Blog bejegyzés

Púp a hátunk közepére

0305 chelsea-stoke1Fontos meccs vár a csapatra szerdán, jön ugyanis a PSG elleni visszavágó, ami ráadásul az előzetesen vártnál valamivel több reménnyel kecsegtet, már ami a továbbjutási esélyeinket illeti. Ebbe a hangolódásba és felkészülésbe azonban éket ver a ma délutáni Stoke elleni bajnoki, amit legfeljebb kötelességtudatból várunk – nem csak az imént említett okból, hanem azért is, mert az ominózus 7:0 óta inkább csak birkóztunk egymással a Bridge-en. Részletek alább.

Lehet, hogy csak a hatnapos munkahét nyűge beszél belőlem, de megfordult a fejemben, hogy a lead egyben a teljes poszt is lesz. Nehéz ugyanis bő lére ereszteni a dolgokat, egész egyszerűen azért, mert bárhogy is közelít az ember meccshez, a mondat második felére már a PSG elleni visszavágóról ábrándozik. Hiába szedte ugyanis ráncba a csapatot Hiddink, hiába vagyunk épp hármas győzelmi szériába a bajnokságban, a 29. forduló számunkra sajnos nem ér meg semmi olyat, ami a BL-továbbjutásunk kárára lehet.

Be kell ugyanis látni, hogy bár az eredmények egyre szebben jönnek, annyira még mindig nem vagyunk jó csapat, hogy dalolva vegyük az akadályokat több fronton is. Hiába nyertünk kétszer is – a régi szép időket idézve – két meccset is idegenben az utóbbi egy hétben, mindkét esetben kilógott azért a lóláb: gyenge periódusok és egyéni teljesítmények, egy adag szerencse, vagy épp némi bírói rásegítés. Persze ettől függetlenül értékelni kell, hogy tartalékosan is jönnek a győzelmek, de azt nem lehet alapvetésnek tekinteni, hogy minden meccsbe illő módon beleállva maradjon erőnk a legfontosabb rohamokra is.

Kedden Kenedy büntetett (Kanárikat és lassú stream-vadászokat egyaránt

Kedden Kenedy büntetett (Kanárikat és lassú stream-vadászokat egyaránt)

Muszáj tehát priorizálni. Ebből a szempontból kegyetlen mézesmadzagot húznak el előttünk a bajnokságban, tekintve, hogy jelen állás szerint még akár a negyedik hely megcsípése sem lenne lehetetlen. Hiába tudjuk, hogy erre az esélyeink kábé úgy nőttek, hogy kettőről öt százalékra, mégsem tudjuk nyugodt szívvel azt mondani, hogy legyen az ördögé ez a forduló, lényeg a BL. A teljes kezdőt nyilván nem lehet padra vagy a lelátóra vágni, de néhány kulcsszereplőt (élükön Diego Costával) muszáj távol tartani a pályától, ereje felemésztésétől és a folyton ott leselkedő sérülésveszélytől.

Tavaly Courtois malőrje ellenére sikerült győznünk

Tavaly Courtois malőrje ellenére sikerült győznünk

Pedig zsinórban három megnyert bajnokija van a Stoke-nak is, így – bármily meglepő, de – a két legjobb formában lévő csapat feszül majd egymásnak Nyugat-Londonban délután négytől. Szintén nem segíti a meccs nyugodt elengedését a felek közti három pontnyi távolság (vagyis hogy győzelem esetén utolérnénk, jobb gólkülönbségünk miatt pedig meg is előznénk a Fazekas fiúkat). No meg az is bosszúért kiált, hogy idén már kétszer is lógó orral és üres kézzel kellett távoznunk a Britanniából. De tényleg fontos lenne, hogy most kivételesen csak annyit adjunk bele ebbe, amennyi nem fog hiányozni szerdán. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Blue One

  Azért jó látni, hogy az Everton 2 gólos előnyről is képes kikapni. (egy londoni csapattól ráadásul… 😛 )

 • Blue One

  JOHN TERRY

  “I watch the U10s, the U12s, the U15s, youth teams, reserve team”

 • A nagy Arsenal rally… a srác, aki tavaly már 2 meccs után a liga, sőt, a világ legjobbja volt, most épp a “bajnoki címbe” került :))

  http://www.101greatgoals.com/blog/arsenal-fans-blame-francis-coquelin-costing-win-spurs-tweets/

  • kasata91

   Knows

 • Everton priceless 😀
  tweets:
  “Only Everton could start the week with billionaire investment and end it with losing a 2 goal lead to team containing Andy Carroll”

  “Well done today Brendan Martinez”
  https://pbs.twimg.com/media/Ccz_J9XXIAA8ScA.jpg

 • Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy Costa 100%-os lészen-e szerdára, vagy a BL-ben is Traorét kell kezdetni. Én lennék a legboldogabb, ha merészségből meghúznánk egy ilyet abban az esetben, ha a többi csatárunk Torresi szinten és kényelemben van. De így, hogy a saját kényelmességünk és egérvérűségünk vezet ahhoz, hogy a legjobb játékosunk kiessen, és a helyére meg bedobnánk a semmiből Traorét a Luiz-Silva páros, esetleg a talán visszatérő Verrattiék ellen…. ennek olyan amatőr visszhangja van.
  Még Rémy is szóba jöhetne, de őt meg a fakupa meccseken sem mertük egy félidőre bedobni, nehogy kockázatossá váljanak az 5-1-es meccsek. Benne olyan szinten nem bízunk, hogy nem tartom valószínűnek, hogy ez legyen a Hiddink-éra első meccse, ahol kezd, rutin ide vagy oda.

  Ami mostanában infernálisan gyenge pontja a csapatnak, az a védelem. Oké, hogy kiesett az év játékosa Zouma és a vezér Terry, de ez az amatőr, értékelhetetlen perfornansz azért már túlzás. Tegnap ismét bebizonyosodott, hogy ha beraknak egy villámnégert ellenünk, akkor minden borul. Ha Diouf nem sípcsonttal éri be a labdát úgy, hogy Iva 5 méterrel mögötte cammog, akkor simán előfordulhatott volna, hogy 0 ponttal kerülünk ki a párharcból. Legutolsó 2 clean sheetünk akkor volt, amikor a Watford/Arsenal fogadott minket, utóbbinál annak is nagy szerepe volt a nullázásban, hogy a kiállítás végett a villámnégert levették a szélről. Kb. 1 hónapja egy meccset nem tudunk lehozni kapott gól nélkül, legyen az a City C kerete, vagy a totálisan elveszett Norwich.
  Ráadásul Mikelékre, Iváékra most egy kis pihi helyett 2 meccs robotolás vár robot után, sorsdöntő meccseken. Kérdés, hogy a PSG-mérkőzés milyen nyomokat hagy bennük, mennyit vesz ki belőlük, mert ezt a fakupában még böjtölhetjük 2 napra rá.

  • Rammschein

   Rémy szerintem meccshiányos is a BL-hez…

  • “Ami mostanában infernálisan gyenge pontja a csapatnak, az a védelem.”

   Ebbe a mondatba így vagy úgy, de pontosítás kell. A ‘mostanában’ sehogyansem jó. Vagy a ‘most éppen’ a jó kifejezés, vagy pedig a ‘szezon nagy részében’. A kupákban még csak-csak jöttek a kapott gól nélkül megúszott mérkőzések (mert többnyire azok is inkább megúszottak voltak, mint lehozottak), de a bajnokságban 8 clean sheetünk van a 29 kör alatt, és ezt azért nem a legkülönbözőbb védelmek hozták le…

   Az első az Arsenal ellen volt, Bego-Brana-Zouma-Cahill-Azpi
   Villa ellen Bego-Azpi-Zouma-JT-Rahman
   Norwich: Bego-Brana-Zouma-JT-Kenedy
   Spurs: Bego-Brana-Zouma-Cahill-Azpi
   ManU: TC-Brana-Zouma-JT-Azpi
   CP: TC-Brana-Zouma-JT-Azpi
   Arsenal: TC-Brana-Zouma-JT-Azpi
   Watford: TC-Brana-Zouma-JT-Azpi

   Az utóbbi meccseken, mióta a megszokott CB párosunk kidőlt, 1-1 gólokat szedünk be, de meg is maradtunk ennél. Függetlenül attól, amit emellett látunk, mert az néha tényleg hajmeresztő, de 1 bekapott gólt azért a Chelseanek illik elviselni (értem ezalatt, hogy ettől még lehet győzni), és többnyire megy is. Ez az egy beszedett gól meccsenként azért nem olyan vészes egy ennyire felforgatott védelemtől. Hegyezheted ki arra, hogy Brana lassú, de a helyén játszó JT is az, szóval ez nem lehet érv. Egyszerűen annyi van, hogy Cahill az, ami, egy jó védelemnek jó tagja tud lenni, amúgy egy szürke iparos. Brana száz éve nem játszott CB-t, pláne nem Cahillel párban. Rahman még egyelőre mindig megmaradt a ‘jónak néz ki’ szintjén, mert hiába erősebb támadásban, mint a spanyol, és hoz le meccseken 95%-ban jó védekezéssel, ha kétmeccsenként kapitálisat hibázik. Cserébe a “helyére” került Ápi is úgy mozog a jobboldalon, mint szűzlány az első bálozók éjszakáján. És emellett még minden gólnál elő kell venni majdnem a csapatból random két másik embert, Mikelt, Fabregast vagy épp Courtoist. Szóval összességében oda akarok kilyukadni, hogy az “infernálisan gyenge” minimum erős, mert 10 meccse 1 csapat tudott egynél többet lőni nekünk, ez a PSG volt.

   • De te most csak a bekapott gólokra térsz ki, arra nem, amit még emellett a védelem összeökörködik. A Norwich gond nélkül lőhetett volna 3-at, ha nem lövik ki 5 méterről, ahogy tegnap Diouf is simán befutott üresen úgy, hogy ha nem sípcsonttal találja el a labdát, a vezetést a Stoke szerzi meg. 10 meccs alatt csak egy lőtt egynél többet, de ez sokkal inkább köszönhető a támadóknak, mind a védelemnek. Attól most vonatkoztassunk el, hogy gól-e vagy sem, a mutatott játék infernálisan gyenge.
    Iva egyébként legutóbb AVB alatt volna CB emlékeim szerint, az nem volt azért olyan rég, cserébe Bosingwát kellett a szélen eltűrni.

   • De ez ilyen “mi lett volna, ha” forgatókönyv, na és, ha a Norwich lőhetett volna hármat? Lőtt? Nem…

    “a mutatott játék infernálisan gyenge.”
    De te gyenge pontról írtál, nem gyenge játékról 😉

    “Iva egyébként legutóbb AVB alatt volna CB emlékeim szerint, az nem volt azért olyan rég”
    Hát, végülis a második világháború sem volt olyan rég 😀

   • Pont ez a lényeg, hogy nem lesz mindig olyan mákunk, hogy az ellenfeleink Stoke meg Norwich szintűek legyenek Jeromoe-okkal. Egy fokkal profibb csapatnál már mínusszal indulunk ilyen védelemmel.

    A gyenge pont meg a játékunkból következik, ami továbbra is brutál gyenge.

   • nem “jogosabbnak”, hanem jogosnak.
    Nem mellesleg nem csak a Stoke-kal meg a Norwich-csal játszottunk ezidő alatt, volt ott PSG meg Saints is.

   • Nem értem a gondolatmeneted. Tehát egy problémát vagy egy problémás folyamatot csak akkor kritizálhatunk jogosan, ha már komolyabban látjuk kárát?
    A PSG ellen szintén úgy ment el a továbbjutáshoz hozzásegítő eredmény, hogy simán elkerülhető lett volna, ha a védelem nem kalandozik el. A Soton ellen meg a győzelmünk annyin múlott nagyjából, hogy az emberfogásban jeleskedő Cahill ütemtelen kaszálását továbbengedte a bíró.

 • Ha most a Pool veszít, két menetet zuhanyozhatnak Diouffal Iváék.

  • ktomi93

   Addig játszották a meccset még nem nyer a Pool 😀

   • Ha nyert volna a Palace, picit jobban zavarna ez a tegnapi ponthullajtás.

 • Jól van, azért a MU-meccs sózza a sebet.

  • Rammschein

   hát hát… 6. hely simán hozható volt… én így már nem hiszek benne…

 • Rammschein

  https://streamable.com/49nx

  Ennyire jók az angol bírók. :””D Kész. 😀

  • Sir Idemitirjak

   Biztos nem volt kész a házia!

   • myheartisblue

    Azert mennyire durva lett volna ha ebbe beleserul szegeny csavo.

 • There was success for the Chelsea youngsters on loan in Holland this weekend, with Izzy Brown (pictured above) scoring his first goal for Vitesse in a 2-1 win over Roda. He netted their opener in style, controlling a long ball with his chest and hitting a powerful low drive into the far corner of the net. Lewis Baker also started in that game.

  Marco van Ginkel and Todd Kane also played their part in victories in the Eredivisie. Van Ginkel started in PSV Eindhoven’s 3-0 win against Groningen and Todd Kane featured in NEC Nijmegen’s 1-0 victory against Heracles.


  A fél holland ligát ellátjuk lassan fiatalokkal 🙂

 • PSG: Costa igen, JT nem. Elvileg.

  • kasata91

   Pödrővel mi a helyzet?
   Mert ha ő nem játszhat, akkor el tudom képzelni, hogy Güsz papa Fabregast tolja előre, Oszi helyére és Mikel-Matic párossal ülük rá a “biztonságra”.
   Jobban örülnék Pedro-Willi-Hazard villámhármasnak és Fabre mélyről szolgálná ki őket. (Oscar mostanában eléggé érzi, hogy tavasz van, nem szánnék neki túl nagy szerepet.)

   • Gabor1092

    Az is benne van a pakliban hogy Traoré megy ki jobb szélre, Willian középen, míg Hazard a balon rohamoz majd. Nem szívesen nézném Fabret 10-ben, a rendes pozíciójából jobban megy neki a játék. Traoré pedig amikor megkapja a lehetőséget, akkor szerintem él vele, hátha tud valami váratlant húzni, mert más használható ember per pillanat nincs, aki egészséges lenne.

   • trueblue05

    Szerintem Traoré nem érzi még annyira a védekezést mint a Pedro/Willian/Oscar hármas bármelyike, így a PSG ellen nem kezdetném.Ha baj van mehet be alkotni. A legjobb lenne Costa mögött Hazard a szélen meg Pedro és Willi. A Mikel-Matic páros kreativitásban nagyon kevés, márpedig muszáj lesz gólt lőni, úgyhogy Fabregas nagyon kell oda. Az odavágón Babának jól ment, maradhatna balbekkben. A többi adja magát. Mindemellett jó lenne, ha JT felépülne mégis és játszana.

   • Nem volt szó róla. Egyelőre még azt sem tolták ki a .com-ra, mikor nyom pressconfot Hiddink, ott többet tudunk majd. Még nincs fent mai Blues News sem, szóval még abból az egypercesből sem tudok mit mondani. Annyi van még, hogy Kenedy ma még nem edz, viszont elvileg holnap már fog, szóval ott lehet a PSG ellen, gyanítom max a padon.

 • gorkaf78

  Közben zajlik a Carneiro-ügy:

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-eva-carneiro-nyilvanos-bocsanatkerest-kovetel-mourinhotol-2488039

  Hajrá, Eva! Remélem, kikényszerítik a nyilvános bocsánatkérést Mou-tól…

  • kasata91

   Szerintem még hülye, pénz- és rivaldaéhes nőszemély. Ennyi idő után el tudom képzelni mennyire fáj a lelke…. (vagy sokkal inkább a pénztárcája, mivel munkanélküli )
   Nem mondom hogy Josénak igaza volt. Mert nem. De ez már másról szól.

   • ezek mind olyan szánalmas dolgok… sosem a lelki fájdalmakról szól, hanem a pénzről, innentől pedig számomra ez mindig is visszás és szánalmas marad. És így kerül gyorsan egy kalap alá egy buta, szánalmas francia metrónéger, meg egy diplomás értelmiségi, dögös dokinő.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com