Blog bejegyzés

Saturday afternoon in Britannia

A mindig kiszámíthatatlan Stoke City otthonába látogatunk a Premier League 6. fordulójában.

Eljött egy újabb hétvége, eljött egy újabb forduló a bajnokságban. A múlt vasárnapi Arsenal elleni fővárosi derbi és a hétközi Ligakupa szereplés után Mark Hughes gárdájának, a Stoke Citynek leszünk vendégei, s igyekszünk majd tartani a lépést a manchesteri csapatokkal, akikkel egy időpontban lépünk pályára, szombaton 16 órakor.

„A Fazekasok” 5 meccs után a 13. helyen állnak. Egy 38 körös pontvadászat esetén nem érdemes ilyen korán nagyvonalú jóslatokba bocsátkozni, de valószínű, hogy idén sem tud majd az ember rajtuk kiigazodni. Eddigi meccseiken szinte mindig olyat alkottak, amire nem számíthattak az angol foci szerelmesei: döntetlent játszottak a West Bromwich ellen, kikaptak a Newcastletől, viszont otthon tartottak egy pontot a Manchester United ellen és legyőzték az Arsenalt, szintúgy a hajdan Britannia névre hallgató stadionjukban. Csak a nyitófordulóban elszenvedett Everton elleni vereségre lehetne azt mondani, hogy érvényesült a papírforma. Minden sorozatot figyelembe véve azonban most az mondható el, hogy legutóbbi 4 mérkőzésüket nem nyerték meg, ugyanis hétközben kiestek a Bristol City otthonában a Ligakupából.

Nem túl rózsás tehát a helyzet Stoke-on-Trentben, a hazai pálya varázsa azonban most újra kapaszkodót jelenhet nekik. Hiába igyekeznek az elmúlt években lerántani magukról a „favágó rögbi csapat” jelzőt és elkezdtek kimondottan technikás játékosokat, de egyben kiforratlan egykori tehetségeket igazolni (pl.: Afellay, Shaqiri, Jesé), védjegyük megmaradt: Egy szívós középcsapat, mindig kellemetlen ellenfél, főleg, ha idegenbe játszol velük. Néhány érthetetlen eredmény ellenére eddig veretlenek hazai pályán, nehéz elképzelni, hogy az Arsenal és a Man. Utd. után ellenünk nem szövögetnének nagy álmokat.

Nem árt velük vigyázni, ha a vendégeik vagyunk

Mark Hughes dolgát azonban sérülések nehezítik meg. Különösen a védősorban vannak problémák, ami azért okozhat fejfájást a walesi edzőnek, mert ő is átállt a 3 középhátvédes taktikára. Pedig, ha valamikor szüksége van a lehető legerősebb hátsó harmadra, akkor a bajnoki címvédő elleni meccsen. Nem számíthat azonban sem Shacrossra, sem Geoff Cameronra, rajtuk kívül pedig természetesen Kurt Zoumára sem, hiszen kölcsön adott játékos nem léphet pályára eredeti klubja ellen.

Nálunk továbbra sem lehet számítani Danny Drinkwaterre sérülés miatt, David Luiz eltiltása pedig három meccsre szól, melyekből ez lesz a második kihagyandó angliai mérkőzése. Pedro azonban kisebb bokasérülése után újra bevethető lehet, miután pihentette őt Antonio Conte hétközben, de helyette az angol sajtó Eden Hazard-t várja a kezdőbe, először a szezon során. Ne lepődjünk meg viszont, ha olasz menedzserünk eszközöl majd néhány érdekes változtatást, elvégre jövő hét szerdán az Atletico Madrid vendégei leszünk a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Eden először lehet idén kezdő a Premier Leagueben

Csapatunk egyébként nagy mérföldkő előtt áll, ami a Premier League történelmét illeti: Ha nem kapunk ki, 1800. pontunkat szerezzük meg, amióta arculatot váltott az angol élvonal, ennél többet 1992 óta csak a Manchester United (2034) és az Arsenal (1829) szerzett.

Hogy elérjük-e ezt a szép határt, illetve megmarad-e eddigi idegenbeli veretlenségünk – esetleg 100%-os formánk – az kiderül szombaton, magyar idő szerint 16 órakor.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com