Blog bejegyzés

Országos egyes

Szombaton a liga egyik leggyengébb csapata ellen folytathatjuk hibátlan szezonkezdetünket. A válogatott szüneteket követő meccsek sosem egyszerűek, ám a Cardiffnál ideálisabb ellenfelet nem is kívánhattunk volna.

Elégedetten figyelhettük az elmúlt másfél hét eredményeit, hiszen játékosaink többsége olyan formában folytatta hazája válogatottjában, ahogy a bajnokságban abbahagyta. Hazard két meccsen két góllal segítette Belgiumot (külön öröm, hogy Skócia ellen Michy is duplázni tudott), Giroud megtörte az egész világbajnokságon átívelő gólcsendjét, Alonso, Ampadu és Emerson pedig végre tétmérkőzésen is bemutatkozhatott saját nemzeti tizenegyében. Egyedül Kovacic érkezhetett vissza igazán keserű szájízzel, hiszen amíg mi Görögországgal birkóztunk a Groupamában, addig ő és a vb-döntős horvát válogatott történelmi vereséget szenvedett el a spanyolok ellen.

Sajnos nem mindenki tért vissza tökéletes állapotban. Olasz védőpárosunk mindkét tagja betegséggel küszködik, Loftus-Cheek pedig egy kisebb sérülést szedett össze, aminek következtében néhány hétig harcképtelen lehet. Jó hír viszont, hogy Fabregas az utóbbi néhány napban már teljes értékű edzésmunkát végzett, és bár Sarri szerint még nincs tökéletes állapotban, a kispadra már végre leülhet a spanyol irányító.

2013-ban Hazard duplázni tudott a Cardiff ellen

Szombati ellenfelünk egyelőre nem igazolta, hogy valóban készen állnának a Premier League által nyújtott kihívásra. Négy fordulót követően nyeretlenek, eddig csak két, emberelőnyben kiszenvedett 0-0-nak örülhettek az újoncok, első góljukra is a legutóbbi, Arsenal elleni vereségig kellett várjanak. Babonásabb szurkolóink fellélegezhettek a gólcsend megtörésénél, hiszen emlékezhetünk, hogy legutóbb miként sült el, amikor gólképtelen csapattal találkoztunk a Crystal Palace ellenében.

Érdekesség, hogy tavasztól lehet jobban oda fogunk figyelni a Cardiff egyébként csak mérsékelten szórakoztató meccseire. Neil Warnock ugyanis megerősítette, hogy szívesen tudná Ethan Ampadut soraik között, akinek múlt heti, Írország elleni teljesítményére méltán kapták fel sokan a fejüket. Sarri többször is lenyilatkozta, hogy sokra tartja a fiatal védőt és lehetőséget kíván adni neki, de egy első osztályú kölcsönt talán érdemes lenne megfontolni.

Tavasztól talán rendszeres játéklehetőséghez juthat a PL-ben

Gyenge formájuk és a keretek nyilvánvaló kvalitásbeli különbsége mellett a statisztika sem kedvez a vendégeknek: a legutóbbi 51, újoncok ellen hazai pályán megvívott találkozóból mindössze egyet veszítettünk el, a Cardiffot pedig az utolsó 12-ből 10 alkalommal is legyűrtük a bajnokságban. Nincs mese, a délutáni találkozón egyedül a győzelem elfogadható, ami most különösen sokat érhet, hiszen mire pályára lépünk, a Spurs-Liverpool páros valamelyik tagja már biztosan pontot veszített a forduló nyitómeccsén. Este ráadásul a Watford a Manchester Unitedet fogadja, szóval reális esély van arra, hogy öt kör után tisztán, pontelőnnyel vezessük a tabellát, ami ha sokat még nem is jelent, mindenképp jól nézne ki. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com