Blog bejegyzés

Osztályozó

Ahogy a címben is láthatjátok, új sorozatot indítunk az előzetesek és összefoglalók mellé. Valahol ez már régi hagyomány, mi most döntöttünk mellette. A rendszer a szokásos, úgyhogy lássuk, hogy szerepeltek tegnap a srácok.

 

Kepa Arrizabalaga 6

Ismét kevés dolga volt a baszknak. Nem nagyon tornásztatták meg. Két alkalommal sikerült kaput találnia a Szarkáknak, abból az egyik gólt is ért. A fejes kifejezetten erős és pontos volt, még is beleért valamennyire, de mintha ő is megakadt volna egy pillanatra, akár csak az egész védelem, várva a játékvezetői sípszót. Magabiztos a levegőben és lábbal is, de eddig klasszisát nem kellett megmutatnia.

 

César Aspilicueta 7

Továbbra is a legfontosabb láncszem a védekezésben és a legmegbízhatóbb alappillére a csapatnak. 90% fölötti passzpontossága, 4 szerelése, 3 tisztázása és mindösszesen 1 szabálytalansága volt a mérkőzés alatt. Egyre több fineszes megoldást láthatunk Dave-től, és a támadásokat is rendre segíteni tudja. Szerencsétlenségére remek lövését Morata blokkolta, így nem derült ki mennyire volt veszélyes a löket.

 

Antonio Rüdiger 7

Valami hasonlót várhatunk a némettől. Elég magabiztosan vette le Rondónt a pályáról, és nem nagyon hibázott. A szögleteknél veszélyes tudott lenni és egy igen veszélyes föld-levegő rakétával keserítette a newcastle-i pályamunkások életét, mert biztos át kellett vizsgálni a keresztlécet a löket után. Összességében rendben volt, bár még javítani kell a középpálya és a védelem együttes mozgásán és 90+ percig kell koncentrálni.

 

David Luiz 6

Harmadik meccse tud higgadt és tanári maradni. Nem cifrázza, nem csinál hajmeresztő megoldásokat a kapu előtt és mintha négyvédős rendszerben is jól muzsikálna. Most magához képest szürke volt, sőt gyermeteg hibát követett el az egyenlítő gólnál, hiszen már Kiskokó szerint, az óvodában is tanítják, hogy nem állva várjuk a labdát. A megkezdett út jó, reméljük Rüdigerrel ketten stabil párost alkotnak, ahova majd jól be tud rotálni Christensen.

 

Marcos Alonso 7

A megosztófiú… Hihetetlen, hogy milyen hullámvasutat jár be egy mérkőzés alatt is a spanyol. Összességében az ő oldalán érkezett több támadás, és érződik is, hogy a leggyengébb pontja ennek a hátsó négyesnek. Utánfutóval fordul, lassan gyorsul, erratikus a teljesítménye és a helyezkedése, előrefelé lassú, pontatlan és nem valami hatékony az összjátékban. Mire ezek a gondolatok megfogalmazódnak, addigra csinál egy tanári szerelést hátul, jól helyezkedik, lefutja az ellenfelet, jól kényszerítőzik és életveszélyes a kapu előtt. Az első meccsen kiharcolt egy tizenegyest, a másodikon gólpassz és győztes gól. Most is kiharcolt egy tizenegyest, illetve az ő lövése döntötte el a mérkőzést (vagy Yedlin, vagy Barkley, vagy gól). Talány, hogy miért tud pocsék módon játszani és utána két villanással megmutatni, hogy miért is Ő a kezdő balhátvéd.

 

Jorginho 7

Továbbra is kulcsfigura és a legfontosabb pillér a csapat átalakulásában. Egymaga több sikeres passzt mutatott be, mint az ellenfél, sőt a legtöbb sikeres passzt a PL történelmében. A vérében van Sarry taktikája és nagyon jól irányítja a többieket, sőt néha előttük is jár, de ez idő kérdése, hogy a csapat is megszokja az új rendszert. Jól forgatja a csapatot és ami talán a legfontosabb, hogy a védekező harmadban is higgadtan szedi fel a labdákat, vagy háromszögel két játékossal nyomás alatt is, így a labda nálunk van és nem elrúgjuk, valamint az ellenfél csak kergeti a játékszert. Azért még neki is szokni kell a fizikai részét az angol bajnokságnak, illetve talán ma Ő is tanácstalanabb volt a megszokottnál, de ez legyen a legnagyobb gondunk.

 

N’Golo Kanté 7

Továbbra is elnyűhetetlen, végig robotol, de még új a szerep. Sokkal többet kell belépnie a támadásba a pálya jobb oldalán, amit egyre inkább sikerrel tesz. Mondhatni már-már cselez, jól tartja meg a sarokban a labdát és ha kell kulcspasszt ad. Most nem ő az utolsó láncszem és inkább box-to-box középpályásra hajaz, ezért kevésbé látványos a játéka hátrafelé, de amit elvárhatunk tőle azt hozza és biztos vagyok benne, hogy előrefelé is felnő idővel a feladathoz. Megérdemelt volna egy asszisztot a neve mellé Hazard kiugratását követően, ha a belga rögtön kapura fordul.

 

Mateo Kovacic 7

Ahogy a horvát is ízelítőt kapott a PL sebességéből, az ütközésekből, és amúgy az egész miliőből, úgy mi is betekintést kaptunk abba, hogy miért vettük kölcsön és milyen feladat vár majd Kovacic-ra. Gyors, technikás, jól játszik össze a támadókkal és játssza be az egész középpályát. 100 fölötti passz száma, 3 kulcspassza és 2 sikeres szerelése mutatja, hogy igazi all around középpályás lehet. Azonban látszik, hogy nagyjából 60-70 perc van benne és van hova fejlődnie, de mindenképp jó vétel volt és Barkely-val jól kitudják egészíteni egymást.

 

Pedro 6,5

Alapember Sarrinál és nagyjából él is a lehetőséggel, nem sok hiányzott, hogy zsinórban harmadik meccsén is gólt szerezzen. Az viszont látszott, hogy masszívabb csapatok ellen inkább Willian érvényesülhet, mert nagyon könnyen elnyomták a kis spanyolt, de sok panaszunk nem lehet. Eddig konstans hozott egy jobb formát, aminek meg is volt az eredménye, remélhetőleg továbbra is ezt látjuk majd tőle, mert ez az a Pedro, amire igazán szüksége van a csapatnak.

 

Álvaro Morata 5,5

A nagyobb focis portálokon is ő kapta a legrosszabb osztályzatot a csapatból. Nem célom a lehúzása, de alapvető hiányosságok vannak nála, vagy fejben, vagy fizikálisan, vagy technikailag, vagy mind. Nem lassú, nem ügyetlen, nem buta játékos, hisz már bizonyította két világklasszis csapatban is, de úgy néz ki, hogy a kezdő csatár szerepet, vagy a PL nyomását valamiért nem tudja elviselni. Az előző meccsen villantott valamit, abból, amit tud, de ezen a mérkőzésen egy-egy jó passz vagy leforduláson kívül semmit. Megint lassú és körülményes volt, nem tudott rendesen labdát átvenni. Egy életerős kísérletére emlékszem, de az is kapu mellé ment, bár ott legalább jól vette át a labdát, jól fordult be és jól verte át a védőt és a lövés sem ment sokkal mellé, de ez egy. Ebből kell 3-4-5, hogy valamelyik gólt is érjen. Ha így halad, akkor nem jósolok hosszú jövőt neki, de remélem tévedek.

 

Eden Hazard 7,5 MOTM

Először kezdett, megszerezte első gólját. Na de inkább kezdjük a negatívumokkal. Látszik, hogy benne sincs még 90 perc ezért én nem tartom így utólag sem jó ötletnek, hogy végigjátszotta a meccset. A 3. komolyabb belépő után le kellett volna cserélni, hogy ne sérüljön meg vagy utólag ne kelljen lábadozni, de szerencsére nem történt komolyabb gond. Még nem teljesen éles, sokszor a folyó kontrát megakasztja, de itt is szerintem csak idő kérdése, hogy felvegye a tempót. Az első és legfontosabb pozitívum, hogy megmutatta hogy tud Ő is erőből, pontosan helyezett büntetőt lőni. Remekül bontotta meg a védelmet, kezdősebességére továbbra sincs ellenszer, bár a sarkazásai most nem ültek annyira. Az viszont kiemelendő, hogy 7 hosszú labdája is volt, amiből mind pontos, ez a legtöbb, ami a mérkőzésen volt kék részről. Nagy értéke a csapatnak és ilyen játszótársakkal nem elképzelhetetlen a szerződés hosszabbítás. Külön gratuláció jár neki, hogy lehagyta Hasselbainket az örök ranglistán a PL-ben szerzett gólokkal, így már csak Drogba és Lampard van előtte, igaz jó nagy hátrányt kell ledolgoznia.

 

Cserék:

Olivier Giroud 6

Hosszabbítással együtt 31 perc alatt többet tett hozzá a játékhoz, mint Morata kétszer ennyi idő alatt. A védekezésben is masszívan kivette a részét, az egyenlítő gólnál Ő robogott hátra és küzdött meg Yedlinnel, nem az ő hibája, hogy Tierney nem vette észre az egyértelmű könyököst. Volt 2 kulcspassza és három fejpárbajt is megnyert, mellette még egy lövésre is futotta. Megnézném őt a kezdőben…

 

Willian 6

Beállásával egy dolog biztosan jobb lett. A pontrúgások és szögletek. Eléggé bántó a szemnek, ha nem Fábregas vagy a brazil végzi el a szögleteket vagy a nem közvetlenül kapura küldhető szabadrúgásokat, akkor bizony elég gyér a csapat. Egy fokkal masszívabb volt, mint Pedro és jobban is ültek a középpályás labdakihozatalai, vagy a szélen az összjátékai. Volt egy kulcspassza és Hazard után a legtöbb sikeres hosszú labdája. Az viszont nála is elég élesen látszik, hogy 20 perc kevés, hogy bemelegedjen és felvegye a mérkőzés ritmusát. Nagy kérdés, hogy mennyire fekszik majd neki ez a rendszer.

 

Ross Barkley 6

Tíz perccel korábban beküldtem volna, de nem én vagyok a mester. Neki jót tett az első két mérkőzés és az, hogy volt ideje a sérülése után visszarázódni. Most sok ideje és lehetősége nem volt, de stabilitást adott a középpályára, illetve a fáradt Kovacicot sikerült úgy váltani, hogy ne törjön meg a lendület. Remélem eredményes szezon áll előtte.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com