Blog bejegyzés

Vissza az alapokhoz

A Wembley-ben kapott józanító pofon után bőven van mit átgondolnia Maurizónak és stábjának, mivel az egyre gyakrabban döcögő játék mellé az elmúlt két fordulóban már eredmények sem párosultak. Szerencsénkre ma a PAOK látogat hozzánk, ami tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy rendezhessük kicsit sorainkat.

 

 

Nincs mit szépíteni a hétvégi produkción, Pochettino és a Spurs nemes egyszerűséggel tönkrevert minket szombaton. A letámadásunk és a csapatszintű védekezésünk úgy nézett ki, mintha fikarcnyit sem fejlődött volna az augusztusi Szuperkupa-vereség óta, ráadásul támadásban sem tudtuk mutatni semmit, amivel ezeket a hiányosságokat ellensúlyozni tudtuk volna. Egyelőre úgy tűnik, Sarri elsősorban mentális problémaként fogja fel a gyengébb szereplést. Erre utalt múlt heti megjegyzése is, miszerint a találkozók elején nem vagyunk elég koncentráltak, illetve a tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, hogy a Tottenham elleni meccs után egyesével leült mindenkivel, hogy egy privát beszélgetés során derítse ki, mi állhat a rossz teljesítmény hátterében.

Persze, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a szurkolók zöme és a sajtó inkább személyi kérdésekben látja a problémák okait. David Luiz szereplésére én már nem szeretnék karaktert pazarolni, sokkal érdekesebb, amit a középpálya összetételéről mondott tegnap Sarri. Elsőként leszögezte, hogy a védelem előtt neki egy „technikás” játékosra van szüksége, ami esetünkben Jorginhót vagy Fabregast jelenti. Mivel mindenki látta, milyen hatékonyan iktatja ki aktuális irányítónkat a Derbytől kezdve az Evertonon át a Spursig bárki az elmúlt hetekben, felvetődik a kérdés, hogy mi a hosszú távú tervünk a labdakihozatalokat illetően. A másik megjegyzés Kantéra irányult: Maurizio szerint a francia fegyelmezetlenné vált miután hátrányba kerültünk, túl sokat vállalt támadásban, aminek a csapat látta kárát. Nem vitatni szeretném Sarri szavait, de érdekes, hogy nem a 2-0-ás hátrányban rabonával labdát eladó Kovacic került kiemelésre „fegyelmezetlen” jelzővel.

Kante és Jorginho helye biztos a középpályán

Személy szerint úgy gondolom, hogy a Jorginho-problémának megoldására legalább nyárig várnunk kell. Amíg a középpályánk másik két tagja semmiféle gólveszélyt nem hordoz magában, addig minden ellenfél nyugodt szívvel áldozhat fel egy játékost a build-upunk megbénítására. Kante persze minden hiányosságával együtt is nélkülözhetetlen, de mellette Kovacicban nem látszik az a támadópotenciál, amit szerepköre megkövetelne, Barkley és RLC pedig támadásépítésben nem tudja azt nyújtani, amit a horvát. Hamsik ugyanezen a poszton, csak a bajnokságban 15 gól+gólpasszt átlagolt Sarri három nápolyi szezonjában, nekünk is hasonlóra lenne szükségünk mind Jorginho, mind pedig Hazard tehermentesítése érdekében.

Ami az esti meccset illeti: egy döntetlen vagy a Vidi pontvesztése már biztossá tenné csoportelsőségünket, szóval jó esély van rá, hogy a csapat budapesti látogatása már abszolút tét nélküli lesz számunkra. Minden bizonnyal a kupákban már jól bejáratott második sorunk fog lehetőséget kapni, Sarri egyedül annyit árult el, hogy Hudson-Odoi biztosan keretben lesz, Hazard és Moses játékára viszont nem számíthatunk. Kezdőnk csatárkérdés szempontjából érdekes lehet, mivel a Spurs ellen Morata, Giroud és Eden személyében gyakorlatilag minden variációt kipróbáltunk a posztra, így talán egy kis támpontot kapunk, hogy ki (nem) fog kezdeni a Fulham ellen.

Továbbra is nyitott a csatárkérdés

Az immáron Ranieri által vezetett újoncok ellen kötelező lesz a három pont begyűjtése, remélhetőleg egy magabiztos győzelemmel fogunk melegíteni a vasárnapi összecsapásra. KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com