Blog bejegyzés

Országos kettes

Végre megkapjuk, amire vártunk! Visszatér az életünkbe az angol bajnokság, benne a Chelsea, ráadásul egy olyan meccsel, ami már első blikkre is a könnyen hozhatóak közé tartozik. Kijárt már ez nekünk, úgyhogy remélhetőleg megkezdjük a felzárkózást. Kedvcsináló alább.

 

 

 

Ha a szezonunk eddig abszolvált részét szemlézzük, akkor örömre és bánatra egyaránt lehet okunk. Várakozáson felül állunk a BL csoportunkban, hiba nélkül jönnek a pontok az idegenbeli bajnokikon, továbbá megtaláltuk Diego Costa utódját (szerencsére csak a gólok termelésében), ugyanakkor sok a sérülés, az eltiltás és a bukott pont a rangadókon. Előbbieket valahogy az élet természetes rendjének szoktuk tekinteni, utóbbiak viszont okoznak azért bosszússágot.

Mivel az összkép vegyes, csak örülni nem tudunk és csak bosszankodni sem szabad. A második vereség tavaly már a hatodik fordulóra összejött, ráadásul akkor gyors egymásutánban kaptunk ki a Liverpooltól és az Arsenaltól. És bizony a háromgólos, kilátástalan vereség után állt a bál, ehhez képest Conte megindította emlékezetes hadjáratát. Az idei helyzet két dolog miatt más. Egyrészt a két manchesteri csapat olyannyira megerősödött, hogy nem lesz elég csak nekünk gyűjtögetnünk a pontokat, tőlük is kellenek majd a botlások. A tavalyi 93 pontos finisünk PL-léptékkel mérve is tekintélyt parancsoló, de az a prognózisom, hogy idén is hasonlóan gazdag terméssel ül majd föl valaki a trónra, márpedig nem táltosodunk meg idén is hamarosan, akkor külső szemlélőkké leszünk. Másrészt idén utolért minket két frász: a már egy bekezdéssel feljebb megénekelt sérülés-eltiltás tandem. Eleve elég szűkös a keret, ehhez képest már három játékos összesen hét meccsre esett ki pusztán a piros lapok következményeként – ehhez jönnek hozzá az emberhátrányos percek. Ha pedig ez nem lenne elég, egymásnak adják a pacsit a srácok az orvosi szobában: most, hogy Hazard felépült, kidőlt Kanté és Morata. Az, hogy a röhejesen nagy pénzért idehozott Drinkwatert nem láttuk még, a kisebb gond ahhoz képest, hogy a húzóembereinkre alig tudunk számítani.

Égető szükség van még pár győztes gólra

Mindezek tükrében felüdülés ránézni az októberi naptárra. Ma megyünk az eddig világtalan Palace-hoz, de a MU elleni novemberi derbi előtt a Watford és a Bournemouth ellen játszunk még bajnokikat. Engedjük meg magunknak azt a nagyképűséget, hogy kilenc ponttal számolunk: ha ez összejön, akkor a 7-1-2 és az érte járó 22 pont már nem lesz olyan rémes 10 forduló után. Reményeink szerint eközben a Pepék és Joséék is botlanak (a MU a Poollal és Tottenhammel is meccsel a közeljövőben, a City esetében nem közeleg komoly próbatétel).

És hogy a jelenre térjünk: rég volt már ennyire egyesélyesnek tűnő idegenbeli meccsünk. A Palace pont és rúgott gól nélkül áll hét forduló után, amit iszonyat fura volt leírni, pedig hát tényleg ez a helyzet. Valami nagyon elromlott Dél-Londonban, mert ez egy középmezőnybe predesztinált keret. A tény pedig, hogy a 70 éves Roy Hodgsonnal pótolták a rútul megbukó Frank de Boert jól jelzi, mennyire keményen dolgoznak saját sorsuk rontásán. Csak emlékeztetőül: Fergie csak pár évvel volt idősebb, mikor letette a lantot, pedig ott erősen más volt a sikeresség és a munkabírás léptéke; de a 67 éves, egykoron zseniális futballfilozófus Wengert is rendszeresen illetik azzal a váddal, hogy már képtelen lereagálni a futballvilág irányváltásait. A volt szövetségi kapitánynak hozzájuk képest semmi oka a múltba révedni, angliai tekintélye a nem túl magas szintről is tovább csappant a válogatott blama miatt, szóval tényleg rejtély, kinek jó ez.

Tavalyi győztes gólunk a Selhurst Parkból

Nekünk persze jó lehet, ha beállunk a sorba és kapott gól nélkül verjük őket. Más se hiányozna, mint hogy pont mi legyünk azok a szerencsétlenek, akiknek beletörik a bicskájuk ebbe a negatív rekordokat ostromló bagázsba, úgyhogy válogatott szünet ide, hiányzó kulcsemberek oda, ezt be kell húzni. Ha Sp*rs-Leicester-Stoke trió nem okozott gondot, akkor a Palace-nak sem szabad, hiába a „minden sorozat megszakad egyszer” című életbölcsesség és futballközhely. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Baszki, azt hittem, hogy ha a Watford a végén behúzza, akkor maradunk a 4. helyen, de nem, mert így mek ők jönnek fel 😀

  • ktomi93

   baszki mikor vezetett az Arsenal még gondoltam hogy majd fordít a Watford, és tényleg 😀

 • kasata91

  Bocsi ha vótmá.
  De ez megnyugtató.

  „Két hete valótlan dolgokat olvasok magamról – mondta a Chelsea szakvezetője. – Készült velem egy interjú, és biztos vagyok benne, hogy rosszul fordították, mert csupán azt jegyeztem meg, egy nap szeretnék visszatérni Olaszországba, ám ez csak a jövőben történhet meg. Még hátravan két év a szerződésemből, és boldog vagyok a Chelsea-nél. Szeretem a közös munkát a játékosaimmal, és azt az érzést, amelyet a rajongóink keltenek bennem. Nem találok semmi kivetnivalót itt.”

  „A másik dolog, amit szeretnék tisztázni, hogy a családom itt van velem Angliában, és nem maradtak Olaszországban. A lányom itt jár iskolába. Amikor az emberek írnak valamiről, fontos lenne, hogy az igaz legyen” – vélekedett Conte.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Hiába a bocsánat, Vótmá.

  • lassan nem azon kell gondolkodni, hogy a board és Conte közt az összetűzés van-e akkora, hogy lelépjen az olasz, vagy hogy ezekből az írásokból mi igaz, hanem mert kevesebbért is vágtak már ki edzőt tőlünk. Nem tudom, mennyire merész dolog, de őszintén szólva, ha a kövi 5 meccsünkből (okt végéig) nem hozunk 100%-ot, Hiddinknél csörögni fog a telefon, és november első meccse, a United elleni Stamfordi meccs Conte állásáról fog szólni. Ismertek (elvileg), a következetesség híve vagyok, no meg a folytonosságé, nem vágnám ki személy szerint Contét a szezon végéig, akármi is lesz, szóval ez nem a kívánalmam, hanem a jóslatom.

   • Én személy szerint José után lehetetlennek tartom, hogy Conte érája már itt véget érjen, és annyira okát sem látom jelenleg. Egyelőre a tabellán elfoglalt helyünk enyhén elváráson aluli, viszont annyira nem is ég a ház. Amikor Hiddinket legutóbb előkaptuk, 1 pontra voltunk a kiesőhelyektől, José meg már sajtó elé is vitte, mennyire elvesztette az öltözőt. Ennél most lényegesen jobb helyzetben vagyunk, sőt, igazából pont azt hozzuk, amit előre láthattunk augusztusban. Lehet nem pont olyan mintán, mert inkább a CP-Burnley ellen vártunk 3-3 pontot, a rangadós sorozatban meg mondjuk 7 helyett kettőt, de lényegében én ennyire nem látom jelenleg pokolinak a dolgot. Gödörben vagyunk, ez kétségtelen, Conte is érezhetően leblokkolt az utóbbi mérkőzéseken, viszont szvsz sokkal több kéne ahhoz, hogy Abra felülről beleszóljon annál, minthogy a következő 5 mérkőzésen nem hozunk 100%-ot. Ha a Bl-ben nem mondunk le a továbbjutásról (amihez azért 2015-öt megszégyeníti leolvadás kéne innen), és tartjuk a reális esélyt a top4-re, én nem tudom elképzelni, hogy Conte ebben a félévben lapátra kerüljön.

   • Hát, majd meglátjuk, én nem vagyok ennyire derűlátó jelenleg. Az 5 meccs alatt kieshetünk a ligakupából, érdekes helyzetet teremthet, ha nem tudunk nyerni egyszer sem a Roma ellen, két vereséggel pedig hirtelen a PL-ben is érdekes helyzetben találhatjuk magunkat. Rendkívül zsúfolt volt a szeptember, ez tény, viszont az eredményeink némileg szebb képet festenek, mint amennyire összeszedett és magabiztos a csapat, sajnálatos módon. Nem károgni akarok, ismétlem, de szvsz reális végkimenetelként lehet kezelni, hogy ha nem kapjuk össze magunkat hirtelen, akkor decemberben Conte már Uliékkal tárgyalhat arról, hogy milyen méretben kéri a bőrgatyát.

   • Szerintem én sem vagyok derűlátó, egyszerűen jelenleg nem látom, hogy miben lenne az idényre nézve bármerre mozdító döntés Conte menesztése. Szvsz Josét sem elsősorban az eredmények miatt raktuk ki decemberben, hanem mert a viszony közte és a keret között annyira disszonáns lett, hogy felesleges lett volna a továbbiakban a közös munkájukra építeni az idényt, vagy bármi konstruktívat várni attól a munkakapcsolattól. Szerencsére eddig Conte esetében nem ezt látom, a hanyatlási okok sokkal szakmaibbak, kijavíthatóak.
    Morata visszatérése lesz kulcsfontosságú, jelenleg nélküle nem csak a csapat, de a full stáb is tanácstalan, ötlettelen.

   • “egyszerűen jelenleg nem látom, hogy miben lenne az idényre nézve bármerre mozdító döntés Conte menesztése.”
    De ezt most úgy írod, mintha én amellett érvelnék, hogy logikus döntés lenne az elküldése, holott sem ezt nem állítottam, de még csak azt sem, hogy én ezt szeretném – viszont a klubot korábban sem zavarta meg ezen döntés meghozatalában a logika.

    “Szerencsére eddig Conte esetében nem ezt látom, a hanyatlási okok sokkal szakmaibbak, kijavíthatóak.”
    Én ugyan sokáig nem akartam elhinni, és nagyon kardoztam ellene, hogy bármi ilyen is lenne, de most már senki sem vitatja szerintem, hogy Conte milyen ostobán kezelte a Costa ügyet, és ki tudja, hány ilyen van még (pl az ifijeink szájalása és lelépése mondjuk, stb), szóval azért idillinek sem nevezném a helyzetet. Szakmaibb, kijavíthatóbb vagy sem, nekem ez a nagy szívfájdalmam – “nem érzem Contét a csapatban”. Amennyire képes volt vezetni, fanatizálni a Chelseat az előző szezonban, most kb annyira marginálisnak tűnik a szerepe. Eleve gyenge volt a felkészülésünk, a csapat pedig mentálisan azóta sincs sehol (lásd lapok, vagy, hogy a tavalyi CB triónkból most már mindhárom alaptag hozott egy meltdownt, ami 8 forduló alatt egészen fenomenális), Conte pedig kb 1 meccsen “vett részt” eddig idén, a Spurs elleni győzelemben nagy szerepe volt, előtte és azóta viszont mintha Gary Busey ülne a pardon 🙁

   • Én azt mondom, hogy Mourinhónál is addig húztuk, ameddig értelme volt, ergo ameddig logikus volt, itt sem várok mást. Di Matteo menesztése után érezhetően Abra is “meghasonult”, én most már nem tudom elképzelni azt, amit Mou visszahívása előtt, hogy valakit szeptemberben, vagy az első bukkanó után kivágjunk. A portugál két kirúgása is ég és föld volt, ebből kiindulva én nem feltétlen nyúlnak a 2012 béli és előtti időszakhoz.

    ” Conte pedig kb 1 meccsen “vett részt” eddig idén, a Spurs elleni győzelemben nagy szerepe volt, előtte és azóta viszont mintha Gary Busey ülne a pardon :(”
    Ezt teljesen adni tudom. Számomra a már szajkózott utolsó két mérkőzés volt hatalmas csalódás, többek között az, hogy a redva WoyPalace-t sem bírtuk taktikailag felülmúlni.

   • kormolar

    szerintem meg csak az a baj h nem mer meglépni 1-2 nyilvánvaló módosítást…mert fél vagy nem tudom…pl. a védelem közepére már régóta adja magát a Rüdiger Christensen kettős de valamiért mindig Luiz Cahill van ott…szeirntem eddig szimplán nem mert konfrontálódni, mert ebből tuti h öltözői gondok lennének…de Fabre jegelése is nagyon terítéken van…mondjuk iylen szempontból Drinkwater és Kante sérülése nem jön jól…ráadásul arra sincs opciója ha pl csődöt mond Alonso vagy Moses….egyszerűen szűk a pad…viszont egyet nagyon nem értek, h Pedro miért nem kezdő…

   • Endy919

    Változtatni biztosan nem fél , mert amikor tavaly megérkezett , rögtön elkezdett takarítani a keretben . A védelem amúgy is rotálva volt , szerintem rövid időn belül bekövetkezik a konstans Cahill-Rüdi csere , Christi pedig ha még nem is lesz alap kezdő , bőven fog még lehetőséget kapni.

    Cesc alapjában nem lenne kezdő játékos , csak ahogy írtad is Kanté(és Drinky is)offos. De arra a posztra nagyon kell egy btb , remélem januárban valahogy ez sikerül megoldani.

   • kormolar

    de mondjuk a board is beláthatja h ez a keret jelenleg nem bajnok esélyes….sőt a Bl(hely) is kemény dió lesz….persze jöhetnek majd h bajnokcsapat meg illenek…de ne felejtsük el h tavaly kb jóval kisebb terhelés,sérülés( mármost több van mint tavaly egész szezonon át) és az ellenfelek keretének minősége is sokat javult…akár a City,Utd,Pool,Spurs mind erősödtek talán az Arsenal nem erősödött, mondjuk ők mögöttünk is vannak…és az a durva h most kb az ő szintjükön vagyunk…a pontszám azonos…+ ők is ki tudnak kapni akárkitől)… és akkor ott van még a Watford az Everton,Stoke…míg nálunk inkább csak lyuktömködés és gyomlálás volt a nyáron…keretmélyítés nem nagyon

   • ez nagyon gyenge kifogás, és inkább melléduma, mert ez a keret nem bajnokesélyes, hanem konkrétan bajnok. Lehet, hogy nem erősödött, de összességében nem is gyengült. A terheléssel meg felesleges jönni, az majd akkor lehet releváns, ha ténylegesen a sok meccs a lábban annyit kivesz, hogy beszélhetünk egyáltalában az előző szezonhoz képest bármiről. Egyelőre elvileg a szezon eleji frissességbe 2 BL meccs túlterhelés zavarhatott bele, amiből egyet a B keret nyomott le, cserébe idén nyáron nulla nemzetközi torna terhelte a játékosokat, és a felkészülési túra is rövidre és szegényesre sikerült.

    “Pool,Spurs mind erősödtek”
    Aha, tényleg.

    “keretmélyítés nem nagyon”
    az egyetlen dolog, amivel egyetértek, bár keretmélyítés nem “nem nagyon” nem volt, hanem sehogy. Ez viszont a jelenlegi töketlenségünkön jottányit sem javítana.

   • Levi97

    “ez nagyon gyenge kifogás, és inkább melléduma, mert ez a keret nem bajnokesélyes, hanem konkrétan bajnok. Lehet, hogy nem erősödött, de összességében nem is gyengült”

    Bár teljesen egyetértek, hogy bajnokcsapatunk van, ergo nem _szar_ a címért való harcban, és kante/hazard/morata mindenképpen pótolhatatlan, DE azért látni kell hogy a relatív erősség igenis sokat változott, és ez bizony egy elég fontos tényező, nem egy “gyenge kifogás”. A manchesteri csapatok a mostani formájukkal/keretükkel bizony lehet, hogy tavaly is megfogtak volna minket. Hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, míg mi optimista szemlélettel is stagnálunk.

   • “DE azért látni kell hogy a relatív erősség igenis sokat változott, és ez bizony egy elég fontos tényező, nem egy “gyenge kifogás”. A manchesteri csapatok a mostani formájukkal/keretükkel bizony lehet, hogy tavaly is megfogtak volna minket.”

    Az, hogy változtak az erőviszonyok, igaz, bár azért feltétellel kezelném ezt, hiszen tavaly ilyenkor kb ugyanígy állt a City vs Chelsea harc… szóval óvatosan csak, és nyugtával a napot. Viszont, igaz vagy sem, ez semmilyen szempontól sem kapcsolható ahhoz, hogy mit művel a Chelsea. Mert most a 3-4-3-mal hoztuk le azt, amit tavaly a 4-1-4-1-el, azaz egy közepes semmit. Az, hogy a csapat nem képes legyűrni egy Burnleyt, vagy CP-t, sőt, még csak egy döntetlenre is képtelen, annak semmi köze nincs az ég világon ahhoz, hogy a manchesteri csapatok mennyit erősödtek. Itt olyan dolgokon kell elgondolkodni, hogy vajon mennyire éhes, éles és mentálisan és taktikailag felkészült egy csapat, amelyik több gólt kap egy Burnley ellen hazai pályán, mint a Spurs-Arsenal-Shitty triótól összesen. Vagy, ismétlem magam, egy olyan CP-től kap ki, aki 7 fordulón keresztül tökutolsóként nulla gólt és nulla pontot volt képes szerezni, megváltóként Woyt ülteti a padra, és ez ellen a CP ellen a vereséget arra kell kenni, hogy jajj hát nem volt Kanté meg Morata. A keretünkben még így is jó indulat nélkül pályára léptek világklasszis játékosok, mégha a formájuk épp nem az, akkor is, míg a CP-ben pedig hát ordas röhögés nélkül ez nem mondható el senkiről. A CP közel sem olyan rossz, mint a helyzete, helyezése mutatja, de azért ez mégiscsak egy Cabbage-Townsend féle bagázs, míg mi Hazardokkal állunk fel, aztán lábbal nyilván nem is találtunk kaput, csak fejjel.

    Lehet én vagyok helikopter, meg nem értek a focihoz, de ezt a terhelésre, meg sérülésekre, meg a manchesteriekre fogni olyan, mintha arra fognám, hogy ma nem dolgozok, mert esik az eső. Valahol messze, mélyen, lehet, hogy igaz, és bele lehet magyarázni, hogy jogos, és még bizonyosan találsz is valakit, aki beáll a sorba, hogy teljes mellszélességgel kiálljon a tézis igazsága mellett, sőt, orvosilag bebizonyítsa, hogy az eső káros a munkaképességre nézve, de ettől még az ordas nagy helyzet az, hogy szarok mindenre és nincs kedvem dolgozni.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    “Lehet én vagyok helikopter, meg nem értek a focihoz”
    Kiemelést! 😀
    Egyébként nem kell keresni sokáig az általad említett meccseken a gondot igazából elég szépen rálehet húzni Contéra (persze a srácok is elmehetnek az alapján a f*szba). Teljesen motiválatlan és sok helyen érthetetlenül válogatott kezdő, valószínűleg a megálmodott taktikához képest teljesen eltérőt játszva. Ez azért eléggé az ő dolga lenne. Ahogy tavaly elég szépen kihozta a maxot, jelenleg úgy érzem, hogy sokszor nem tudja mit kezdjen a kerettel. Nagy gond nincs, sőt óriása változásokra sincs szükség, csak felkel ismernie a hibákat és keresni a legjobb megoldást.
    + Egyébként a kp jelenlegi helyzete és a védelem+wb-ket tekintve én megnéznék egy 4-3-3-t amit múltkor feldobtál lehetőségnek.

   • minden szavával, Bogi úr. Nagyjából pont ezt mondom én is, mégha már négy embernek ötféleképp magyarázva is.

   • kormolar

    szerintem a Llorente( de ő legyen a nem jól sikerült Janssen lecseréltje), Sanchez Aurier nem volt rossz fogás…Poolnál pedig Salah egyértelmű erősödés és + opció előre( halkan megjegyezném h hozzánk is bőven beférne/elférne jelenleg, de ugye mi eladtuk ) kidől 2 alapember és kikapunk az utolsótól, mert nem tudunk felrakni egy stabil középpályát és egy valamirevaló támadósort???UTD-nél Pogba,Carrick Fellaini, Rojo,Bailly,Ibra kidőlését simán tudják pótolni úgy h közben minimálisan buknak pontokat( mert ugye rangadón idegenben az x nem rossz) de a citynél dettó ugyanez minden posztra 2-3 egyforma kaliberű játékos…mindenki aki komoly rivális valamilyen szinten erősödött…és a + meccsek esetén nem csak a frissességet kel érteni… kevesebb idő van kielemezni egy csapatot, mik a gyenge pontjai erősségei és úgy felépíteni a meccsre a játékunkat… igenis nem mind1 h egy hetet vagy 1-2 napot készülünk pl egy rangadóra…ami a City ellen jól ki is jött …kb mondhatjuk azt is h nekünk a tudásbeli/keretbeli hiányt taktikai +al kellene pótolni, de most arra kevesebb idő marad

   • “szerintem a Llorente( de ő legyen a nem jól sikerült Janssen lecseréltje), Sanchez Aurier nem volt rossz fogás..”
    Llorente eddig 22 percet és egy sárgát, Aurier meg 97 percet és egy pirosat tett hozzá a Spurs idényéhez. Ha ez erősítés, akkor Misi és Zappa meg szupersztár 🙂

    “Poolnál pedig Salah egyértelmű erősödés és + opció előre”
    vitathatatlan, de nézzük már kontextusban, hogy mire mentek vele. Tavaly 8 forduló után a negyedik helyen állt a Pool, 5-2-1-es mérleggel, most nyolcadikok 3-4-1-es mérleggel. Ráasásul, keményebb sorsolásuk volt tavaly, hiszen eddigre már túl voltak az Arsenal + Chelsea + MUelleni rangadón. Akkor ez előrelépés volt nekik, vagy inkább más csapatrészeket kellett volna fejleszteni? 🙂 A komplett képet nézzük már, ne csak azt, hogy vettek egy jó játékost. Megvették Oxot is, elvileg ő is erősítés, ő is elfért volna nálunk (bár most már remélem a Pool padjáról megy nyugdíjba), de ő vajon a Pool javára válik?

    (Unitednál Rojo említésekor majdnem röhögőgörcsöt kaptam)

    “mindenki aki komoly rivális valamilyen szinten erősödött”
    Ezzel továbbra sem tudok egyetérteni, csak részben. Már persze, attól függően, kit értünk komoly rivális alatt.

    “a + meccsek esetén nem csak a frissességet kel érteni… kevesebb idő van kielemezni egy csapatot, mik a gyenge pontjai erősségei és úgy felépíteni a meccsre a játékunkat… igenis nem mind1 h egy hetet vagy 1-2 napot készülünk pl egy rangadóra… ”
    Valóban nem, ha életemben először ülök le focit nézni. Egy angol bajnoknak, egy Chelseanek, egy Conténak ha ez kifogás, akkor ott régen baj van.

    “kb mondhatjuk azt is h nekünk a tudásbeli/keretbeli hiányt taktikai +al kellene pótolni, de most arra kevesebb idő marad”
    Mondhatjuk, csak attól még nem lesz igaz. Hacsak nem gondolod, hogy ez volt a Burnley és CP elleni vereségek oka is. Bár arra meg nyilván más magyarázat van… ugye?

   • kormolar

    de pl Aurier kezdő volt eddig mindkét Bl meccsen…az h a Pool nem megy sokra vele azért Mane hiánya is közrejátszhat…Salah esetével csak azt mondom h tudtak minőségi opciót hozni a tavaly sem vészes támadósorba, míg pl mi csak Morata-t hoztuk mert kellett, miközben nyilvánvaló volt tavaly is( ami több meccsen ki is jött) h hiányzik szélről egy jó támadójátékos opció…
    a Burnley meccs egy korai egyéni hiba miatt ment el, bár azt most is állítom h 3 gólt nem kellett volna kapni, de alapvetően több mint 1 óra hátrányban nem tragédia kikapni szerintem….inkább a módja volt ciki h félidőben 3-0-ra égtünk…a 3 kapott gól még emberhátrányban sem indokolt….
    angol bajnok, de ha azt nézzük összességében Conte jobban tudott dolgozni a kapott anyagból mint Mou vagy Pep + a kupa hiánya sokat játszott az előnyünkre…viszont az is látszódik, 2. évre mikor már felmérték a managerek a csapataikat a két Machesteri csapat jobban a manager stílusára tudta szabni a keretet mint mi…mi még szinte megint ott tartunk mint tavaly… Contenak kapott anyagból kell csodát tennie…

   • “a Burnley meccs egy korai egyéni hiba miatt ment el, bár azt most is állítom h 3 gólt nem kellett volna kapni, de alapvetően több mint 1 óra hátrányban nem tragédia kikapni szerintem….inkább a módja volt ciki h félidőben 3-0-ra égtünk…a 3 kapott gól még emberhátrányban sem indokolt….”
    És ezzel el is érkeztünk oda, amit én mondok, hogy az egész kb annak köszönhető, hogy hogy vajon mennyire éhes, éles és mentálisan és taktikailag felkészült egy csapat, ami nagyrészt a manager/coach felelőssége. Ezzel pedig rámutatva az egész beszélgetés alapjára, hogy szerintem reális dolog azzal számolni, hogy Conte menesztése felmerül a boardnál, ha a következő pár meccsre sem tudja összekapni a gárdát.

    “viszont az is látszódik, 2. évre mikor már felmérték a managerek a csapataikat a két Machesteri csapat jobban a manager stílusára tudta szabni a keretet mint mi…mi még szinte megint ott tartunk mint tavaly… Contenak kapott anyagból kell csodát tennie…”
    Ezzel nem vitatkozom feltétlen, de továbbra is: ennek semmilyen szinten semmilyen köze nincs ahhoz, hogy Conte megítélése hová esik a számegyenesen a szezonunk szempontjából. Mert baromira nem azért állunk 8 forduló alatt 3 vereséggel, mert a manchesteri csapatok több pénzt költöttek. Egyébként meg azért állunk meg a realitás talaján: az idei keret jóval inkább Conte kompatibilis, mint a tavalyi volt, így ilyentén nem mondhatjuk, hogy a két Manchesteri csapat jobban az edzőre lenne faragva – azt igen, hogy nagyobb a merítés, de az megint más kérdés. No meg ez a “csodatevés”, hát azért álljunk már meg egy percre, olyan nagy csodára azért nincs szükség egy olyan csapattal, ahol alsó hangon is klasszis játékosok vannak a keretben, mégha ez baromi szubjektív is, de van legalább 3-4 olyan játékosunk, akiknél adott poszton a két rivális nem rendelkezik jobb opciókkal, sőt. Igen, mindkét MAN csapat kerete bővebb, és komplexebb, mint a miénk, de ez a csodatevés azért minimum kérdéses egy olyan kerettel, mint a miénk, akár szűk, akár nem.

 • Hazard

  “robbed him far too easily to set up Wilfried Zaha’s winner – and that was one of 14 times that Willian lost the ball in the 65 minutes before he was dragged off.”

  https://uploads.disquscdn.com/images/804a413e6c2a54d99864f58d3e1d2db4860e223531e220d0fce9efb23ac5088d.png

  Ami nem jött össze az Atleti elleni, az a Palace ellen már sikerült: gólpasszt adni az ellenfélnek. Griezmann még kihagyta, a Palace már nem.

  Persze tudom, hogy csak én vagyok vele elfogult és valójában ő egy jó játékos. Ezen a meccsen csak 14 vesztette el a labdát, pedig nem is játszotta végig a meccset.

  • szeszfabresz

   mondjuk azert ez tenyleg durva 😀

   • Hazard

    Nem ez a durva, hanem az, hogy :
    -sokaknak fel sem tűnik (ezt még tetézik azzal, hogy elfogultnak mondanak :D)
    -MINDEN meccsen (!!!) el lehetne mondani. (Stoke ellen pl ez a szám 19 volt…)

    Sajnos nincs ilyen megbízható stat, amiben meg lehet bízni, a meccset meg nem fogom strigulázgatással töltögetni. …

 • Hazard
  • Sandic

   A lényeg az, hogy Musonda nem adott el egy labdát sem, illetve nem hagyott ki egy ordító helyzetet sem….

   • Rammschein

    xD Csak nem azt írja, hogy Williantől annyira jobb Musonda? :DDDDD Na mehetek lottózni? (nem látom pontosan mit ír…)

   • Hazard

    *Willian-nál, nem pedig tól/től.

    Nem azért blokkoltál, hogy ne lásd? Most meg meséljék el, hogy mit írok, illetve addig nem indulsz el otthonról?! :DDDDDDDD Érdekes figura vagy…

   • Hazard

    Elvileg adott el 4 labdát, de erre nem nagyon emlékszem. (Nem azt mondom, hogy nem volt ilyen, csak nem tűnt fel.) Arra viszont pontosan emlékszem, hogy két ember sem tudta tőle elvenni a labdát. A pehely súlyával sikerült megcsinálni azt, amit az agyhalott Williannak nem sikerül. Visszatérve a labdavesztésekre az a 4 pontosan 10, azaz TÍZZEL kevesebb, mint a brazilé. A 29 éves, tapasztalt, brazil válogatott játékosé, aki a PL játszik évek óta. Musonda meg 21 éves, akinek ez volt a második meccse a PL-ben és legutolsó tétmeccsét majd egy éve játszotta…

    A helyzetet belőhette volna valóban, kár, hogy nem tette. Willian miért nem hagy ki ordító helyzetet? Jaah, hogy ő nem kerül oda. Biztos véletlen. A gonosz védők már a saját térfelén leszerelik, így nem tud helyzetbe kerülni. Majd legközelebb szólunk az ellenfeleknek, hogy kicsit fogják vissza magukat. Halkan jegyzem meg, hogy a szezonban így is több gólja van Musonda-nak…

    Azért nem értem a kommenteted, mert azt az ámokfutás, amit ő hétről hétre művel azt bárki lehozza. Te is én is, Musonda meg bárki. Te nem tudnád elveszteni a labdát 14x egy meccsen? Te nem tudnál hátrafelé passzolgatni vagy agyatlanul futkorászni a pályán? Esetleg eltolni a jobb lábad felé, majd megpróbálni beadni, mikor látod, hogy ott az alapvonal? Nem gondolnál. Azért idegesít ez, mert egyszerűen BORZALMASAN játszik és sokan nem veszik észre és Conte is játszatja. Nem tudsz egy olyan érvet mondani, ami a brazil mellett szólna. Innentől kezdve bárki játszhatna helyette. Elvesztett 4 labdát? Willian 14-et. Kihagyott egy ordítót helyzetet? Willian helyzetbe se tud kerülni. Ha 20x eladná a labdát meccsenként és semmit nem tenne hozzá a játékhoz, akkor sem lennék semmivel sem hátrébb, mint most. Annyi lenne a különbség, hogy nem X lenne láthatatlan és használhatatlan, hanem Y. Miért várunk más eredményt ugyanattól az embertől már huzamosabb ideje? Miért? Mégegyszer mondom nem Hazard-ot kéne helyettesítenie, hanem Willian-t… (Ha úgyis annyira spórolni akarunk miért nem adjuk el? Kapnák érte pénzt, fizetésétől is megszabadulunk és lenne egy olcsó játékos, aki semmivel nem lenne rosszabb, ne adj’ Isteni még jobb is lenne… Miért nem adtuk el a mu-nak Matic mellett?) Musonda 21 éves, alig játszott és így is jobb játékos és ezt a pályán is igazolta. Joggal feltételezhetjük, hogy az idő előrehaladtával és megfelelő játékmennyiség mellett fejlődni fog. A 29 éves Willian-ról elmondható ugyanez? Nem gondolnám… Nem hiszem, hogy a harmadik X betöltése után fog rohamosan javulni a játéka és hirtelen a semmiből játékintelligenciája is lesz… Azt már nem is mondom, hogy egyedüli erőssége (gyorsaság) önmagában is kevés, de az idő múlásával már ez sem lesz, nem mintha akkora hasznát vettük eddig… Így már az egyetlen “cselét” sem fogja tudni megcsinálni, hogy eltolja jobbra a labdát és sebességből megveri a védőt… Persze nincsenek kétségeim, hogy akkor is játszani fog hétről hétre…

    Sané 21 éves, Sterling 22, Jesus 20. Oktatják a PL-t, hatosával hetesével lövöldezgetik a gólokat. Ők miért nem valami kiégett öreg játékossal próbálkoznak? Tökéletes példa: Navas. Ugyanaz a poszt és ugyanaz a 0 produkció jellemzi, mint Williant. Őt elküldték. Nálunk Willian hétről hétre kezd… Conte meg azt hajtogatja, hogy nem Musonda-nak sokat kell tanulnia, meg erősödnie… Nah jah.

    Musonda 173 cm, 66kg
    Jesus 175 cm, 73 kg
    Sterling170 cm, 69 kg
    Sané 183 cm, 75 kg

    Vagy más ne mondjak: Mata. 170 cm, 63(!) kg. Gondolom te is emlékszel, hogy miket művelt itt…

  • kormolar

   el tudom képzelni, mikor minden meccs után keresed twitteren Willian fail vs. *** videókat…xD

   • keresi v gyártja?

   • Hazard

    Gyártani nem tudok. Ha tudnék azt már láttátok volna, nem is egyszer.

   • Hazard

    Nem keresem, jön az magától. Az az egyet sajnálom, hogy nincs sehol adat arról, hogy meccsenként mennyi labdát veszít. Azt szívesen betenném ide. Most onnan tudni, hogy már cikk is született erről, de egyébként sokkal kevesebbet írnak neki. 5-6 szoktak neki, de az kizárt, mert vagy 20x elveszti meccsenként.

 • Endy919

  Mosesről van valami hír?

  • egyelőre nem sok. Csak találgatások meg “reports”… de mindenhol kb 1 hónapot írnak. Elvileg a Nigériai válogatottat már tájékoztatta a Chelsea orvosi stábja, hogy a Nov 10-i Algéria elleni mérkőzésen nem lehet ott Mózi, bár ezt is csak a rendkívül hiteles allnigeriasoccer adta hírül 🙂

   Victor Moses could be out for up to six weeks with a hamstring injury in another blow for Chelsea, say reports (The Sport Review)

   Conte’s woes have worsened with Victor Moses facing at least a month out with injury (according to The Sun)

   Gernot Rohr won’t be able to count on the services of Victor Moses for the Super Eagles World Cup qualifying match against Algeria in Constantine on November 10. Rohr’s worst fears have now been confirmed by Chelsea medics, who have informed the number fifteen that he faces a minimum of one month on the sidelines after damaging his hamstring against Crystal Palace last weekend. (All Nigeria Soccer)

   The Blues are hoping to have Morata fit for Wednesday’s Champions League clash against Roma, but could be set to be be missing Kanté and Moses until mid-November.
   The club’s medical team’s findings on Moses will cause great concern to Chelsea fans – as he could miss the key match against Manchester United on November 5th. (Telegraph)

   • myheartisblue

    Zappacosta remenykedik, Willian pedig felkeszul 😀 Jobbulast Moses, de ez most nem akkora kieses, remeljuk helyrejon hamar.

   • Endy919

    Köszi.
    Holnap nagyok bízok Zappában . A Palack ellen üde színfolt volt a pályán.

 • a managers press conference-ről 1 ember hiányzik jelenleg: Conte
  Alonso van ott. WTF?! 😀

  • Rammschein

   meaning: Alonso váltja Contét… :DDDD

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Fernando?

   • Endy919

    Csabi

 • Lavid Duiz

  Ethan Ampadu, Dujon Sterling, Jake Clarke-Salter és Kyle Scott csatlakoztak a “nagyokhoz”. Együtt edzenek velük a Róma elleni meccsre készülve. Aztán, hogy közülük kik lesznek kezdők, azt majd meglátjuk.

  • “Aztán, hogy közülük kik lesznek kezdők, ”
   Mikor, 2019-ben? 😀

   • Lavid Duiz

    “Értem én a viccet, csak nem szeretem.” 🙂

  • Hazard

   Biztos sok lehetőséget fognak kapni, mikor Musonda se kap semmit. A sok sérült miatt felhívta őket, de nyilvánvalóan semmilyen szerepük nem lesz.

 • Hazard
 • Shakespeare sem húzta sokáig a döglődő rókák padján.

  • az azért kemény, hogy 8 forduló végére már 2 edző lapátra került, nem tudom, mikor volt utoljára ilyen.

   • kormolar

    Koeman alatt is igencsak inoghat a pad+ Bilic eddig egy igazi túlélő

 • Endy919

  a Poolosok most nagyon elhiszik 😀

  • viszont többek számára is kezd kínos lenni ez a BL sorozat, like BVB, Napoli, Monaco, és hát ma a Real sem teszi ki az ablakba, hogy a Spurs ponton tartotta őket otthon, mégha ettől valszeg a csoportot meg is nyerik majd.

   De ami a lényeg egyelőre, hogy England rulez a csoportkörben, gyerünk csak szépen, kellenek azok a koeffek :))

   • Endy919

    A Nápolynak nagyon fog még fájni az a Šachtari vereség , könnyen az EL-be csúszhatnak , viszont a Besiktas nagyon nagyot megy a talán legkiegyensújozottabb csoportban. Le a kalappal.

   • kormolar

    Monaconál szép lassan kijön, h gyakorlatilag aki mozdítható volt vitték…

   • Endy919

    Nekik most kell legalább egy év , hogy újra épüljenek. De azért Tielemanst elfogadnám , tökéletes lenne a két rakéta lábával. (és Lemar)

   • Tielemans-szal nem tudom, mi lett, egy időben nagyon írták, hogy megvettük, aztán úgy maradt. (csak zárójelbe, de ha van focista, akinek igazi köcsögfeje van, hát az Youri Tielemans uazzeg 😀 )

   • Endy919

    Pletykálták őt velünk? Nem rémlik.

    Am inkább telepi cigó az a fej 😀 de én örülnék neki 🙂

   • még a cikkek is így jelentek meg:
    Chelsea have been beaten by Monaco in the race to sign Anderlecht’s star midfielder Youri Tielemans

    most csak a Sun-t találtam meg egy gyors google után, de tessék:

    https://www.thesun.co.uk/sport/football/3553692/chelsea-have-been-beaten-by-monaco-in-the-race-to-sign-anderlechts-star-midfielder-youri-tielmans-as-he-agrees-switch-to-the-ligue-1-side/

   • Endy919

    ez a vonal nekem totál kimaradt , pedig én aztán minden szart elolvasok.

   • valójában inkább felmelegített szál volt sztem, most nem mentünk rá komolyan, 2 éve viszont eléggé nyomatták

    (még magyarban is)
    http://24.hu/sport/foci/2015/07/27/irdatlan-bombagolt-lott-a-chelsea-kiszemeltje/

    2015-ben egy Chelsea scout ott ült minden meccsen a tavasszal az Anderlecht meccsein, és Dendonckert meg Tielemanst leste – főleg Kristof Terreur twittelt róla állandó jelleggel anno.

   • Endy919

    Mondjuk ha 2015ben leigazoljuk , akkor szerintem megrohadt volna a Vitesse-ben , hogy aztán eladjuk 7 milláért a boronak. Btw. Dendoncker sem lenne rossz húzás 😀 (nagy belga buzi lettem:D)

   • állítólag JM rajta lett volna, de akkoriban már 10M-t kért érte az Anderlecht, amit nem akartunk kifizetni. Rémlik egy 442 interjú Joséval, aki elmondta, hogy Matics cseréjének szánta volna, és állítólag a játékos menedzsere győzte meg arról, hogy JM úgysem fogja játszatni, a Chelsea pedig kölcsönbe vágja, úgyhogy ne menjen.

   • Endy919

    Létezik olyan menedzser aki a játékosa jövőjével tötődik és nem a bankszámlájával ? Ritkaság.

   • nyilván van benne túlzás, és sokkal inkább “egyéb faktorok” voltak meggyőzőek, ne feledjük, ez az az időszak, amikor vettük szép sorban az ígéretes fiatalokat (Pasalics, van Ginkel, Traoré, Perica, Atsu, Zouma, stb), és senki sem játszott, illetve volt egy belga, aki épp nagy csinnadrattával távozott (KdB).

   • azért neeem, Wenger csak megszívta, Lemar maradt 🙂 némileg nagyobb meglepetésemre Sidibé is. Viszont na, azért a Mbappé-Silva-Mendy-Baka kvázi egy fél csapat, aki kiesett a kezdőből

  • kormolar

   szpartak sem sz*rral gurított ma

   • Endy919

    A spanyol csapatok sohasem bírták az orosz meccseket , de az 5 az nagyon csúnya lett.

 • Endy919

  Olyan érzésem van , hogy holnap Ninja hatalmas gólt fog nekünk verni. De 2:1-re nyerünk (Eden,Morata)

  • Endy919

   Zappa hatalmasat labdák fog Moarat fejére tekerni!

  • nekem meg olyan, hogy Morata nem fog kezdeni, és egy rémszar 1-1-et hoz a meccs, Rádzsa kiállíttatja magát, mert kettérúgja Ázárt, Will gólt ver kontrából, de elveszik tőle végül, és Fazio öngólja lesz, amire egy Dzeko bal heréjéről bepattanó lesz a válasz a 80. perc környékén, Kolarov beadásából. Hazard két kapufáig jut, DL szögletzászlót lő szabiból, Cahill meg fejel egy lesgólt.

   • Endy919

    bele is állítanám a távirányítót a tv-be.

   • bár a megérzéseim kb annyira jönnek be, mint a meteorológiai szolgálatnak egy 14 napos előrejelzés, de azért a biztonság kedvéért a meccs előtt zárd be a távkapcsot egy kulcsolható fiókba 😉

   • Endy919

    (ha télen eltudnánk hozni egy Dzekot/Mandzukicot az mennyire fasza lenne 🙁 )

   • már nem dobálózom nevekkel, olyan játékos kell, akit Conte akar, otherwise lófaszt sem érünk vele, lásd Misi, aki, ha egyszem bevethető ék, sem kap még egy órát sem egy meccsen. Mandzu egyébként is felejtős, ha a Horvátok legyőzik a görögöket, és kijutnak Oroszba.

   • Endy919

    én már csak álmodozok 😀 de jó lenne egy tökös csatár a padra..

   • ha már álmodozás, ajánlom a RB Leipzig második gólját figyelmedbe. Valami elképesztőt megy ez a svéd gyerek.

   • Endy919

    Ja , láttam . Amióta a múltkor megemlítetted , azóta figyelem a srácot. Zseniális.

   • hmm, a rémszart nem, mert legalább a meccs jó volt, de a döntetlent eltaláltam. Piros nem volt, cserébe Nainggolan nem vert gólt sem. Will semmit sem csinált, Fazio viszont lesz*patott bennünket. Dzekonak nem a bal heréjéről pattant be, de a baljáról vágódott az egyenlítő – Kolarov beadása is megvolt, meg a gólja is plusszba. Hazard nem két kapufáig, hanem két gólig jutott, DL meg nem csak 40. sort, de gólt is vágott. A távirányítót viszont így is bele lehetett állítani a készülékbe 🙂

 • Endy919

  off. Az Apoel gólját láttátok ?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • nem de most már megnézem 😀

   • megnéztem, jóég 😀 (sőt, ahogy elnéztem az ünneplést, az a csoda, hogy nem kellett félbeszakítani a meccset, kvázi felgyújtották a stadiont)

    mondjuk, a Spursé sem volt sokkal különb, csak abban kevesebb volt a balfaszkodás. Apropó Spurs, Levynek innen is puszi, hogy megmentett bennünket Auriertől, az az ember közveszélyes.

   • Endy919

    Mit csinált ?:D én a Cityt néztem.

   • ő hozta össze a tizit a Realnak, kb olyan ügyes mozdulattal, mint Fernandinho a második tizit a Nápolynak.

   • Endy919

    :DD de ma nem kapott pirosat !

    Fernandinho még mindig nem tudom , hogy mit akart elérni azzal a mozdulattal .

   • Fernandinho még mindig nem tudom, hogy jöhet számításba, mint futballista bármely, osztrák megye kettőnél kvalifikáltabb csapatban. Apropó City és az Apoel gólja: Bürki személyében megvan Pepi új kapusa sztem, ha Ederson kidőlne :))

   • Endy919

    😀 a gyerek szerintem holnap a golyóinàl fogva lesz fellógatva a Dortmundi főtéren.

   • Levi97

    Nemár, tiszta helyzet volt. Ha nem csinál semmit, kb tuti gól. Megpróbált szerelni, nem jött be és a tizit berúgta Cé. Több esélyük volt elkerülni így a gólt, mintha csak nézte volna.
    (Mellette viszont nagyon komolyan megbontották azt hiszem Sisokkoval a reál jobb oldalát, amikor tudtak dominálni )

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Akkor nézd meg újra, a támadó rosszul vette át a labdát ami így maga alá került, valószínűleg még lövés se lett volna, mivel érkezett szemből a védőtárs.

   • Levi97

    Megnéztem újra lassítva, de még mindig azt mondom, hogy egyértelmű gólhelyzet volt. Amikor felrúgta Kroost auriel, akkor már a jobb lábára tette át a labdát, a védőtárs meg legalább 2 méterre volt még.
    Nem azt mondom, hogy megérte, és fel kellett rúgni, már a sárga miatt sem, de nem volt kapitális hiba szerintem. (Mint pl a city meccsen)

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com