Blog bejegyzés

Rajt a Premier League-ben

Három meccs vár a Chelsea-re az angol bajnokságban szeptemberben, lesz köztük veszélyes idegenbeli kirándulás és rangadó is. A várakozások nagyok, és bízunk abban, hogy a csapat meg tud ezeknek felelni.

Végre elkezdődik nekünk is a Premier League, amelynek a nyári események miatt nagyobb várakozásokkal futhatunk neki. Tavaly Frank Lampard érkezése után az átigazolási tilalom mellett az volt az elvárás, hogy építse be a fiatalokat – ez nagyrészt jól is sikerült. Az pedig, hogy ezzel együtt meglett a BL-indulás is, némi izgalommal, de azért a vártnál simábban, megalapozott a következő lépésnek, amit nyáron láthattunk.

Tudjuk, hogy a Chelsea szeret sok pénzt költeni, általában szokott is, de az, hogy ilyen izgalmasan és remélhetőleg jól igazolt, már régen fordult elő. Hakim Zijes és Timo Werner szerződtetése már az előző szezon vége előtt biztos volt, hozzájuk csatlakozott Kai Havertz, Ben Chilwell és Thiago Silva. (Sarrt most hagyjuk, ő úgyis kölcsönbe kerül.) Mind olyan játékos, aki biztosan erősítést jelent az adott posztot, és mind olyan, akiért irigyelhet minket Európa. Hol vannak már a Zappacosta-féle pánikigazolások – mégha ebben a kategóriában Alonso vagy Pedro nagyjából be is vált. Több mint 200 millió font, de volt miből, köszönhetően az előző évi tilalomnak, valamint néhány jó eladásnak. Szükségünk volt rájuk? Igen. Megtehettük? Igen – és ami még ennyire fontos, ha most nem igazoljuk le őket, jövőre jó eséllyel máshova kerülnek.

A nyarat tehát megnyerte a Chelsea kétség nélkül, és reméljük, ennek a pályán is gyorsan meglesz a látszatja. A helyzet nem egyszerű, hiszen a fárasztó szezonhajrá után kevés pihenéssel érkeztek vissza a játékosok, egy edzőmeccs került a lábakba, aztán újra távoztak Cobhamből a válogatott szünet miatt. Werner már régebb óta készül a kerettel, és biztatóan is mozgott a felkészülési meccsen, amelyen viszont sajnos Zijes megsérült, így a varázslataira még várni kell. Szintén nem bevethető még Chilwell és Silva. Havertz viszont igen, de ő egy hete gyakorol csak Lampardékkal, bár amennyire intelligens játékosnak tűnik, ez nem okozhat számára gondot.

Ezek miatt tehát egyelőre érdemes óvatossággal, és nem túlzott elvárásokkal figyelni a szezonrajtot. A védelem a tavalyi lesz, bízzunk abban, hogy az új stábtag érkezése és sok gyakorlás meghozza majd a gyümölcsét és biztosabb lábakon fog állni ez az egység. Werner és Havertz dobhat a szinten, valamint az is, hogy a fiataljaink egy évvel tapasztaltabbak, többet dolgoznak Lamparddal, jobban érzik a PL-t, jobb döntéseket hoznak majd. Joga bonitót és 5-0-s meccseket viszont senki se várjon és ne követelje a vezetőség lemondását, ha becsúszik egy-két hiba. Ez még mindig egy izgalmas projekt, egy épülő ház, az alapok és a falak megvannak, most jöhet rá az újabb emelet, aztán a vakolás és a berendezés.

Az első fordulós ellenfelünk, a Brighton már tavaly is bizonyította, hogy kellemetlen ellenfél. Egy gödörben lévő Chelsea látogatott januárban az Amex Stadionba és végül 1-1-re végzett. Potterék is okosan építkeznek és szervezetten játszanak, ráadásul ők is a második szezonban járnak az edzővel, tehát várható, hogy még jobbak lesznek, és ehhez behúztak egy fontos igazolást Adam Lallana személyében. A két csapat augusztusban edzőmeccsen is találkozott, az is 1-1 lett. Amire építhetünk, hogy az első félidő, amikor az alapcsapathoz közeli együttes játszott, a miénk volt.

A Brighton után két meccs vár ránk a Premier League-ben szeptemberben. Vasárnap rögtön egy nagy rangadó a Liverpool ellen, akiknek jó lenne és lenne is miért visszavágni. A címvédő tavaly oda-vissza legyőzte a Chelsea-t, igaz, legalább a kupában sikerült visszavágni. Klopp nyilatkozatai miatt is érdemes lenne a pályán revansot venni. A Pool alaposan megizzadt a nyitányon, végül 4-3-re verte a Leeds csapatát Szalah mesterhármasával. Ha a védelmüket zavarba tudta hozni az a Patrick Bamford, aki éveken át nem tudott bekerülni a Chelsea keretébe, akkor talán Giroud-éknak is sikerülni fog ez.

Szeptember 26-án pedig egy újonchoz látogatunk, a West Bromwich-hoz. A birminghamiek 3-0-ra kikaptak a Leicestertől a nyitányon, és az eddigiek alapján nem lesz könnyű megkapaszkodniuk, de láttuk tavaly is, hogy egyes kiscsapatok mennyi borsot tudtak törni a Chelsea orra alá.

Három meccsen hét ponttal elégedettek lennénk?

(Fotók: chelseafc.com)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com