a 5 perc utáni 1-2 perces hosszabításnak meg volt létjoga, hisz a tartalék spori kb a 91. percben jelezte h lesz még 5 perc és utána még fegyelmezni kellett guardiolát meg howe-t + Afobe megsérült + csere is volt…am elég durva meccs volt… 10 sárgát osztott ki a bíró + 1 piros( ami két sárga szal 12 sárga)

   • Diego Costa

    A gól a 97. percben esett. A 95 percben le kellett volna fújni a meccset. A gól után egyébként biztos nem 5 percig állt a játék. Az edzőket nem emlékszem, hogy figyelmeztette volna a játékvezető.

    A sok sárga, sérülés stb a játék része. Ezért hosszabbítanak a végén, de ezt nem kell megtenni a hosszabbításban. A lap kiosztás egyébként 15 mp jegyzeteléssel együtt kb, szóval az sem tényező. Mondhatsz bármit, az nonszensz, hogy egy 5 perces hosszabbításnál 111. percben fújják le. Nem volt súlyos sérülés, nem volt 11-es, se semmi.

   • kormolar

    egy szöglet előtt kiment hozzájuk és elbeszélgetett velük, mert Guardiola és Howe fél méterről ordibált egymással…

   • Diego Costa

    Ez sem tarthatott 6 percig…

   • oszi

    Nem érted, alapból 5 percet adott, ami teljesen standard. Aztán Pep kicsapta a hisztit, ezért rakott még rá pár percet, így jött a gól a 97.-ben. Hogy aztán mi volt, azt nem tudom, mert kinyomtam a faszba.

   • Diego Costa

    De értem, hogy 5 percet adott, és tudom, hogy az ha nem is standard, de gyakori. Csak a meccset a 111. percben fújták le. Mondd el nekem, hogy mi történt, hogy az hosszabbításra rárakott még egyet.

  • mohacsia

   Gondolom a meccset nem nézted

   • Diego Costa

    Nem nyert. Végig néztem a meccset.

   • mohacsia

    Akkor csak simán vak vagy

   • Diego Costa

    Ha te mondod…

 • Diego Costa
  • Sandic

   Salihamidzic már sportigazgató? Hogy repül az idő….

 • Diego Costa

  Tammy megkezdte a gólgyártás a PL-ben.

  • Rammschein

   *-t. xD

  • Sandic

   Ha így folytatja, akkor őt talán 30 milláért fogjuk eladni. A klub átigazolási politikáját nézvén megtartani biztos nem fogjuk…

   • Diego Costa

    Logikus lépés lenne megtartani, hiszen jó játékos. Logikus lenne, tehát majd eladjuk.

    (És majd bejelentkezünk welbeckért, amikor nem lesz elég angol a keretben…)

 • Rammschein
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com