Blog bejegyzés

Múlt, jelen, jövő

Egészen különleges meccs vár ránk este a Ligakupában: klubunk valaha volt egyik legjobb játékosa tér vissza a Stamfordra, hogy többek között saját fiatal tehetségeink segítségével próbáljon egy újabb komoly skalpot gyűjteni edzői karrierje első hónapjaiban.

 

 

Hibátlan hetet zártunk vasárnap a Turf Mooron, főként angol középpályásainknak köszönhetően. RLC hétközi, első felnőtt tripláját a Burnley ellen egy újabb góllal fejelte meg, de a hétvége igazi hőse az a Barkley volt, aki októberi teljesítményével (3 gól, 3 assziszt) nem csak a kezdőbe játszotta be magát, de jó eséllyel pályázhat a PL hónap játékosa címre is. Hazard távollétében még inkább felértékelődik hétvégi eredményünk, hiszen hiába kellett a bajnoki szezonban először az egész meccsen nélkülöznünk legjobbunkat, a csapat játékán többnyire ez nem, vagy csak alig volt észrevehető.

A Derbynek sem kell szégyenkezni jelenlegi formájuk miatt: Lampardék több mint egy hónapja veretlenek, a táblázaton pedig a még play-off részvételt érő hatodik helyen állnak. Ami számunkra szívderítő, hogy ebből a menetelésből két kölcsönjátékosunk, Mason Mount és Fikayo Tomori is alaposan kiveszi a részét. A mezőnyjátékosok közül egyedül a tapasztalt középhátvéd, Richard Keogh töltött náluk több
percet pályán a bajnokságban, őt közvetlenül követi a két fiatal. Mivel a szokásos gyakorlattal ellentétben engedélyeztük, hogy játékosaink szerepeljenek ellenünk, testközelből vehetjük szemügyre, miként fejlődnek a Championshipben. Kiváltképp Mount számára lesz nagy teszt a mai, miután Zola elárulta, hogy a loan army nyári kiértékelésénél az elsők között került terítékre a Vitesseben nyújtott teljesítménye. Korábbi játékosunk első benyomása alapján a felnőtt keretnél számolt volna vele az idei szezonban, csak későbbi egyeztetések után döntött a stáb az újabb kölcsön mellett.

Nem Lampard lesz az egyetlen a technikai zónában, aki érzelemdús találkozóra számíthat. Frank segítője az a Jody Morris, aki anno saját nevelésként már 17 évesen bemutatkozhatott a bajnokságban, ezzel a legfiatalabb Chelsea-játékossá válva a PL-ben, az elmúlt években pedig az U18-as csapat edzőjeként nyert meg minden elérhető trófeát.

A másodosztályú ellenfélre való tekintettel erősen felforgatott kezdőre számíthatunk Sarritól. A tegnapi sajtótájékoztatón kiderült, hogy bár Eden a Palace ellen már minden bizonnyal játszhat, ma még nem bevethető, ahogy a gyomorbántalmakkal küzdő Pedro sem (felkészül Hudson-Odoi?), Giroud szereplése pedig szintén kérdéses. Visszatérőnk is van, Ampadu már teljes értékű edzésmunkát végez és Zola elmondása szerint játékra alkalmas állapotban van.

Személy szerint rég vártam annyira Ligakupa-meccset mint a mostanit, felemelő élmény lesz elsősorban Lampardot ismételten a Stamford Bridge-en látni. Persze nem lehetünk túl jó házigazdák, minden szép emlék ellenére a továbbjutás kötelező, de reméljük, hogy mind klublegendáink, mind fiataljaink nagyszerű fogadtatásban részesülnek, mi pedig egy jó találkozót láthatunk majd. KTBFFH!

Mindketten hazatérnek

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com