Blog bejegyzés

Országos kettes

Végre megkapjuk, amire vártunk! Visszatér az életünkbe az angol bajnokság, benne a Chelsea, ráadásul egy olyan meccsel, ami már első blikkre is a könnyen hozhatóak közé tartozik. Kijárt már ez nekünk, úgyhogy remélhetőleg megkezdjük a felzárkózást. Kedvcsináló alább.

 

 

 

Ha a szezonunk eddig abszolvált részét szemlézzük, akkor örömre és bánatra egyaránt lehet okunk. Várakozáson felül állunk a BL csoportunkban, hiba nélkül jönnek a pontok az idegenbeli bajnokikon, továbbá megtaláltuk Diego Costa utódját (szerencsére csak a gólok termelésében), ugyanakkor sok a sérülés, az eltiltás és a bukott pont a rangadókon. Előbbieket valahogy az élet természetes rendjének szoktuk tekinteni, utóbbiak viszont okoznak azért bosszússágot.

Mivel az összkép vegyes, csak örülni nem tudunk és csak bosszankodni sem szabad. A második vereség tavaly már a hatodik fordulóra összejött, ráadásul akkor gyors egymásutánban kaptunk ki a Liverpooltól és az Arsenaltól. És bizony a háromgólos, kilátástalan vereség után állt a bál, ehhez képest Conte megindította emlékezetes hadjáratát. Az idei helyzet két dolog miatt más. Egyrészt a két manchesteri csapat olyannyira megerősödött, hogy nem lesz elég csak nekünk gyűjtögetnünk a pontokat, tőlük is kellenek majd a botlások. A tavalyi 93 pontos finisünk PL-léptékkel mérve is tekintélyt parancsoló, de az a prognózisom, hogy idén is hasonlóan gazdag terméssel ül majd föl valaki a trónra, márpedig nem táltosodunk meg idén is hamarosan, akkor külső szemlélőkké leszünk. Másrészt idén utolért minket két frász: a már egy bekezdéssel feljebb megénekelt sérülés-eltiltás tandem. Eleve elég szűkös a keret, ehhez képest már három játékos összesen hét meccsre esett ki pusztán a piros lapok következményeként – ehhez jönnek hozzá az emberhátrányos percek. Ha pedig ez nem lenne elég, egymásnak adják a pacsit a srácok az orvosi szobában: most, hogy Hazard felépült, kidőlt Kanté és Morata. Az, hogy a röhejesen nagy pénzért idehozott Drinkwatert nem láttuk még, a kisebb gond ahhoz képest, hogy a húzóembereinkre alig tudunk számítani.

Égető szükség van még pár győztes gólra

Mindezek tükrében felüdülés ránézni az októberi naptárra. Ma megyünk az eddig világtalan Palace-hoz, de a MU elleni novemberi derbi előtt a Watford és a Bournemouth ellen játszunk még bajnokikat. Engedjük meg magunknak azt a nagyképűséget, hogy kilenc ponttal számolunk: ha ez összejön, akkor a 7-1-2 és az érte járó 22 pont már nem lesz olyan rémes 10 forduló után. Reményeink szerint eközben a Pepék és Joséék is botlanak (a MU a Poollal és Tottenhammel is meccsel a közeljövőben, a City esetében nem közeleg komoly próbatétel).

És hogy a jelenre térjünk: rég volt már ennyire egyesélyesnek tűnő idegenbeli meccsünk. A Palace pont és rúgott gól nélkül áll hét forduló után, amit iszonyat fura volt leírni, pedig hát tényleg ez a helyzet. Valami nagyon elromlott Dél-Londonban, mert ez egy középmezőnybe predesztinált keret. A tény pedig, hogy a 70 éves Roy Hodgsonnal pótolták a rútul megbukó Frank de Boert jól jelzi, mennyire keményen dolgoznak saját sorsuk rontásán. Csak emlékeztetőül: Fergie csak pár évvel volt idősebb, mikor letette a lantot, pedig ott erősen más volt a sikeresség és a munkabírás léptéke; de a 67 éves, egykoron zseniális futballfilozófus Wengert is rendszeresen illetik azzal a váddal, hogy már képtelen lereagálni a futballvilág irányváltásait. A volt szövetségi kapitánynak hozzájuk képest semmi oka a múltba révedni, angliai tekintélye a nem túl magas szintről is tovább csappant a válogatott blama miatt, szóval tényleg rejtély, kinek jó ez.

Tavalyi győztes gólunk a Selhurst Parkból

Nekünk persze jó lehet, ha beállunk a sorba és kapott gól nélkül verjük őket. Más se hiányozna, mint hogy pont mi legyünk azok a szerencsétlenek, akiknek beletörik a bicskájuk ebbe a negatív rekordokat ostromló bagázsba, úgyhogy válogatott szünet ide, hiányzó kulcsemberek oda, ezt be kell húzni. Ha Sp*rs-Leicester-Stoke trió nem okozott gondot, akkor a Palace-nak sem szabad, hiába a „minden sorozat megszakad egyszer” című életbölcsesség és futballközhely. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • http://www.skysports.com/football/news/11679/11086158/kevin-de-bruynes-agent-wants-man-city-deal-similar-to-neymars-at-psg

  van, aki nem nyugszik 🙂 mondjuk a jelenlegi formája épp indokolhatja ezt, kíváncsi leszek, végül ki és mennyit ad meg neki. Biztos lesz improved contract a City részéről is, meg, gondolom Real-Barca. Josét nem hiszem, no meg mi sem fogunk ilyesmibe belemenni. Ha viszont KdB-nek is a PSG adja meg, amit kér, az valami egészen új helyzetet teremthet a futball-bizniszben.

 • Endy919

  Aha. csodálkoztam , hogy senki nem kommentel az új poszt alá ..az nem is blog poszt volt 😀

  Akkor ide is : a kicsik 2014 óta ma először kaptak ki az U BL-ben. Kár érte , sok helyzetet kihagtak a végén. Illetve Sterling és Ampadu(CB volt , és amit láttam , nagyon okosan és éretten játszott) is kezdtek , tehát nem lesznek ma ott a padon.

 • WudigessBoi

  Lesz beharang egy órán belül kábé, addig tartsatok ki:)

 • Másnak is lehalt az oldal?

  • Persze lehet jobb is

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Lehet jobb pihenni egyet és holnap tisztafejjel kommentelni, igaz holnapra se javul nálam a meccs megítélése.

  • Mindenkinek lehalt sajna, ideiglenesen szétszóródtunk a britanniára meg az nst-re.

   • NST? az még létezik?

   • Még igen, bár content már nincs, inkább csak a szurkolói diskurzusok széleskörű helye

  • Rammschein

   le. :S

 • kormolar

  a meccsről annyit, h Contenak lesz dolga a védelemmel(középpályástul,védőstül mindenestül) mert átjáróház az egész…egy olaszhoz méltatlan ez a védelem

 • Rammschein

  kicsit csalódott vagyok, de alapvetően fair eredmény ez az X… Conte cseréit konkrétan nem értettem tegnap…

  • kormolar

   Luiz szerintem nem bírt volna középpályán 1 meccset azért cserélte le( + alapvetően vele is átjáróház volt a középpálya…Rüdiger becserélése meg jót tett a csapatnak szerintem…Hazard csere kicsit meglepett, mert az egyik legjobb volt…)alapvetően a 2-0 vezetés is iszonyat csalóka volt annak tudatában, h hátul nagyon instabilak voltunk és Courtois tartott minket előnyben…azt nem értettem h Fabre és Bakayoko miért rohangált annyira előre toltan mert mögöttük hatalmas területek voltak…+ idegesítő h ha valaki megindult egyszerűen nem tudtunk vele mit kezdeni…simán tudta 1-1 Roma játékos métereken keresztül vezetni a labdát h lefaultoltuk volna őket…+ otthon égetett minket a Roma szurkolótábor( szurkolóknak mínusz pont)….

  • elmondhatatlanul csalódott vagyok, annak ellenére, hogy a meccs alapján fair az X. 2-0-ról otthon egy ilyen meltdown bazzeg, hát erre szavak sincsenek, Conte cseréi meg, a végre formát mutató és duplázó Hazard helyére mostani Willt állítani… hallottam egyemberként felsóhajtani a teljes Chelsea szurkolóközösséget döbbenetében. Willnek most sikerült addig süllyednie, hogy kb egy értelmes labdaérintése nem volt. Nem is értettem. Conte fel merte tolni 3-5-2-ben a csapatot, ami kb a legjobban illett a rendelkezésre álló kerethez, működött is, elvégre 2-0-ra mentünk, majd 2-1-nél elkezdte lebontani. A DL Pedro cserének még lett is volna értelme, kb 10-15 perccel később, viszont az addig sem túl stabil csapatot úgy megzavarta és felborította, hogy rossz volt nézni. Nem ettől szedtük be a másodikat, de attól még így volt.

   Akik miatt kifejezetten csalódott vagyok, az Will, és Azpi. Előbbinek vegyen valaki egy krvát, aki helyreteszi, Ápinak meg keverjen le valaki egyet, mert ez már nem fasza így. Akit Kolarov(!) így megkerül, annak a padon a helye egy ideig…

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com