Blog bejegyzés

Osztályozó

Ébresztő pofon, bombaformában lévő Hazard, csatár a pályán és szép játék. A napsütéses őszi meccsünket úgy hoztuk le, ahogy kellett és talán a forduló gólját is sikerült meglőnie Williannek. Jól néz ki a tabella teteje, de sok van még hátra, de a lényeg: 5/5!

 

Kepa Arrizzabalaga 6

Akár írhatnám azt is, hogy mint eddig… mert összességében valóban nem volt sok dolga. A gólnál volt egy olyan érzésem, hogy feleslegesen maradt a vonalon és onnan már természetesen tehetetlen volt. Az viszont pozitív, hogy megmutatta első igazi komoly védését egy fejest követően, amit a bal felső sarokból tornászott ki. Az igazán nagy tesztek még váratnak magukra.

 

Marcos Alonso 6,5

Ő volt az első, aki hibázott a gólnál, mert semennyire sem ugrott fel az emberével, miután hosszú másodpercekig repült a labda, és így Morrison tisztán fejelhetett középre. Ezen kívül a szokásos veszélyes játékát hozta. Egyre több szép, tiszta szerelése van, ami jó jel. Ugyan most nem adott gólpasszt, vagy harcolt ki tizenegyest, de rendre veszélyes tudott lenni a belgát kiegészítve a baloldalon.

 

David Luiz 6,5

Most alapvetően nem voltak hajmeresztő megoldásai, sőt párszor jól ismerte fel a lehetőséget, hogy előre lehet törni a védelemben, úgy, hogy van biztosítás és építheti is a támadást. Nem tudom, hogy utasítás volt-e vagy csak elnézték, de neki vagy Rüdigernek kellett volna fognia Bambat, nem pedig a sokkal kisebb Jorginhonak. Tiszta meccset hozott le, de extra sem volt.

 

Antonio Rüdiger 6,5

Nála is csak azt az egy hibát tudnám felhozni, hogy miért nem Ő fogta Bambat, de mást nagyon nem lehet a számlájára írni. Masszívan, stabilan zártak hátul, bár extra tőle sem kellett és most ő is kevesebbet veszélyeztetett a pontrúgásoknál. Mindenesetre így tovább és reméljük, hogy csak koncentráltabb és biztosabb lesz a brazillal belül a szezon során.

 

César Azpilicueta 7

Most már végleges, hogy Ő a kapitány és úgy is játszik meccsről meccsre, de évről évre. Nincs hiba, magabiztos hátul és veszélyes elől. Csak halkan teszem fel a költői kérdést, hogy ha van egy ilyen védő, aki ennyire stabil, akkor miért nem rendszeres tagja a spanyol válogatottnak… Na de zárójel bezár és örülünk, hogy egészséges és szinte csak ránk tud koncentrálni Dave.

 

Jorginho 6,5

Megint nem az ő irányítására volt szükség, de a szokásost Ő is magabiztosan hozta. Továbbra is rendkívül fontos, hogy amikor a kapunk előtt nagy nyomás van, akkor nagyon higgadtan az egész védelmet és csapatot irányítva játszatja végig a labdát és hozzuk ki. Egyrészt addig is az ellenfél fut, nálunk van a labda és nem elrúgjuk és támadást lehet építeni. Nagy kincs a brazil/olasz.

 

Mateo Kovacic 6,5

Remélhetőleg semmi komoly, mert az első félidőben élt rendesen és kétszer is közel került, hogy megszerezze első találatát a Chelsea-ben. Sajnos az 50. percben le kellett hozni. A legjobbakat kívánjuk és ott folytassa, ahol abbahagyta, egy picivel több szerencsével, mert akkor gól is szerepelne a neve mellett.

 

N’Golo Kanté 7

Egyre inkább érződik rajta, hogy alkalmazkodik a box-to-box szerephez. Eddig ugye neki kellett a védelem előtt játszania, illetve a pálya közepét lefedeznie és viszonylag kevés alkalommal előremenni, sőt kreatívnak lenni. Az, hogy a szögletzászlónál tartsa a labdát, vagy verjen át egy ellenfelet, az korábban elképzelhetetlen volt. Most egyre otthonosabban mozog olyan területen, ahol korábban még nem nagyon járt és a támadásépítésekben is egyre komolyabb szerepe van.

 

Pedro 6,5

Balszerencséjére nem sikerült újabb gólt szereznie, pedig rajta látszik leginkább, hogy kivirágzott Sarri alatt, igaz ez az egész gárdára, de Ő igazán főnixkölteményt él át. Most talán nem tudott annyira veszélyes lenni, vagy talán nem ültek annyira a passzok és a cselek, de lehet egész egyszerűen a belga vitte el a showt. Ami viszont jó, hogy Williannal tökéletesen kiegészítik egymást.

 

Olivier Giroud 8,5

Ilyen az, amikor ténylegesen van egy csatár a pályán. Leköt védőket, ténylegesen meg tudja tartani és játszani a labdát. Sőt tovább megyek át is tudja venni. Az meg egy külön plusz, hogy ennyire önzetlenül és okosan játszik, hogy mennyire gyorsan gondolkodik és egyérintős játékkal szolgálja ki a társakat. Most ugye leginkább Hazardt. Az ő esetében talán azzal is elégedettek lennénk, ha kioszt 20 ilyen gólpasszt, akkor is, ha mellette nem lő 10-20 gólt.

 

Eden Hazard 9,5 MOTM

Csak azért nem adok még neki tízest, mert nem egy kupadöntőben, vagy sorsfordító kieséses meccsen, vagy a bajnoki cím sorsáról döntött. Ami viszont tény, hogy 5 mérkőzés 5 gól, karrierjének második mesterhármasa kékben. Mintha csak rá szabták volna ezt a játékot. Itt igazán úgy ficánkolhat, ahogy szeret és van is rá lehetősége. Nem akarok előrerohanni, hogy milyen szezon állhat előtte, meg mennyire top formában van, majd beszéljenek a számok helyettem, de az tény, hogy így lehet kiaknázni leginkább a belga képességeit és így lehet marasztalni hosszabb távon is.

 

Ross Barkley 6,5

Valószínű nem ez volt a terv, hogy 40 percet játsszon, de egyáltalán nem volt gond. Jó azt látni, hogy van mélysége a keretnek és tényleg olyan játékosok tudnak a pályára lépni, akiknél nem romlik a minőség és a mutatott játék. Ő is a jövő alapembere lehet, mert fizikailag és technikailag is kellően erős és képzett, hogy idővel alapember lehessen.

 

Willian 7,5

Jött, látott, győzött. Neki is nagyon fekszik a szerepcsere Pedroval. Szép lassan rájuk húzhatjuk, hogy a kezdő előkészíti a cserének a terepet és a csere rúg egy szép gólt. Eddig jött ez az egyenlet és egyre látványosabb játékkal. Remélhetőleg a forduló gólja lesz az övé.

 

Davide Zappacosta 6

Bejött egy kicsit focizgatni a jobb szélen, igaz sokkal előrébb lett tolva, mint szokott játszani. Sok percet nem kapott és a szezonban először láthattuk bajnokin. Az átlagot hozta a mérkőzés levezetési szakaszában.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com