Blog bejegyzés

Sasok az oroszlánbarlangban

Miután mindenki kiheverte a vasárnapi ebéd utáni “kajakómát“, akkor nem árt, ha szemeiteket a képernyőre tapasszátok, hiszen a Chelsea is becsatlakozik a Premier League 11. fordulójába. A Crystal Palace csapatát fogadjuk és a kiélezett verseny mellett van mit elszámoltatni a Sasokkal…

Chelsea’s Gianluca Vialli.
(Photo by Dave Shopland/Chelsea FC/Press Association Image) (Photo by Dave Shopland/Chelsea FC via Getty Images)

Amit biztosan tudunk, hogy tegnap a Liverpool 1-1-es döntetlent játszott az Arsenallal, így pontszámban beérhetjük a Vörösöket. A Manchester City előttünk egy órával kezdi el a saját meccsét a Szentek ellen. Amennyiben sikerül nyerni, akkor a legrosszabb esetben is egy helyet előre lépünk, mert egyel jobb a gólkülönbségünk a Poolnál már most is és ugye a győzelemhez legalább egyel több gól kell…

A Crystal Palace nem a legjobb vendég az elmúlt éveket tekintve. Az elmúlt 3 évben háromszor is győzni tudtak, sőt kétszer a Bridgen és ha már a hármas számnál tartunk, akkor az elmúlt 3 meccs is 2-1-es eredménnyel végződött.  Ez bőven több, mint az azt megelőző években összesen, amióta van PL. Azért vannak szép emlékeink. 20 évvel ezelőtt a Vialli csapata 6-2-re verte el Steve Coppell csapatát, ahol maga a játékosedző is betalált Zolaval, Floval és a többiekkel együtt. Mindmáig ez a legnagyobb különbségű győzelmünk ellenük.

A Sasok mindössze 7 gólt rúgtak, de csak 14-et kaptak, ami bőven kevesebb a mezőny nagy részéhez képest, viszont az elmúlt négy látogatásuk három kudarccal is végződött. Hogson egyszerű focit játszik, a cél, hogy védekezésben és támadásban egy egységként mozogjon a csapat, éljenek a pár adódó lehetőségekkel, amolyan classic foci alapfok. Zaha a kulcsember, aki az eddigi gólok 60%-ból vette ki a részét, valamint Milivojevic. Sarri külön kiemelte, hogy van pár gyors játékosuk és a masszív védekezés mellett jól kontráznak, így erre külön oda kell figyelni.

Részünkről remélhetőleg gyorsan elfelejtik a Derby elleni mentalitást és ahogy azt megelőzően, eddig tetszetős focival és szép támadójátékkal rukkol elő a csapat. Ennek köszönhetően a City mögött a második legtöbb gólt szereztük a forduló megkezdéséig és mivel az Arsenal csak egyet hintett, ezért meg is erősíthetjük ezt a pozíciónkat. Sőt 8 alkalommal mi ragadtuk magunkhoz a vezetést, ez a legtöbb a ligában. Háromszor is sikerült betalálni a ráadásban Morata a Southapton ellen a 93. percben, Barkley a 96. percben a Man. United ellen és LoftusCheek a 92. percben a Burnley vendégeként, mászóval jól kezdünk és jól is fejezzük be a meccseket. Ezt az is mutatja, hogy a Man. City elleni Community Shielden elszenvedett vereség óta még nem kapott ki a csapat és egyedül csak a Vörös Ördögök álltak közel a veretlenség elvételéhez.  Meg is van az eredménye, hiszen Sarri már második legjobb veretlenségi rajttal rendelkezik PL-ben. Ha megvan a mai mérkőzés, akkor beállítja, egy következővel pedig egyedüli lehet az élen. Ezzel egyetemben Scolari és Mourinho rekordja is a múlté.

A hivatalos honlap szerint Giroud biztos nem lép pályára, valamint Hazard és Ampadu játéka kérdéses. A túloldalon Benteke, Dann, Ward és Wickham a hiányzók. Több hiányzója van Hogsonnak, de attól még nem mehetünk biztosra, remélhetőleg ma nem 2-1-es eredmény születik, de kell a győzelem. A mérkőzést szűk 2 órán belül kezdik és hivatalos megemlékezés most sem marad el a múltheti helikoptertragédia áldozatainak. Michael Oliver dirigál, a Spíler közvetít, mi szurkolunk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com