Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Tottenham 1-2 Chelsea

Hiába a hazaiak mezőnyfölénye, Marcos Alonso és a védelem remelkése meghozta idei első 3 pontunkat.

Bár a Community Shielden nem sikerült győzni Anglia nemzeti stadionjában, amikor igazán kellett, akkor jött a jó eredmény. Hiába Michy Batshuayi öngólja, Marcos Alonso duplája döntött és megkezdtük a pontok gyűjtögetését a bajnokságban.

Valószínűleg először és utoljára láttuk ilyen összeállításban a Chelseat, ettől függetlenül hihetetlen masszív teljesítményt sikerült letenni az asztalra. A kezdőcsapat kihirdetésekor nemhogy a játékosok posztjait találgatta mindenki, de még azt sem sokan tudták megtippelni, hogy milyen hadrendben kíván játszani Antonio Conte.

A Wembley történetének első angol bajnoki mérkőzése igen méltóra sikeredett, szerencsére kék sikerrel a végén.

Cahill és Fabregas eltiltása miatt nem léphetett pályára, így Christensen kapott helyet a védelem tengelyében, Luiz pedig egy régi ismerős poszton, a középpálya közepén találta magát, ahol – főleg a második félidőben, ahol több sikeres szerelést mutatott be, mint Wanyama, Dembele, Sissoko, Alli és Dier összesen – elképesztő munkát végzett. Morata pedig először kapott helyet a kezdőben a bajnokságban.

Első félidő

Mondani sem kell, mennyire fontos lett volna egy masszív teljesítménnyel és eredménnyel előrukkolni a múltheti csalódást keltő vereség után, és látszólag ezt megértették a játékosok is, hiszen kimondottan jól kezdtük a mérkőzést.

Azpilicueta tökéletes beadására jól helyezkedett Morata, azonban teljesen tiszta helyzetből nem találta el a kaput új 9-esünk.

A kezdeti lendület azonban gyorsan alább hagyott és a Tottenham percei következtek. Kane és Alli előtt is adódtak lehetőségek, de előbbiét Courtois hárította második próbálkozásra, utóbbi lövése pedig a kapu fölé szállt.

Egyre kevesebbszer sikerült eljutni a hazaiak kapuja elé, azonban amikor David Luiz szabadrúgást harcolt ki jó helyről, akkor már sokan Alonso nevét suttogták maguk elé. Nem véletlenül.

Marcos legutóbbi 10 szabadrúgása közül 5 a kapufán csattant, 3 pedig utat talált a hálóba – köztük ez is! Mesteri csavarásával már 0-1 állt a Wembley eredményjelzőjén.

A Tottenham nyomása azonban ezután sem hagyott alább, sőt. Kane volt nagyon aktív, de Courtois és az előtte tornyosuló védelem Christensen vezetésével állta a sarat.

Eric Dier brutális – Cahill múlt hetiéhez hasonló – belépője csak sárgát ért Antony Taylor játékvezetőnél, ami joggal frusztrálta a kék mezeseket.

A félidő végéhez közeledve egyre melegebb lett a helyzet, amikor sorra jöttek a veszélyes Tottenham helyzetek. Kane-féle sistergős kapufát, valamint megszámlálhatatlan Tottenham szögletet hozott a hazaiak mezőnyfölénye, akik a kapu elé szegezték a Chelseat.

Második félidő

Morata az első félidő elejét kivéve nem sokat tudott játékba avatkozni, azonban a szögletek kivédekezésénél rendre jó helyen tartózkodott. Így volt ez a második játékrész elején is, majd a túloldalon került kis híján helyzetbe fejjel.

Kante a védjegyéhez méltón szerzett labdát a középpályán, ami Willian közvetítésével Moratahoz került, a spanyol pedig ha nem is első szándékból, de a jobb lábára tette a labdát, a lövésébe azonban beleértek, így az a bal kapufa mellett szögletre szállt.

Morata előkészítése után egy jó csel után Willian adott le életerős lövést, azonban a kapufát sikerült csak telibe trafálnia, a kipattanó pedig Morata mellett kicsorgott a 16-oson kívülre.

A túloldalon a mezőny egyik legjobb teljesítményét nyújtó Christensen volt akcióban, aki Dembele lövését blokkolta. A dán védő 100%-os (!) passz hatékonysággal zárta a mérkőzést, emellett bemutatott 9 tisztázást, 4 blokkolást, megnyert 2 fejpárbajt és egyszer szerzett labdát.

10 perccel a mérkőzés vége előtt Conte elérkezettnek látta az időt, hogy frissítsen a támadó szekción a kontratámadások reményében, így Batshuayi és Pedro érkezett Morata és Willian helyére, akik láthatóan elfáradtak a sok mezőnymunkában.

Batsman beállítása azonban balul sült el, amikor egy beívelt szabadrúgás átszállt Azpilicueta feje felett, a belga támadó pedig saját kapujába csúsztatott. 1-1.

Gyorsan összekapta magát a csereként beállt támadó és már a másik oldalon veszélyeztetett volna, Wanyama azonban sikeresen leszerelte.

A csapat pedig nem kis lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor Pedro nagyszerű ütemben tolta Marcos Alonso elé a játékszert, aki kíméletlenül – Lloris kapus hathatós közreműködésével – ki is használta a helyzetet és már rohanhatott is a kapu mögött ülő Chelsea szurkolókhoz ünnepelni. 1-2!

Elmondhatatlanul fontos győzelmet sikerült tehát aratni kulcsemberek hiányában is, és végre megindultunk felfelé a tabellán is!

Szép volt fiúk!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com