Blog bejegyzés

Vigyázat, a Szarkák lopni akarnak

A Premier League 22. fordulójában a Bridge-re látogatnak a Szarkák, abban a reményben hogy pontokat rabolhatnak tőlünk. Sajnos nem alaptalanul gondolják ezt Benítez fiai, mivel már nem egy kis és középcsapatnak sikerült pontokat csenni tőlünk, úgy hogy nem ők voltak a házigazdák. Reménykedjünk benne hogy az utóbbi hetek csalódést keltő eredményei után összeszedi magát a gárda és visszatér a helyes útra.

Hiába a közel sem meggyőző hazai teljesítmény, azért még mindig mi vagyunk a favoritok, annál is inkább mivel a legutóbbi 6 alkalommal mindig pont nélkül távozott tőlünk soros ellenfelünk. Ráadásul mind a 6 összecsapáson 2-nél több góllal nyertünk, aminek most is nagyon örülnénk. Főleg annak tudatában hogy az utóbbi 10 bajnokin mindössze 11 gólt szereztünk, ami egy top csapattól mondanom sem kell mennyire kevés. Ezen időszak alatt mindössze 6 csapatnak sikerült még ennél is kevesebb találatot jegyeznie. Szerencsére azért a védelmünk valamelyest kompenzálja a támadóink impotenciáját, és csak emiatt vagyunk még BL indulást érő pozícióban. De hiába nem kaptunk csak 1 gólt az elmúlt 5 hazai találkozón, mert az impotens támadójátékunk miatt így is sikerült 7 pontot elszórni a 15-ből. Sarri többször is nyilatkozta hogy problémáink vannak a támadások befejezésénél, amit meg kell oldani és ezzel arra célzott hogy ha akarunk valamit ettől a szezontól akkor igazolni kell 1-2 játékost. Ezt elmondása szerint jelezte a board felé is, innentől fogva náluk pattog a labda. Azért reménykedjünk benne, hogy nem úgy gondolják hogy a Valenciától idő előtt elzavart Batsman lesz a megoldás a problémánkra. Az se érdekel ha sok pénzért igazolunk öregeket (Higuain, Cavani) vagy egy középszerű angolért (Wilson) adunk ki komolyabb összeget, mert kis túlzással ennél rosszabb már úgysem lehet. A Spurs ellen is láthattuk, hiába a mezőnyfölény, hiába egykapuztunk szinte az egész meccsen ha nem tudjuk azt a kiba..tt golyót a hálóba juttatni.

 

Ha már az átigazolásokról beszéltem, nem lehet szó nélkül elmenni Callum Hudson-Odoi esete mellett. A fiatal angol nem akar hosszabbítani, miután a Bayern Robben 10-es meze mellé még fűt-fát ígért neki. Amit tudunk róla az az hogy nagyon tehetséges, viszont túl sokat még nem mutatott amikor lehetőséget kapott. Igaz nemrég a Nottingham elleni kupameccsen 2 gólpasszt is jegyzett, de Sarri a bajnokságban nem igazán számolt vele eddig. Sok helyen azt látom hogy magukat Chelsea szurkolónak valló emberek az Odoi eset kapcsán szidják Sarrit, Williant és a vezetőséget. Könyörgöm egy 18 éves ficsúrról beszélünk, akiből koránt sem biztos hogy klasszis játékos lesz. Az utóbbi 15 évben rengeteg hatalmas tehetségnek kikiáltott fiatal volt akiből nem lett sztár, de még csak egy középszerű játékos sem. Ott van példának Joshua McEachran akit annak idején az új Lampardnak kiáltottak ki. 17 évesen debütált a nagycsapatban és szinte mindenki azt gondolta, hogy pár év múlva világsztár lesz a fiúból. Jelenleg 25 évesen egy a Championshipben a kiesés ellen küzdő csapatban sem tud kiemelkedőt nyújtani. Szóval lehet itt szidni bárkit, csak nem érdemes mivel senki és semmi nem garantálja hogy CHO pár éven belül világklasszis lesz. Ha nagyképűen azt mondja, hogy ő kezdő akar lenni különben eligazol, akkor én azt mondom el kell engedni (főleg 35 millióért) mert számára ezek szerint semmit sem jelent a klub.

A Newcastle is hasonló cipőbe jár mint mi mivel náluk is akadozik elől a gépezet. A védelmük hozza azt amit megszokhattunk tőlük,  ezen tekintetben a középmezőnyben vannak, viszont a támadójátékukra ők sem lehetnek büszkék. A csatáraik közül Rondon 5 góllal hozza Morata szintjét ami valljuk be nem túl magas, viszont egy középcsapat szintjén egész jónak mondható. Az a problémájuk hogy a venezuelain kívül nincs más aki veszélyes tudna lenni az ellenfelek kapujára. Pedig ott van náluk kölcsönben a mi nagy reménységünk Kennedy, aki 18 meccs alatt össze tudott hozni 1 gólt és 1 asszisztot. Kár érte, mert pár éve még úgy tűnt hogy sokra viheti, de Piazonékhoz hasonlóan belőle sem lesz top játékos. Ellenünk nem játszhat a kölcsönszerződésében leírtak miatt, de igazából ez inkább rossz hír, mint jó a formáját elnézve. Amit nem árt még tudni az ellenfélről hogy nem igazán ápolnak jó barátságot a játékszerrel, mivel a végéről a másodikak labdabirtoklást tekintetében. Ezt tudva nem hiszem hogy nagyon mellélövök ha azt mondom ma is kinéz egy 70-30% körüli labdabirtoklás a mi javunkra.

Lesznek hiányzók is, mivel Loftus-Cheek az előző fordulóban szedett össze egy sérülést így szinte biztos hogy nem lép ma pályára. Rajta kívül még Morata játéka kérdéses, mivel állítólag neki a térdével vannak problémái. A vendég oldalon kicsit hosszabb a maródiak listája, mivel Fernandez, Diamé, Shelvey, Darlow és Dummett is sérült. Rajtuk kívül is lesz még hiányzó mivel Ki és Muto az Ázsia Kupán képviselik hazájukat, Kennedy pedig a korábban már említett okok miatt lesz a lelátón a pálya helyett.

Közben az Arseanal kikapott a WHU vendégeként, így egy esetleges győzelemmel megléphtnénk előlük a BL helyekért vívott csatában, és nem utolsó sorban a Tottenhamet is megközelíthetnénk abban az esetben ha nem nyerik meg a rangadójukat a bombaformában lévő United ellen. A mérkőzés magyar idő szerint 18:30kor kezdődik, és a Spíler TV-n lesz látható. Jó szurkolást kívánok! Hajrá Kékek, hajrá Chelsea!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com