Blog bejegyzés

(Római) számok nyelvén

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik játéknapján Rómába látogatunk, egy esetleges győzelemmel pedig az utolsó két forduló eredményétől függetlenül biztosíthatjuk helyünket a legjobb tizenhat között. Nézzük, mit mondanak a számok, avagy érdekességek, statisztikák az esti mérkőzéssel kapcsolatban.

Jelenleg két pont az előnyünk a C-jelű kvartett élén a második Róma és öt a harmadik Atlético Madrid előtt, így ha három ponttal távozunk az örök városból, azzal a tudattal szállhatnak fel a játékosok a Londonba tartó gépre, hogy 2018. tavaszán biztosan érdekeltek leszünk a BL egyenes kieséses szakaszában.

Olasz riválisunk nincs rossz formában, legutóbbi 14 meccséből 10-et megnyert, 2 vereség és 2 döntetlen mellett, utóbbiak közül egyet éppen két héttel ezelőtt a Stamford Bridge-en ért el. A Bajnokok Ligájában már nem ilyen rózsás a helyzet, főleg nem otthon; az Olimpiai Stadionban a közelmúlt 8 találkozójából – a selejtezőket is beleértve – mindössze egy győzelmet számlálnak, emellett három iksz és négy kudarc áll a nevük mellett.

Igaz ami igaz, nekünk sem annyira megy Olaszországban, utolsó három meccsünket elveszítettük Itáliában, legutóbbi győzelmünket pedig 2003-ban arattuk, méghozzá mai ellenfelünk legnagyobb riválisa, a Lazio ellen (0-4).

Idegenben viszont jól megy, minden sorozatot figyelembe véve nyolcból hét meccset nyertünk vendégként. A főpróba mindkét gárdának hasonlóra sikerült, mi a Bournemouth ellen nyertünk 1-0-ra, a Roma a Bolognát verte hasonló különbséggel.

Hazard remek formában, bízzunk benne, hogy ezúttal is góllal, gólokkal jelentkezik

Keretünkben ellenfélként már több játékos szerepelt a Farkasok ellen, Zappacosta, Morata és Marcos Alonso is, utóbbi például egy El meccsen két és fél évvel ezelőtt gólt is lőtt a Fiorentina színeiben, amikor a lilák 3-0-ra nyertek az Olimpicóban.

Ha már a spanyolnál tartunk, amennyiben ma lehetőséget kap, úgy 50. mérkőzésén szerepelhet a Chelsea-ben. A hírek szerint az eddig sérüléssel bajlódó N’Golo Kanté is elutazott Rómába, ha kezdő lesz, úgy az neki is az 50. alkalmat jelenti majd.

A találkozót svéd játékvezetők irányítják majd, Jonas Eriksson vezérletével.A bíró személye szintén jó jel számunkra, eddig ötször vezetett nekünk, melyből kétszer játszottunk döntetlent, háromszor pedig nyertünk, például 2009-ben Portóban, valamint 2014-ben a Schalke otthonában.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com