Blog bejegyzés

Vizit a kalapácsosoknál

A 16. forduló nyitómérkőzésén a West Ham United lát minket vendégül. Mondanom sem kell hogy mennyire fontos lenne a győzelem, mivel így közelebb tudnánk kerülni az éllovas Cityhez amennyiben Mourinhoék megteszik nekünk azt a szívességet hogy legalább 1 pontot az Old Traffordon tartanak.

Rosszul kezdődött számunkra a hét, mivel az utóbbi évek talán legrosszabb formában lévő Atletico Madridja ellen mindössze egy döntetlenre futotta, ezáltal a csak a csoport 2. helyét tudtuk megszerezni. Rajtunk kívül minden angol együttes első lett a csoportjában, ezáltal a PSG, Barca, Besiktas trióból fog kikerülni a következő ellenfelünk. Remélhetőleg utóbbi lesz az, mert ellenük van a legtöbb esélyünk továbbjutni, bár a legnagyobb valószínűsége annak van hogy Messiéket kapjuk (közel 44%). Bármi is lesz, majd hétfőn kiderül, de addig még vár ránk egy első látásra könnyűnek ígérkező feladat.

Ha a tabellára nézünk azt láthatjuk hogy az utóbbi évekkel ellentétben a WHU csak szenved. Hiába a klubrekordért igazolt Arnautovic és az utóbbi években újra magára találó Chicharito a londoni alakulat így is mindössze 10 pontot tudott összekaparni 15 mérkőzés alatt. A szezont még Slaven Biliccsel a kispadon kezdték, de a Liverpool elleni zakó után menesztették a horvát trénert. Helyére David Moyes jött tüzet oltani, de eddig nem nagyon sikerült neki.

4 meccs alatt a megszerezhető 12-ből csak 1 pontot tudtak vele összekaparni, igaz 3 idegenbeli fellépésük volt. Számunkra viszont nem jó hír hogy a múlt héten már összekapták magukat és majdnem megszakították a City valaha volt legnagyobb győzelmi sorozatát. Ezért az a megérzésem hogy nem lesz számunkra sétagalopp a mérkőzés, de ne legyen igazam.

Szerencsére a bajnokságban egyre jobban kezdünk magunkra találni és már sérülések sem nehezítik a helyzetünket. Egyedül David Luiz az aki nem alkalmas játékra, de valószínűleg akkor sem jutna szóhoz ha bevethető lenne, mert az utóbbi időben megromlott a kapcsolata az edzővel. Jó hír viszont hogy Moses visszatért és nem is akárhogyan, mivel a Newcastle ellen gólpasszal és egy kiharcolt büntetővel járult hozzá a győzelemhez.

Nagyon kellett már, mert Zappacosta még nem igazán tudta felvenni a PL ritmusát. Másrészt a nigériai egyértelműen jobban védekezik olasz társánál, és egy szárnyvédőnél talán ez még fontosabb szempont mint az, hogy mennyire tudja segíteni a támadásokat. Az is növelheti az esélyeinket hogy Alonsot végre sikerült pihentetni, még ha csak 1 mérkőzés erejéig is. Már nagyon ráfért mert az utóbbi időben nagyon fásultan játszott, nem tudta hozni azt a szintet amit tavaly megszoktunk tőle.

A legjobb dolog viszont hogy lassan fél távnál kijelenthetjük hogy a Conte által nyáron megálmodott 3-5-2-es formáció végre összeállt. A kezdeti nehézségek után – amiben az is nagyban közrejátszott hogy Bakayoko és Drinkwater is sérülten érkezett a csapathoz – végre sikerült megtalálni a legjobb összetételt. A támadásért leginkább felelős játékosaink név szerin Hazard és Morata nagyon megértik egymást ebben a rendszerben. Ez már csak abból is látszik hogy a csapat 28 góljából 20-ban közreműködtek. A spanyol 9 találat mellett 4-szer az előkészítésben jeleskedett, míg Eden 5/2-es mutatóval áll jelenleg, úgy hogy a szezon elején sérült volt.

A lényeg hogy ha csúnyán is, de meg kell nyernünk a mérkőzést, mert így nyomás alá helyezhetjük az előttünk lévő manchesteri gárdákat. Nem szabad elfelejteni hogy a bajnokság messze nem lefutott. Hiába van a Citynek 11 pontos előnye még akár ebben a hónapban beérhetjük őket, mivel sokkal nehezebb a sorsolásuk. Ehhez viszont az első lépés az hogy ma begyűjtjük a 3 pontot a  kalapácsosok otthonában. Jó szurkolást kívánok mindenkinek. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com