Blog bejegyzés

Tottenham – Chelsea: a számok tükrében

Még néhány óra és útjára indul a labda a Wembley-ben, ahol a Spurs vendégei leszünk. Az előjelek nem feltétlenül adnak bizakodásra okot, vizsgáljuk meg a párharcot a statisztikák alapján.

Chelsea

Az FA-kupa elődöntője és döntője, valamint az Angol Szuperkupa után rövid időn belül negyedszer látogatunk London legnagyobb arénájába. Összesen 32 meccset vívtunk a régi és új stadionban ebből 19-szer hagyhattuk el győztesen a pályát.

Idegenben jól megy a csapatnak, hiszen távol az otthon melegétől legutóbbi 18 megszerezhető bajnoki pontunkból 15-öt zsebeltünk be, csupán az Old Traffordon nem termett nekünk babér.

Van egy kevésbé előnyős mutató is, amit jelen helyzetünkben meg kell említenünk: legutóbbi három tétmeccsünkön négy játékosunk is a piros lapot kapott. Sajnos Cahill és Fabregas éppen a nyitófordulóban a Burnley ellen, ezzel egyrészt történelmet írtunk, mert egy csapatból sem állítottak még ki két embert az 1. játéknapon, másrészt egyikükre sem számíthatunk a mai rangadón.

Mérföldkövek

Conte 50. meccsére készül a Chelsea kispadján

Antonio Conte 50. mérkőzén dirigálja majd a csapatot a Wembley-ben, az eddigi találkozón egészen elképesztő, 76 százalékos a győzelmi mutatója.

Egy esetleges siker a 2003-ban kezdődő Abramovich-éra 500. diadalát jelentené, Anglia legnagyobb múltú stadionjában egy városi derbi megnyerésénél ennél aligha találhatnánk remekebb alkalmat az ünneplésre…

Tottenham

Az előző szezonban riválisunk történelmének legjobb bajnoki szereplését produkálta, 86 lőtt és 26 kapott góljuk mindkét összevetésben a legjobbnak bizonyult.

Hazai pályán nagyszerű mérleget produkáltak, 19 meccsükből 2 döntetlen mellett 17-et megnyertek, vagyis veretlenül abszolválták a pontvadászatot – ne felejtsük el azonban, hogy átépítés miatt most nem a bevehetetlen várnak tűnő White Hart Lane lesz a találkozó helyszíne.

Az előző szezonban pályára léptek már a Wembleyben, az El-csoportkör mérkőzésein 2 vereség, 1 döntetlen és 1 győzelem volt a mérleg, ebbe a statisztikába rondítottunk bele mi is a 4-2-re megnyert FA-kupa elődöntővel.

A Spurs formája egészen elképesztő, legutóbbi 14 bajnokijából 13-at abszolvált győzelemmel,ráadásul hazai környezetben tavaly mind a négy londoni riválisát két vállra fektette Pochettino csapata, az Arsenal és a Chelsea pedig még csak gólt sem szerzett ellenük.

Hiányzók és távozók

Sérülés nem nehezíti ellenfelünk dolgát és nagyjából a keretet is sikerült egyben tartani, a kulcsjátékosok közül egyedül Kyle Walker távozott, aki Manchester City kedvéért mondott búcsút.

Nálunk ennél sokkal árnyaltabb a helyzet, Cahill és Fabregas a már említett kiállítások miatt nem lehetnek ma a csapat segítségére. A maródiak listáján is kulcsemberek várják a visszatérést, Pedro, Bakayoko és Hazard sincs 100 százalékos formában, kérdés, hogy közülük ott lehet-e valaki a mai rangadón.

Bakayoko először öltheti magára a Chelsea mezét

Ember a középpontban

Csak remélni tudjuk, hogy aktuális ellenfelünkön kívül ezúttal nem kell a játékvezető ítéleteivel is felvenni a harcot, mindenesetre a rutinos Anthony Taylorra bízták a forduló mérkőzését. Legutóbb az FA-kupa döntőt vezette nekünk, előtte viszont négyszer is dirigált a szezonban, ezeket kivétel nélkül megnyertük.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com