Blog bejegyzés

Mester és tanítványa

JMvsLVG_headA csalódások mérkőzése lesz a holnapi, meglássátok. Nincs új a nap alatt, és nem is lesz. Ez minden bizonnyal egy olyan mérkőzés lesz (ismét), amikor mindenki megtalálja majd a számára csalódáskeltést, efelől nincs szemernyi kétségem sem. De, legalább lesz miről beszélni a meccs után is, különben csak annyi állna 50 kommenten keresztül alant, hogy “navégre”.

Ettől azonban nem kell tartani, több okból sem, és ennek talán legkevésbé indoka a két csapat aktuális formája, elvégre rangadókon ez ugye másodlagos. Itt van viszont a mérkőzés dátuma, a PL véghajrája, itt van a helye, a Stamford, és a tétje. Egy győzelemmel lezárhatnánk a bajnoki versenyfutást a Manchester United számára, meg hát úgy nagyjából Manchester számára összességben, de a korlátoltkékek megtették azt a szívességet, hogy ha már mi nem tudtuk legyőzni őket egyszer sem, hát megtették ők maguk, és kiírták magukat a végjáték forgatókönyvéből.

José egykori mentora, Lui viszont nem érte be a statisztaszereppel, és csak addig kalapálta ezt a Unitedet, hogy a finisre fordulva mégiscsak kezükbe akadt az irányítást jelentő joystick a fasz helyett, amit eddig markolásztak. Így viszont előállt az a helyzet, hogy a United és az Arsenal az, aki még talán egy kicsit elhiszi, hogy van sansz ledolgozni a hátrányt, de többségében azért mind a két helyen bőven a seggüket verik a földhöz önmagában már attól a ténytől is, hogy tuti a BL hely, meg kinéz a második hely.

I’m not selling misery

Nem akarom senki örömét ésvagy reményét szertefoszlatni, hogy most aztán José és a vezényszavára összegyűlő barbársereg nekiront az ördögösöknek, aztán szétkapja őket, mint üzbég paraszt a tangóharmonikát. A naptári 2015-ös évben van Lajosék nem sok vereségre neveztek be, a bajnokságban meg még annyira sem, és az utóbbi időben meg ráadásul megjött az a szokásuk, hogy rangadókat reggeliznek, s bár az FA-Kupában még Wengerék valahogyan kiénekelték a továbbjutást a szájukból, a PL-ben viszont pár meccs alatt lerendezték a Spurst, a Poolt majd a városi riválist. José pedig pontosssan tudja, hogy itt egyetlen végkimenetel kizárt: a 3 pont a Unitednek, és 0 a Chelseanek. Az összes többi kimenetel ránk nézve pozitív, így hacsak holnap be nem szakad egy XN típusú univerzum a naprendszerbe, kialakítva ezzel valami Ibiza méretű feketelyukat London felett, ahol hirtelen mindenki elkezd pont ellenkezőképpen gondolkodni, mint ahogyan egyébként tenné, ez a mérkőzés akkora 1-1 lesz megint, mint amennyire Gál Lajos egy híd alatti goblinra hasonlít.

Ahhoz, hogy az univerzumfordító légköri jelenséget megkíséreljük magunk létrehozni, alapvetőleg nem sok kérdéskört kell körbejárni. Az egyik, a Chelsea bal, a United jobb oldala. Ami nekünk ott az Ápi-Matics-Ázár, a másik oldalon a Valencia-Fellaini-Mata. A mi részünket nem magyaráznám, azt viszont látni kell, hogy United utóbbi idei sikereinek a korábban sehová sem passzoló Valencia jobb-bekké konvertálása, good Fella futballra bírása, s mindez megtámogatva Matával megadta LvG-nek azt, amit a csilli-villi Falcao-Di Maria-RvP és egyéb orrnehéz United képtelen volt: a gólokat. Viszont, értelemszerűen ebből a sorból védekezni egyedül Fellaini lenne képes, ha a darabolást nevezhetjük annak. Valencia kezdetését ennek ellenére is biztosra veszem, viszont tekintve, hogy Ázárral áll majd szemben, az előrekolbászolásai ha mindent jól csinálunk, ezzel el is vannak intézve. A mikrofonfejű belgát viszont meg kell tudunk fogni, mert a City bukása is kb oda vezethető vissza, hogy Yaya képtelen volt ellátni a levédekezését. Mondanám, hogy José oda fogja akasztani Maticsot, oszt jónapot, de nem ám, nem gondolnám, hogy Mou beéri ennyivel, és gyalogsági ásó legyek, ha Zouma nem fog feltűnni a kezdőben. Sőt, hogy mondjak egy meredeket, simán úgy gondolom, hogy egy 4-3-3-nak álcázott 4-3-2-1-el fogunk felállni, ahol a védősor előtt a Zouma-Matics-Ramires trió járőrözik, Drogba és Ázár mellett pedig Willian fog állani – és ezzel kb azt is elárultam, hogy szerintem Oscar és Fabregas bizony a padon várja majd, hogy annyira égjen a ház, hogy José pályára merje dobni őket random a 60. perc után.

key-battles-chelsea-man-utd_3291190

Ezzel viszont kinyírnánk a legjobb lehetőségünket is egyben a meccs megnyerésére, mert hát ha valami, a ManU védekezése az nem lett jobb szemernyit sem azóta, hogy a Leicester ötöt vágott nekik. Mi viszont a sehányéves Drogbával, és az egyedüli szamurájként küzdő Ázárral nem fogjuk komolyan próbára tenni ezt a sort, Willian ugyanis elszórakozik majd Herrerával, Ivanovics pedig oda lesz láncolva a magára találó Young bal bokájára. Mondanám, hogy az elméleti sérülések a javunkra is húzhatnák a mérleg nyelvét, de nem mondom, mert ha mi ikszet akarunk, az X is lesz, ha a United 11 Mcnairel áll is fel. Jelenleg a győzelmünkre kb akkor látok esélyt, ha az alternatív univerzumunk képes lesz a szezon United-legjobbjából, De Geaból egy fakezű Minyonlét csinálni 1 meccs erejéig, és a tizenkét szögletünkből valahogy befejelünk kettőt. A másik oldalról viszont amennyire fogható volt adott ellenfél az eddigi rangadókon, és mi annyira nem tettünk ezért semmit, annyira van esély arra, hogy a tavalyihoz hasonlóan egy nagy öreg nyírja ki a pöcsköszörű Unitedet. Vagy, hát ha már úgyis az alternatív és lehetetlen univerzumokról van szó, merjünk álmodni nagyot: Ramires hat trick. És itt már majdnem elragadtattam magam annyira, hogy idebasszak egy szmájlit, de aztán jobb belátásra tértem. Aki akarja, úgyis tudja, hogy ott van, aki meg nem, az vegye komolyan nyugodtan.

Oké, szombat a hétfő, de olyan képet nem találtam

Oké, szombat a hétfő, de olyan képet nem találtam

Amíg viszont nekünk az itt és most adatott meg, időváltónk meg nincs, kénytelenek leszünk átélni a szülési fájdalmakat egy nagyszerű 90+ perc alatt, de szólok előre, nyugalom, a gyerek jól van, a kecske káposzta lett, nekünk pedig megmarad Luiékkal szemben a 8pont + 1 meccses előnyünk. Ez meg egy beszélgetés a holnapból:

– Mennyi dolog maradt meg a meccsből?

– Mennyi minden történt?

– Alig valami.

– Láttam a semmi felét.

A végére meg had idézzek egy klasszikust, segítségképpen mindenkinek a meccs utánra:

 • Zola

  olvasgatom ezeknek a bohócoknak blogját(stretfordend vagy mi a pöcs),mert ugye érdekel más véleménye is.baszki ezek tényleg elhiszik,hogy azért domináltak tegnap,mert ők annyira kurvára jók,hogy a stamfordon is gálameccset játszanak bármikor.pedig a tegnapi meccs szerintem a laikusnak is nyilvánvaló volt,a legjobban ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor becsajozol a discoban.egy rutinos csaj elhiteti veled,hogy te kezdeményezel és te találtad ki az egész megismerkedést,de közben ő már órákkal elötte eldöntötte,hogy veled fog kefélni hajnalban,nem mással.egész este téged téged manipulált,irányított,mégis azzal a tudattal mész haza egy kiadós ejakulálás után,hogy micsoda kibaszott nagy csajozó gép vagy,tökéletes dumával és tulajdonképpen egy ISTEN vagy.Pedig egy nagy lófaszt,kiválasztottak mint egy tenyészcsődört.

  • Én a rivális blogok közül egyedül a Spurs-oldalt vagyok hajlandó olvasni. Ők viszonylag kevesen vannak, de a színvonal magasan veri a MU/Arsenal brancsot. Igaz, néha befigyel WeirdHairLény Feri, de hát itt is volt hajráchelsea.

   • mohacsia

    Hülyék mindenhol vannak, de mondjuk az Arsenal blog az a legalja kategória kezdett lenni, mielőtt lehúzták a rolót.

   • Az Útwenger most is a legalját súrolja a blogoknak. Nekem a kedvencem még mindig az, amikor Mata nem hozzájuk ment, és az egyik érzelmileg rokkant kis otaku a klavit csapkodva elbőgött valami szemetet Mou-ról poszt címen. Annál már csak az FB-oldaluk tud mélyebbre fúrni.

   • myheartisblue

    Hát az FB oldaluk az már szinten aluli… Középen van egy egybetartó szardarab (akik verik a mellüket h. stílust teremtettek), akörül, pedig a forrongó fos. Bocsánat, de ezt csak így tudtam jellemezni. Felmegy oda az ember, mert szökőévente találsz egy jó és nem 100%-ig elvakult cikket. De 5 perc múlva, csak rázod a fejed és eljösz onnan mert teljesen habzó szájú csürhével van dolgod, akiknek az az elvük, hogy aki más csapat rossz. Gyűlölnek minket, a Pool-t, a United-o és a Spurst (jo őket jogosan). Egyedül ami dícséretre méltó az az, amit véghezvitt a kemény mag. A meccsnézések, a profi weboldal és annak továbbfejlesztése, és egyedi cuccok piacradobása. Gondolok itt a arra h. következő szintre léptek, és ez főként a jó színvonalon megszervezett közvetítések miatt lett.

   • mohacsia

    Megint megy a blogjuk? Én ott lemaradtam, hogy becsukták a bazárt.

   • Most felújítás alatt van papíron.

   • mohacsia

    Amúgy a vicc, hogy kb az egyik legjobb népsportos blog volt anno, tényleg igényes írásokkal, de folyamatosan csökkent a színvonal és a végére eljutottak oda, hogy vállalhatatlan lett az egész. Plusz rányomja a bélyegét, hogy nem lehet hozzászólni semmihez, mert rögtön valamelyik Nobel díjas elkezd vagdalkozni.

   • Anno a népsporton az angol blogok nagyon jók voltak (és persze a többi közül is akadt pár fasza), a csökkenő színvonal viszont a legtöbb esetben azzal magyarázható, hogy az eredeti, indító tagok már nem bírták idővel, ötlettel, cérnával, stb, és a legtöbb blognak ez esést, esetenként hányódást, néhányuknál halált (bezárást) jelentett.

    Mára igazán már egyik blog sem tudja azt a szintet hozni, amit az első cirka két évében. Itt az LR is, amit lassan két éve W-vel ketten viszünk, előtte kb fél évet pedig lényegében ő vitt egyedül. Nem mi lettünk rosszabbak, félreértés ne tessék 🙂 de a blog megérzi azért, hogy az akkori 6-7 aktív íróból ketten maradtunk. Máshol viszont az eredeti szerzőgárdából már mutatóba sem maradt senki, van, ahol sikerült minőségi pótlást találni, és van, ahol pedig felhígult a szakma..

    Sajnos az, amit a folyton növekvő és javuló NST megteremtett, majd ami a Népsport eszméjével és égisze alatt nagy rössel elindult, mára eléggé szétaszalódott. Ezt javarészt a körülmények tették azzá, ami lett, részben azzal, hogy a vezérek és szellemmi atyák jobb híján feladták a szélmalomharcot, és beálltak vissza a mókuskerékbe. A miértekről és a hogyanokról keveset tudok, így nem kárhoztatom őket. A banda pedig vezére nélkül szétszéledt, még maradtunk páran hírvivőnek, mi pedig csináljuk, ahogy tudjuk.

   • mohacsia

    Nálatok most szerintem elég nagy löketet adhatott, hogy varázsütésre elkezdtek az emberek kommentelni.

   • nehéz lenne tagadni, hogy nem gáz, hogy van egy kis élet a blogon, kicsit otthonosabbá teszi 🙂 bár a kommentek számnövekménye inkább csevegő, a posztokkal továbbra is ugyanannyi foglalkozik kb. A komolyabb növekedést pedig a meccsek alatti diskurzusok húzzák fel, ami nem gond, csak úgy mondom 🙂

    Löketet viszont csak egy ló ad, vagy egy jó pálinka 😀

   • Számomra a posztok olyanok, mint az író érvei. Addig értelmetlen szóba hozni, ameddig nem tudod őket vitatni 🙂 Általában mindet elolvasom, de kevésben találok olyat, amit vitatni tudnék. Azt mondjuk nem hittem volna, hogy egyszer Immanuel Kant nevével is találkozom itt 🙂

   • “Számomra a posztok olyanok, mint az író érvei.” – ami mondjuk elég jó, mert erről szól 😉

    “Azt mondjuk nem hittem volna, hogy egyszer Immanuel Kant nevével is találkozom itt :)” – hhhááát, ez nálam sem egy előre eldöntött folyamat volt, így nyugodtan állíthatom, hogy mondjuk 2 éve én sem hittem volna. De mivel én/mi nem a sablonbizottság vagyunk, azaz pont nem az a cél, ami mondjuk egy nso-nál, hogy a meccshír az pont úgy nézzen ki 5 éve, mint ma, csak a nevek változzanak, esetünkben pont az a lényeg, hogy valami egyedit adjunk, mást adjunk hozzá, különbözzünk, nem sablonos, nem átlagos, nem kimért, nem modoros, nem pc. Szarunk a konvenciókra, mert megtehetjük. Viszont egy idő után nehéz mindig újat adni. A poénok megfáradnak, nem ülnek, és nem jönnek úgy sorban, mint 1-2 évvel korábban. A csapatok sem feltétlenül sokat változnak, és 3 év alatt a hatodik Stoke beharangot megírni, úgy, hogy tényleg jó legyen, nem egyszerű. Valahova “nyúlni kell”, az ember pedig értelemszerűen azt veti be, amihez (úgy véli), ért, de legalábbis tud róla annyit, hogy ne írjon hülyeséget.

   • mohacsia

    “Valahova “nyúlni kell”, az ember pedig értelemszerűen…” magához nyúl!

    Bocs…

   • éreztem, hogy magas a labda, ezért került oda utólag az idézőjel, mégiscsak át kellett volna írni 😀

   • Persze, hogy erről szól, de ez csak reagálás volt a “posztokkal továbbra is ugyanannyi foglalkozik kb” részre 🙂
    Egyébként ahogy írtam is, nekem semmi problémám nincs vele. Ez is egyfajta stílusjegy, ami pluszt ad a blognak.
    Bár megvallom, azért van, ami hiányzik. A SzürkeSzamáraKödben sorozatnak például nagy imádója voltam, ahogy a “Kutyaütők Klubja” című és ahhoz hasonló posztokat is máig szívesen újraolvasom.

   • Tudom, csak én meg arra szerettem volna rámutatni, hogy amíg a poszt arról szól, mi az én nézetem, addig ez részben egyezik, míg más olvasókéval szöges ellentétben áll, amivel meg lehet vitázni. Értelmesen 🙂 mondjuk egy idő után a JM hülye-nemhülye viták is kifulladnak, nodehát ez van, valami aktualitása meg mindig lesz a dolognak.

    Sajnos amióta ketten vagyunk, le kellett mondanunk olyan luxusokról, mint ezek a sorozatok. Többnyire igyekszünk a meccsekről megjelenni előtte-utána, az “egyéb” témát pedig ezekben a posztokban megírni, az időtállóbbakat pedig a meccshiányos időszakokra hagyni (válogatott szünetek, stb).

   • mohacsia

    Igaza van Cech1-nek. Ameddig filozófiailag boncolgatod a szurkolói létet addig ne várd, hogy értelmesen hozzá tudjak szólni! 😀

   • Nem-nem, én örülök ennek, csak valóban kissé unortodox, amire nem mindenki vevő, mert hát valljuk be, a kettő között nincs sok korreláció, de mégis 🙂

   • mohacsia

    Nem mondtam, hogy nem örülünk. Azt mondtam, hogy nem tudok értelmesen hozzászólni! 🙂

   • a blog nem arról szól, meg a poszt sem, hogy ‘értelmesen’ tudjunk hozzászólni, hanem, hogy amiről van véleményünk, azt le tudjuk írni valahová 😉 az is vélemény, hogy néhányan leírják, hogy ez őket mennyire nem érdekli. Meg is értem őket, esetenként én is fel tudom b@szni az agyam, ha mondjuk rákeresek valamire, lekattolom, azt baromira nem arról szól, mint elvileg kellene 🙂

    Nyilván nem az a cél, hogy komoly filozófiai vagy picológiai vitákat generáljak itt, mert nem. Ez lényegében “csak egy kis színes”, amit kitölthetnék akár bulvárral is, csak ennek több értelme van 😉

   • Az LR erőssége szerintem, hogy bár nem rendelkezünk fonatnyi népességgel, de abszolút értelmiségi módon lehet beszélgetni és vitatkozni. Anno 2011-ben kezdtem el követni az oldalt, de ennyien szerintem még sosem voltunk. Jelenleg szerintem senkinek egy szava sem lehet sem a posztok minőségére, sem a tagok megnyilvánulásaira (még ha néha van egy-két barátságosan obszcén is). Bár a BL-győzelem után is sokan voltunk, Benítez idejében jó páran disconnecteltek a blogról. Tagokban roppant jól állunk és szerintem nem egy ember szívesen besegítene a szerkesztőségnek, ha arra kerülne sor 🙂
    Számomra az LR aranykora nagyjából most van, és ha ezt így tudjuk tartani a következő években, akkor nem csak a csapatunk fog minőségiekből állni 🙂

   • há’köszmá’ a szavakért itt a végén 🙂

    Az olvasóközönség a statok alapján pedig kevesebb, mint anno a népsporton volt a ‘fénykorban’, bár most már talán kezdünk visszatalálni oda, ahol ott abbahagytuk (a költözés nagyon visszavetett, főleg az első hónapokban). A visszaesés így inkább ott látszik, nem Benitó miatt, aki pedig akkor távozott, sokkal inkább azért, mert a blog tetszhalott állapotban volt – ahogy írtam is, egyedül Wudi tartotta a lelket a blogban, amiért még egyszer pacsi neki.

   • A tetszhalottság egy dolog, de akik ide követték az LR-t, azok akkor is ott voltak, amikor a másik felület az utolsókat rúgta, illetve amikor a spanyol mester idejött. Akik meg akkor jelezték, hogy nem drukkolnak tovább a csapatnak Benítez miatt, azok vissza sem tértek és nem egy ilyen tag volt.

   • nézd a jó oldalát: ÉN visszatértem 😀
    (nyíltan vállaltam anno, hogy amíg fsw a manager, nem nézek meccset, és nem is írok. Ezt nagyjából tartottam is)

    egyébként volt még 1-2 nagy pálfordulás az évek során, az első nagy akkor, amikor már rendszeresen kezdtek kikerülni az írások az NSO-ra a kreclibe, közvetlenül a főoldal alá. Akkor nagyon megnőtt a mi olvasottságunk is, viszont kezdtek jönni a tipikus nso-sok is, a szerk gárda pedig akkor meghasonult egy kicsit. Az időnk akkor is kezdett fogyni, közben pedig kezdett kialakulni a hát, hogy is mondjam, érdekes szemléletmód és kommentközeg, amit akkor egy útwengerhez hasonló huszáros vágással tettünk semmissé. Sok díszhuszár elveszett, viszont a hasznos közösségből is szedett áldozatokat a belső partizánakció (ez volt a pontozós posztok eltemetésének ideje). A másik az az RDM-BL kombó volt, már az AVB utáni hirtelen felindulásból elkövetett továbbjutástól, majd a Barca meccstől ugrott meg nagyon a dolog, ami a BL győzelem lecsengéséig tartott.

   • Á igen a pontozós posztok. Azokat máig siratom, én jól elvoltam velük. Még most is emlékszem, az RDM-éra alatt QPR 0-0 volt az, amelyik eléggé kivágta a biztosítékot. Onnantól már csak elvétve voltak, aztán Benítez érkezésével meg is szűntek.

   • Most épp nem, épp működik, bár poszt nem nagyon kerül ki…

 • Petikee95

  Wenger claimed he didn’t know the score at Chelsea when he just came into the press conference. “1-0? Ah, the usual.” – he said.
  Legalább nem 6-0. 😀

  • Zola

   Azt meg erdemes megemliteni,ahogy Zouma lehozta a meccset Madarfeszek ellen.Szerintem remekbeszabott eloadas volt,teljesen hatastalanitotta.

  • neem, az majd 1 hét múlva 🙂

 • Petikee95
 • myheartisblue

  CFC gangstaz…

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com