Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Watford 1-2 Chelsea

Visszatértünk a győzelmi útra a Vicarage Roadon. Hazard százados lett kékben.

Sorozatban negyedik alkalommal küldte fel ugyanazt a kezdőt Sarri bajnoki mérkőzésen, azaz ismét klasszikus csatár nélkül kezdte a mérkőzést a Chelsea. Hiába épült fel Morata (a keretbe így sem került be) valamint várt bevetésre Giroud.

Jó irmban kezdődött a mérkőzés köszönhetően a támadó szekciónak. Az első lövés Pedro nevéhez fűződött, aki Williannel kavarta meg a hazai védőket, életerős lövése azonban centikkel elkerülte Foster kapuját.

A túloldalon Arrizabalagától szokatlan módon jött egy igen figyelmetlen passz, azonban Deulofeu nem tudta pontosan megjátszani csapattársát sarokkal, így lövés nélkül zárult az első hazai akció. A labda azonban játékban maradt és egy látványos labdakihozatalt követően már Willian száguldhatott a kapu felé  labdával. Kicsit kisodródott helyzetből azonban csak az oldalhálót sikerült eltalálnia a brazilnak két kétségbeesetten becsúszó hazai védő kíséretében.

Kalebasa a tisztázási kísérlet közben csúnyán összeütközött a kapufával és bár pár perc múlva visszatért a pályára, végül hordágyon szállították kórházba. A mérkőzés után sokak megkönnyebbülésére tudatta Twitteren, hogy minden rendben van és a kapufa is meglátogatta őt a kórházban.

Deulofeu volt a legaktívabb hazai részről, ami sok problémát is jelentett a Chelsea védelemnek és csak sok kúszás-mászás árán sikerült nullán tartani a korábbi Barcelona támadót.

Nem nyugodhattunk meg egyik Watford támadásnál sem, mert sajnos mindegyikben rejlett némi veszély, azoban a túloldalon is akadtak helyzetek, ami igazán élvezetessé tehette a semleges szurkolók számára a mérkőzést.

Azpilicueta tökéletes beadására érkezett tisztán Hazard, azonban a belga az 5-ös vonalról a labda fölé rúgott, így a labda elment keresztbe. Óriási helyzet volt, amiért Morata fejét követelte volna a többség, ha a spanyol követi ezt el.

Sarri is kénytelen volt változtatni a félidő vége előtt, mert Pedro húzódott meg – helyette Hudson-Odoi érkezett a folytatásra.

A sok játékmegszakításnak köszönhetően 5 perc ráadás következett, ami elég is volt a vezetés megszerzésére. Kanté és Kovacic aggresszív presszingjének köszönhetően labdát vesztett a félpályán a Watford, a horvát pedig tökéletes ütemben ugratta ki Hazardt. Eden tökéletesen mutatta be a lövőcselt Fosternek, aki le is ült, így ballal fejezte be az akciót Hazard. 1-0.

Úgy tűnt, hogy a legjobbkor sikerült megszerezni a vezetést, azonban gyorsan jött a hidegzuhany. Rüdiger tisztázott sete-suta módon, amiből helyzetbe került a Watford, védésre kényszerítve Kepát. A szépen begyakorolt szögletvariációt követően Pereyra tökéletes kapáslövésének köszönhetően döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok. 1-1.

A második félidő hasonlóan csapongóan kezdődött, mint az első. Egy David Luiz vs Deulofeu összecsapásnál intett határozottan (és helyesen) továbbot Atkinson játékvezető büntető helyett, amit aztán másodpercekkel később jogosan ítélt meg Hazard buktatásánál a túloldalon. Jorginho magas kiugratását követően tökéletes ütemben tolta el belga ismét a labdát Foster mellett, aki lendületből elkaszálta őt.

Elsőszámú tizenegyesrúgónk a szokásos magabiztonsággal ezúttal félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a megítélt büntetőt. 1-2.

Ezzel Hazard megszerezte 100. és 101. gólját a Chelsea színeiben.

A 70. perc környékén majdnem sikerült végérvényesen lezárni a mérkőzést, azonban Willian sistergős lövése csak kívülről súrolta a bal kapufát.

A végén Hazard ugratta ki a végig fáradhatatlanul robotoló Kantét, aki gyönyörű szóló után centikkel tévesztett célt ismét.

A végén Jorginho és Hazard is meglőhette volna a Chelsea 3. gólját az estén, előbbi azonban nem talált kaput, utóbbit pedig Foster akadályozta meg a mesterhármas megszerzésétől.

Ha nem is lehengerlő játékkal, de nagyon fontos 3 pontot szerzett a csapat és utazhat dél-Londonba a Palace elleni városi rangadóra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com