Blog bejegyzés

Zola visszatért

Gianfranco Zola, a Chelsea korábbi kiváló játékosa segíti majd Maurizio Sarri munkáját.

“Örülök, hogy itt lehetek, csodálatos dolog ez számomra. Keményen fogok dolgozni a sikerekért, mert ez egy komoly kihívás” – mondta Gianfranco Zola, aki másodedző lesz Sarri stábjában.

Zola karrierjét keveseknek kell bemutatni, varázslatos cseleivel és góljaival sokakkal megszerettette a Chelsea-t. 1996 és 2003 között 312 mérkőzésen nyolcvan gólt szerzett a klub színeiben, és KEK-et, FA-kupát, Ligakupát, illetve európai és angol Szuperkupát is nyert a csapattal. Játékosként 2005-ben vonult vissza, azóta edzőként a West Ham United, a Watford, a Cagliari, a Birmingham City és a katari al-Arabi SC csapatánál is tevékenykedett.

“Nagyszerű volna, ha sikeresek lennénk Maurizióval. Mindent megteszek ezért, ahogyan korábban játékosként is. Izgatottan várom az új kihívást, szeretném, ha jól kezdenénk a szezont” – mondta az 52 éves tréner.

“Tetszett, ahogy Maurizio csapatai játszanak. Szervezetten, jól védekezve, de szépen focizva. Mindig kedveltem az olyan edzőket, akik ezt a típusú játékot részesítik előnyben. Minél több időt töltök mellette, annál jobban kedvelem meg az embert is, igazán jó srác. Komolynak tűnik, de igazából vicces, szeret nevetni, még munka közben is. Fontos, hogy egyezik a futballról alkotott véleményünk. Ezt a filozófiát kereste a klub, szóval ez egy igazán jó házasság lehet. Maurizio meg tudja adni a klubnak, amire vágyott, és szerintem az elején mindenkinek, a környezetnek türelmesnek kell lennie. Vb évében vagyunk, Maurizio egy héttel később állt munkába, a filozófiája és a játékrendszere meghonosításához idő kell” – nyilatkozta Zola.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com