Blog bejegyzés

Tuchel az új edző

Ahogy az várható volt, Thomas Tuchelt nevezte ki a Chelsea vezetőedzőnek.

Thomas Tuchel másfél évre szóló megállapodást kötött a Chelsea-vel, a keddi edzést már ő tartotta, és már szerdán, a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki meccsen leül a kispadra.

“A lehető legnagyobb tisztelet jár Frank Lampardnak a munkájáért és az örökségért, amit a Chelsea-nél teremtett. Alig várom ugyanakkor, hogy találkozzam a csapattal és a legizgalmasabb bajnokságban versenyezhessek. Hálás vagyok, hogy a Chelsea család tagja lehetek, ez hihetetlen érzés” – szólt első nyilatkozata.

A 47 éves edző a Bundesligában a Mainzot és a Borussia Dortmundot irányította, utóbbi együttessel Német Kupát nyert. 2018-tól két és fél éven át, tavaly december végéig a Paris Saint-Germain edzője volt. A francia bajnokságot kétszer, a kupát egyszer nyerte meg, és a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette az együttest.

Marina Granovskaia igazgató is nyilatkozott: “Sosem könnyű edzőt cserélni a szezon közepén, de boldogok vagyunk, hogy Európa egyik legjobb edzőjét tudtuk szerződtetni. Még sok mindenért harcolhatunk, ebben a szezonban és utána is.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com