Blog bejegyzés

Rókavadászat

Négy nappal a barcelonai BL-kiesést követően újabb kupameccsen vagyunk érdekeltek. Ez alkalommal a továbbjutás nem csak elvárható, hanem egyenesen kötelező.

Nehéz volt megemészteni a katalánok elleni párharcot. Szívesen lennék büszke a fiúkra, hiszen egy jóval esélyesebb csapat ellen estünk ki négy kapufát rúgva (vérmérseklettől függően még egy tizit is számon lehetne kérni), ez benne van a pakliban. Arra viszont nehéz magyarázatot találni, hogy hogy fordulhat elő, hogy a világ legjobb játékosát soraiban tudó csapatnak 180 perc alatt négy gólt ajándékozunk. A hatalmas pechünk ellenére magunkat vertük meg, ezen kár lenne bármit is szépíteni.

Így pedig eljutottunk oda, hogy az idény végéig lejátszandó összes meccsünk a kötelező győzelem kategóriába esik, már ha meg szeretnénk menteni a szezonunkat. Az FA-kupában minden versenyben maradt csapat kapott egy hatalmas ajándékot a City kiesésével, szóval az öldöklő harc borítékolható a kupáért. A végső győzelem sem tudná jóvá tenni az egész éves szenvedésünket, de egy kis örömöt csempészhetne megviselt arcunkra az év zárásaként májusban.

Ami még ennél is fontosabb, hogy Harry Kane néhány hetes kiesésével felcsillant egy halovány reménysugár a top4-ért folytatott harcban, főleg, hogy a két hét múlva esedékes rangadónkon még szinte biztosan nem fog tudni pályára lépni. Jó lenne, ha a csapat nem két kieséssel hangolna az összecsapásra, amihez ma a King Powerben kell bizonyítani.

Itt az idő a javításra?

Amikor legutóbb a Rókákhoz látogattunk, akkor Morata és Kanté góljaival el tudtuk hozni a három pontot, de ennek ellenére sem számítunk a meccs toronymagas esélyesének. A párharc januári, londoni visszavágóján például hiába játszottunk majd 25 percig emberelőnyben, a gól nélküli döntetlen ránk nézve volt hízelgő. Az biztos, hogy mindkét fél a legerősebb csapatát küldi pályára, ám nálunk így is nehéz lenne megtippelni a pontos kezdőt. Giroud és Moses gyengébb hétközi teljesítménye megnyithatja az utat Morata és Zappacosta előtt, de Bakayoko is egészséges, a Watford elleni felejthetetlen fél órája óta először. Továbbra is a maródiak listáját erősíti a két örök hiányzó, Luiz és Barkley, míg a túloldalon szintén két játékost, Daniel Amarteyt és Robert Huth-ot kénytelen nélkülözni Claude Puel.

Abban lehet bízni, hogy a játékosok és Conte közti feszültség kicsit csillapodott, hiszen a Barca elleni párharc során a taktikát mindkét találkozón eltalálta az olasz, még ha a személyi döntésekkel lehetne is vitatkozni.

Ha már az elmúlt hónapok eredményei nem is, a statisztika azért ad okot bizakodásra: eddig öt alkalommal találkoztunk a Leicesterrel az FA-kupában, és minden alkalommal sikerült is a továbbjutás. Reméljük, ez a sorozat ma sem szakad meg. KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com