Blog bejegyzés

Újra az elitben

Két év után újra hallhatjuk a Bajnokok Ligája himnuszát ami azért EL győzelem ide, EL győzelem oda valljuk be nagyon hiányzott. El lehet bohóckodni a kisebbik európai kupasorozatban, de mégsem lesz soha olyan a feelingje mint egy BL meccsnek.

Az ellenfél a Valencia lesz, akik nemrég estek át egy véleményes edzőváltáson. Azért így fogalmaztam, mivel Marcelinonak nem szakmai okok miatt kellett mennie hanem azért mert megromlott a viszonya a tulajdonossal. A szurkolók és a játékosok is imádták a trénert, eredményei is voltak, gondoljunk csak a Copa del Rey sikerre a Barcát legyőzve a döntőben és a BL kvalifikációt érő helyezésre. Az utódja Albert Celades neve nem hinném, hogy sok embernek ismerős lenne, mivel eddig szinte csak a spanyol utánpótlás válogatottnál dolgozott és csak egy rövid ideig volt a Real másodedzője amelynek csúnya bukás lett a vége. A bemutatkozása a Denevéreknél sem sikerült túl fényesre, mert a Barca B-től kaptak egy laza 5-öst. A taktikához nem nyúlt hozzá, a jól megszokott 4-4-2-es felállásban küldte fel csapatát a pályára, ez viszont nem jelenti azt hogy ellenünk sem fog változtatni. Vélhetően Gameiro és Rodrigo lesznek azok akikre a legjobban oda kell figyelni, bár ha ki tudjuk venni a karmesterüket Daniel Parejot a játékból akkor túl sok labdát nem fognak kapni. Talán ez lesz az egyik legfontosabb feladat taktikai szempontból.

A mi részünkről csak a győzelem elfogadható, mert ha tovább akarunk jutni akkor hazai pályán mindenkit ütni kell, nincs mese. Mondom ezt annak fényében is hogy hétvégén a Pool látogat a Bridge-re, tehát nem ártana egy kicsit a hétvégére is tartalékolni. Van néhány olyan játékos akik a hétvégén pihentek, gondolom Lampard őket ma a kezdőbe fogja nevezni. Gondolok itt a tavalyi európai kupasorozat hősére Giroud-ra, a sérülésből visszatérő Pedro-ra és Pulisic-re. Valószínűnek tartom hogy a Farkasok elleni 5-2-es diadal ellenére dobni fogjuk a 3 védős rendszert, már csak azért is mert jelenleg pont annyi egészséges védőnk van amennyit a taktika megkövetel. Így nagy rá az esély hogy visszatérünk a 4-3-3-as formációhoz. A középpályán én Lamps helyében a Barkley-Jorgingo-Kovacic triót kezdetném, Mountot pedig pihentetném a hétvégi bajnoki előtt ahogy a másik ifjú titánt Tammy Abraham-et is. Őket csak csereként hoznám be az utolsó fél órában, hogy átessenek a tűzkeresztségen a legrangosabb európai kupában is, de azért mégse fáradjanak nagyon el. Ez a két fiatal játékos lehet az új korszak legfontosabb láncszeme. Úgy gondolom hogy az elmúlt 15 évben akkor volt a Chelsea a legerősebb amikor a csapat tengelyét világklasszis játékosok alkották. A Cech-Terry-Lampard-Drogba négyes azt jelentette hogy a pálya minden harmadában volt egy olyan játékosunk aki már a puszta jelenlétével is képes olyan erőt adni az esetleg szerényebb képességű társaknak hogy azok 110%-on égve klasszis teljesítményt nyújtsanak. Nagyon remélem hogy újra összeáll egy ütőképes váz, melyet Kepa, Tomori, Mount, Abraham alkothatnak.

 

 

Annak idején 2003-ban egy tehetséges angol középpályás miatt szerettem bele a csapatba. Ez a játékos jelenleg a pad mellől dirigál. Most Mount-ot látva kicsit megint azok az idők jutnak eszembe, ő lehet az aki betöltheti számomra a Lampard után maradt űrt. Mert hiába volt itt Hazard, Kanté vagy bárki, a mai napig arra a kérdésre hogy ki a kedvenc játékosom egyértelműen Lampard nevét mondom, hiába már nem aktív labdarúgó. Az ifjú padavanja viszont jó úton halad, és ha így folytatja akkor lehet hogy 15-20 év múlva egy lapon emlegetem majd jelenlegi mesterével. Amit legjobban szeretek benne hogy CHO-val ellentétben ő egy hihetetlenül szimpatikus srác, tökéletes a hozzáállása, látszik rajta hogy minden álma teljesült azzal hogy a Chelsea  felnőtt csapatában játszhat. Technikailag rendkívül képzett, jól lát a pályán, és a kapu előtt sem ügyetlen. Ezen felül elmondható róla hogy sokoldalú játékos, több poszton is bevethető, mert hiába a csatár mögött érzi legkonfortosabban magát, nem illetődik meg ha a szélen kell fel alá rohangálnia, de irányítóként sem vall kudarcot. Egyedül talán a védekezésén lehetne még mit javítani, mert valljuk be ez nem tartozik az erősségei közé. De ezt idővel még lehet fejleszteni és úgy gondolom lesz még rengeteg lehetősége erre kék mezben.

Visszatérve a mérkőzésre Lampardnak még mindig nem sikerült megoldania az idei legnagyobb problémánkat. Oké hogy támadni már elég jól tudunk, de a védekezésünk továbbra is katasztrófa. A bajnokságban a 2. legtöbb gólt kaptuk ami egy ilyen szintű csapattól siralmas. Persze lehet azzal jönni hogy nem gond amíg 1-el többet rúgunk mint az ellenfél, de biztos vagyok benne hogy nem tudjuk mindig hozni a több mint 2 rúgott gólos meccsenkénti átlagot, ezért jelenleg a legfontosabb feladat a védekezést stabilizálni. Szándékosan nem védelmet írtam, mivel csapat szinten vannak gondok a bekkeléssel. A bekapott góljaink nagy részét a széleken készítik elő és ezt nem lehet csak a szélsővédők számlájára írni. A jelenleg sérült Emerson élete formájában játszott, ettől függetlenül az ő oldaláról is kaptunk pár gólt. Azpi esetében pont ellentétes a helyzet, mivel őt még szerintem soha nem láttam ilyen gyengén játszani. Gyakorlatilag csak az nem veri meg meg aki nem akarja. Lassan már a leggyengébb szélsők is bolondot csinálnak belőle, ezért neki jót tenne egy kis pihenés ami Reece James felépülésével hamarosan eljön. Viszont a széleken nem egyszer alakít ki az ellenfél létszámfölényes szituációkat, amiben közrejátszik az hogy a szélsőink sokszor nem zárnak időben vissza, a belső középpályások pedig túl messze helyezkednek a szélektől. Mivel Kanté ma sem lesz hogy mindenhova odaérjen, ezért nagyon fegyelmezetten kell játszanunk, különben ma sem lesz meg az első idei cleen sheet. Rossz ezt kimondani így 6 mérkőzés után, de tény hogy eddig még nem volt olyan mérkőzés amikor Kepának ne kellett volna maga mögé nyúlnia a labdát keresve. Ami miatt szinte végig izgulhatunk az az hogy egyszerűen nem tudjuk megtartani az előnyünket. Az idei 6 tétmérkőzésből 5-ön mi szereztük meg az első találatot, de csak 2 alkalommal sikerült megnyerni a mérkőzést, ebből az egyiket elég kínkeservesen.

Reméljük Super Frankie-nek hamarosan meglesz az első győzelme a Stamfordon edzőként is, és szépen hangolunk a Liverpool elleni hétvégi bajnokira. A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com