Blog bejegyzés

Rangadó helyett cicaharc

0222 chelsea-manchestercity1Nagyobb volt a füstje, mint a lángja: magabiztosan csaptuk ki az FA kupából azt a Manchester Cityt, amelyik eddigi két meccsén még gólt sem kapott a sorozatban. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ellenfelünk kezdője felforgatottabb volt a vártnál és reméltnél, így Pellegrini majdhogynem többet tett a továbbjutásunkért, mint mi magunk. Részletek alább.

Hiddink annak rendje és módja szerint megadta a tiszteletet, s vele együtt az irányt is a kezdővel, miközben chilei kollégája ezzel ellentétesen gyakorlatilag a vágóhídra hajtotta ki az övéit. Ez a névsor ugyanis elmegy egy Bristol Rovers vagy Plymouth Argyle ellen, viszont a Chelsea otthonában nem csak hogy kevés, hanem szerintem sértés is. Félreértés ne essék, nem engem bántott meg ezzel Pellegrini, én vígan elnéztem, ahogy labdázgatunk és egyik gólt lőjük a másik után – viszont a City szurkolói és a csapat így mélyvízbe dobott újoncai biztos nem szórakoztak ilyen jól. Kulcsemberek sérülése ide, fontos meccs Kijevben szerdán oda, az FA kupa többet érdemel (halkan jegyzem meg, a chilei most az ellen a csapat ellen tartalékol így, akik a szeptemberben még vicc-csoportnak kikiáltott kvartettből léptek tovább mögöttünk).

A jelenség ezzel együtt nem unikális, elég ehhez megnézni azt a Pool-kezdőt, amivel megismételt meccsen (tegyük hozzá, pechesen, de) kiestek a Vörösök az Upton Parkban – s lehetne még hozni további példákat is. Miközben Claudio Ranieri a frissesség fontosságát hangsúlyozandó elküldi vakációzni február közepén az övéit, a Newcastle pedig 18 napos meccsmentes intermezzóban vergődik, addig a mások nem tudják, melyik ujjukba harapjanak, akkora a dömping. Lehet persze mondani, hogy ki mit vet, úgy arat, de valahol szomorú, hogy ennyiszer és ennyire borul az a szentségnek gondolt irányelv, miszerint mindig győzelemre kell törni, illetve mindent meg kell tenni a pályán a sikerért. Ezek ugyanis üres lózungok most már egyre többször. Lassan ott fogunk tartani, mint Stan-ék a baseballos South Park epizódban, amikor bánatosan és dühösen éltek meg minden továbbjutást (miközben a szurkolókkal – élükön Randy-vel – madarat lehetett fogatni).

Diego Costa és embere, Adarabioyo

Diego Costa és embere, Adarabioyo

Lehet, hogy kicsit elkalandoztam, de nekem sajnos (vagy nem sajnos, de) főleg ez a gondolatmenet tematizálta a meccsélményemet. Hiszen nem tudok nem úgy tekinteni a Cityre, mint az egyik legfőbb ellenlábasra Angolhonban, akik egyébként kétszer is kiejtettek minket három éven belül az FA kupából (az elsővel ráadásul meg is szakították rekordhosszúságú veretlenségi szériánkat), miközben a színeikben pályára lépők átlagéletkora bőven alulmúlta mezszámaik értékeinek átlagát. Szóval nagyon vágytam ezt a győzelmet, miközben a körülmények miatt nem tudtam igazán kiélvezni, ami bosszantó azért. Persze Celina vagy Faupala szíve fölött is ugyanaz a címer díszeleg, mint Yaya Touré-én vagy Agüero-én, szóval megint csak oda lyukadok vissza, hogy őrlődjön ezen Pellegrini, ne én.

Egyébként a tarcsiból felrángatott srácok becsületére legyen mondva, nem futballoztak megilletődötten, sőt, olykor kifejezetten tetszetős, néha pedig még pimasz dolgokat is műveltek. Főleg a szervezett védekezéssel lepték meg a néha bizony tompa és tanácstalan fiainkat, de elől is nyeregettek párharcokat – no meg volt ott egy gól is. Ami kifelé dicséret, az befelé nyilván kritika: az első félidőben ritkán éreztem az osztálykülönbséget. Élek a gyanúperrel, hogy tudat alatt mindenki visszavett kicsit, mondván megfeszülés nélkül is gólokkal fogunk nyerni, ettől függetlenül nem volt jó kedvem az első negyvenhét perc alatt. Elég sokat kellett várni az első komoly helyzetre (Pedro kapufája), amit olyan sok nem is követett. Persze bőven nekünk állt már ez a félidő is, csak tizenhetesünk verhetett volna egy mesterhármast, ha nem a lesen leledzés és a pár méterről is kaput tévesztés a két opciója.

Pedro légibalettje

Pedro légibalettje

Fordulás után aztán hamar kinyílt a gólzsák, ami gyakorlatilag ki is nyírta a meccset. A City tanoncaiban ugyanis nem volt már egy újabb gólnyi (nemhogy kettő az ikszhez), mi pedig be is kapcsolhattuk a robotpilótát. Persze megérte tovább nézni a műsort, hiszen Hazard a két szép asszisztja mellé egy pompás kis szabadrúgásgólt is fölkarcolt, így nálam ki is érdemelte a meccs embere titulust. A belgán kívül Cahill, Fabregas és Willian is jól mozgott, de Mikel felszabadult játékát sem volt rossz nézni. Csalódást számomra a kedden nagyot menő Rahman Baba és a rendre rossz döntéseket hozó mérgezett egér, Pedro okoztak (na meg Oscar, de ő keveset focizott most) – de nagy kárt persze egyikük sem okozott.

Hazard mesteri tekerése

Hazard mesteri tekerése

A két csapat közti tudáskülönbségről sok mindent elmond egyrészt az, hogy Pellegrininek eszébe nem jutott berakni bárkit is nevesebb cseréi közül, másrészt, hogy úgy nyertünk simán néggyel, hogy volt még egy kihagyott büntetőnk, két kapufánk, s jó néhány elpuskázott helyzetünk is. Ez nyilván örömteli (mondom, én nem tudtam magam függetleníteni se az ellenféltől, se a presztízstől), hiszen ezek a sikerek építik a közösséget, az önbizalmat, no meg a szurkolói önbecsülést is. Nem mellesleg ez volt a harmadik 5:1-es sikerünk Hiddinkkel, ami két hónap alatt szép termés akkor is, ha ellenfeleink halmazállapota minden esetben közelebb állt a cseppfolyóshoz vagy a gáz neműhöz, mint a szilárdhoz. Zsémbeskedésre szánt mondatomban pedig a gyenge periódusok meglepő előfordulása mellett azt említeném, hogy lehetett volna picit másképp is cserélni: egyrészt korábban, másrészt az unásig ismert Oscar és Matics helyett jó lett volna látni, mit tud egyáltalán a labdával Miazga vagy a már-már elfeledett Remy.

Ami még az FA kupához tartozik: nincs már se City, se Spurs, se Pool, ráadásul az Arsenal és a MU sem kvalifikálta még magát, szóval tisztul a kép. A sorsolás nem volt épp kegyes hozzánk, az Evertonhoz megyünk majd ugyanis. Ott már a Wembley lesz a tét – apró érdekesség, hogy a Szentélyben akár négy londoni csapat is elődöntőzhet. No de addig sok víz folyik még le a Temzén… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Pato hétvégére sem lesz bevethető 😀
  Mire debütál, mehet is vissza Brazíliába.

  • Endy919

   Traoré teljesítményét látva nem is nagyon sajnálom , bár én még nem írom le a brazilt.

  • myheartisblue

   Komolyan mondom ennyi idő alatt már a blog tagjait kondiba rántották volna…

   • Endy919

    Nyáron meg rekord összegért igazolnánk mindannyian Kínába 😀

   • Rammschein

    Ramires pénzének a töredékéért is mennék. 😀 🙂
    Persze, csak rövid távra… 😛

  • ktomi93

   Én nagyon kíváncsi lettem volna a játékára. De ahogy kinéz még a pályát sem fogja látni.

 • Blue One
  • myheartisblue

   A cikk elolvasása után 2 dolog fogalmazódott meg bennem: Conte érkezése jó hatással lehet az öltözőre, és oly sokszor hiányzott gyilkos ösztönt előhúzza a srácokból: csak a győzelem lesz az elfogadható és a nem lesznek olyan langyos mérkőzések, mikor képtelenek vagyunk begyötörni a második gólt. És beindul a szekér.

   Vaaagy van egy picivel rosszabb forgatóköny is. Nos ugyemár köztudott és sokszor hangoztatták már azt, hogy egyedül a Chelsea öltözője az, ahol játékosuralom van és azzal nem fognak dolgozni akivel nem akarnak: lásd Benítez és most Mourinho.Nos ha most a semmiből előkerül ide ez az idegbeteg Conte és a maga keménykezű és katonás módszereivel akar vasfegyelmet mutatni a srácoknak illetve a laza spanyol brigádnak, hát annak ijesztő és akár csapatromboló morálja is lehetl. És elég gyorsan vége lehet ennek a kapcsolatnak. Ti hogyan látjátok?

   Egyébként jó kis cikk volt.

   • Gabor1092

    Egyik Juventus drukker ismerősöm azt mondta róla, hogyha valaki beszól neki a csapatból, akkor az simán kivágja, legyen az bármekkora sztár is.
    Ha jön szerintem jót fog tenni, reméljük tényleg vissza tudja hozni a gyilkos ösztönt, és a Juvéból is egész szép csapatot állított össze.

   • Endy919

    Rafa ellen tudtommal nem lázadtak a srácok (lehet , hogy tévedek) , Scolari és AVB ellen annál inkább.

   • Scolari ellen sem lázadtak annyira, ott inkább az volt a gond, hogy az Angliában nullkilométeres brazil totálisan lebecsülte az állóképesség fontosságát, a keret meg a boxing day után egyre kevésbé bírta.

   • Ezt a játékosuralmas dolgot továbbra sem tudom, miért kezeljük ennyire radikálisan. Két edzőnél lehetett bizonyíthatóan érezni, hogy tényleg áskálódás folyt a háttérben. Az egyik Mou volt, akinél mindkét esetben leginkább a feszültség vezetett az öltöző elvesztéséhez, a másik AVB, akinél meg nem voltál biztos benne, hogy tudja, mit csinál, de az holtbiztos volt, hogy fingja nincs a dolgokról.

 • Guus Hiddink has hinted that Radamel Falcao may never play for Chelsea again.

  http://www.breathechelsea.com/news/has-falcao-played-his-last-chelsea-game.html

  • Endy919

   Szerintem ő a klub történelmének a legnagyobb bukása .

   • Szerintem messze nem. Kölcsönbe jött, fizufelezéssel, ráadásul számítani lehetett rá, hogy könnyen kihullhat hónapokra.

   • Endy919

    Torres szar volt , de sokszorosan visszajött az ára , Sheva volt szintén nagy mellé lövés , de neki is vissza jött az ára a reklám/mez eladásból.

    Mutu ára jogi úton lett visszaszerezve .

    Oké , még Bogarde volt nagy ráfizetés .

    De Falcaonak az a heti 120 ezres fizetése nagyon brutális ahoz képest , hogy eleve 2-3számu csatárként volt rá számítva és még azt a szerepet sem tudja bejátszani mert 3 hónapja sérült , amikor meg játszott szintén nem volt belőle haszon.

   • De pont ez az, őt harmadik számúnak hozattuk, azt a szerepkört mert többé-kevésbé betöltötte. Lévén, hogy kb. Rémy volt a második és Mou alatt ő is végig padozott, a kolumbiai is minimálisan kapott volna több lehetőséget, ha nem sérül le. Ezért nem tartom még csak bukásnak sem. Igazából roppant mindegy, hogy most a hordágyon vagy a padon töltötte volna az elmúlt negyedévet, mert Costa eltiltásainál több meccset a jó életbe nem kapott volna.

   • Endy919

    De ha úgy sem kap lehetőséget , akkor miért kell egy 3. számú csatárnak 120 000 ezer fontot fizetni hetente ?

    Miért nem lehet hozni egy olyan játékost, aki nem sérült az év 300 napjában és nem kerül egy vagyonba , ha már spórolósra vettük a figurát?

    Nyugodtan elhozhattuk volna az általad sokszor említett Gomist , de Austin is a Falcaos pénz töredékébe került volna.

    Ez egy tipikusan elkúrt és átgondolatlan igazolás volt , amiről mindenki tudta , hogy így fog elsülni csak pont a vezetőség nem ? Ne vicceljünk már…

   • Megpróbáltuk, hátha, bizakodtunk, nem jött be. Ennyi.
    Nagy esély volt rá, hogy ez lesz, ezért még csak azt sem lehet mondani, hogy csalódást okozott volna. Ha bejött volna, akkor húzunk egy hatalmasat. Egy próbát btw megért. Személy szerint sokkal nagyobb gondnak tartom, hogy a helyére is egy hasonló kaliberű plaját hoztunk Austinék helyett.

   • kasata91

    Kosárlabdából kiindulva: haverom spanyol első osztályú csapat játékosa, de kölcsön adták itthonra és megsérült a szezon végéig. Azóta zéró fizu, mert megszűnt a kölcsönszerződés azáltal hogy már nem lép pályára biztosan a kölcsön klubban. És spanyolból is haza költözhetett lábadozni.

    Szerintetek a vezetőség egy sérülékeny játékossal nem köthet olyan szerződést köt, hogy sérülés esetén a fizu töredéke?
    Vagy Falcao managere (Mendes?) van olyan dörzsölt, hogy ilyenbe helyből bele se megy ?
    Biztos vannak az ilyen helyzetekre kisbetűs részek egy szerződésben.

   • nem tudom, nem hiszem, hogy lenne ilyen Falcao esetében. Viszont nagyon sérült lehet, ha az Atleti a télen nem vitte el, és a klubja sem vette vissza…

   • “Torres szar volt , de sokszorosan visszajött az ára , Sheva volt szintén nagy mellé lövés , de neki is vissza jött az ára”

    Erre tud valaki határozott számokat mutatni? Mert elméletben ez így van, meg sokan és sokszor hangoztatják, de hivatalos forrásból még sehol nem láttam adatokat arra nézvést, hogy a Torres brand vagy a Seva brand mennyit hozott a konyhára.

    Ja, és még egy gondolat: Mutu ára amennyire tudom, mind a mai napig nincs visszaszerezve, mert a román egy árva vasat sem fizetett még, annak ellenére, hogy bírósági papír van róla.

   • Endy919

    Ezt csak akkor tudnánk biztosra , ha az Adidas kiadna egy listát az eladott mezekről , de tudtommal ilyet nem nagyon szokott.

    Viszont nagy összegben mernék rá fogadni , hogy nagyon nagyon nagyon sok mezt adtunk el a két úriember nevével.

   • undertow25

    Sokmillió Torres mezt kellett volna eladni, annyi focit néző tinilány Kínában sincs… Ami bejött pénz az a heti 200as bérére nem volt elég, nemhogy az igazolási díjra.

    Egyébként meg ha helyette veszünk egy rendes csatárt abból az 50 millából (khm, Agüero…) akkor mezből is többet adunk el. Bármerről nézem Torres csúfos bukás volt, amihez képest Falcao egy év kölcsöne aprópénz.

 • Érdekes döntés:
  Az Everton elleni FA meccsünk nem lesz tv-s meccs… a BT a ManU és az Arsenal meccseit fogja adni. Már persze, ha továbbmegy az Arsenal. Ha nem, akkor a Hull-Watford lesz terítéken…omg.

  https://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/02/date-set-for-cup-clash.html

  Az emiatt eltolt Pool meccs új időpontját pedig csak majd kb 2 hét múlva fogják kitalálni…

  • marad a bbc radio?

   • Endy919

    valami orosz vagy arab csatorna biztos fogja adni.

 • Endy919

  Giga off.
  Egyáltalán nem követem a magyar focit , ezért kérek tanácsot. Az MTK megveri a Békéscsabát?

  • Szerintem bőven, legalább 2 góllal.

 • Rammschein

  A mai Southampton elleni meccsre marad a stream? 🙁

  • Úgy néz ki.

   • Rammschein

    Fura, lentebb említett az evertoni elleni FA-kupát sem adják… ezt sem…
    úgy látszik a tavalyi őszi teljesítmény erre is rányomta a bélyeget…

   • Az elmúlt időszakban szerintem egy szavunk nem lehetett a meccsek közvetítése terén. Az elmúlt 2 hónap alatt talán csak 2 meccset nem közvetítettek, a WBA/Watford mérkőzéseket, emlékeim szerint azok is hétközi fordulók voltak.

   • Rammschein

    Emlékeim szerint (lehet, hogy rosszak), de nem igazán emlékszem, hogy ennyire a streamre kellett volna hagyatkozni…

   • Bajnokik terén szinte mindet adták, a BL-mérkőzéseket is nyomon követhettük az AMC-nek hála, a fakupákat meg rendesen adta a sport tv.
    Én nem tartom ennyire elvetettnek a helyzetet, szerintem semmi gond nincs az adások számával.

   • Rammschein

    Akkor én emlékeztem másképp, mind1, szerintem majd megnézem a felvételről leadottat. Legalább este nem kell filmet vadászni. 🙂 Addig meg hírzárlat. 😛

  • Sandic

   Ha kibírod estig, akkor 20:30-tól felvételről nyomja a Digi2.

  • Endy919

   Én minden meccset úgy nézek , mindig találok nagyon jó minőségüt és értelmes kommentátorokkal .
   Kibírod:)

 • Egyébként kíváncsi leszek, hogy vajon Costáék képesek lesznek-e megtörni Forster kiemelkedő sorozatát. Mióta visszatért a sérüléséből, sorra húzza a clean sheeteket. Jelenleg a 3. kedvenc kapusom a PL-ben, örülök, hogy nem törte meg ez a hosszú sérülés, de azért Costa bekotorhatna neki egyet-kettőt. Mindezek mellett én egy 1-1-et jósolok a mai meccsre.

  • Rammschein

   Neee, nem akarok még 1 döntetlent. :DDD Annyit csináltak már Hiddinkkel. 🙂

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com