Blog bejegyzés

Totális káosz

Jelenleg nagyon kevés ember tudhatja a világon, hogy mi jár a Chelsea vezetőségének fejében. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy egyik döntésünkkel megcáfoljuk az az előttit. Nagyon nem jók az előjelek a szezon második felére és arról még nem is beszéltem, hogy februárban egy papíron könnyűnek ígérkező meccsünk sem lesz, mivel 5 kőkemény megmérettetés vár a csapatra az év második hónapjában. Ez a hónap vízválasztó lehet, mivel ha jól jön ki a lépés akkor stabilizálhatjuk a 4. helyet és akár a BLben is okozhatunk meglepetést, ugyanakkor megvan az esély arra is hogy visszább csúszunk a tabellán és véget ér a nemzetközi kupasorozat számunkra. Első lépésként a közvetlen rivális Leicester ellen lépünk pályára idegenben. Gondolom, mondanom sem kell, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.

Véget ért az átigazolási időszak amelyet reménykedve vártunk, mivel bőven rá fért volna az erősítés a keretre. Húszhúszra fordulva szerintem mindenki azt gondolta, hogy minden sínen van, mert a fiatalokkal teletűzdelt, több sebből vérző csapattal is sikerült eddig valahogy megőrizni a 4. helyet és legnagyobb örömünkre még az átigazolási tilalmat is feloldották. Persze csak a legnaivabbak reménykedtek abban hogy télen sikerülhet Sancho, vagy Chilwell kaliberű labdarúgókat igazolni, de azért azt sokan várták hogy legalább 1-2 olyan rutinos játékost leigazolunk akik rövid távon segíteni tudják a csapatot. Egyértelmű volt hogy Lampard csatárt akart venni, mert a jelenlegi cserékben nem bízik ezért is erőlteti minden meccsen a hetek óta gyengén teljesítő Abrahamet. Nem tudom hogy mi lehetett az oka annak hogy végül senki se érkezett, de ezzel túl nagy kockázatot vállaltunk mert rámehet a jövő évi BL indulásunk. És ha netán ez bekövetkezne, akkor sokkal több pénzt buknánk mint amennyit most megspóroltunk. Ami még számomra aggasztó az a számos teljesen logikátlan döntés. Mi értelme volt fellebbezni ha végül nem igazoltunk? Ha a fiatalokra akarunk építeni akkor miért engedtük el Lamptey-t? Szerencsétlen Giroud-val miért kellett kibaszni az EB előtt? Miért nem lehetett elengedni, ha már úgysem számolunk vele? A szezon elején rengetegen azt mondták hogy hiába a gyengébb eredmények, de legalább van koncepció. Most szívesen megkérdezném ezektől az emberektől hogy még ezek után is ezt gondolják?

Rodgers erre a szezonra nagyon jól összerakta a Leicestert. A kapott gólok alapján a védelmük a második legjobb a ligában és a támadósoruk sem nagyon marad el, ők képzeletbeli dobogó legalsó fokára férnek fel. Vardy vezetésével 11-gyel több gólt szereztek mint mi, igaz ezt elég jól megdobta ősszel a Soton elleni 9-es. Ha jól számolta csak 3 olyan mérkőzésük volt idén ahol nem szereztek gólt, de a védelmünket elnézve ezt a számot nem mi fogjuk növelni. A Rókák egyik nagy erőssége még mindig a kontrajáték, de Rodgers a korábbi edzőkkel ellentétben már nem csak erre épít. Ezt az mutatja legjobban, hogy az elmúlt években 50% körüli labdabirtoklásuk 55%-ra javult ami a 4. legjobb a ligában. Ami még szembetűnő változás, hogy a korábbi évekkel ellentétben jóval kevesebb lapot kapnak, emellett pedig átlagosan a 2. legtöbb szerelést mutatják be meccsenként. Ez is mutatja azt hogy milyen jól meg van szervezve a csapat védekezése. Az elmúlt 2 hónapban egyébként kicsit alábbhagyott a lendületük, mivel az utóbbi 10 fordulóból 4 esetben is pont nélkül maradtak. Igaz az ellenfelek között volt a Pool és a City is, de Soton és a Burnley elleni vereséget nem nagyon lehet mivel magyarázni. Ami még a mi malmunkra hajthatja a vizet az az, hogy Rodgers legénysége velünk ellentétben a hétközben sem pihenhetett a Ligakupa elődöntő miatt. A jóval szerényebb képességű Aston Villa ellen próbálták kiharcolni a döntőbe jutást ám ez nem jött össze egy utolsó másodpercekben bekapott gól miatt. Az látszott hogy sokkal jobbak voltak mint ellenfelük, viszont az újonc csapat nekem sokkal motiváltabbnak tűnt. Vardy is pályára lépett, így hiába reménykedtünk abban, hogy a sérülése miatt ellenünk még nem fogja vállalni a játékot.

Kíváncsi vagyok hogy Lampard mit talál ki, egy biztos a top csapatok ellen legalább a motivációra nem lehetett panasz eddig. Van egy olyan érzésem hogy mindkét csapatnak a vereség elkerülése fontosabb lesz mint a győzelem megszerzése, ezért egy döntetlennel úgy gondolom mindenki elégedett lenne. Mindenkinek jó szurkolást kívánok! KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com