Blog bejegyzés

Piros-fehér-zöld vagy kék?

Olyan dolog fog történni, amire még soha nem volt példa, azaz hogy szeretett csapatunk egy magyar együttessel találkozik az európai kupaporondon. Az ellenfél nem más, mint a hazai pontvadászat címvédője, a Videoton MOL Vidi. Mivel kis hazánk csapatai ritkán jutnak el a BL vagy az EL főtábláig ezért fel kell tenni a kérdést, hogy akkor most kinek is szurkoljunk?

Sok emberből hirtelen felszínre tört a nagy hazafi, ami által megsokszorozódott az amúgy is hatalmas Vidi szurkolói tábor. Szerintük nekünk Chelsea szurkolóknak is kutya kötelességünk a Vidinek szurkolni, pusztán azért mert mi is magyarok vagyunk. Ez így logikus lenne, kivéve ha nem nézzük azt a tényt hogy sokunkat teljesen hidegen hagy az NB1. Én személy szerint ha színvonaltalan műsort akarok nézni a TV-ben, akkor inkább megnézem a Sharknado összes részét minthogy egy NB1-es közvetítésre kapcsoljak. Számomra így nem is kérdés hogy ma kinek fogok szurkolni, igaz azért annyi empátia van bennem hogy remélem azért 5 alatt megússza az ellenfél. Sőt mi több azt kívánom hogy a többi csoportmeccsen nagy sikereket érjenek el, de tőlünk oda-vissza ki kell hogy kapjanak.

Nézzük a csapatokat. A Vidiről nem nagyon tudok nyilatkozni, mint azt korábban írtam nem követem az OTP Bank Liga küzdelmeit. Az AEK elleni mérkőzéseket ill. a Bate elleni meccset viszont megnéztem, ami alapján azt kell mondjam nem is olyan rossz csapat a fehérvári együttes. A hellének és a fehéroroszok ellen is végig partiban voltak, megvoltak a helyzeteik, csak ezeket nem ártott volna gólra váltani. Mindhárom összecsapáson voltak periódusaik amikor szemre is tetszetősen játszottak, nyomást gyakoroltak az ellenfélre, de a kapu előtt borzasztó bizonytalanok voltak. Emellett hátul is hajmeresztő hibákra képesek, melyekből több gólt is kaptak. Talán a rutin hiányára is lehetne fogni az eddigi sikertelen szereplést, ha egy fiatal csapatról lenne szó, de a Vidinek több olyan játékosa is van akik már túl vannak a 30-on és nem először szerepelnek európai kupameccsen. Mindenesetre nem kell nagyon félnünk tőlük, mert egyedül talán Kiskokó az, aki képes váratlant húzni közülük. Szurkolok neki hogy ma jól játsszon, mert a Stamford Bridgen talán több játékosmegfigyelő megfordul mint a jelenleg a Sóstói stadion felújítása miatt bérelt Pancho Arénában. Jó lenne mind a saját karrierje, mind pedig a magyar válogatott szempontjából ha sikerülne egy top bajnokságba igazolnia.

Hazai oldalon egy kicsit más a helyzet. Amíg a Vidinél több játékos is élete legfontosabb meccsére készül, addig nálunk ez egy szinte jelentéktelen találkozónak ígérkezik. A keretek minőségét össze sem lehet hasonlítani, a B csapatunk is erősebb az ellenfélnél. 

Ezért Sarri nyugodtan pihentetheti a legjobbjainkat, sőt kell is mert innen már csak egyre sűrűbb lesz a program az év végéig. Másrészt legalább újfent odaszúrhat a kritikusainak, akik a kinevezésekor azért írták le mert állításuk szerint nem tud rotálni. Persze az tény hogy Nápolyban 13-14 emberrel tolta végig a szezont, de nem is nagyon volt több valamire való játékosa. Jelen esetben a keret mélységére egy rossz szava nem lehet. Minden posztra van legalább 2 embere akiket ha szükséges bármikor bevethet, ahogy tette azt a múlt heti kupameccsen is. A Liverpool elleni 2 találkozón például csak 3 játékos volt, akik mindkét alkalommal a kezdőben kaptak helyet. Az egyértelműen látszik hogy a mester tanult a korábbi hibájából és jobban forgatja a csapatot, így nem fogunk a szezon végére úgy elfogyni mint a Napoli. Reméljük addigra még versenyben leszünk minden porondon, de ehhez az is kell hogy ma lehetőleg ne okozzunk olyan meglepetést mint tegnap a Real vagy a Bayern tette.

Sima győzelmet és várok el a csapattól és tisztes helytállást a Videotontól. Jó szurkolást mindenkinek. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com