Blog bejegyzés

Országos kettes

Végre megkapjuk, amire vártunk! Visszatér az életünkbe az angol bajnokság, benne a Chelsea, ráadásul egy olyan meccsel, ami már első blikkre is a könnyen hozhatóak közé tartozik. Kijárt már ez nekünk, úgyhogy remélhetőleg megkezdjük a felzárkózást. Kedvcsináló alább.

 

 

 

Ha a szezonunk eddig abszolvált részét szemlézzük, akkor örömre és bánatra egyaránt lehet okunk. Várakozáson felül állunk a BL csoportunkban, hiba nélkül jönnek a pontok az idegenbeli bajnokikon, továbbá megtaláltuk Diego Costa utódját (szerencsére csak a gólok termelésében), ugyanakkor sok a sérülés, az eltiltás és a bukott pont a rangadókon. Előbbieket valahogy az élet természetes rendjének szoktuk tekinteni, utóbbiak viszont okoznak azért bosszússágot.

Mivel az összkép vegyes, csak örülni nem tudunk és csak bosszankodni sem szabad. A második vereség tavaly már a hatodik fordulóra összejött, ráadásul akkor gyors egymásutánban kaptunk ki a Liverpooltól és az Arsenaltól. És bizony a háromgólos, kilátástalan vereség után állt a bál, ehhez képest Conte megindította emlékezetes hadjáratát. Az idei helyzet két dolog miatt más. Egyrészt a két manchesteri csapat olyannyira megerősödött, hogy nem lesz elég csak nekünk gyűjtögetnünk a pontokat, tőlük is kellenek majd a botlások. A tavalyi 93 pontos finisünk PL-léptékkel mérve is tekintélyt parancsoló, de az a prognózisom, hogy idén is hasonlóan gazdag terméssel ül majd föl valaki a trónra, márpedig nem táltosodunk meg idén is hamarosan, akkor külső szemlélőkké leszünk. Másrészt idén utolért minket két frász: a már egy bekezdéssel feljebb megénekelt sérülés-eltiltás tandem. Eleve elég szűkös a keret, ehhez képest már három játékos összesen hét meccsre esett ki pusztán a piros lapok következményeként – ehhez jönnek hozzá az emberhátrányos percek. Ha pedig ez nem lenne elég, egymásnak adják a pacsit a srácok az orvosi szobában: most, hogy Hazard felépült, kidőlt Kanté és Morata. Az, hogy a röhejesen nagy pénzért idehozott Drinkwatert nem láttuk még, a kisebb gond ahhoz képest, hogy a húzóembereinkre alig tudunk számítani.

Égető szükség van még pár győztes gólra

Mindezek tükrében felüdülés ránézni az októberi naptárra. Ma megyünk az eddig világtalan Palace-hoz, de a MU elleni novemberi derbi előtt a Watford és a Bournemouth ellen játszunk még bajnokikat. Engedjük meg magunknak azt a nagyképűséget, hogy kilenc ponttal számolunk: ha ez összejön, akkor a 7-1-2 és az érte járó 22 pont már nem lesz olyan rémes 10 forduló után. Reményeink szerint eközben a Pepék és Joséék is botlanak (a MU a Poollal és Tottenhammel is meccsel a közeljövőben, a City esetében nem közeleg komoly próbatétel).

És hogy a jelenre térjünk: rég volt már ennyire egyesélyesnek tűnő idegenbeli meccsünk. A Palace pont és rúgott gól nélkül áll hét forduló után, amit iszonyat fura volt leírni, pedig hát tényleg ez a helyzet. Valami nagyon elromlott Dél-Londonban, mert ez egy középmezőnybe predesztinált keret. A tény pedig, hogy a 70 éves Roy Hodgsonnal pótolták a rútul megbukó Frank de Boert jól jelzi, mennyire keményen dolgoznak saját sorsuk rontásán. Csak emlékeztetőül: Fergie csak pár évvel volt idősebb, mikor letette a lantot, pedig ott erősen más volt a sikeresség és a munkabírás léptéke; de a 67 éves, egykoron zseniális futballfilozófus Wengert is rendszeresen illetik azzal a váddal, hogy már képtelen lereagálni a futballvilág irányváltásait. A volt szövetségi kapitánynak hozzájuk képest semmi oka a múltba révedni, angliai tekintélye a nem túl magas szintről is tovább csappant a válogatott blama miatt, szóval tényleg rejtély, kinek jó ez.

Tavalyi győztes gólunk a Selhurst Parkból

Nekünk persze jó lehet, ha beállunk a sorba és kapott gól nélkül verjük őket. Más se hiányozna, mint hogy pont mi legyünk azok a szerencsétlenek, akiknek beletörik a bicskájuk ebbe a negatív rekordokat ostromló bagázsba, úgyhogy válogatott szünet ide, hiányzó kulcsemberek oda, ezt be kell húzni. Ha Sp*rs-Leicester-Stoke trió nem okozott gondot, akkor a Palace-nak sem szabad, hiába a „minden sorozat megszakad egyszer” című életbölcsesség és futballközhely. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • szeszfabresz
  • Rammschein

   jinx? 😀 csak nem eredménnyel, hanem mutatott játékkal… :(((

  • ktomi93

   az ilyenekre mondom hogy B csapattal félig másnaposan is verni kell

  • WehaveNoHistory

   Semmiben nem voltam ennyire biztos a hétvégi meccsekkel kapcsolatban mint ezzel az eredménnyel. 🙁

 • Hazard

  SZÁNALMAS ÉS BORZALMAS.

 • laciiii

  Következtetések: szarok vagyunk, elől-hátul. A különbség Zappa és Viki közt. Ki az a vak, aki Mosest játszatja? Szép másfél óra volt, köszönjük

 • WudigessBoi

  Szégyen. Tudtam, hogy ez a Palace sokkal jobb, mint ahol áll a tabellán, de itt nyerni kellett volna. Ehhez képest átjáróház volt a védelmünk, nem volt elől semmi kreativitás, Conte is érthetetlenül cserélt. Komoly a baj.

  • Hazard

   Azt, hogy komoly a baj, már nyár óta tudjuk. Jelentős erősítésekre lett volna szükségünk. Bajnokságra nem leszünk esélyesek, marad a top4, mint cél. Szomorú. Hazard sajnálom különösen, ő nem ezt érdemli. Világklasszis játékos és olyanokkal együtt játszani, mint Alonso, Cahill, Willian, Moses, Zapa.

   • laciiii

    lol. Zappa egy meccset játszott idén:))

   • Hazard

    Azt is rosszul. Sokadjára mondom: ha annyira aduászt lett volna miért váltunk vele az utolsó másodpercig?

   • laciiii

    nem tudom, nem én vártam vele. viszont szerintem egyáltalán nem rossz. én nem értem, minek igazoltuk, ha Azpi játsza be a szélt, ha Moses nincs… elég sok süketség történik mostanában a csapat háza felé.

   • ktomi93

    Azért ne túlozzunk. Ő is pont annyira vette ki a részét ebben a maiban mint a többi csapattársa.

   • laciiii

    Hazard idén egy nagy nulla. sérült volt, nem sikerült készülnie a csapattal. kb ez is az oka a támadójáték hanyatlásának. viszont a nagy balfaszság az volt, hogy mindenki tudta, Hazard nélkül halott a támadóharmad, mégsem akart senki egy normális játékost igazolni.

   • Hazard

    Erről beszélek, hogy a vezetőség egy nagy szar. Egy túlságosa profitorientált, ambíciót vesztett, töketlen banda.

   • Hazard

    Én nem a mai meccsről beszéltem, hanem általánosságban.

   • ktomi93

    számos ponton kellett volna erősíteni, de megint egy bajnoki szezon után elkényelmesedtek a felelősök

  • Conte pad melletti döntéseit már a második mérkőzésen éreztem teljesen homálynak. Erősen tendálok afelé, hogy nincs semmi konkrét ötlete arra az esetre, ha valaki nincs kéznél.

   • Endy919

    végülis minden vágya teljesült a nyáron.

   • WudigessBoi

    A board vs Conte csörtében neki van igaza, ezt szerintem itt mind adjuk. De lezárult az átigazolási időszak, főzzön abból, amije van. Nem bújhat e mögé már második éve, hogy neki Michy nem elég jó.

   • laciiii

    Michy tényleg nem elég jó, nem csak szerinte, ez tény.

   • WudigessBoi

    Nyert ő már meccset idén is. Meg ha nincs más, akkor ő kell, az nem megoldás, hogy csatár nélkül próbálunk egyenlíteni. Mellesleg Willian és Hazard sem nagy veszély ott elől.

   • Hazard

    Hazard még nem teljesen épült fel. Habár sokszor megtudja oldani egyedül is, de azért nem sikerülhet mindenki. Willian-t meg felejtsétek már el egy életre. Mondanám, hogy egy nagy nulla, de az a nulla inkább -1… Tőle nem várhatunk semmit, Pedro se nagy durranás és ennyi volt a támadóközéppálya… Van egy jó Morata-nk, meg Hazard és annyi.

   • Endy919

    De a pad nagyon röid és így is hullanak az emberek akkor mit csináljon?

   • Ez most baromi demagóg bocs. Konkrétan azt mondod, hogy csak mert a nyáron nem tudtuk elhozni az összes célpontot, már nem az ő felelőssége, hogy egy lóhúgy, tök utolsó, eddig gólt lőni sem képes CP ellen 2 ember kiesése után teljesen megáll a tudomány. Hagyjuk már.

   • Endy919

    de ha nem tudjuk pótolni azt a két embert , mert komolyan nincs kivel , akkor mit csináljon ?

    az meg , hogy elől mindent kihagytak a srácok megint más dolog…

   • Nem arról van szó, hogy ki mit hagy ki, hanem hogy minden tök egyenlő meccset nyomtunk velük, és többségében nem a lövésekkel volt gond, hanem a lövések előtti utolsó passzokkal.
    “de ha nem tudjuk pótolni azt a két embert , mert komolyan nincs kivel , akkor mit csináljon ?”
    Ne szórakozzunk már komolyan. A sereghajtó ellen kellett volna kiállítani egy működőképes csapatot, gyakorlatilag csak olyan játékosokkal, akik a tizennyolcas keret tagjai, egy ifi vagy tartalék kezdőbe vonása nélkül. Ehhez képest teljesen szétesett a gárda, totál indokolatlanul. Erre tényleg ne legyen már az a kifogás, hogy bezzeg ha jön Sandro, akkor nem szopunk ki Hodgson bagázsától.

   • WudigessBoi

    Ezzel, hogy leszedi az egy szem vérbeli csatárt, el kéne tudni számolnia. Oké, Michy gyenge volt, de pont a meccsvégi betömörülésnél jött volna jól a fizikuma. City ellen is indokalatlanul játszottunk csatár nélkül. Ok, hogy beint vele a boardnak, de erre rámegy a szezonunk.

   • laciiii

    a Palace szándékosan tömörült be, utána az utolsó tíz percre kijött és majdnem vertek kettőt. Ez ami szánalmas, hogy egy ilyen csapat úgy megy át a védelmen, mint kés a vajon:S

   • Michy-nél a legrosszabb az, hogy lényegében így, hogy Conte képtelen bízni benne, értelmét veszti az a szerepkör és fogalom, hogy “csere”. Ha egyszerűen nem merjük sérülés esetén bedobni, nem merünk neki sérülés esetén egy meccset adni, akkor mitől tartalék? Mire csere? Így nem több, mint egy x+1. tag a padon, aki használata alapján egy ifi is lehetne, hiszen egyszerűen ő nem helyettes, akire rámerjük adni Costa vagy Morata cipőjét, inkább az utolsó túlsózott falat, akit előbb körbevillázunk.
    Nekem van egy erős sejtésem, hogy ha Pedro nem sérült volna le egy hónap alatt háromszor, akkor most ő kezdett volna a helyén.

 • Aktuál sereghajtó szerintem tényleg nem vert minket 4.5 éve, de ennek még utánalesek. Mindenesetre így előre megelőlegezek egy majd 5 éves megszakítást.

 • Lavid Duiz

  Éreztem, hogy ez lesz, viszont abban is biztos vagyok, hogy szerdán gond nélkül nyerünk a Róma ellen. Miért? Azt látom, hogy a PL meccseket nem vesszük elég komolyan, bajnoki címmel a zsebünkben (egyfajta jóllakottság). viszont a BL meccsekre felszívják magukat a fiúk.

  • Rammschein

   hát lehet rámegyünk a BL-re és mivel szűk a keret a PL-t hanyagoljuk…

   • Rammschein

    de egy CP-t akkor is verni kell omg…

   • Lavid Duiz

    De ha beleszarsz, plusz még az ellen is felszívja magát ellened, akkor ez van mint most…

   • Rammschein

    ezek is mindig ellenünk szívják fel magunkat, egy MU ellen miért nem lehet??

   • Lavid Duiz

    Szerintem, ha pár meccsel korábban játszunk velük, akkor mi is verjük őket. (Ahogy már írtam korábban, most ért be Hodgson munkája.)

   • Lavid Duiz

    És azért olyan is volt már pár szezonnal ezelőtt, hogy a Stoke otthon mindegyik nagy riválisunkat szívatta, mi meg simán nyertünk ellenük. 🙂

   • Hazard

    “Simán nyertünk.” :DDDD

    Meccset láttad?

   • Lavid Duiz

    Veszélyben volt a győzelmünk? Nem.

   • Hazard

    Egy semmitmondó játékkal és a Stoke hathatós segítségével nyertünk.

   • laciiii

    mert a MU elpicsázza őket, mint a szart:D

  • Lavid Duiz

   Sőt, hozzá teszem, szerintem, Conte is így van vele.

  • Hazard

   Azzal se sokra megyünk, mert a végső győzelemre nem sok esélyünk lesz. A jóllakottság elkerülésére egy jól bevált módszer a vérfrissítés…

   • Lavid Duiz

    Igazad van, meg hát ennyi fizetéssel ne legyen jóllakott!!

 • trueblue05

  Minden sorozat megszakad egyszer, még a CP-jé is. Ezennel megkongatom a vészharangot. Be is fejeztem, megyek inni, szevasztok.

  • Hazard

   Nálam már régóta konganak. Hangosan és szüntelenül.

 • Endy919

  Nagyon hiányzik Morata , nagyon hiányzik Kanté. Ráadásul ma szerintem Azpi volt a leggyengébb hátul.

 • lamps8

  majd jövőre Allegrivel

  • Endy919

   neeem.jövőre elhozunk vmi AVB féle wonder edzőt ,(pl Tuchel) az repül december közepén , a szezon hatralévő részére jön Hiddink és Allegri csak utána jön .

   • Lavid Duiz

    Az azért látszik, hogy Abra nem akarja (nem tudja?) felvenni a költekezési versenyt a riválisokkal (MU, Man City, Barca, Real,PSG, stb.), így viszont leszakadozunk tőlük. Jönnek olcsóbb és olcsóbb játékosok, meg olcsóbb és olcsóbb edzők. (Ha már így időben ennyire előre szaladtunk. 🙂 )

   • kormolar

    jaja…vége annak a szép időnek, amikor 40misiért vettél egy Hazard-t….ma már egy akkori Hazard szint 100millio(pl Dembele)

   • laciiii

    majd Mou vissza

   • laciiii

    mou?:))

   • Endy919

    akkor másfél évig nem néznék focit. addig csak eltakarodna.

 • Hazard

  Kezd elegem lenni Conte-ból és a klubból. Utóbbi nem erősíti meg a keretet, előbbi meg a szerény helyzetből sem hozza ki a maximumot. Williant hétről hétre játszatja holott botrányos, amit művel. Musonda ma beszállt és jól teljesített, de erre is fél évszázadot kellett várni. Christensen-nek játszania kéne minden meccsen, ő is erősen koptatja a padon Cahill helyett. A city elleni meccset Conte cseszte el és most is voltak érthetetlen cseréi.

  Morata Hazard (és Fabre) tud valamit hozzátenni elől. Ez édeskevés. Fabre fél ember, támadni nagyon tud, de ugyanennyire nem tud védekezni. Nem lehet ilyen kevés embertől várni a csodát. Persze, hogy az egyik a nyáron sérült meg, a másik meg most. A támadásunknak ezennel vége. Meglepő módon egy szöglet után lőttünk gólt. Kante-tól nem várhatjuk a gólokat, Baka-tól sem, Moses-tól sem (tőle még a jó beadásokat sem) és lehetne még sorolni napestig. 2. számú csatárunkat nem is vesszük emberszámba.

  Nincs jövőkép. A city most épít egy dinasztiát, ami már most sikeresnek látszik. Mi lesz ha beérnek a fiatalok és jobban megérti az edző filozófiáját? Még bele gondolni is rossz. Mi meg állandóan ezzel a negatív, unalmas védekező focival jövünk. Miért nem nevezünk ki egy támadóbb szellemű edzőt? Miért nem tudunk úgy játszani, mint a City vagy a Napoli? Utóbbi azt hiszem 70 milliós kezdő 11-el játszik így. Ha már spórolni akarunk ugye… Meg lehet azt is csinálni, csak egy olyan edző kell hozzá.
  Amikor azt mondom, hogy a fél csapatot le kéne cserélni az nem túlzás. emlékezzetek csak, hogy Pep anno mikor hírbe hozták velünk azt nyilatkozta, hogy 10 új ember kellene ide. Igaza volt már akkor is.

  Nem építünk be fiatalokat holott sikert sikerrel halmoznak és rengeteg pénzt öl bele Abra. Ha semmibe vesszük őket, akkor minek dobunk ki ennyi pénzt? Miért küldjük el RLC-t, miért nem használjunk Musonda-t. Van egy nagyon tehetséges 16 éves fiatal is kétlem, hogy hallani fogunk róla bármit is.

  Nem tudunk/akarunk igazolni egy normális wingback-et. Címvédőként neki megyünk ilyen wingback-ekkel? EZ MICSODA? Miféle tervezés ez? Papírvékonyságú a keret és persze csőstül jön a baj, mindenki lesérül.

  https://uploads.disquscdn.com/images/7f547b7925687a8d8b3e645fe684b4bd55f0cdd8aaedbecb972e4ef52d14168b.jpg

  • ktomi93

   Öööö a drog rossz?

   • komolyan végigolvastad? ez egészen bravúros, a mai nap legmerészebb húzása.

   • ktomi93

    nem bírtam, elnézést kérek 😀

   • Endy919

    Én már csak azért is . Igazi élmény volt 😀 hamar előjött a Conte out 😀

   • Hazard

    Mivel nem értesz egyet?

    Most, hogy elmúlt a drog hatása azt látom, 8 meccs után 9 pont a hátrányunk címvédőként. Nálad is annyi?

    Burnley zakó, 4rsenaL elleni vereséggel felérő döntetlen otthon, vereség a citytől szintén otthon, ma meg a Palace-tól(!!!). Ha mindezek ellenére te optimista vagy akkor nem tudom kettőnk közül ki használ és mit…. A csirkék ellen nyertünk egyedül akkor is szerencsésen és érdemtelenül. Te jössz.

   • Hazard

    Na, nem írod? Várnám a véleményedet. Vagy esetleg nincs és csak lefikáztad az enyémet? Ezt még feltételezni sem merem. Hol vannak a te érveid? Cáfold meg az enyéimet.

   • ktomi93

    Ez azért van mert az egész pont teljesen ellentétes, ami azt jelenteni hogy egy a tiédhez hasonló hosszúságú hozzászólást kellene idetennem amihez sem kedvem, sem időm nincs.

   • Hazard

    Akkor jó. Elég az egymondatos fikázás is. Arra úgy látszik volt időd. 😀

   • ktomi93

    Igen.
    egy mondtad < "regény"

   • Hazard

    Csak az hülyén néz ki, hogy valakit lehülyézel és arra nincs időd/kedved, hogy megmagyarázd, megindokold, hogy miért, de te tudod. Érdekes módon nem te vagy az első, aki nem ért egyet velem, de mikor mondom, hogy akkor mondja a véleményét, azt nem írja…

  • Rammschein

   tl;dr… 😀 ha kezd eleged lenni a klubból… talán… nem ennek kéne szurkolni?

   • Hazard

    Jó ötlet! Csapatot kéne váltani. Valami ötlet?

    Viccet félre téve irgalmatlanul ostoba vagy, ha ezt komolyan gondoltad.

  • kasata91

   Első mondat után görgettem is tovább. Legközelebb nem hibázok ennyit sem.

   • Hazard

    Saját hibáiból tanul az ember.

 • Leszakadtunk a 4. helytől.

  • trueblue05

   úgy fest idén meg kell majd küzdenünk érte

 • kormolar

  Watford Bl helyen…xDDDDDD Silva jól nyomja

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com