Blog bejegyzés

Ünnepi hangulat

A csapat vasárnap már elintézte, hogy a lehető legjobb hangulatban várhassuk a karácsonyt. Azonban ahhoz, hogy valóban tökéletes legyen az ünnep, ma is be kéne tenni három pontot a fa alá.

Nem is kérdés, hétvégén a szezon legjobb teljesítményével leptek meg minket a srácok a Tottenham ellen, pont akkor, amikor talán a legkevésbé számítottunk rá. Az őszi győzelmi széria már legfeljebb csak derengő emlék, az utolsó válogatott szünet óta a kibrusztolt BL-továbbjutás mellett egy árva, Aston Villa elleni sikernek örülhettünk, szóval tényleg nehéz volt optimizmussal telve várni a rangadót.

Lampard kisebb, találkozó előtti meglepetése teljesen ült: 3-4-3-as rendszerünkkel annak ellenére nem tudott semmit se kezdeni Mourinho csapata, hogy gyakorlatban ők is három belső védővel játszottak. Sőt, ami azt illeti, üdvözítő, de kifejezetten meglepő volt látni, hogy José milyen sokáig várt a reagálással. A Spurs első hármasának látszólag fogalma sem volt, mikor kit kéne letámadnia, ennek eredményeként pedig vagy középhátvédeink hozták ki kényelmesen a labdát, vagy a szárnyvédőink maradtak légüres térben – ez különösen igaz Azpi oldalára, akivel Son sokszor nem ért vissza, a középre tolódó Verthongen pedig rendre túl messze volt tőle, így a pálya jobb oldalán mindig találtunk szabad embert. Ezzel szemben a mi emberezésünk teljesen kivette a játékból Alderweireldéket, José két középpályás verőlegénye önerőből pedig kevés volt ahhoz, hogy a Spurs érdemben támadásokat tudjon építeni.

Alonsónak kulcsszerep jutott

Muszáj külön megemlékezni a meccs nyerőemberéről, a sokat (és többnyire egyébként jogosan) kritizált Alonsóról is. A védők Thomas Müllere emberemlékezet óta legjobb teljesítményét nyújtotta, az elmúlt hetek enerváltabb támadójátékán klasszisokkal lendítettek a labda nélküli mozgásai, olyannyira, hogy közvetve mindkét gólunkat ebből szereztük: először a neki címzett keresztlabdát ügyetlenkedte szögletre Aurier, a büntető előtt meg ugyebár ő esett áldozatául Gazzaniga kung-fu bemutatójának. Szerencsére Tomori sebessége elég volt ahhoz, hogy le tudja zárni a mögötte felszabaduló területeket, így ezúttal védekezésben sem láttuk kárát a spanyol játékának. Az továbbra is kétségtelen, hogy négyvédős rendszer esetén legfeljebb vészmegoldásként jöhet szóba Alonso beállítása, ám ha Frank a jövőben is rendszeresen számolna a háromvédős felállással, át kell gondolni, hogy tényleg el szeretnénk-e engedni hármasunkat.

Ma azt a Southamptont fogadjuk, akik ha nehezen is, de össze tudták szedni magukat a Leicestertől kapott kilencgólos pofon után, elmúlt öt meccsen aratott három győzelmükkel pedig már a vonal fölött karácsonyozhattak. A feltámadást kis túlzással egy személyben Danny Ingsnek köszönhetik a Szentek, aki az elmúlt hét mérkőzésen amin pályára lépett 7 gólt szerzett, 11 találatával pedig a góllövőlista második helyén áll, holtversenyben Tammy-vel és Aubameyanggal.

Ősszel magabiztosan, 4-1-re nyertünk a St. Mary’s-ben

Ami minket illet, Lampard két helyen szinte biztosan kénytelen lesz változtatni a hétvégi kezdőn – Kovacicra eltiltás miatt nem számíthat, Azpit pedig kisebb sérülése miatt feltehetőleg nem fogja megkockáztatni az ünnepi rohanás közepette. Egyébként nem csak a Spurs elleni siker miatt várhatjuk magabiztosan a délutánt: a legutóbbi 14 Boxing Day-en lejátszott bajnokinkon egyszer sem szenvedtünk vereséget, ezzel a szériával pedig rekordernek számítunk.

A Tottenham legyőzése után ismét levegőhöz jutottunk a negyedik helyen, így bármi is történjen ma, biztos, hogy ugyanebből a pozícióból várjuk majd a három nap múlva esedékes Arsenal elleni rangadót. Bár nem vagyunk közvetlen győzelmi kényszerben, egyértelmű, hogy a Soton ellen, hazai pályán csak a három pont az elfogadható eredmény – reméljük, a csapat is mindent meg fog tenni, hogy bearanyozza a karácsonyunkat. Jó szurkolást és további békés, áldott ünnepeket kívánok mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com