Blog bejegyzés

Osztályozó

A válogatott szünetnek köszönhetően most volt több idő végiggondolni, hogy ki milyen teljesítményt tett le az asztalra. A lényeget azonban már tudjuk. 4/4 és magabiztos játék Eddie Howe Bournemouth-ja ellen.

Kepa Arrizzabalaga 6,5

Most már láthattunk 2 védést az új kapusunktól, de még mindig nem tesztelték nagyon. Az látszik, hogy a beadásoknál magabiztos, még ha nem is annyira masszív termet, mint Cech vagy Courtois volt, illetve az is nagyon látszik, hogy mennyivel másabb stílusú és Sarri játékához pont egy ilyen proaktív kapus kell. Megvan a második Clean Sheet a szezonban.

 

Cásar Azpilicueta 7

Most jobban tudott élni, mint az előző meccsen, köszönhetően a Cseresznyések bátrabb taktikájának. Egyre többet kerül elő a “színes ceruza” a repertoárjából és mind védekezésben, mind támadásban stabil, masszív szélső 29 éves kora ellenére is. Sebessége még mindig nem kopott meg, így továbbra is eszméletlen nehéz versenyt futni Dave-vel.

 

Antonio Rüdiger 6,5

Most nem villogott sokat, inkább a sallangmentes játékával tűnt ki. 4 tisztázás és 3 lövés a neve mellett. Bár most nem sikerült szétszedni a kaput, de ebből is látszik, hogy mennyire stabil hátul, vagy ha kell átlövésekkel, vagy a pontrúgásoknál is veszélyes tud lenni a német. Ő is gyors védőnek számít, amire volt is szüksége egy-két alkalommal.

David Luiz 7

Most Ő volt olyan, mint az előző meccsen Alonso. Két komolyabb hiba, amiből nem született ugyan gól, de fogtuk a fejünket rendesen és sokan meg is szidták érte a bozontos brazilt. Azonban 6 tisztázása és egy kulcspassza, valamint számos jó mélységi indítása mutatja, hogy pozitívan is lehet őt piedesztára emelni. Talán a szabadrúgást neki kellett volna ellőnie Marcos helyett, de ezt már sose tudjuk meg. Kicsit pontosabbak lesznek az indítások és sok gólt rúgat majd Williannal, vagy Pedroval.

 

Marcos Alonso 7,5

Most levetkőzte azokat a hibáit, amiket eddig sajnos vétett az előző meccseken. Sokat nem kellett védekeznie, így jöhetett előre, amit meg tudjuk, hogy nagyon szeret a spanyol. Egy kapufa, egy veszélyes lövés, egy gólpassz és számtalan kialakított helyzet a neve mellett. Remekül érzik egymást Hazard-ral, remélhetőleg megtartja, vagy javítja idény eleji formáját.

 

Mateo Kovacic 7

Egyre jobban belerázódik az angol foci miliőjébe. A legtöbb tiszta szerelést mutatta be, 2 kulcspassz mellett és most már a kapura is sikerült tűznie a labdát. Többet is volt pályán és ha így folytatja, akkor kirobbanthatatlan lesz a kezdőből. Jó döntésnek tűnik a kölcsönvétele és majd a szezon végén meglátjuk, hogy érdemes-e és sikerülhet-e megtartani a horvát középpályást.

 

Jorginho 6,5

Most szürkébb volt a korábbi három meccshez képest, mert kapott társként egy ellenfelet Willson személyében, aki mindenhova követte az olaszt. Ettől függetlenül továbbra is az egyik legfontosabb láncszeme a gépezetnek, és legalább lefoglalta a Bournemouth csatárját. Most nem jutott 100 passz fölé, de egy rossz szavunk sem lehet. Sok meccset kell majd még megvívnia a szezonban.

 

N’Golo Kanté 6,5

Ahogy olasz társa, most ő is szürkébb volt és hozta a kötelezőt, ami természetesen nem probléma, de most máshol folyt az érdemi része a játéknak. Ő is egyre inkább beleszokik az új feladatkörbe, miközben egyáltalán nem tűnnek el labdaszerző erényei. 96,8%-os passzpontossága pedig megsüvegelendő.

 

Willian 6,5

Látszott, hogy jobban jött neki a kezdő, mint a csereként történő beállás. Többször sem volt szerencséje, honfitársa, Luiz indításainál, mert ha csak egy kicsit rövidebbek az indítások, akkor háromszor is egy az egy ellen törhetett volna a kapura. 4 kulcspassza a legtöbb a mérkőzésen és a kis szögleteket nagyon veszélyesen lőtte be középre. Ha lelkileg rendben lesznek Pedroval és ezzel a cserélgetős szereppel, akkor nagyon komoly szezon előtt állnak, hiszen kellően pihenten játszhatják majd a mérkőzéseket.

 

Álváro Morata 5

Továbbra is nagy talány, hogy miért ezt látjuk tőle, vagy miért Ő kezd és ha már kezd, akkor miért nem hal meg a pályán, ha már jó megoldása nagyon nincs és a szerencse sem segíti. Most már a védők is játszi könnyedséggel előzik meg a földön és a levegőben is. Jó kérdés, hogy meddig tud a kezdő csapat tagja lenni, illetve egyáltalán a csapaté. Tényleg csak is a legjobbakat kívánjuk neki, mert ez így egyre kínosabb.

 

Eden Hazard 8,5 MOTM

90%-os passzpontosság, 5 kulcspassz, gól. Tömören röviden ennyi. Na de kicsit bővebben is… Eddigi négy meccsén 2 gól és 2 assziszt a nevem mellett. Ellenállhatatlan játék és szenvedély. Ő is élvezi és megy is neki. Zsinórban másodszor a meccs embere és ha Alonso egy kicsit pontosabb, akkor a gólja mellett még egy gólpassza lehetett volna, de ez legyen a legnagyobb baja. Két dolgot kívánunk csak, hogy töretlen legyen a formája és kerüljék el a sérülések, mert most is faragták rendesen.

 

Olivier Giroud 7

Egyre több percet kap, most már a 60. percben behozta Őt Sarri mester. Meg is hálálja a bizalmat, mert folyamatosan leköt legalább egy védőt, a levegőben verhetetlen és rendkívül hasznosan játszik a csapat számára. A gólpassz is olyan volt, amit ritkán láthatunk befejező csatártól, hogy ennyire önzetlenül és gyors gondolkodással készíti le a labdát a társának. Még a gól hiányzik a játékából, de idővel az is eljön majd. Remélhetőleg minél előbb a kezdőcsapatban láthatjuk a franciát.

 

Pedro 7

Remekül szállt be Ő is a játékba és 4. meccsén 3. gólját szerzi. Teljesen kivirágzott Sarri irányítása alatt.  Ahogy fentebb írtam jól egészítik ki egymást Wiliannal. Remélhetőleg neki is mindegy lesz, hogy kezd vagy a padról száll be. A mutatott játék alapján jelenleg ez a helyzet. Végre elkezdte fürgeségét és fordulékonyságát is kiaknázni, csak egyszer nehogy beleszédüljön a sok forgolódásba.

 

Loftus-Cheek 6,5

Remélhetőleg nem utoljára láthattuk a fiatal angol tehetséget. Mindössze 12 perc jutott neki, de láthattuk, hogy remekül aknázza ki fizikai paramétereit és a labdával is kifejezetten ügyes. Volt két kulcspassza és egy megszerzett labdája. Kár lenne őt eltékozolni. Szükség van rá és neki a játéklehetőségre, így Barkley-val nőhet a variációs lehetőség a középpályán.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com