Blog bejegyzés

Pontrúgásból erős

WillAzt hittük már majdnem, hogy akkor sétagalopp, aztán a fagyi visszanyalt. Na nem a tegnapi, hanem az, amit Portoban meg Kijevben ettünk. Megtettük, amit meg kellett, viszont mivel a Kijev szívósabb, mint szempontunkból kellett volna, így minden kérdés nyitott az utolsó körre fordulva. December 9. dönt majd – mehetünk tovább elsőként, vagy EL várományosként.

A játékunk továbbra sem lehengerlő, de azért 4-0 után, ráadásul úgy, hogy egy tét nélkül játszható Maccabi ellen hoztuk le, ne kelljen már magyarázkodni, főként, ha oda-vissza megcsináltuk őket. Kellett hozzá az is, ha nagyon komoly akarok lenni, hogy az FA keze ne érjen el a BL-ig, mert a török bíró, még ha hozott is itt-ott fura ítéleteket, megadja a tök jogos pirosan Ben Haimnak, viszont otthon, legfőként Costa ellenében nagy tétben mernék fogadni, hogy lehet a sípjába sem fúj a bíró, nemhogy lap nem kerül elő.

Összességében eleve vezettünk, jól is kezdtük a meccset, de bedarálni csak a végén sikerült a hazaiakat, ami köszönhető volt annak, hogy a játékunkat (mármint azt a részét, ami van belőle) javarészt megölte a mély és rosszminőségű pálya (Terryt és Ramirest konkrétan is), ezért konkrét veszélyt, és gólt is főleg pontrúgások után jelentettünk a kapura. Szemmel látható volt, még a pokrócz-koczkás streamen is, hogy mennyire lassú a játék, olyan volt, mintha az egész meccset egy 85%-on játszották volna vissza. Nem csak, mintha mindenki mézben futna, de még a labda is úgy pattant, mint a strandon a homokban.

Ez persze előhozza a Costa mondakört, illetőleg azt, hogy mennyire hiányzik, hogy nincs csatárjátékunk. Nem is igazán a csatárjáték hiányzik, hanem a centerjáték. Ezt konkrétan Mou is nekiszegte a branyolnak, már az első félidő elején, még mielőtt eltűntek volna az öltözőhöz vezető alagútban volt egy baráti csapásváltás, amit puszi és öli követett az öltözőben, de azért annyira komoly nem lehetett, ha a spazil befejezhette a pályán a meccset, pedig még Remyt is becseréltük a végén. Csatárgól mondjuk vele sem lett több, bár mire a fhanszia érkezett, addigra már csak 10+ perc volt vissza, és különben is hárommal mentünk.

José azért lenyomott még egy lelki kokit Costának a meccs végén is, mikor közölte a meccsutániban, hogy azért örült Oscar góljának, mert volt végre valaki, aki érkezett középen. Elférne ide egy szmájli, de ilyesmivel továbbra sem fogom rondítani a posztokat. Mondjuk nem tudom, Oscarnak is mennyire esett ez jól, de valószínűleg pont leszarja a brazil, ő megszerezte a gólját, azt viszlát, a játékával meg egyébként is csak a kivételezetteknek volt baja, meg vagy ő dugta meg Remy nőjét, vagy nem, de valakinek gyereke lesz, az biztos.

Oscar

Elvileg ahogy kimatekoztuk tegnap – na nem én, én már addigra vagy kétszer nem értettem, mi van – egy biztos: ha nyerünk a zárókörben otthon a Porto ellen, akkor kugli meg néptánc, megyünk az első helyen a tovább. Ha kikapunk, akkor Hello EL, asszem ez is tiszta. A félreértéseket alapvetően az az előállható helyzet okozza, amit a mi ikszünk, illetőleg az ukránok győzelme hozna elő, három darab 11 pontos csapattal. Mi arra jutottunk tegnap, hogy ezesetben a Kijevvel karöltve megyünk tovább, szopóágon meg a Porto zuhan tovább egy másik világ valóságába, viszont én még ma is olvastam angol sportoldalakon olyat, hogy “they now need just a point in their final match against Porto to finish top of the group”. A ‘they’ az értelemszerűen mi vagyunk a mondatban, viszont így már értelemszerűen nem vágom, hogy mi van. Mivel José is annyit mondott, hogy fingja sincs róla, így maradjunk annyiban, hogy krvára be kell húznunk a meccset a Porto ellen, aztán tánc meg zárcsökkentés.

Super Mario segíthet; hasít, mint égen a Willian

Super Mario segíthet; hasít, mint égen a Willian

Mindent összevetve jó kis móka kerekedett itt a langyinak vélt csoportban, míg mondjuk halálcsoportnak aposztrofált kvartettek meg lesimázódtak, mint a nagyalföld. A Mac Tel Avi megtette a magáét, amit kellett, tőlünk oda-vissza kiszívtak, a stadionnal szemben a szurkolóikat sem érheti szó, tegnap még a 4-0 után is zengett a stadion, kiélvezték a BL minden cseppjét, ha pedig az utolsó meccsen még megcsapnák a Kijevet is… az csinos lenne.

Minden esetre nem elvetendő gondolat, hogy az első helyen menjünk tovább. Nem mintha jelen formánkban nem feltétlen lenne mindegy, hogy a top csapatok közül ki jön szembe, de addigra majdcsak tovább javulunk, és mégiscsak jobban mutat egy Gent vagy Olympiakos, mint egy Barcelona vagy Bayern. Persze még elsőként is kaphatunk a másodikosok közül egy Atleticot, vagy akár jöhetnek ismét Blancék is szembe, de egyelőre csak jussunk tovább, aztán majd dörzsölgethetjük a hidegen izzadó tenyerünket a dec 14-i golyóhúzón, amit én mondjuk pont nem fogok látni, mert épp Hollandia felé repülök majd, a jól megérdemelt év végi céges ételezésre és italozásra.

De ne szaladjunk el ennyire előre, van itt még mit tenni addig. Kapásból itt van nekünk a szörp a hétvégén, ami a bajnokságban kb jelenleg 1 hónapon belül a legkeményebb meccsünknek ígérkezik, és hát jelen állás szerint Terry, aki egyébként nem tudom, figyeltétek-e, de szintén az ‘egyre jobbak’ csapatát erősíti, hát ő nagy valószínűséggel pont nem lesz ott. Nagy előrelépés lenne, ha a sarkántyúsokat is megcsapnánk, és némileg nyugodtabb körülmények közt látnánk neki aztán a Porto meccset körülölelő hazai Bombi és idegenbeli Vardy csörtéknek. Az ünnepeket egy kellemes hazai Sunderland-Watford párossal üljük meg, hogy aztán az évet az Old Traffordon zárjuk. Na, csak messzire szaladtam végül.

Igazából azt már ismét csak a rend kedvéért írom ide, hogy az őszi barbárkodásunknak hála minden meccs must-win kategória, de hát a december összességében nem vészes, pláne ha tudjuk tartani a formajavulásunk ívét. Persze északhoni kőszáli mohacsomó legyek, ha 100%-kal vesszük a decembert, de maradjunk annyiban, hogy ilyen áron szívesen kipróbálom a szobapáfrány életet és a fotoszintézist. Szerintem csak a vak nem látja a javulást a játékunkban, ennek lassan, de inkább előbb, mint utóbb az eredményekben is jelentkeznie kell. Nem kell feltétlen emberéletért kiáltani, ha nyerünk négy góllal, de nincs közte csatáré, bár nyilván senki sem bánná már, közéjük értve jómagamat is, ha Costa, és tágabb értelemben véve a csatárt Ázár is nekilátna gólokat lőni, mert lassan már mindenki lőtt, csak ő(k) nem. Ettől nem fogok ott állni mindenki mögött egy fegyvernek látszó hurkatöltővel, míg mástól pedig nem gond, ha igen, és lövöldözik vele égbe-világba a fikagalacsinokat, de azért minimum érdekes olvasni egyes véleményeket, a másokról elmormolt hozsannák tekintetében. Igen, kicsit mélyebbre szaladt a kés, mint számítottak, számítottunk rá, ezt JM is elmondta ismét a BL meccs előzetesében is, ezért már egy ideje ott tartunk, hogy mostmár váljon el a szar a víztől, de a lényeg még most következik. A hosszú szünettel meggyőződésem, hogy a decemberre való csúcsra pörgés volt a cél. Magyarán mondva ha lassan elkezdünk nyerni is, meg játszani is, nem fogom véletlennek tekinteni. Ehhez jó alapot szolgál, hogy most már jól játszva kaptunk ki, dominálva nyertünk kevés góllal, valamint nem fergetegeset alakítva is nyertünk sok góllal. Jöhet a jó játékkal sok gól. Kacsintás.

Emoticon - Zwinkern

 • huhuhu, Giles Smith, mekkora flame bazzeg 😀

  Of couse, nature being what it is, no doubt refs – having found reasons not to award us penalties – will soon be finding reasons not to award us free kicks to the left of the penalty area. And then the evolutionary process will have to start up again, with the team developing reliable specialist free-kick procedures from ever greater distances, edging closer and closer to the centre line and growing more and more ingenious.

  But hey, we’re an adaptable sort of club, with adaptable players. We’ll survive.

 • Hát, nem bántam volna, ha a Spurs egy frusztráló döntetlennel melegít a derbire, aztán mikor a 75.-ben ránéztem az állásra, és még 0-0 volt, gondoltam jó is lesz. Erre Kane csak beverte a századik szöglet után. Franc 🙂 Zouma fiam figyeltél?

 • Blue One

  Mark Halsey: “Costa doesn’t get what he deserves out of referees. There
  has been occasions this season where he’s deserved penalties.”

  “Costa was charged against Koscielny and then you look at Gabriel who elbowed Arnautovic and there was no action taken.”

  “Fernandez of Swansea head-butted Micah Richards, no action was taken. If that had been Costa they would go ballistic.”

  • lamps8

   napszúrást kapott? vagy mi ez a pálfordulás?

   • Blue One

    Már nem aktív játékvezető, ennyi a titok…

   • ja, mint a politikusok… azoknak is csak akkor van értelmes gondolata, ha épp nincs hatalmon.

   • lamps8

    nem. szakértőként is oltott már rommá minket indokolatlanul.

   • Blue One

    Ez most hogy jön ide? Most éppen azt ecsetelte, amit mi is szoktunk, nevezetesen, hogy Costa-t máshogy ítélik meg, más esetben meg semmi szankció nincs.

   • lamps8

    mondom pálfordulás, tudod mit jelent ?
    eddig mindig velünk szemben érvelt, ha felkérték hogy adjon szakvéleményt vitás döntésekkor, most meg pont Costat védi ezzel a szöveggel. érthető?
    engem meglepett, volt egy szempontunkból irgalmatlan szar meccse, csak nem jut eszembe pontosan melyik az.

   • Blue One

    Ennyire nem követtem a pályafutását…

 • José nem sokat mondott a mai sajtóetetésen, JT és Ramires vagy játszik, vagy nem, és továbbra sem igazolunk senkit, csak a média szerint.

  Looking at the squad longer term, Mourinho was asked about January transfer window possibilities, particularly in the light of newspaper stories in the past few days suggesting interest in signing specific players, but our manager is maintaining his view that entering the transfer market is unlikely.

  ‘These are [media] stores that start on 1 September when the market closes, and stories that will be more and more when 1 January is getting closer,’ he said

  ‘I know which players are possible and which are impossible but I say what I said last week which is true, I will not ask the board of directors for players. I will try do my job the best I can and try to get results with the players we have.

  • Endy919

   Abban igaza van , hogy nem szabad ész nélkül berobbani a piacra és 2-3-4x áron venni a játékosokat . Viszont az sem megoldás , ha nem érkezik senki. Csatár poszton szerintem változás nem lesz , viszont a védelembe és a középpályára kell 1-1 ember.

   Aztán majd nyáron ellehet gondolkozni , hogy mi a teendő.

   • lamps8

    biztos hogy igazolunk. Josebol kinézem azt is hogy azért hangoztatja hétről hétre hogy Ő bizony senkit nem kért a boardtól, mert már tudja kit fog leigazolni a milf + emenalo páros.

   • Endy919

    Érkező biztos lesz . Már a tárgyalások is biztos folynak ez felől nincs kétdégem. Csak nem szabad megbolondulni .

    Pl. hatalmas mákunk van , hogy Pogba nem érkezett a nyáron . A Juve 100 alatt nem tárgyalt senkivel , most már szerintem 50et sem kapnak érte.

   • lamps8

    rosszul indult, de kezdi összeszedni magát, sztem így is közel 100ért fog távozni a nyáron.

   • Ugyan már, volt egy rossz negyedéve. Ettől még bőven lesz, aki megadja érte a 100-at.

   • és mindez semmi ahhoz képest, hogy a City heti 800K-s fizuról tárgyal Messivel 🙂

   • lamps8

    mi meg bejelentkeztünk Riberyért.
    (de én esküszöm örülnék ha elhoznánk )

   • Endy919

    Minek is ? 😀 Hogy nekünk is legyen egy non-stop játékosunk , ne csak az Arsenalnak ? Vagy miben tudna nekünk segíteni még ?

   • nyugi, a mirror szerint teljesen más cél(pont)jaink vannak 😀

    https://pbs.twimg.com/media/CUxUqhuWUAAEkaV.jpg

   • “Zenzo Mod • 2 napja

    Akartok vicceset hallani? Hm, igen?

    Mai (sajtós) célpontjaink – a fiatalítás keretében, természetesen – Ribery, Ibra, RvP 😀 Na jó, persze a listán ott vannak a szokott nevek is, Griezmann, Higuain, Berahino, Vardy, de a legmerészebbet a Guardian dobta Adebayorral 😀

    Beszharok.”

    Le vagy maradva :)) mindenkit megveszünk. Nálunk többet már csak Lajosék vesznek.

   • Nem tudom, miből gondoljátok ezt a “biztos lesz” dolgot. Én nem lepődnék meg, ha nem jönne senki. Nyilván ha jön valami alkalmi vétel, akkor oké, de télen a kezdőbe játékost találni igencsak nehéz. Tudom, hogy akár a mi (közel)múltunkban is van erre ellenpélda, de a tény attól még tény marad.

 • lamps8

  A minden logikát és ész érvet nélkülöző pletyka között többször találkoztam már Lótuszcsíík akadozó szerződéshosszabbításával, illetve hogy MU meg Winner Arsene is kinézte magának. Azt érzem, hogy elbasszuk a srácot.

  • Blue One

   Nem megy sehova.

   • Endy919

    És ezt te csak így eldöntötted ? 🙂

   • 1 józan okot mondj, amiért menne, és azt is, hogy hova.

   • Sir Idemitirjak

    Mondok 2-t!
    1. Amikor a posztján konkrétan az összes emberünk a béka feneke alatt teljesített sem kapott lehetőséget.
    2. Érezheti magában azt a tudást, hogy bizony megvan minden képessége arra, hogy többet játsszon!
    Én örülnék nála egy kölcsönnek egy PL csapatban ahol biztos lehetőséget garantálnak neki!

   • ez mindkettő tipikusan az az indok, amit egy újságíró is megtalál, csak ettől még nem valós. Attól még ő nem feltétlen áll készen, hogy más szarul játszik a posztján.

    Ez a srác 6 éves kora óta kék, kékebb a vére kb, mint bárki másnak. Kb 13 éve arra vár, hogy ő lehessen az új John Terry. Most pedig, hogy kemény munkával elérte azt, hogy igazán közel került ehhez, inkább lelép, mert úgy gondolja, hogy 19 évesen neki kellene stabil kezdőnek lennie a világ egyik legjobb csapatában. Ja, végülis… tényleg valós indoknak tűnik… ja. Összehozták a MU-val, a Cityvel, Barcával (kihagytam valakit?). Ott aztán tuti kezdő lenne egyből. Persze.

   • Sir Idemitirjak

    Azért az első szerintem igenis valós. Matic-Fabre 5-6 kritikán aluli meccset hozott zsinórban. Mourinho meg lehet akármekkora zseni, akkor sem fogja megmondani senkiről edzés alapján, hogy készen áll-e a játékra. Élesben derül ki, hogy elég érett-e a már a feladatra, amire meg érthetetlen módon nem került sor. Lehet mondani, hogy mégis a tapasztalat és az összeszokottság ellene vannak, de ha megnézzük, hogy mire mentünk ezzel a szar forma mellett akkor rossz döntés volt szerintem. Én is szurkolok neki, hogy itt váljon naggyá, de azt már régebben kibeszéltük, hogy azért ma már bármennyire is kék a vére az ő korábban már bőven megy sakkozás, hogy a játékos miként tud feljutni a csúcsra (legmagass fizetést elérni) és a lojalítás általában a játékpercek mögé szorul. Télen tuti nem dobbant max kölcsönben (Traoréval együtt), de azért valamivel itt kéne tartani, és sokáig nem lesz elég hozzá az, hogy Mourinho felvázolja neki a szép jövőt amikor rájön a mehetnék.
    A végére az milyen abszurd lenne ha a tabella 15. helyezettje kölcsön adna egy fiatalt a lista vezetőnek, hogy fejlődjön?

   • Nem tudom, hol válaszoljak egyszerre mindhármatoknak, szóval itt, mert lusta vagyok mindenre írni. Továbbra is az alapfelállásban van köztünk a hiba, én továbbra sem fogom megérteni nálatok ezt a negatív szurkolás dolgot, ti pedig nyugodtan nevezzetek engem továbbra is naívnak, nem érdekel. Sosem fogom megérteni, miért ragaszkodtok ennyire ahhoz, hogy bebizonyítsátok, hogy szerintetek mindent szarul csinál a klub, bármiről is kezdünk beszélni. Ahogy elnézem a kommentokat, úgy érzem, egészen vissza kéne mennünk az olyan alapokig, hogy felhívjam a figyelmeteket pár olyan apróságra, minthogy egyszerre csak 11-en lehetnek pályán, stb.

    De maradjunk szimplán annyiban, hogy szerintem egy klubnál felnövő játékos esetében, aki egyelőre 19 éves, és egy sztárokkal teletűzdelt, világmenő klub kezdőjébe akar bekerülni, pont a megfelelő szinten van, a megfelelő játékpercekkel, lehetőséggel a hóna alatt, és hacsak nem egy pénzsóvár buzi, akkor igenis semmi józan oka sincs arra, hogy kisgyermekkori Kéksége és álmai helyett az Arsenalra váltson. Ha pedig ezt megteszi, akkor kb meg is érdemli, és hiszem, hogy nem a “klub baszta el” a dolgot, mert akiben nincs annyi személyes ambíció, hogy kitartson az elvei mellett, az számomra nem is érdemli meg a lehetőséget. Ez meg már világnézeti különbség. Részemről ezzel a dolgot lezárom, az idő majd eldönti, melyikünknek van igaza.

    Azt azért remélem, hogy idővel tényleg meg tudjátok tapasztalni a pozitív szurkolás valóságát is, és nem maradtok meg azon a szinten, ahol mindenáron be kell bizonyítani, hogy mennyire szarul csinálja a dolgát a klub.

   • Ez így bonyi, nem tudom, hogy melyiket címzed nekem, és hogy mit cáfoljak.
    Én mindenesetre sosem vallottam a negatív szurkolást. Lehet, hogy az utóbbi időben többet kritizáltam, mint előtte, de azt hiszem, ez még elfogadható egy történelmi mélypontnál. Sosem mondtam azt, hogy a klub mindent szarul csinál, sőt, idáig még csak nem is kritizáltam keményebben senkit Ramiresen kívül.
    De azt kérlek mond már meg nekem, hogy majd fél év alatt 70 bajnoki perc miért ideális egy 19 éves játékosnak? Egy tehetségnek? Lehetőségek terén meg annyit, hogy az edzője még egy nála 2 évvel idősebb cb-t is jobban preferál a posztjára.
    Egyébként szerintem a “pénzsóvár buzik” pont nem az Arsenalba mennek meg a Poolba, hanem onnan el.

   • Endy919

    “Ez a srác 6 éves kora óta kék, kékebb a vére kb, mint bárki másnak. Kb 13 éve arra vár, hogy ő lehessen az új John Terry.”
    Bocsi , de ez nagyon sablonos szöveg és lehet benne érezni egy csipetnyi naivitást is.
    Szerinted ha kinőtte az összes korosztályos bajnokságot és a nagy csapatban is bemutatkozott párszor , nem is rossz játékkal , akkor neki ez megfelel , hogy havonta egyszer felkerül padra ? Gondolod , hogy a lojalitás érdekében kukába löki a karrierét ? Nem hiszem .
    Felfigyelt rá több nagyobb csapat is , és ha nem fog változni a helyzete a csapatnál , bármennyire is sajnálnám , el fog menni . Természetesen nem lenne rögtön kezdő a Barcában , Cityben , MUban , Arsenalban , csak hát ezekben a csapatokban a keret is rotálva szokott lenni és nem csak 15 emberrel húzzák le a 60 meccses szezont .

    Az meg hogy mióta Kék , totálisan másodlagos. Lukaku is kissrác kora óta Kék , Drogba az istene , de mivel nem kapott lehetőséget , hát tovább állt. És jól is tette.

    Ne hidd , hogy bármely fiatal is a klubbot helyezi a karriere elé.

   • Mármint melyik része nem valós az első számú indoknak? Hogy még akkor is csak havonta egyszer kap meccset, amikor minden poszti riválisa sorra hozza le a rosszabbnál rosszabb meccseket? Mert mi még Zoumát is előbb dobjuk fel vkp-nak, minthogy benne megbízzunk egy-egy rizikósabb meccsen. Aztán még Mikel is mellette ül, így ha be kell tolni a buszt, arra is van egy másik emberünk.
    Nyáron már 20 lesz, pont most kéne neki a lehetőség, hogy fejlődjön, erre fel lassan december van, és az U21 csapatban több bajnoki percet játszott, mint a nagyoknál, pedig az u-ba csak egyszer volt nevezve.
    Itt nem arról van szó, hogy legyen betonkezdő, de az is valahol nevetséges, hogy egyszer nem kezdett még Maticék hónapokig tartó mélypontja ellenére sem. Illetve de, egyszer az Aston ellen, ahol le is kaptuk egy félidő után, holott ezt semmi nem indokolta, pláne hogy akkor Fabregas volt a csapat egyik legnagyobb fékje. Azóta meg még a padra is csak egyszer fért oda.

    A kékségre meg ott van Bertrand. Ő is jó 8 évig küzdött, hogy számításba vegyük, mire komolyan szóba jött a nagyoknál, aztán neki is tele lett a töke azzal, hogy még a padra is klasszisokat nyomunk az ő kárára. Ezzel nem azt mondom, hogy Bertrand kezdőt érdemelt volna minden meccsen, de az ifik is emberek. Ha sokáig úgy érzik, hogy nincs szükség rájuk komolyabban, akkor nem fognak még 1 évet lehúzni havi 1 játékkal, mert ezért küzdöttek 6-10 éves koruk óta.

    Amúgy meg lamps az Arsenalt emelte ki egyik érdeklőként, ami bőven bejöhet. Nézzük meg, milyen riválisokat kéne kiszorítani, Flaminit meg Artetát, az aktivitásból kifelé futó középszereket. Mellettük még LRC is bőven kezdő lenne Cock mellett.

   • Blue One

    Nyilván nem én döntöttem el, de ez elég egyértelmű. Idővel alapember lesz, de még fiatal. Év eleji gyenge forma során én is többet játszattam volna, de ez van. Meg fogjuk tartani és amint el kezd játszani nálunk, a válogatottba is be fogják hívni!

  • értem én, hogy fáj a szezon, meg minden, de a legkomolyabban kérdezem: csinálunk valamit _jól_ is? 🙂

   • lamps8

    ez egy elég jó kérdés, és a válaszom pedig hogy igen. de mondhatsz olyan területet ahol jó döntéseket hozott a klub. (akademisták beépítése, átigazolások, szerződéshosszabbítások és nyilván mindez a válságos időszakra vonatkozóan)

 • Blue One

  Még jó, hogy hiányoltam Papy-t erre Mourinho megemlítette a sajtótájékoztatón! 😀 Ez is valami. Ezek szerint tényleg leigazoltuk. 😀

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com