Blog bejegyzés

Újra versenyben

Nagyon régóta először ha csak ideiglenesen is de a tabella élére állhatunk egy esetleges győzelemmel, ami jelzésértékű lehet a többi rivális számára is, mert ezáltal a tudtukra adhatjuk hogy Lampard fiatal csapatát igen is komolyan kell venni.

Két dolog van az életben amit soha nem fogok megfejteni, az egyik a női gondolkodásmód, a másik pedig hogy Steve Bruce hogy ülhet egy olyan csapat kispadján mint a Newcastle United. Kétség sem fér hozzá hogy Steve Bruce nem az a személy aki képes lenne az újgazdag Szarkákat kiemelni a középszerűségből és visszahozni az évtizedek óta nem látott dicsőséges időket. Érthetetlen számomra hogy a tulajdonosváltás után miért nem az volt az első dolog hogy keressenek egy jó edzőt a gárda élére. Azt sem lehetett mondani hogy nem lett volna választék mert jelenleg elég sok neves szakember van munka nélkül, Pochettinotól kezdve Allegriig. A nyáron a sajtó rengeteget cikkezett az esetleges sztárigazolásokról, volt akik már a jövő bajnokaként aposztrofálták a gárdát, de meglepő módon elmaradt a nagy költekezés, annak ellenére hogy Koulibalytól Ronaldoig rengeteg sztárral összeboronálta őket a sajtó. Bár nem voltak annyira aktívak a nyári átigazolási időszakban mint azt várni lehetett, de azért mégis sikerült nyélbe ütni pár minőségi transzfert. A legjelentősebb érkezőjük a korábban általunk is körbe udvarolt Callum Wilson aki remek vételnek bizonyult mivel 8 forduló alatt a csapata 10 találatából 6-ot vállalt magára illetve 1-et elő is készített, így nyugodtan mondhatjuk hogy a hazai csapat támadójátéka az ő pillanatnyi formáján áll vagy bukik. A tavaly a kapu előtt teljesen impotens Joelintonhoz képest hatalmas előrelépést jelent az ő szerepeltetése. Szerencsénkre ma sérülés miatt nem bevethető mert, így várhatóan nem lesz túl nagy nyomás a középső védőinken.

A házigazdák az 5 védős felállást preferálják, így várhatóan át fogják adni a területet és kontrára próbálnak játszani. Ebből adódóan a támadásaik jelentős részét a széleken vezetik. Ezért is fontos Reece James és a válogatott szünet alatt kisebb sérülést összeszedő Chilwell szerepeltetése a mi oldalunkon, mert öngyilkosság lenne, ha a villámgyors szélsőikkel Azpinak és Alonsonak kellene versenyt futnia. Sajnos Silva harcképtelen, így az utóbbi mérkőzéseken láthatóan nagyon stabil védelmet muszáj lesz megbontani. A kérdés hogy ki pótolja a rutinos brazilt? Félek hogy Lampard Christensennek fog bizalmat szavazni, aki finoman szólva sem volt meggyőző Zouma párjaként tavaly. Ez azért van szerintem mert egyik sem képes magára vállalni a vezér szerepet, és ha nincs aki irányítsa a védelmet akkor helyezkedési hibákra, pánikmegoldásokra lehete számítani. Ezért én Lampard helyében vagy megpróbálnám Azpit középen játszatni, ami valljuk be elég váratlan húzás lenne de akár jól is elsülhetne, esetleg a korábban mellőzött Rüdigernek szavaznám meg a bizalmat.

Ahogy már említettem várhatóan egy nagyon defenzív hazai csapatot fogunk ma látni, így a támadójátékunknak nagyon gördülékenynek kell lennie, különben szinte lehetetlen feltörni az ellenfél védelmét. Az utóbbi időben szerencsére ezzel nem volt problémánk, mert az új mágusunk, Ziyech felépülése után egyértelműen a csapat egyik legjobbjává vált, és hozta magával a váratlan megoldásokat ami egy nagyon mélyen védekező csapat ellen a legnagyobb fegyver lehet. A marokkói zseni talán élete legjobb formájában játszik, mint klubcsapatában, mind a válogatottban sorra szerzi a gólokat, gólpasszokat és az ezzel járó meccs embere címeket.

A lényeg hogy az elmúlt időszak jó teljesítménye, azaz a United elleni idegenbeli pontszerzés és az azt követő két magabiztos győzelem akkor ér igazán sokat ha ma is meg tudjuk szerezni a 3 pontot, mert így ahogy a címben is említettem, ha csak átmenetileg is de a tabella élére ugorhatunk, amivel egyértelművé válik hogy a kezdeti nehézségek ellenére nem mondtunk le a bajnoki címről, sőt igen is komolyan kell venni minket a jövőben. A szezon elején azt mondtuk hogy hónapokba telik mire egy fél csapatnyi új játékost Lampard beépít a csapatba ezért mire versenyképesek lehetnénk addigra a City-Pool duó már behozhatatlan előnyre tesz szert. Ez szerencsére nem így történt, mert a sérülésekkel súlytott címvédő meg sem tudja közelíteni a tavaly mutatott szintjét, ahogy a City sem tudott annyit javulni az előző idény óta hogy egyértelmű bajnokesélyesként lehessen őket emlegetni.

Itt a nagy esély, nem szabad elszalasztani. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com