Blog bejegyzés

Öveket becsatolni!

Több mint két hét pihenés és felkészülés után ma este elkezdődik a szezon kétségtelenül legkeményebb másfél hete, ami minden túlzás nélkül az egész idény végső megítélését is eldöntheti. Az első akadály: Solskjaer és a Manchester United.

Szurkolóként mindig nehéz kibekkelni a válogatott, vagy egyéb szünetek végéig, de lássuk be, a játékosok alig várhatták, hogy kicsit kiszakadjanak a mindennapos terhelés alól. Több kulcsemberünkről lerítt, hogy agyon lettek játszatva az elmúlt hónapokban – gondolok itt elsősorban Abrahamre, Willianre, vagy Mountra –, és ennek meg is látszik az eredménye: 2020-ban egyetlen árva bajnoki győzelmet tudunk felmutatni, ami annak fényében különösen bántó, hogy időközben a Brighton, a Newcastle és az emberhátrányban játszó Arsenal is kifogott rajtunk.

Hiába minden botladozás, semmi okunk nincs a borúlátásra: egyrészt minden riválisunk hozzánk hasonló gyatra formát mutatott a közelmúltban, illetve ahogy már valószínüleg mindenki értesült róla, a top4-ért folytatott verseny mostantól a top5-ért zajlik, hála az FFP-nek és az UEFA-nak. Ez egyben azt is jelenti, hogy (bár nagyon bátortalanul írom és le is kopogom) ha esetleg négy, vagy mit ad isten hat ponttal tudnánk zárni a hetet, óriási lépéseket tennénk a BL-indulás felé.

Rüdiger duplája csak egy pontra volt elég a Leicester ellen

Nehéz eldönteni, melyik oldalát érdemes inkább meglátni annak, hogy ma a United látogat hozzánk. Egyrészt, talán egész szezonban most vannak a legnehezebb helyzetben sérülésfronton: Rashford, Pogba és McTominay személyében egyébként nélkülözhetetlen alapemberek nélkül kell boldoguljanak, ráadásul az is megtörténhet, hogy egy ponton OGS kénytelen lesz arra az Ighalóra hagyatkozni, aki az amúgy is szürreális igazolása óta a koronavírustól való félelem miatt nem is nagyon edzhetett a társakkal.

Másrészt viszont keresve is nehéz lenne kellemetlenebb ellenfelet találni a Vörös Ördögöknél. A rangadókon általában előhúzott, mély védekezésen alapuló kontrafocijuk pont az a játék, ami ellen idén a legtöbbször meggyűlik a bajunk. Az első fordulóban látott égésünkre feltehetően senkit nem kell külön emlékeztetni, de október végén sem sikerült fogást találni rajtuk – igaz, a Ligakupában inkább a B-sor kapott szerepet.

Eddigi két meccsünkön egyedül Michy tudta bevenni a United kapuját. Ő mondjuk nem aprózta el

Meg kell említeni, hogy a kéthetes szünetben sem maradtunk izgalmak nélkül. A kisebb volumenű, de mindenképp örömteli hír, hogy Gilmour hivatalosan is felkerült a „nagyokhoz”, eddigi néhány szereplése alapján teljesen megérdemelten. A nagy, és némileg váratlan bejelentés pedig természetesen Ziyech leigazolása volt. Személy szerint nem tudom, pontosan hová is kéne őt tenni, első blikkre tipikusan a minőségi, meccseket is eldönteni képes, de összességében baromi frusztráló játékos prototípusának tűnik, bár kétségtelen, a mai piacon ennyi pénzért nehéz lenne nagyon mellé lőni vele.

A téli szünet miatt szinte lehetetlen megtippelni, hogy ki milyen formában, állapotban várja majd a találkozót. Bár mindenképp jó lenne győzelemmel elindítani a nagy februári hajtást, a mai egy tipikus „must-not-lose” mérkőzés. Reméljük, az elmúlt héten nem csak a Bayern elleni meccsre helyezték Lampardék a hangsúlyt, sokat dobhatna a morálon, ha közel két és fél év után ismét bajnoki sikert ünnepelhetnénk a United ellen. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com