Blog bejegyzés

Mi lesz veled Super Frankie?

A döcögős szezonkezdetet egy álomszerű veretlenségi sorozat folytatta, majd az örömmámorból az ellenfelek visszarántottak minket a valóságba és egy rendkívül rossz szériának hála a bajnoki cím esetleges megnyerése helyett most újra az edzőkérdés a téma a csapat háza táján. Igazából ez nem újdonság mert már Lampard kinevezése óta is sokat beszéltünk az ő szerepéről, de most úgy tűnik hogy tényleg kezd fogyni a türelem. Az utóbbi időben egyre többet cikkeznek a lehetséges megoldásokról, így Avram Granttől kezdve Tuchelen át Allegriig már rengeteg lehetséges verzió is szárnyra kapott a médiában.

De térjünk vissza a jelenre, mert hiába inog az a pad, korántsem biztos hogy le fog esni róla Lampard. Láttunk már hasonló helyzetre példát ebben a szezonban mert néhány hónapja még Ole feje felett is ott lebegett Damoklész kardja, most meg a United vezeti a tabellát (igaz a City jobban áll vesztett pontok tekintetében). Bár az idei évet ott folytattuk ahol tavaly abbahagytuk, azaz nagyon simán kikaptunk a Covid miatt egy fél csapatnyi embert nélkülöző Citytől pedig meccs előtt még azt mondtuk hogy mikor verjük meg őket, ha most hazai pályán nem? Szerencsére azóta volt időnk és lehetőségünk is rendet tenni a fejekben, mert a következő ellenfél a sokadosztályú Morecambe volt az FA kupában ahol a mester nem úgy tartalékolt ahogy azt előzetesen várni lehetett, inkább önbizalomnövelő győzelem céljából több alapembert is a kezdőbe nevezett. Igazából sok oka egyébként sem volt a pihentetésre mivel a sűrű program után újra csak heti 1 mérkőzést kellett abszolválnunk. Sikerült is, bár én nagyobb arányú győzelemre számítottam, de a lényeg hogy a mélyponton lévő német duó mindkét tagja gólt szerzett. Werner speciel fél méterről az üres kapuba, de a gól az gól, neki meg duplán számít. Gondolhattuk volna hogy ezután pont jó ellenfél lesz a Fulham mert újoncként az előre predesztinált kieső helyek egyikén helyezkednek el, sima győzelmet vártunk. Igen ám, csak sokan azzal nem számoltak hogy Parker időben felismerte hogy a gödörből csak gyökeres változásokkal lehet kikecmeregni, így elővette ő is az utóbbi években egyre inkább teret nyerő 3 védős rendszert és ezáltal stabilizálta csapata védekezését ami a számokban is meglátszik, az utolsó 5 meccsükön 3 gólt kaptak ami a 3. legjobb a ligában, emellett ha nem is nyertek de egyszer sem kaptak ki. Ezért is szenvedtünk meg a vártnál jobban ellenük. Semmiképpen sem mondanám önbizalomnövelő győzelemnek a 10 ember ellen kiszenvedett mindössze 1 gólos sikert. Itt megjegyezném hogy sokak szerint értelmetlen lett volna formációt váltanunk december elején amikor az összes szélsőnk sérült volt. Nos itt van rá a bizonyíték hogy nem feltétlenül volt igazuk. Lampardból egyébként pont ezt hiányolom, hogy sokszor nem képes időben reagálni és nagyon mereven ragaszkodik a korábban bevált dolgokhoz még abban az esetben is ha láthatóan nem működnek. Mindenesetre ma meglátjuk hogy marad-e a jól megszokott taktika amivel a Fulham ellen sem voltunk valami meggyőzőek, vagy megpróbálunk valami újat.

Márpedig valamit ki kellene találni, mert egy jó formában lévő nagyon kiegyensúlyozott Leicester ellen kell letenni egy olyan performanszot amivel legalább egy döntetlent el tudunk csípni a King Powerben. Ráadásul Rodgers csapata pont az egyik legnagyobb riválisunk a BL indulásért folytatott versenyben ezért még nagyobb jelentősége lenne egy esetleges pontszerzésnek. Viszont a Rókák a tavalyi szezonhoz képest rengeteget javultak, például a top csapatok ellen gyűjtött pontok tekintetében. Az előző kiírásban az utóbbi évtizedben big six-be tartozó gárdák, azaz a City, Pool, United, Arsenal, Spurs és ellenünk lejátszott meccseket tekitve 12 összecsapáson 9 pontot szereztek, 10/21-es gólkülönbség mellett, addig idén már most 5 mérkőzés után több pontnál járnak mint tavaly összesen. Szám szerint 10 pontot szorgoskodtak össze, ami mellett a 10/7-es gólarányuk is elég imponáló. Velük ellentétben mi nem lehetünk büszkék erre a statisztikánkra, mert az eddigi 5 rangadónkon mindössze 2 pontot szereztünk és a gólkülönbségünk is negatív (2/8). Ezek alapján mondanom sem kell hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, a tavalyi döntetlent bármikor aláírnám. Annál is inkább mert egy az októberihez hasonló veretlenségi sorozat építéséhez bőven elég ha a maihoz hasonló nehéz meccseken 1 pontot elcsípünk valahogy és a gyengébb csapatokat megverjük. Ez esetben szinte biztos hogy előbb-utóbb megindulunk felfelé a tabellán és a sikerekkel kéz a kézben járó önbizalom is visszatér. Ha már az önbizalomnál tarunk meg kell jegyeznem hogy nem csak mi szenvedünk ilyen problémával, mert a Leicester ügyeletes gólgyárosa, Jamie Vardy december közepe óta látványosan megtorpant és 6 meccsen csak 1 gólt szerzett. Az ő gyengébb formájából viszont nem következett egyenes arányosan hogy csapata is hullámvölgybe kerüljön, mivel szerepét a szóban forgó 6 találkozón 4 gólt jegyző fiatal honfitársa, Harvey Barnes vette át. Rá emiatt fokozottan kell majd figyelnünk és reményeim szerint ez a feladat nem Azpira hárul majd, mivel a Fulham ellen gyakorlatilag egy pozitív dolgot tudunk a számlájára írni a rengeteg negatív mellett, mégpedig azt hogy őt kaszálta el Robinson piros lapot érően. James már szombaton a padra ülhetett, remélhetőleg van olyan állapotban hogy akár 90 percet is tudjon vállalni.

Lampard egyébként abban a kellemes helyzetben van hogy Kantén kívül mindenki bevethető, így már a kezdő összeállítása is nagy fejtörést okozhat neki. Talán célszerű lenne a felálláson is változtatni, főleg Kanté hiányában, mert ha Jorgi egyedül fog szűrni akkor a védelemre túl nagy nyomás fog nehezedni. Ha viszont nem ez nem történne meg akkor legalább azt remélem hogy a szokásos 4-3-3as formációba a legjobb formában lévő játékosokat nevezi az angol tréner. Gondolok itt Hudson-Odoi meggyőző teljesítményére, akinek nem tudom hogy mit kell produkálnia ahhoz hogy végre ott legyen a kezdő sípszónál a gyepen. Hetek óta rendre jól száll be a mérkőzésbe, lendületet hoz, képes váratlant húzni, jönnek tőle a cselek és a pontos beadások ami a többnyire elképzelés nélküli labdajáratásokkal teli játékba színt tud vinni. Idén 850 perc alatt 9 gólban vállalt részt, ami sokkal jobb Amerika Kapitány közel 1000 perc alatt termelt 2 kanadai pontjánál. Rajta kívül még ott van az idei szezonban a szurkolókat leginkább megosztó Timo Wernernek a szerepeltetése. A német mint korábban említettem pályafutása talán legnehezebb időszakát éli aminek csak a gólokkal vethet véget. Én viszont nem érzem azt hogy a Leicester elleni kőkemény és egyben nagyon fontos meccs lenne a legmegfelelőbb arra hogy őt megpróbáljuk valahogy felhozni. Már csak azért sem mert az előző forduló sokkal inkább megfelelt volna erre a célra és láttuk hogy mi történt abban a bő negyed órában amit kapott . A becserélésében nem volt sok köszönet, és ahelyett hogy elindult volna felfelé, még mélyebbre süllyedt a kabaréba illő megmozdulásaival. Konkrétan a Benny Hill Show zenéjével hitelesebb lett volna a közvetítés. Nekem az a véleményem hogy először a csapatnak kell visszatalálnia a helyes útra, majd ezután mikor már jobban elbír 1-1 gyengébb teljesítményt lehet próbálgatni a formán kívüli játékosokat is, de ekkor sem egyszerre mindet. Én személy szerint Giroud-t játszatnám aki fizikálisan bírni fogja a harcot a kőkemény Söyüncüékkel, meg tudja tartani a felívelt labdákat amivel akár lassítani is tudja a játékot, ezáltal nyugtatni a csapatot amikor erre lesz szükség. Emellett az összjátékban is nagyon jó és idén a megszokottól eltérően kifejezetten gólerős, minden sorozatot figyelembe véve szűk 700 perc alatt 9 gólnál jár.

A lényeg hogy csak akkor sikerülhet jó eredményt elérni ha minden játékos 100%-os erőbedobással és koncentrációval játszik a kezdő sípszótól egészen a lefújásig, reménykedjünk benne hogy a védelmünk állni fogja a sarat és esetleg egy szöglet vagy szabadrúgás után sikerül bevenni Schmeichel kapuját. Nyilván mint mindig most is titkon bízok benne hogy meglepetésre 3 pontot szerzünk, de már egy döntetlen esetén is maximálisan elégedett leszek. Mindenesetre ha nem sikerülne pontot szereznünk ma, akkor sem merülne fel bennem a mihamarabbi edzőváltás gondolata, abban az esetben viszont ha február közepéig sem lenne képes kihúzni a csapatot a gödörből, akkor leghamarabb az Atletico elleni BL meccs előtt meneszteném a vezetőség helyében. Remélhetőleg erre nem lesz szükség. Mindenkinek jó szurkolást kívánok, a mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor a Spíler 1-en lesz látható. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com