Blog bejegyzés

Mire mehetnénk 73-mal?

arsenal-chelseaSok használható gondolat nem jutott eszembe a holnap elé, így kénytelen voltam valami figyelemfelkeltő címmel indítani, hogy legalább néhányan rákattoljanak a posztra, meg talán még el is olvassák, ne csak ez legyen az újabb cucc, ami alá lehet önteni a véleménygörgeteget.

A legutóbbi posztom kitolása után nemsokkal ugyanis megtréfált a gépi világ, és kivetett magából a XXI. század: tönkremenődött itthon a router, ami a tv-t és az internetet szolgáltatja, a hazai javítóipar pedig nem egy kifejezetten idegbeteg kapkodógépezet, így szerdáig vagy meddig itt voltam tv és net nélkül, árván, keleten ragyogott a tarka szivárvány, a héten meg sok minden volt, így kb semmi időm nem jutott a Chelseare, sem olvasni róla, sem pótolni az Everton ellenit, max ránézni a terjengő szarkupacra, amit néhányan téli átigazolási időszaki híreknek neveznek, no meg időnként a kommentekre, de hát ezekre meg jobb lett volna az idegrendszeremnek, ha még ezekre sem jut idő.

Időről időre rá kell ébrednem, mint valami hülye gyereknek, hogy a kétszer ugyanabba a folyóba simán bele lehet lépni, és mindannyiszor meg lehet lepődni rajta, hogy jé bazzeg, ez meg itt egy kib*szott folyó… persze már önmagában a csapat kapcsán is igen eltérő véleményeket alkotunk itt sokan, de igazán akkor ütköznek ki és meg a vélemények, ha eljő az átigazolódási idő. Szép kis olvasztótégely ez az LR, bár hála égnek sikerül tartanunk egy relatív kultúrszínvonalat, ami már önmagában azért is siker szerintem, mert olvasva a kommentokat gyakran érzi az ember, hogy a másik ugyancsak szívesen küldené el az anyjába, de mégsem teszi, vagy ha mégis, akkor is úriember módjára.

Nem tagadom, az előttem elterülő véleményhalmazok kapcsán engem is elfog néha az inger, hogy a trikót magamon széttépve, fékevesztett állatként keljek ki magamból, mert amúgy intelligensnek tűnő emberek, akik az év 330-340 napján képesek értelmes gondolatokra és vitákra, képesek leírni számomra olyan szinten fatálisan banális baromságokat, hogy könnyezve verem a fejem az asztalba, és vérbenforgó szemekkel karmolom a tapétát a falról. Node, az úr a pokolban is úr, szokták volt mondani, és büszkén mondom, hogy hála égnek az indulatok fékentartásában elég jól teljesít a blog, mindenestül. Taps.

Hasonló érzésekre pedig jelenleg fokozottan vagyunk kitéve. Elvégre, a többség nemcsak, hogy nincs hozzászokva ahhoz, amit most lát a Chelseatől, de még csak soha szurkolósága során nem is láthatott ilyeneket. A csapat, a szeretett, a rajongott, a LEGJOBB, úgy odacövekelte magát a 14. helyhez, mintha tényleg élvezné a helyzetet, mi több, hogy a szürrealitást tovább fokozzuk, egy olyan Arsenal-Chelsea következik a 23. fordulóban, ahol nemcsak, hogy a Chelsea pontban közelebb áll a tökutolsó Villához, mint az őt vendégül látó Wengerjugendhez, de a háromesélyes mérkőzést nem a Chelsea várja pozitív előjelekkel.

Azt írtam, hogy a meccs háromesélyes, mert valóban úgy vélem, hogy az. Ugyanúgy nem lepődnék meg azon, ha simán kapunk ki egy négyessel, mintha egy Ázár triplával ütjük az Arsenalt az Emiratesben. A legnagyobb esély talán egy gólos döntetlenre van, de igen régen esett már meg az, ami most a tényvalóság: hogy az Arsenalnak nagyobb esélye van a bajnoki címre, mint nekünk győzni a vendégükként. Ha ez nem ok a káromkodásra, hát akkor nem tudom, mi az.

Mindig lehet találni egy pontot, ahol hasadék támad az idő halántékán, és a történelem ismétli önmagát. JT gólja az Everton ellen (97min53sec) jelenleg a PL időben legkésőbb szerzett találata a 2011-es abszolút rekord óta (98min14sec). Utóbbit Yakubu verte a Blackburn színeiben. Az eredmény 3-3 lett. Ki ellen? Wigan. Ki volt ott akkor az edző? Roberto Martinez… hátha el tudnánk követni ismét valami hasonlót. Hiddinkkel legutóbb egy, illetve inkább AZ igen emlékezetes Barca elleni BL kiesés utáni letargiánkban meccseltünk Arsenalékkal, akkor minden dühünket kiadva 4-1-re paskoltuk el az ágyúsok seggét.

Düh és frusztráció szerintem jelenleg sincs kevesebb sem a csapatban, sem a szurkolókban. Bár néhányán már eljutottak abba a fázisba, mikor egyszerűen csak legyintenek, hogy áhh, f*szom az egészbe, ennek az idénynek, ennek a csapatnak, és tetszőlegesen a saját bőnbako(ka)t előállítva reszeltek, legyen vége, jöjjön a nyár, aztán verjünk bele egy csomó pénzt, az majd megold mindent. Pesszimistábbak előkapják az ötéves tervet, ami alatt a csapat helyzetét az alsóházba vizionálják. Persze valahol vicces ez (és szándékosan nem írtam szánalmast, érezzük a törődést!) olyankor, amikor a tavaly épphogy nem kieső Leicester vezeti a bajnokságot, és jó 50%-kal több esélye van PL-t nyerni, mint a bajnoknak, akik meg ugye mi volnánk.

És ha már itt tartunk, a végére azért elárulom, hogy mi is az a cím ott fent az elején: mire mennénk 73-mal? Azaz, 73 ponttal. Merthogy, ennyi jelenleg a max, amivel zárhatjuk a PL-t, ha innentől fogva már csak győzni fogunk. Jelenleg a negyedik hely 17 pontra van tőlünk, ami azt jelenti, hogy az ott jelenlévő Spursnek a hátralévő 15 forduló alatt hatszor kell kikapnia, hogy előttük végezzünk. Ami persze önmagában még nem jelentene BL helyet, mindössze azt, hogy a jelenleg negyedik helyezett előtt végeznénk. Szóval, legyünk őszinték, időszerű elkezdeni szoktatni magunkat a gondolathoz, hogy a szezonra egyetlen célunk maradt a két kupalehetőségen kívül: a felsőházban végezni. Jelenleg még ehhez (értem ezalatt, hogy odaérjünk) is úgy kellene háromszor nyerni, hogy az előttünk álló négy csapat végig pontot sem szerez ugyanebben az időintervallumban. De tekintve, hogy a hollandussal eleddig az 5 PL meccse alatt 7 pontot szedtünk össze…

Mindenesetre, egy igazán vagány hajrával és a 73 pontunkkal már talán jók lehetnénk valamire. Az előző szezonban a végelszámolásnál ez elég volt a negyedik helyre, egy évvel korábban pedig az ötödikre. 12/13-ban ennyivel lett negyedik az Arsenal, míg a BL győztes szezonunkban a dobogóra is felállhattunk volna ennyi ponttal – persze az akkori 64-ünkkel csak a hatodikra voltunk jók – a 10/11-es szezonban pedig akár ezüstöt is ért volna a 73. Node… van-e bennünk 73 pont? Mindenesetre, jó kezdés lenne ehhez győzni, máris, holnap az Emiratesben. Vagy, ha más nem is, maradna egy kellemes emlékünk abból a szezonból is, amikor az Arsenal kétezer év után újfent bajnok lett, míg mi az alsóházban végeztünk, de legalább oda-vissza megcsináltuk őket.

 • Blue One

  Nem mintha számítana, hiszen a jelek szerint nem teszünk erőfeszítéseket a leigazolása érdekében…

  http://www.skysports.com/football/news/11669/10142778/alex-teixeira-informs-shakhtar-he-wants-to-join-liverpool

  • Rammschein

   pedig inkább ő, mint pato…. :S

   • Frenky54

    Elképzelhető, h nálunk csak második csatárként számítanának rá(és ezt meg is mondták neki) Costa mögött, Texi meg kezdeni akar.

  • myheartisblue

   Csalódáskeltő, mert az elején azt mondta hozzánk jönne. Itt kezd megnyilvánulni az a dolog, amit mondtam. Az igazolandó játékosok számára nem attraktív a Chelsea FC csapata.

   • Blue One

    Én már nem nagyon hiszek ezekben a nyilatkozatokban… Vagy Douglas Costa vagy ő mondta, hogy ide akar jönni, mert Mourinho kezei alatt szeretne játszani. Aztán Douglas azt nyilatkozta, hogy minket is visszautasított, hogy odamehessen…

 • Sir Idemitirjak

  Szezon assistja! Ha a fiatalokkal nem számolunk, akkor szerintem óriási vétel lenne.
  https://www.youtube.com/watch?v=YqwE2SgNm3c

 • lamps8

  BREAKING NEWS

  Chelsea midfielder Ramires is close to joining Chinese club Jiangsu Suning.

  • Sir Idemitirjak

   Hiányozni fog, ha nem is a jelenlegi teljesítménye miatt, de egyi igazi szeretni való figura volt, és sok sikert a továbbiakban a Camp Nou császárának!
   https://www.youtube.com/watch?v=R7FdqIthU0s

   • myheartisblue

    Nyugodjon le mindenki a pics@ba RAMIRES nem megy sehova! NEM MEHET SEHOVA! Értitek? ÉRTITEEEEEEEEEEEK?

   • Rammschein

    Heh, az ilyen helyzeteket azóta is rendre a kapusba vagy a stadionból kifele lőjük nagy százalékban….

   • Sir Idemitirjak

    Azért ilyen megoldást kevesen látnak meg az egész világon és még kevesebben tudják ezt végre is hajtani így. Egyszerűen zseniális, éppen ezért fájó és látványos a mélyrepülése.

  • kasata91

   Nagy fazon meg minden, de a 25 millió font az nagyobb fazon. 😀

 • Endy919

  Ha valóban elengedik Ramit , akor…ááá nem tudok erre mit mondani.

  Mindenképp a szezon csalódása lenne számomra.

  • myheartisblue

   Mourinho alatt minden OK. Játékidőt is kap és játszik is (noha csak az ő szintjén ami azért nem annyira rossz szerintem),csapathű, hajtós játékos erre most Hiddink nem csakhogy ignorálná, hanem el is adná, és ráadásul Kínába?! Egyszerűen nem áll össze a kép.

   • Rammschein

    Sokat szidtuk Ramit mindig, de azért ez nevetséges. Nem baj, majd hozunk a Barcából meg ki tudja honnan kiselejtezett playereket (pl.: Pedro, meg remélem nem Pato)… úgy kell nekünk… tapsvihar… mostanában rám jön a hányinger, a játékospolitikánk végett…

   • Sir Idemitirjak

    Minden tekintetben a leggyengébb KP-nk, egyszerűen nem Chelsea szint. Ahogy írtam is nagyon szerethető figura, de itt volt az ideje megválni tőle.

   • Blotunga

    Tény, hogy sok embernek a bögyében van és amellett ramaty szezont is fut. De vannak még akikre csak úgy rá lehetne húzni, hogy nem Chelsea szint, főleg egy ilyen ősz után…

   • Sir Idemitirjak

    De úgy ha a társak is gyenge szezont futnak, és így is kilóg látványosan lefele, azért nehéz megvédeni. Illetve már 2-3 éve tartja ezt a konstans gyenge szintet, pedig nem sokára tölti a 29-et, és nem mutatja jelét annak, hogy újra eléri azt a teljesítményt amit elötte. Szóval tartom magam hozzá, hogy ő már nem éri el a kivánt szintet, az hogy vannak mások is akik hullám völgybe vannak (Iva) és jelenleg ők sem, az nem kapcsolódik ahhoz, hogy az ő eladása főleg ilyen összeg mellett nagyszerű döntés.
    Márcsak Pedro az akinek még ennyi keresnivalója sincs a Bridgen.

   • Blotunga

    Annyira látványosan nem lóg ki lefele, csak még játéklehetőséget sem kap, míg mások igen… Jó pénzért meg biztos megérné eladni, de eredmények szempontjából nem leszünk semmivel sem közelebb a célhoz. Max abban az esetben ha nem töltelékkel pótoljuk. Gondolok itt az ilyen olasz bajnokságos epizódszereplőkre, vagy a csodakölcsönök netovábbjára, akik egy meccset sem tudnak szívvel végigtolni mert nekik olyan nincs(és még a tüdőről nem is beszéltem!)! Vagy minőségi ember kell a helyére, vagy tényleg tehetséges fiatal jusson közelebb ezáltal a kezdőhöz.

   • myheartisblue

    A statisztika nemrossz, ámbár ha megnézzük mennyi percet játszott Rami, a hasonlítottakhoz, akkor egyértelmű, hogy miért is ilyen gyérek azok a számok.

 • Blue One

  Ramires-es hír engem is meglep. Mikor először hallottam, hogy Kína, akkor azt gondoltam, hogy egy nagyon nagy kacsa. Most, hogy a Skysports is lehozta ráadásul saját forrásaira hivatkozva, így már sokkal komolyabb a dolog… Én is sajnálnám SB_ről Kínába? Pfff. Nem akarna máshova menni?

  • myheartisblue

   Pedig még a Juve vitte volna anno, de arra csak mi fáztunk volna rá pénzbelileg az egyszer bizonyos. Amúgy nekem azért fura a dolog, mert Ramires nem akkora név mint Drogba vagy más ikon akit szívesen látnak Kínában vagy USA-ban…

  • Sir Idemitirjak

   Néger Saitama is odament az SB-ről, óriási pénzek vannak ott, és még mindig jobb, mintha riválishoz ment volna.

   • Blue One

    Tudom, hogy van pénzt, de én a sportszakmai oldalról közelítem meg. A világ legerősebb bajnokságában játszó egyik legjobb csapat tagja ( igaz nem játszik) és inkább elmegy Kínába? Nem tudom felfogni. Mert ha elmegy most egy másik európai csapatba és onnan menne el 2-3 év múlva azt mondanám, hogy oké. Nah de így?! Ő egy válogatott játékos. 2 év múlva VB, nem akar menni rá?!?!

   • Rammschein

    Fene se tudja, a mai világban a pénz néha annyira motiválhatja az embert, hogy simán kinézem, hogy játszik Kínában pár évet… hazamegy brazilba építtet egy villát medencével és sütteti a hasát… 😀

  • Minek, bezsebelt mindent. BL-győztes, kupagyőztes, bajnok. Szerintem bőven többet ért el, mint amennyit képességei alapján jósoltak volna neki. Nagyobb csapatban sehol nem játszana, kisebbe meg minek vegetáljon? Most elmegy csúcsfizuért haknizni, aztán szerintem még úgy is visszatér Brazíliába.

 • Blue One

  Egyébként érdekes, hogy eddig mindenki szidta Ramirest,és most hogy elmehet mindenki sajnálja. Azt hittem örömünnep lesz. Érdekes…

  • irónia

  • Rammschein

   Inkább választanék 10 Ramirest, mint 1 Pedrót. 😀
   Nekem igazából annyira nem fájó… az fog zavarni, ha a helyére majd találunk valami “jó” pótlást, amik mostanában olyan jól sikerültek. Már feltéve ha még akar egyáltalán hozzánk jönni valaki, és nem csak elmenni…

   • Blue One

    Mondanám, hogy akkor legalább RLC előre léphetne egyet a sorban, de majd valakit biztos hoznánk a helyére. Ha elmegy és én arra a Bologna-s gyerekre tippelnék.

   • Rammschein

    Na ez meg a másik, itt van RLC meg Kenedy például, ha megüresedik egy hely ők játszhatnának…be lehetne építeni őket, mint Zoumát (Cahill is jól el van tűnve…) egy frászt, majd jön egy Cuadrado meg Romeu, akik arra az egy dologra jók, hogy a helyet foglalják…

   • Blue One

    Romeu már nem ő már végleg a Soton-é 🙂

   • Rammschein

    csak egy példa volt a múltból… annak jó volt legalább nem? 😛

  • myheartisblue

   Aztán már hogy néz ki majd a ´négerottan Kínában?

   https://www.youtube.com/watch?v=wwWgf-RPBR4

   • Rammschein

    ez mi ez a mese? :DDDDD

  • Endy919

   Nekem az egyik kedvencem a keretből….nagyon felkúrta az agyamat ez a hír…

  • Rammschein

   Zenzo véleményére lennék még kíváncsi, mit ír, de úgy el van tűnve… :/

   • Endy919

    Ó mit írna…. végre teljesül az álma.

    Inkább azt katalán lófaszkát vinnék a csincsungok.

   • Rammschein

    Pödrót? 😀 Ja, na őt télleg vihetnék, minél messzebbre…

   • Blue One

    Szerintem Kínában ügyeket intéz… :DDD

   • Tuti o all a hatterben, beszivargott a kinaiakhoz Ramiro ugynoke kent, es eladta a gecibe 😀

   • Blue One

    Persze! Mi csak azt hisszük, hogy egy egyszerű kis szurkoló, aki ráadásul blogot is vezet. A valóság viszont teljesen más. Az egyik legbefolyásosabb ember a világon, akinek pár telefonjába kerül eladni a játékosokat. 😀

   • Sir Idemitirjak

    Illetve a Zenzo és Abramovics között csak 9 betű eltérés van, nem véletlen, lehet azért veszi annyiszor szájára a nevét, hogy senkinek se tűnjőn fel az álca!

  • Én nem bánom, h megy várjál 🙂 De tegyuk hozza, h kell is valaki aki jobb sokkal. Ugy nincs megoldva, h hoznak vmi felnotast szinten. De RLC atvehetne a helyet ugymond akar.

 • emazohun

  Egyébként szerintem nem kell izgulni a klub jövőjét illetően a rossz szezon miatt
  A játékoskeret ennél sokkal jobb,mint ami volt idén,még egy ilyen szezon nem lesz
  FFP alapján van pénz igazolni,még ha nem is Manchester United-i szinten,de viszonylag sokat el lehet verni a nyáron (habár szerintem nem fog kelleni)
  Ha fog távozni kulcsjátékos,nem két fillérért
  31 játékos van kölcsönben,ezt le lehet építeni bőven jelentős pénzügyi bevétellel(mégha nincsenek is most jelenleg olyan jó játékosok kölcsönben)
  És akkor még nem beszéltünk a kiváló akadémiáról,akik évek óta Európa legjobbjai között vannak
  Csak ugye lehetőséget kéne adni nekik

  • Blue One

   Valóban nem beszéltünk a kiváló akadémiánkról és sajnos nem is fogunk… 🙁 Ezzel az opcióval nem számolhatunk.

   • haha. sajnos igaz, de szomoru.. de igaz..de szomoru, najo off.

 • Zenzo, Ramires ugy nez ki hatatfordit neked a sok szidalmazas utan 😀
  http://chelseaseason.com/wp-content/uploads/2015/09/Ramires.jpeg

  • Endy919

   Ezért sohasem bocsájtok meg Zenzonak.

   Már sohasem láthatjuk a középpályán együtt Jogát(Rami) és Bonitot (Mikel)…

   • undertow25

    Szerintem nézd majd CSL-t, hátha nyáron tesz még egy szívességet Super Dan.

  • Blue One

   “Héé Zenzo, annyira azért ne örülj. Még visszajövök!”

   • Endy919

    Edzőnek !! 😀

 • kasata91

  Atsu megunta a hideget. Malagán tölti a tavaszt kölcsönben.

 • myheartisblue

  Azért Sophieka-nak nem csak a formája jó, de a humora is! 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=TNsRmwpkG-4

  • Rammschein

   instant subscribe asszem. :DDDDDD

   • myheartisblue

    Kirakja ő azt ne félj, nézz körül az Instáján vagy a Twitterjén…Persze én nem néztem, csak egy haverom mesélte! 😉

  • kasata91

   Hibátlan. 😀 (bár kishazánkban se tolták gyengén a fradi stadion lilára világítását)

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com